שאלה לגבי שירשור רסיבר למגבר
-
kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8141
- נתן תודות: 355 פעמים
- קיבל תודות: 249 פעמים
שאלתי בעבר שאלה דומה אבל התברר לי שהמגבר שלי לא תוקן כראוי. עכשיו כשהוא חזר שוב מתיקון, משהו נראה לי מאוד מוזר. כשאני משרשר את הרסיבר למגבר, אם אני רוצה שהרמקולים הקדמיים יהיו בווליום הרצוי (באותו הווליום שהם היו כשהם היו מחוברים לרסיבר באותו הווליום), אני צריך לשים את כפתור הווליום של המגבר סטריאו על יותר מחצי. מניסיון, אם אני שם דיסק מוזיקה ב CDP ומזיז את כפתור הווליום ליותר מחצי, לפחות כל דיירי הביניין שלי יצלצלו למשטרה (אם לא גם הדיירים של הביניינים שליד).
בלי קרשר (או עם קשר) כשהרמקולים מחוברים למגבר הסטריאו ומגבר הסטריאו דלוק, הם משמיעים מין ציפצוף חלש שמתחזק כשמגבירים את הווליום. בעיקר שומעים אותו כששמים את האוזן קרוב לרמקול (כשהרמקול מחובר לרסיבר, אין את הרעש הזה בכלל). האם יכול להיות שמגבר עדיין לא תוקן כמו שצריך? האם יכול להיות שמשהו לא מחובר כמו שצריך?
המגבר הוא של אדקום והרמקולים של אנרג'י.
מישהו יכול לעזור בבקשה?
תודה מראש
בלי קרשר (או עם קשר) כשהרמקולים מחוברים למגבר הסטריאו ומגבר הסטריאו דלוק, הם משמיעים מין ציפצוף חלש שמתחזק כשמגבירים את הווליום. בעיקר שומעים אותו כששמים את האוזן קרוב לרמקול (כשהרמקול מחובר לרסיבר, אין את הרעש הזה בכלל). האם יכול להיות שמגבר עדיין לא תוקן כמו שצריך? האם יכול להיות שמשהו לא מחובר כמו שצריך?
המגבר הוא של אדקום והרמקולים של אנרג'י.
מישהו יכול לעזור בבקשה?
תודה מראש
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
-
kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

אז אתה אומר שזה תמיד היה ככה ופשוט לא שמתי לב? לא מתאים לפרפקציוניסט כמוני 
קראתי את המאמר של ליאור לאורך ולרוחב. בנוגע לווליום, ראיתי שם תגובה שהגבת עליה ומישהו הגיב אחריך. האם אני מבין משם שבד"כ צריך לשים את כפתור הווליום של מגבר הסטריאו על חצי (טיפה יותר)?
תודה
קראתי את המאמר של ליאור לאורך ולרוחב. בנוגע לווליום, ראיתי שם תגובה שהגבת עליה ומישהו הגיב אחריך. האם אני מבין משם שבד"כ צריך לשים את כפתור הווליום של מגבר הסטריאו על חצי (טיפה יותר)?
תודה
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
-
kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

