טלוויזיה 65 אינץ' בתקציב עד 3600, יבוא מקביל

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
Avishay1 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 389
נתן תודות: 36 פעמים
קיבל תודות: 27 פעמים

שליחה #1 

היי, אז מן הסתם הנושא נטחן פה יום-יום, קראתי כמה פוסטים ועדיין לא סגור על עצמי, אשמח לעזרה.

מחפש טלוויזיה 65 אינץ' בתקציב עד 3600
כרגע יש לי בסלון טלוויזיה בת בערך 5, LG 60LB589Y

נתוני פתיחה:
  • סלון די מואר
  • מרחק צפיה 3.5 מטר
  • תכני צפיה - סטינג TV, נטפליקס, לעיתים רחוקות סרטי 4K באיכות גבוהה שאוריד בטורנטים, לקראת החורף כנראה יצטרף PS5
  • מכשיר מחובר לטלוויזיה - נבידיה שילד
בחיפוש בפורום ראיתי 4 דגמים שנראו לי מעניינים ובתקציב, המחיר הכי טוב שמצאתי לכל ה-4 הוא מחנות שנקראת Electricdeal, לגבי הסמסונג הן מיבוא מקביל.

- Samsung UE65RU8000 מחיר 2,790 ₪ - יבוא מקביל
- Samsung QE65Q60R מחיר 3600 ₪ - יבוא מקביל
- Samsung UE65NU8000 מחיר 3390 ₪ - יבוא מקביל
- LG 65SM8100 מחיר 3,346 ₪ - יבואן רשמי

1. שאלה ראשונה, התשובה כנראה ברורה מאליה, אבל לפרוטוקול - בכל אחת מהטלוויזיות האלה אראה יותר טוב ממה שיש לי כרגע?

2. מה דעתכם על הטלוויזיות האלה והאם יש משהו אחר בתקציב שאתם ממליצים? אשמח להמלצה על LG במחיר דומה וברמה דומה.

3. לגבי יבוא מקביל, זה אמור להפריע לי באיזשהו אופן? הבנתי שיש קצת בעיות עם אפליקציות, שפה ועדכוני גרסה.
לגבי שפה - ממילא הממשק אצלי באנגלית ולמען האמת אני גם בכלל לא משתמש בו, סה"כ מפעיל ומכבה את הטלוויזיה, לגבי אפליקציות - ממילא אני לא מתכנן להשתמש בהן, הכל על הסטרימר. לגבי עדכוני גרסה, האם באמת לא אקבל עדכונים? האם ניתן יהיה לעדכן מדיסק און קי?

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20174
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

@Avishay1
·
1. תלוי בתכנים, אבל בעיקרון כן.
2. NU8000 זה דגם מלפני שנתיים, לכן סביר להניח שלא קיים באמת במלאי. אבל מבחינת איכות תמונה הוא עדיף ע"פ כל האחרים. מקום שני ה-Q60R ה-RU8000 ו-SM8100 תלוי בהעדפות\דרישות\סביבת צפיה וכו'.

Avishay1 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

TheCoolest כתב:@Avishay1
·
1. תלוי בתכנים, אבל בעיקרון כן.
2. NU8000 זה דגם מלפני שנתיים, לכן סביר להניח שלא קיים באמת במלאי. אבל מבחינת איכות תמונה הוא עדיף ע"פ כל האחרים. מקום שני ה-Q60R ה-RU8000 ו-SM8100 תלוי בהעדפות\דרישות\סביבת צפיה וכו'.
...
· היי, תודה!

1. בהינתן התכנים שציינתי?
2. ה-RU8000 ו-SM8100 תלוי בהעדפות\דרישות\סביבת צפיה - למה אני צריך לשים לב? לא בטוח שאני יודע מה ההעדפות שלי - סביבת צפיה היא סלון בשעות הערב במרחק ובתכנים שציינתי בפוסט הראשון.
3. עד כמה יש הבדל בין Q60R ל-SM8100? איכשהו יש לי נטיה לא מוסברת ל-LG

mdk_25
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4633
נתן תודות: 136 פעמים
קיבל תודות: 669 פעמים

שליחה #4 

Avishay1 כתב:
...
...
· היי, תודה!

