היי אני דיי מתחיל בכל הנושא של הבית החכם וכרגע מתכנן שיפוץ לפני כניסה לבית
ממה שקראתי פה אני הולך ללכת על בקרים של פיברו בתור התחלה כדי לשלוט על התאורה (יש לי יחסית הרבה מפסקים בבית ואני הולך להעביר קו אפס לכולם בלי קשר)
בקומה הראשונה אני הולך לעשות הנמכת גבס של כ10 סמ כדי להעביר תעלות (רשת + מצלמות אבטחה + כבלים לרמקולים ) ועל הדרך כבר נעשה גופי תאורה בתוך הגבס
השאלה שלי האם זה משנה משהו אם הבקר יהיה מחובר בתקרת גבס ליד הגוף תאורה ?
פשוט חלק מהמפסקים הם רבעיות וממה שהבנתי אין שם הרבה מקום
החסרון היחיד שאני רואה זה שלא יוכל להשתמש בבקר אחד כדי לשלוט על 2 מפסקים בצורה הזאת אלא בקר לכל גוף תאורה
שאלה לפני שיפוץ
- DudeShemesh
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 916
- נתן תודות: 154 פעמים
- קיבל תודות: 88 פעמים
אתה מתכוון ממסרים, לא בקרים.
בכל מקרה, בשביל לחבר אותם בתקרה, תצטרך להעביר לשם גם פאזה קבועה, ולא רק את הפאזה החוזרת מהמפסקים.
מהנסיון של השנתיים האחרונות, אני אגב ממליץ לשים כל שני מפסקים בקופסה של ארבעה. מן הסתם מעלה את המחיר, אבל מאפשר להכניס מודולים בקלות.
ההמלצה הקבועה פה היא קופסאות עמוקות, אבל בסופו של דבר זה אומר גם חוטים ארוכים יותר, והם תופסים הרבה נפח.
כמובן שעדיף גם קופסאות עמוקות, וגם לא יותר משני מפסקים בקופסה של ארבעה.
בכל מקרה, בשביל לחבר אותם בתקרה, תצטרך להעביר לשם גם פאזה קבועה, ולא רק את הפאזה החוזרת מהמפסקים.
מהנסיון של השנתיים האחרונות, אני אגב ממליץ לשים כל שני מפסקים בקופסה של ארבעה. מן הסתם מעלה את המחיר, אבל מאפשר להכניס מודולים בקלות.
ההמלצה הקבועה פה היא קופסאות עמוקות, אבל בסופו של דבר זה אומר גם חוטים ארוכים יותר, והם תופסים הרבה נפח.
כמובן שעדיף גם קופסאות עמוקות, וגם לא יותר משני מפסקים בקופסה של ארבעה.
@DudeShemesh
·
דבר ראשון תודה על התגובה המהירה
כן ממסרים לא בקרים
העניין עם הפאזה הקבועה קצת מסבך אני אשתדל ללכת לכיוון של קופסאות גוויס ירוקות עמוקות עד 2 מספקים בקופסה
הפאזה הקבוע חייבת להיות זאת שמגיע מהמפסק המקורי או כל פאזה תעבוד ?
·
דבר ראשון תודה על התגובה המהירה
כן ממסרים לא בקרים
העניין עם הפאזה הקבועה קצת מסבך אני אשתדל ללכת לכיוון של קופסאות גוויס ירוקות עמוקות עד 2 מספקים בקופסה
הפאזה הקבוע חייבת להיות זאת שמגיע מהמפסק המקורי או כל פאזה תעבוד ?
- dr0r
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2182
- שם מלא: דרור
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 361 פעמים
@ilaneq
הקו לא צריך להיות אותו אחד שמגיע למפסק, אבל זו חייבת להיות אותה פאזה. כמובן שזו לא בעיה אם אתה שם את המודולים מאחורי המפסקים.
אלטרנטיבה טובה לא פחות היא קופסת הבקרה בעיגול בקיר - בקלות יש שם מספיק מקום למודולים. רק צריך לוודא שכל החוטים עוברים דרכה - אפס, פאזה קבועה, ופאזה ממותגת.
הקו לא צריך להיות אותו אחד שמגיע למפסק, אבל זו חייבת להיות אותה פאזה. כמובן שזו לא בעיה אם אתה שם את המודולים מאחורי המפסקים.
אלטרנטיבה טובה לא פחות היא קופסת הבקרה בעיגול בקיר - בקלות יש שם מספיק מקום למודולים. רק צריך לוודא שכל החוטים עוברים דרכה - אפס, פאזה קבועה, ופאזה ממותגת.