האם מפסק תריס wifi עשוי לגרום למנוע התריס להתקלקל ולמנוע את עצירת התריס בירידה?
- DudeShemesh
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 916
- נתן תודות: 154 פעמים
- קיבל תודות: 88 פעמים
אני לא חשמלאי מוסמך, אבל מבחינת המנוע אין שום הבדל בין לחבר מפסק חכם לבין מפסק רגיל - שניהם סוגרים/פותחים את המעגל באותה צורה.
- dr0r
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2182
- שם מלא: דרור
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 361 פעמים
בהחלט, כמו ש @mescaline כתב.
אסור בשום אופן להפעיל את המנוע בשני הכיוונים במקביל. במפסק רגיל זה נמנע פיזית, וגם בחלק מהמודולים החכמים יש מניעה חומרתית לכך (ב-Qubino לדוגמא). ב-Shelly לעומת זאת, המניעה היא בתוכנה בלבד, כאשר אותו מודול יכול לשמש או לשתי תאורות (שבהגדרה יכולות לפעול במקביל) או לתריס. אם מגדירים את המודול כמודול תאורה (ברירת המחדל) אפשר בקלות לשרוף את המנוע. אני לא יודע איזה מפסק יש לך, וזו בדיקה שתצטרך שחשמלאי יעשה לך במקום.
אסור בשום אופן להפעיל את המנוע בשני הכיוונים במקביל. במפסק רגיל זה נמנע פיזית, וגם בחלק מהמודולים החכמים יש מניעה חומרתית לכך (ב-Qubino לדוגמא). ב-Shelly לעומת זאת, המניעה היא בתוכנה בלבד, כאשר אותו מודול יכול לשמש או לשתי תאורות (שבהגדרה יכולות לפעול במקביל) או לתריס. אם מגדירים את המודול כמודול תאורה (ברירת המחדל) אפשר בקלות לשרוף את המנוע. אני לא יודע איזה מפסק יש לך, וזו בדיקה שתצטרך שחשמלאי יעשה לך במקום.
- DudeShemesh
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 916
- נתן תודות: 154 פעמים
- קיבל תודות: 88 פעמים
שימו לב שהוא כתב מפסק *תריס* WiFi. למיטב ידיעתי מה שמוגדר כמפסק תריס מכיל הגנה (בחומרה או בתוכנה) מפני המצב שאתם מתארים.