אוקיי.
צודק
רק עוד דבר אחד, חשבתי כמה דקות על מה שכתבת. אתה יכול בבקשה להסביר במילים של ה"עם", למה התכוונת שאמרת "שני נגדים (שני פוטנציומטרי הווליום) בטור"?
אני לא יודע אם זה קשור אבל את הציפצוף הזה אני שומע גם כשהרסיבר לא משורשר למגבר.
תודה
צודק
רק עוד דבר אחד, חשבתי כמה דקות על מה שכתבת. אתה יכול בבקשה להסביר במילים של ה"עם", למה התכוונת שאמרת "שני נגדים (שני פוטנציומטרי הווליום) בטור"?
אני לא יודע אם זה קשור אבל את הציפצוף הזה אני שומע גם כשהרסיבר לא משורשר למגבר.
תודה
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
יחידת הקדם-מגבר, במגבר במשולב וגם ברסיבר הוא בעיקרון "מנחת" כלומר, נגד משתנה אשר מטרתו להנחית את האות הנכנס אליו בכניסה.
כלומר, בווליום מקסימלי למעשה הנגד הזה יהיה על 0 אוהם - או קצר.
כשאתה משרשר שני מגברים, יש לך שני נגדים כאלה בטור. אם אתה רוצה שרק אחד ישפיע השני צריך להיות מקוצר או למעשה 0 אוהם, כלומר, על מקסימום ווליום.
אני לא יודע על איזה ציפצוף אתה מדבר....זו פעם ראשונה שאתה מציין את זה.
כלומר, בווליום מקסימלי למעשה הנגד הזה יהיה על 0 אוהם - או קצר.
כשאתה משרשר שני מגברים, יש לך שני נגדים כאלה בטור. אם אתה רוצה שרק אחד ישפיע השני צריך להיות מקוצר או למעשה 0 אוהם, כלומר, על מקסימום ווליום.
אני לא יודע על איזה ציפצוף אתה מדבר....זו פעם ראשונה שאתה מציין את זה.
-
kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

מממממ
הבנתי.
בהודעה הראשונה באשכול כתבתי על בעיית הציפצוף. חשבתי שאת המשפט הזה ענית לי על הבעיה. עכשיו אני מבין שבמשפט הזה ענית לי על למה צריך ווליום גבוה במגבר כשמשרשרים.
אני אפנה שוב למתקנים.
תודה
הבנתי.
בהודעה הראשונה באשכול כתבתי על בעיית הציפצוף. חשבתי שאת המשפט הזה ענית לי על הבעיה. עכשיו אני מבין שבמשפט הזה ענית לי על למה צריך ווליום גבוה במגבר כשמשרשרים.
אני אפנה שוב למתקנים.
תודה
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
-
kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

לגבי הפפפיייי או הההייסססס, קצת קשה לי להגיד (אני מקווה שאתה מבין
) אבל נראה לי שמדובר בפפפייייייי. בווליום מאוד גבוה לא צריך לקרב את האוזן לרמקול. אפשר לשמוע את זה גם ממרחק של 2 מטרים.
דיברתי לפני שעה עם היבואן. הוא ביקש ממני להפריד את הבעיה ע"י חיבור ה POWER לחשמל וניתוקו מה PRE. אני כמעט בטוח שהבעיה היא ב POWER ולא ב PRE למרות שעוד לא בדקתי את זה.
תודה
דיברתי לפני שעה עם היבואן. הוא ביקש ממני להפריד את הבעיה ע"י חיבור ה POWER לחשמל וניתוקו מה PRE. אני כמעט בטוח שהבעיה היא ב POWER ולא ב PRE למרות שעוד לא בדקתי את זה.
תודה
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר:
מרטין,
האם צליל ה- "היסס" יהיה קיים גם במגבר HIGHEND (בפתיחה למקסימום עם מקור דולק אך לא עובד)?
תודה.
האם צליל ה- "היסס" יהיה קיים גם במגבר HIGHEND (בפתיחה למקסימום עם מקור דולק אך לא עובד)?
תודה.
- InbarHovav
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3252
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 2 פעמים
היסססס קיים בכל מגבר, פשוט ככל שמטפסים באודיופיליות של המגבר כך זה פחות ניתן לשמיעה
"צליל אחד שווה אלף מילים אבל אלף מילים לא יפיקו צליל אחד"
כי החיוך, המבט והטבעיות שבך (כמה שזה לא פרודוקסלי, את יותר "טבעית" מרוב של האנשים) - אז כל אלה עושים אותך יותר יפה מדוגמניות משעממות
כי החיוך, המבט והטבעיות שבך (כמה שזה לא פרודוקסלי, את יותר "טבעית" מרוב של האנשים) - אז כל אלה עושים אותך יותר יפה מדוגמניות משעממות
- MartinHSabag
- מנהל

- יצירת קשר: