שאלה בסיסית בהזרמת אודיו למכשיר ק״ב
-
רונן
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5684
- נתן תודות: 1133 פעמים
- קיבל תודות: 159 פעמים
יש לי מכשיר קולנוע ביתי שמחובר לאינטרנט
בחזית המכשיר יש לוגו של Spotify
כיום אני עם Tidal משתמש באייפון כמקור באיירפליי עם הק״ב
הבנתי כי ניתן להתחבר לרשת הביתית בשימוש באפליקציית ספוטיפיי עם המכשיר ק״ב. כך שהנייד בעצם רק מהווה שלט ולא מקור.
אם הבנתי נכון אז איכות השמע בספוטיפיי אמורה להיות יותר טובה כי המכשיר ק״ב מהווה מקור ישירות לספוטיפי
ולא כמו בטידאל שהנייד מהווה מקור וממנו מתחבר לק״ב
האם הבנתי נכון ?
בחזית המכשיר יש לוגו של Spotify
כיום אני עם Tidal משתמש באייפון כמקור באיירפליי עם הק״ב
הבנתי כי ניתן להתחבר לרשת הביתית בשימוש באפליקציית ספוטיפיי עם המכשיר ק״ב. כך שהנייד בעצם רק מהווה שלט ולא מקור.
אם הבנתי נכון אז איכות השמע בספוטיפיי אמורה להיות יותר טובה כי המכשיר ק״ב מהווה מקור ישירות לספוטיפי
ולא כמו בטידאל שהנייד מהווה מקור וממנו מתחבר לק״ב
האם הבנתי נכון ?
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
לא
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
-
רונן
- חבר מכור קשה

אשמח להסבר בבקשה.
- RobotCop
- חבר ותיק

- תגובות: 1579
- נתן תודות: 108 פעמים
- קיבל תודות: 347 פעמים
@רונן
בהנחה ואתה יודע שספוטיפיי וטידאל הן חברות שונות שמציעות שירות דומה אז:
1. ספוטיפיי מזרימים אודיו שעבר תהליך כיווץ, האודיו בטידאל לא עובר כיווץ. מכאן נובע שלא משנה מה תעשה עם ספוטיפיי, האיכות תהיה פחותה מטידאל כי האודיו במקור פחות טוב.
2. כשאתה מעביר אודיו באופן דיגיטלי הוא לא מאבד איכות. אתה יכול לנגן מהטלפון ליחידת סטרימינג חיצונית וממנה לחבר כבל דיגיטלי (אופטי או HDMI לדוגמא) לרסיבר ולא תאבד מיליגרם של איכות לעומת נגינה מהאינטרנט ישר לתוך הרסיבר.
בהנחה ואתה יודע שספוטיפיי וטידאל הן חברות שונות שמציעות שירות דומה אז:
1. ספוטיפיי מזרימים אודיו שעבר תהליך כיווץ, האודיו בטידאל לא עובר כיווץ. מכאן נובע שלא משנה מה תעשה עם ספוטיפיי, האיכות תהיה פחותה מטידאל כי האודיו במקור פחות טוב.
2. כשאתה מעביר אודיו באופן דיגיטלי הוא לא מאבד איכות. אתה יכול לנגן מהטלפון ליחידת סטרימינג חיצונית וממנה לחבר כבל דיגיטלי (אופטי או HDMI לדוגמא) לרסיבר ולא תאבד מיליגרם של איכות לעומת נגינה מהאינטרנט ישר לתוך הרסיבר.
-
רונן
- חבר מכור קשה

תודה רבה.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

@רונן
·בשני המקרים ה"מקור" אינו הרסיבר או המחשב הנייד או הטלפון שלך אלא שירות ההזרמה האינטרנטי. איכות השמע היא בראש וראשונה פונקציה של (לפי סדר יורד).
1. המאסטר שממנו ניזון שירות ההזרמה וממנו הם קודדו את הקבצים שלהם
2. איכות וסוג הקידוד. במקרה שציינת שירות אחד מסוגל להעביר אודיו בדחיסה ללא איבוד מידע ובאיכות של CD והשירות השני לא.
3. קצב העברת הנתונים בהתאם למנוי שרכשת ולאיכות הקידוד הבסיסית של השירות.
·בשני המקרים ה"מקור" אינו הרסיבר או המחשב הנייד או הטלפון שלך אלא שירות ההזרמה האינטרנטי. איכות השמע היא בראש וראשונה פונקציה של (לפי סדר יורד).
1. המאסטר שממנו ניזון שירות ההזרמה וממנו הם קודדו את הקבצים שלהם
2. איכות וסוג הקידוד. במקרה שציינת שירות אחד מסוגל להעביר אודיו בדחיסה ללא איבוד מידע ובאיכות של CD והשירות השני לא.
3. קצב העברת הנתונים בהתאם למנוי שרכשת ולאיכות הקידוד הבסיסית של השירות.
-
רונן
- חבר מכור קשה

חשבתי שישנם הבדלים מהותיים בין 2 האפשרויות:
ספוטיפי : למכשיר ק״ב יש את האפשרות להתחבר ולהזרים ספוטיפיי עצמאית. ( הרי מדוע יש לוגו של ספוטיפי בחזית המכשיר ) כאילו הוא האייפון ( והאייפון רק שלט טיפש להעברת שירים. וכו )כי הק״ב מחובר לאינטרנט.
לעומת זאת הטידאל : ״קולט״ ההזרמה באפליקציית האייפון וממנה באיירפליי לק״ב. בפועל האייפון מתרוקן מסוללה מהר מאד בעת השימוש בטידאל.
ספוטיפי : למכשיר ק״ב יש את האפשרות להתחבר ולהזרים ספוטיפיי עצמאית. ( הרי מדוע יש לוגו של ספוטיפי בחזית המכשיר ) כאילו הוא האייפון ( והאייפון רק שלט טיפש להעברת שירים. וכו )כי הק״ב מחובר לאינטרנט.
לעומת זאת הטידאל : ״קולט״ ההזרמה באפליקציית האייפון וממנה באיירפליי לק״ב. בפועל האייפון מתרוקן מסוללה מהר מאד בעת השימוש בטידאל.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

