האם ידוע על הפרעות קליטה בערב ?
-
tomer_1968
- עוסק בתחום

- תגובות: 1395
- נתן תודות: 52 פעמים
- קיבל תודות: 47 פעמים
באיזור המרכז והשרון בעידן פלוס תודה
-
tomer_1968
- עוסק בתחום

אין הפרעות ההפרעות מקורן בכיוון לא מתאים או אנטנה באיכות ירודה או ממיר באיכות ירודה או כבל באורך לא מתאים או לא איכותי במידה והמידע מועיל למישהו
נערך לאחרונה על ידי tomer_1968 ב 03/07/2020 16:47, נערך פעם 1 בסך הכל.
- Borderline1
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3629
- נתן תודות: 144 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
האם אין לך מראה? זה יכול להיות כלי הרבה יותר יעיל לתקשורת....
-
tomer_1968
- עוסק בתחום

מה הסיפור אתה צוחק עליי או לועג לי מי אתה בכלל אתה טכנאי מה הידע שלך בתחום בכלל נמאס מאנשים שתופסים מעצמם יותר מידיי ויורדים עליי ללא כל סיבה וגם לא עונים כלל לשאלות שלי אנשים ליצנים אפסים חושבים שאם יש להם מכשור ב10000 שקל על הם על גג העולם ויותר טובים ממני מה הסיפור אני הבדיחה של הפורום לא מתאים לי כלל הרי כולם מתלוננים על הפרעות בקליטה בשנה האחרונה אז הוכחתי ממיר טוב אנטנה טובה וכיוון טוב עם כבל באורך סביר פותרים הבעיה
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
הפרעות בקליטה בלילות קיץ הם דבר מוכר וידוע. זה נובע מעניין אקלימי - לילות קיץ הם התנאים האופטימליים להתפשטות קרינה אלקטרומגנטית, מה שמביא הפרעות מקפריסין ומצרים, שלרוע המזל משדרות את שידורי ה-DVB-T שלהן על אותם תדרים. במקרה כזה חייבים להשתמש באנטנה מסוג יאגי, שהיא אנטנה כיוונית, כלומר היא קולטת רק את השידור שמגיע מהכיוון שהיא מכוונת אליו ומסננת כל שידור מכל כיוון אחר. צריך לשחק עם הכיוון של האנטנה עד שמתקבלת קליטה אופטימלית (שזה יקרה כשהאנטנה מכוונת למשדר קרוב מצד אחד לא בכיוון של מקור הפרעות מצד שני) ואז אתה אמור לקבע את האנטנה ולא לגעת בה יותר.tomer_1968 כתב:באיזור המרכז והשרון בעידן פלוס תודה...
עד לפני כשנתיים היו אצלי כל הזמן הפרעות בלילות קיץ, ואז התקנתי אנטנה חיצונית על הגג (אגב, אנטנה ישנה ששימשה בשנות ה-90 לערוץ 2), מכוונת למשדר קרוב (בתל-אביב יש משדר חזק באזור פלורנטין) ומאז אין שום הפרעות.
-
tomer_1968
- עוסק בתחום

תודה לך מדויק מה שאתה כותב כך הצלחתי גם ברחובות בניגוד לליצן שהתקין מגבר ואנטנה לא איכותית והפרעות קשות בקליטה
- shmulikmazor
-
- מוקפא

- תגובות: 198
- נתן תודות: 7 פעמים
- קיבל תודות: 17 פעמים
גם לנו בעפולה היו הפרעות אמש.
תודה על ההסבר.
תודה על ההסבר.
-
tomer_1968
- עוסק בתחום

-
tomer_1968
- עוסק בתחום

תגובה
@HT-Assaf עניתי לטובת הכלל מאחר ולא היה מענה כלל בדקתי את הנושא ועניתי עובדה שיש מי שמגיב בסופו של דבר לשאלתי כך שלא עניתי לעצמי ואם כן זו הבדיחה שלכם לא מזיז לי
·
·
- מספיקלי
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2786
- קיבל תודות: 178 פעמים
Re: תגובה
העלתי כאן בעבר תמונה של האנטנה שלי, סתם קצה קואקס מפוצל.tomer_1968 כתב:@מספיקלי אנטנה עוצמתית או כיוון שונה אולי יכולים לעזור
·...
בשוטף לרוב הקליטה היא 100S ו100Q .
ומה תעזור יאגי? לאן לכוון אותה? למקלחת של השכנים ממול?
אני מניח שיש כאן באיזור, היכן שהוא ממסר קטן.
-
tomer_1968
- עוסק בתחום

לגבי כבל קואקס פשוט כל מקום ואיכות הקליטה שלו יש מקומות שחובה מגבר למרות שאני לא הייתי במקום כזה לדוגמא בצפון הישן תל אביב לפי דיווח שקיבלתי ליד פתח תקווה יש מקום שאנטנה חיצונית לבד אין קליטה וגם באיזור השרון היה כאן דיווח אחד