1. בהינתן התכנים שציינתי?
2. ה-RU8000 ו-SM8100 תלוי בהעדפות\דרישות\סביבת צפיה - למה אני צריך לשים לב? לא בטוח שאני יודע מה ההעדפות שלי - סביבת צפיה היא סלון בשעות הערב במרחק ובתכנים שציינתי בפוסט הראשון.
3. עד כמה יש הבדל בין Q60R ל-SM8100? איכשהו יש לי נטיה לא מוסברת ל-LG
...
·
1. הכוונה של ארתור היתה שאם תצפה בתכני SD אולי לא תראה הבדל במיוחד.
בהנתן התכנים שלך - כן, יהיה לך הבדל משמעותי.

2. אם אתה צופה בסביבה חשוכה, וזווית ישרה מול הטלויזיה - סמסונגים בעלי פאנל VA יהיו טובים לך הרבה יותר.
אם אתה צופה בזווית, או שיש לך השתקפויות מאור שנכנס פנימה - אז ל-LG יש פאנל IPS וציפוי טוב נגד השתקפויות.

3. Q60R טוב הרבה יותר. למעשה הוא הרבה יותר טוב מ-SM8600. ורק קצת פחות טוב מ-SM9000.

UHD
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 166
נתן תודות: 9 פעמים
קיבל תודות: 19 פעמים

שליחה #5 

אם אתה אכן משיג את ה NU8000 במחיר הזה, היא עדיפה על השאר.
אם לא זו, ה Q60R היא הבאה בתור.

Avishay1 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #6 

תודה לכל מי שענה.
אז נראה כי הכיוון הוא, תחת התקציב המוגבל שהקצינו למשימה, Samsung QE65Q60R.
נותרתי עם שתי שאלות, אשמח לעצה.
  • לאור המוניטין הידוע לשמצה של סמליין היבואן של סמסונג, ולאור העובדה שיבוא מקביל עולה 1000 שקל פחות.
    האם יש מניעה לקנות מיבוא מקביל? ראיתי שתי אפשרויות במחיר 3600 ש"ח, מיבוא מקביל - י. שלום, תמוז.
    מה דעתכם?
  • האם לדעתכם ניתן למצוא דגם מומלץ יותר תחת מגבלת התקציב?

mdk_25
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

Avishay1 כתב:תודה לכל מי שענה.
אז נראה כי הכיוון הוא, תחת התקציב המוגבל שהקצינו למשימה, Samsung QE65Q60R.
נותרתי עם שתי שאלות, אשמח לעצה.
  • לאור המוניטין הידוע לשמצה של סמליין היבואן של סמסונג, ולאור העובדה שיבוא מקביל עולה 1000 שקל פחות.
    האם יש מניעה לקנות מיבוא מקביל? ראיתי שתי אפשרויות במחיר 3600 ש"ח, מיבוא מקביל - י. שלום, תמוז.
    מה דעתכם?
  • האם לדעתכם ניתן למצוא דגם מומלץ יותר תחת מגבלת התקציב?
...
·
לדעתי האישית החיסרון העיקרי של יבואן מקביל מול יבואן רשמי, הוא חוסר היכולת להרחיב את האחריות ל-4 שנים.
כך שאם אתה כן מתעקש לקחת מיבוא מקביל, הייתי ממליץ שלפחות יהיה לך ביטוח מוצרי חשמל פרטי טוב.

אם אתה שואל אם אפשר למצוא דגם עם איכות תמונה טובה יותר באותו תקציב - אז התשובה היא כמובן לא.
אם אתה שואל אם אפשר למצוא דגם של חברה אחרת שתתן שירות/אחריות טובים יותר - אז כבר דיברנו על הדגמים של LG.

