השמשת dynavox Saphir עבור ?dolby atmos

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
HadarR פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 111
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #1 

שלום חברי פורום יקרים,
זקוק לעזרכתם בהבנה כיצד להשמיש את הרמקולים, dynavox Saphir עבור תמיכה ב dolby atmos.
הרמקולים יושבים מצידי המזנון, הספה קרובה לקיר ואורכו של הקיר השמאלי 4.2M.

אני רוצה להבין: אם אני רוכש רסיבר תומך, הוספת רמקולים אחוריים וסנטר נותן לי dolby atmos?
(קיים סאב לא יודע לענות מה הדגם כרגע)

האם יש היגיון מבחינת סאונד ברכישת רמקוליים אלחוטיים אחוריים? במידה ואפשר בכלל? ואם כן אשמח להמלצות.
הבנתי של Yamaha קיים פתרון, האם הוא "תפס"?
או אילו פתרונות קיימים היום במידה ואני לא רוצה כבלים לאורך הקיר השמאלי?

שאלה כללית, האם הבאס "עובר" את הרצפה ואני צריך לצפות שהשכנים יתלוננו?

מבחינת רסיבר, כיצד נקראת הטכנולוגיה עבור תמיכה ברמקוליים אלחוטיים? האם ל denon יש רסיבר שמאפשר את זה?

תודה מראש לכל עזרה בנושא

עריכה: קראתי בכתבה https://www.hometheater.co.il/article07820.html
"במידה והצופה יושב נניח במרחק של 5 מטר מהרמקולים, אבל הרמקולים הקדמיים ממוקמים נניח רק מטר וחצי אחד מהשני, זה קצת מייתר את הסנטר."
האם הדבר עדיין נכון?

HadarR פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #2 

UP
ערב טוב,
אודה למענה לפחות לשאלה הראשונה: "...אם אני רוכש רסיבר תומך, הוספת רמקולים אחוריים וסנטר נותן לי dolby atmos?"

shlomis1zzz
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1577
נתן תודות: 912 פעמים
קיבל תודות: 123 פעמים

שליחה #3 

HadarR כתב:UP
ערב טוב,
אודה למענה לפחות לשאלה הראשונה: "...אם אני רוכש רסיבר תומך, הוספת רמקולים אחוריים וסנטר נותן לי dolby atmos?"
...
·היי
רמקולים אלו לא יהיו טובים עבור אטמוס מפני שאטמוס אמורים להיות מותקנים בתקרה ומפזרים את הצליל אל הצופה (בגדול כן כל רמקול לאטמוס הוא יהיה כביל אך המיקום שלו בעייתי).
אתה צריך רסיבר תומך אטמוס , תוכן אטמוס , ו 5.1 בסיסי - שזה אומר זוג קידמי זוג אחורי סנטר וסאב .
ועל תצורה זו יש את האטמוס שמביא אותך למערך הכי בסיסי 5.1.2 ואחכ 5.1.4 או 5.1.6 וכך הלאה (תלוי בגודל חדר ההאזנה .
המספר אחר הספרה 1 מציגה את הרמקולים אשר מותקנים בתיקרה .
כמובן שישנה אפשרות - היא פשרה : של רמקול אטמוס שמונח על הקידמי ותפקידו לשלוח צלילים אל התקרה - ומהתקרה יהיו החזרים אל הצופה .
אני פחות אוהב זאת כי צלילים הולכים לאיבוד ....
לגבי הבאס שיוצא מהסאב - כן הוא יכול להטריד שכנים אפילו 3 קומות מתחתיך - תלוי בעוצמות הווליום.
יש כאן חברים עם סאבים מפלצות שאני מרחם על השכנים - יש פה מספר שרשורים של תלונות משכנים ....
לגבי ה 5 מטר ....
למה שמישהוא ירצה לשבת 5 מטר מהבמה?
בכל אופן אני בעד התקנת סנטר יעודי - הוא הכי חשוב - עליו בנויים הדיאלוגים ומרבית הסרט
אני רואה שאתה בתחילת דרכך (טרם הסתכלתי בשירטוט) - ממליץ לך לתכנן בצורה כזו שהספה תהיה 1.5 מטר מאחוריך - כך ינוצל האטמוס שמופרד מהאחוריים .
בהצלחה

HadarR פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #4 

@shlomis1zzz
·תודה רבה על המענה.
הכוונה הייתה להשתמש ברמקולים הנ"ל כזוג הקדמיים. האם לשימוש הזה הם יהיו טובים?

לגבי הסנטר מה יכולה להיות התאמה טובה לרמקולים הקדמיים?
ושוב תודה

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”