UHD
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #8 

@Avishay1

·חבל כי ה NU8000 עדיפה על ה Q60R:
https://www.rtings.com/tv/tools/compare ... 0r/586/780

בכל מקרה,י.שלום מוכר טלויזיות עם עברית ותמיכה בסמארט המקומי, בעוד תצוז מוכר טלויזיות עם תפריט בשפות משונות וללא תמיכה באפליקציות ישראליות

Avishay1 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #9 

UHD כתב:@Avishay1

·חבל כי ה NU8000 עדיפה על ה Q60R:
https://www.rtings.com/tv/tools/compare ... 0r/586/780

בכל מקרה,י.שלום מוכר טלויזיות עם עברית ותמיכה בסמארט המקומי, בעוד תצוז מוכר טלויזיות עם תפריט בשפות משונות וללא תמיכה באפליקציות ישראליות
...
·תודה לכולם על העצות.
אז ניסיתי להמשיך ולהבין מה האפשרויות שעומדות בפני.

אחרי סיבוב בכמה חנויות ביום שישי אני מבין ש-Samsung QE65Q60R שייכת לסדרה שנקראת R ומתחלפת ממש בימים האלה לסדרה שנקראת T.
דיברתי עם החנות (אתר) שמצאתי את המחיר הזול ל-QE65Q60R והוא טוען שהוא יכול לתת לי את Q60T במחיר של 4150 כולל יבואן רשמי שזה בערך 700 שקל יותר זול מכל חנות אחרת - אני עדיין מנסה להבין את הקאצ' או איפה דופקים אותי.
  • בכל אופן, רוצה לוודא איתכם שהבנתי נכון ו-R היא באמת סדרה מהשנה החולפת ו-T היא באמת הסדרה החדשה והאם Q60T עדיפה על QE65Q60R?
  • האם במחיר כזה יש דגם עדיף של סמסונג?
  • פרט לכך, אם כבר עליתי בתקציב לאיזור 4100 ש"ח, האם ניתן למצוא LG או חברה אחרת(סוני?) שעדיפה על QE65Q60R במחיר הזה? והאם בכלל שווה לטרוח ולחפש LG עדיפה - כי משום מה בתפיסה הלא מאוד מומחית שלי, טלוויזיות LG עדיפות, כמובן שתלוי בדגם, אבל ברמה העקרונית - אני טועה?
תכל'ס, לעניות דעתי סתם מסבכים עם שפע הדגמים, זה היה מקל ומשפר את המכירות אם היתה קונבנציה פשוטה להבין את ההיררכיה בדגמים - כבר הייתי קונה ולא מתלבט.

UHD
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #10 

@Avishay1
·ה Q60T ממש גרועה, היא פחות טובה מה RU8000. להתרחק! [המקביל של ה Q60R בדגמי 2020 היא ה Q70T]

Avishay1 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #11 

·ה Q60T ממש גרועה, היא פחות טובה מה RU8000. להתרחק! [המקביל של ה Q60R בדגמי 2020 היא ה Q70T]
...
@UHD
·וואלה! אז מזל שבדקתי, כי בתור מי שמבין מעט ומקווה להפיק Value for Money, קל לספר לי סיפורים :)
בגדול Q70T מחוץ לתקציב שתכננתי, אבל אולי שווה לעשות מאמץ אם זו טלוויזיה שתתן VFM.
מציעים לי את Q70T יבואן רשמי, במחיר זול באופן חשוד - 5190, 1000 שקל זול מהאחרים.

איך Q70T ביחס ל-LG 65NANO90? ברוב החנויות בזאפ המחיר שלהן דומה. או שיש דגם אחר של LG שיושב בערך על אותה משבצת מחיר ורמה.

UHD
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #12 

@Avishay1
·ה Q70T מקביל ל Q60R/Q65R . אתה יכול לקנות אחת מאלו ב 3600 ש״ח. כך ש 5100 על ה Q70T זה בכלל לא תמורה טובה למחיר.
לגבי ה LG ... תראה, אלו שני סוגים שונים של פאנל ובעיקרון אם אתה רוצה לקבל חווייה של HDR בסמסונג מספיק משהו כמו ה Q60R אבל ב LG אתה לא תקבל חוויית HDR במסך פחות מה 9500. לעומת זאת אתה מקבל שירות טוב מהיבואן הרשמי של LG לעומת היבואן הרשמי של סמסונג שהוא חרה

eyal1506
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 152
נתן תודות: 3 פעמים

שליחה #13 

מבחינת תאורה/ניגודיות וכו' וכו' אפשר לעשות השוואות ובדיקות מעבדה מפה עד להודעה חדשה.
לך תראה את הטלוויזיות בעיניים שלך.

אני יכול להגיד לך שראיתי את ה NANO95 (8K בחנות באור יום מול ה OLED .
ולא ראיתי הבדל כל כך גדול.

ראוי לציין שברגע שאתה רואה טלוויזיה בחושך מוחלט זה כבר שונה.

mdk_25
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #14 

Avishay1 כתב:
...
...
  • בכל אופן, רוצה לוודא איתכם שהבנתי נכון ו-R היא באמת סדרה מהשנה החולפת ו-T היא באמת הסדרה החדשה והאם Q60T עדיפה על QE65Q60R?
  • האם במחיר כזה יש דגם עדיף של סמסונג?
  • פרט לכך, אם כבר עליתי בתקציב לאיזור 4100 ש"ח, האם ניתן למצוא LG או חברה אחרת(סוני?) שעדיפה על QE65Q60R במחיר הזה? והאם בכלל שווה לטרוח ולחפש LG עדיפה - כי משום מה בתפיסה הלא מאוד מומחית שלי, טלוויזיות LG עדיפות, כמובן שתלוי בדגם, אבל ברמה העקרונית - אני טועה?
...
·
א. כפי שרשמו לך - אל תאמין למוכרים, Q60T ממש לא ברמה של Q60R.
ב. בכל מקרה, טלויזיה משנתון חדש יותר, גם אם זהה לחלוטין לטלויזיה משנתון קודם, בהגדרה תעלה יותר (כי היא משנתון חדש יותר).
לכן אין מה לחפש value-for-money בדגמי 2020. בכלל.
ג. לא תוכל למצוא שום דגם עדיף במחיר כזה. המחיר משקף את השירות הגרוע שתקבל.
אם תיקח דגם מקביל ביכולות של LG, למשל SM9000 או SM9500 תגלה שהוא עולה הרבה יותר, כי אתה גם משלם על השירות של LG (שהוא טוב הרבה יותר).
בסה״כ פועלים פה כוחות השוק החופשי: ככל שמשהו יהיה טוב יותר (באיכות, באמינות, בשירות וכו׳) כך הוא יעלה יותר.

Avishay1 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #15 

@UHD
@mdk_25
·
מעולה, תודה לשניכם, נראה לי שהמסקנות ברורות, ואני מסכם.
  • בטווח המחירים שציינתי, אפילו אם אני עולה לרמות של 5K-6K, לא אמצא LG שתתן תמורה דומה לסמסונג, בפרט אם חשוב לי HDR שזה אחת הסיבות העיקריות למסך חדש מבחינתי, אם לא ה-סיבה. (ביחד עם 5 אינץ' יותר ממה שיש לי היום והצורך בטלוויזיה נוספת בבית)
    ממה שקראתי פה בפורום, אומרים ש-HDR יותר משמעותי מ-4K בחוויית הצפיה.
  • בדגמי 2020 ה-VFM נמוך יותר, באופן טבעי, כי זה טבעם של דגמים חדשים.
    עם זאת איכות התמונה של Q70T תהיה גבוהה משל Q60R.
  • סמליין ח#רא של יבואן, את זה כבר קראתי באינספור פוסטים בקבוצה, אבל זה המחיר של המחיר הזול 8O
המסקנה שלי היא שבמידה ואני מוכן להוציא 5190 ש"ח על טלוויזיה חדשה ולקוות לטוב מבחינת אחריות יבואן, Q70T היא הבחירה המתאימה.
במחיר שיותר תואם את התקציב המקורי שלי, Q60R היא הבחירה המתאימה.

יש למישהו הערות לתום הטקס? 8)

UHD
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #16 

@Avishay1
·אין הבדל בין איכות התמונה של ה Q70T ל Q60R, הם לגמרי זהים. אין שום סיבה לשלם מעל אלף ש״ח יותר על ה Q70T.
אם חשוב לך HDR, הייתי ממליץ ללכת על ה Q70R [עולה 4600 ש״ח מיבוא מקביל], היא כמה ליגות מעל ה Q70T וה Q60R

mdk_25
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #17 

Avishay1 כתב:@UHD
@mdk_25
·
מעולה, תודה לשניכם, נראה לי שהמסקנות ברורות, ואני מסכם.
  • בטווח המחירים שציינתי, אפילו אם אני עולה לרמות של 5K-6K, לא אמצא LG שתתן תמורה דומה לסמסונג, בפרט אם חשוב לי HDR שזה אחת הסיבות העיקריות למסך חדש מבחינתי, אם לא ה-סיבה. (ביחד עם 5 אינץ' יותר ממה שיש לי היום והצורך בטלוויזיה נוספת בבית)
    ממה שקראתי פה בפורום, אומרים ש-HDR יותר משמעותי מ-4K בחוויית הצפיה.
  • בדגמי 2020 ה-VFM נמוך יותר, באופן טבעי, כי זה טבעם של דגמים חדשים.
    עם זאת איכות התמונה של Q70T תהיה גבוהה משל Q60R.
  • סמליין ח#רא של יבואן, את זה כבר קראתי באינספור פוסטים בקבוצה, אבל זה המחיר של המחיר הזול 8O
המסקנה שלי היא שבמידה ואני מוכן להוציא 5190 ש"ח על טלוויזיה חדשה ולקוות לטוב מבחינת אחריות יבואן, Q70T היא הבחירה המתאימה.
במחיר שיותר תואם את התקציב המקורי שלי, Q60R היא הבחירה המתאימה.

יש למישהו הערות לתום הטקס? 8)
...
·
אני לא חושב שההבדל (המאוד קטן) של Q70T מול Q60R מצדיק את ההפרש המשמעותי במחיר.
אם כבר, אז האפשרויות הן:
א. ללכת על הזול יותר, ולקחת את Q60R.
ב. למתוח קצת את התקציב ולקחת את Q70R או XF9005 של סוני. (שניהם רמה מעל Q70T)

Avishay1 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #18 

@UHD
mdk_25
· טוב נתתם טיעונים טובים למה לא Q70T.
התקשרתי לכמה חנויות ואף אחד לא מחזיק יותר את Q70R (ובכלל את סדרה R) מיבואן רשמי, כולם אומרים שבגלל שזה דגם של שנה שעברה סמסונג לא מספקת להם יותר את הדגם.
אז או שאקנה Q70R מיבוא מקביל והבעיה שלא נראה לי שאפשר להרחיב אחריות ליותר משנה ביבוא מקביל, או שאצטרך להרחיב את התקציב לדגם המקביל מסדרה T, שאם אני מבין נכון את מה שאמרתם פה הוא כנראה Q80T 😭

UHD
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #19 

@Avishay1
·ביטוח חיצוני יתן לך תמורה טובה יותר למחיר מאשר הרחבת ה ״אחריות״ המזוויעה של סמליין. קח Q70R מיבוא של י. שלום ב 4670 ש״ח, זו התמורה הטובה ביותר למחיר

Avishay1 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #20 

·ביטוח חיצוני יתן לך תמורה טובה יותר למחיר מאשר הרחבת ה ״אחריות״ המזוויעה של סמליין. קח Q70R מיבוא של י. שלום ב 4670 ש״ח, זו התמורה הטובה ביותר למחיר
...
·יש דבר כזה ביטוח/אחריות חיצוניים?
אני מכיר ביטוח דירה שכולל ביטוח למוצרי חשמל, אבל תקן אותי אם אני טועה, הוא לא כולל מקרים כמו תקלות ספציפיות בטלוויזיה, נגיד פיקסלים שרופים או כל מיני תקלות איזוטריות במנורות לד וכדו'.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”