@רונן
·אני מבין למה אתה חשבת כך אבל זה לא הופך את זה לנכון.
·אני מבין למה אתה חשבת כך אבל זה לא הופך את זה לנכון.
- RobotCop
- חבר ותיק

אני קניתי כרומקאסט בדיוק בגלל הסיבה הזו.רונן כתב:בפועל האייפון מתרוקן מסוללה מהר מאד בעת השימוש בטידאל....
התצורה שבה הכרומקאסט עובד זה שהמכשיר עצמו מנגן ולא משמש כתחנת ממסר לטלפון, מה שאומר שאפשר לצאת מטווח הרשת הביתית או אפילו לכבות את הטלפון והכרומקאסט עדיין ימשיך לנגן.
כמו כן, בנוסף לטידאל, הוא תומך גם בספוטיפיי, יוטיוב, נטפליקס וטוויצ' ככה שאצלי הוא בכלל מחליף לגמרי את האפל TV.
-
רונן
- חבר מכור קשה

·תודה.RobotCop כתב:אני קניתי כרומקאסט בדיוק בגלל הסיבה הזו.......
התצורה שבה הכרומקאסט עובד זה שהמכשיר עצמו מנגן ולא משמש כתחנת ממסר לטלפון, מה שאומר שאפשר לצאת מטווח הרשת הביתית או אפילו לכבות את הטלפון והכרומקאסט עדיין ימשיך לנגן.
כמו כן, בנוסף לטידאל, הוא תומך גם בספוטיפיי, יוטיוב, נטפליקס וטוויצ' ככה שאצלי הוא בכלל מחליף לגמרי את האפל TV....
אשמח להבין את שאלתי.
אולי הכרומקאסט נחות יותר מהמכשיר ק״ב ?
-
רונן
- חבר מכור קשה

·תודה אבל לא הבנתי כלום ...yarino כתב:במידה והמכשיר תומך ב-UPnP, אז אתה יכול לעבוד עם BubbleUPNP,כך אני מזרים מטידל לפרוססור....
-
רונן
- חבר מכור קשה

·תודה אבל לא מבין - לא נורא , ...yarino כתב:רק עכשיו שמתי לב שאתה משתמש באייפון,אז זה רלוונטי לך אלא רק למשתמשי אנדרואיד.
ישנם מכשירים שתומכים ב UPnP (הזרמת DLNA) ובשילוב אפליקציית BubbleUPNP אתה מזרים ישירות למכשיר....
-
רונן
- חבר מכור קשה

·יש משהו ... מה זה מקדם אותי בשאלה המקורית ?yarino כתב:כנס למניואל של הרסיבר ותראה אם הוא תומך ב DLNA...הכי פשוט...
- Catskinner
- חבר במועדון HT

@רונן
·זה מאפשר לך לגשת מהרסיבר למאגרי קבצים ברשת הביתית כדי לשלוף מהם קבצים לנגינה. שים לב שממה שכתוב משתמע שמדובר בגישה "במשיכה". זה שונה מגישה "בדחיפה" שבה אתה שולח קובץ לניגון ברסיבר שהיא בעיני הגישה העדיפה.
אני אישית חושב שהדיון הזה לא מקדם אותך בהגשמת המטרות שלך. אולי הכי פשוט שתכתוב מה אתה רוצה לעשות ונראה מה הפתרון הכי פשוט ואמין שאולי יתאים לך?
·זה מאפשר לך לגשת מהרסיבר למאגרי קבצים ברשת הביתית כדי לשלוף מהם קבצים לנגינה. שים לב שממה שכתוב משתמע שמדובר בגישה "במשיכה". זה שונה מגישה "בדחיפה" שבה אתה שולח קובץ לניגון ברסיבר שהיא בעיני הגישה העדיפה.
אני אישית חושב שהדיון הזה לא מקדם אותך בהגשמת המטרות שלך. אולי הכי פשוט שתכתוב מה אתה רוצה לעשות ונראה מה הפתרון הכי פשוט ואמין שאולי יתאים לך?
-
רונן
- חבר מכור קשה

·תודה !!!!!!!Catskinner כתב:@רונן
אני אישית חושב שהדיון הזה לא מקדם אותך בהגשמת המטרות שלך. אולי הכי פשוט שתכתוב מה אתה רוצה לעשות ונראה מה הפתרון הכי פשוט ואמין שאולי יתאים לך?...
אני רוצה לשמוע הכי טוב מוסיקה בהזרמה.
כל העובדות והמכשירים ידועים ( אייפוןֿ, רשת ביתית, פרוססור מחובר לאינטרנט עם ספוטיפיי מובנה )
זהו ...
-
רונן
- חבר מכור קשה

·תודה !!!!!!!Catskinner כתב:@רונן
אני אישית חושב שהדיון הזה לא מקדם אותך בהגשמת המטרות שלך. אולי הכי פשוט שתכתוב מה אתה רוצה לעשות ונראה מה הפתרון הכי פשוט ואמין שאולי יתאים לך?...
אני רוצה לשמוע הכי טוב מוסיקה בהזרמה.
כל העובדות והמכשירים ידועים ( אייפוןֿ, רשת ביתית, פרוססור מחובר לאינטרנט עם ספוטיפיי מובנה )
ניתן עם טידאל או ספוטיפיי.
זהו ...
- RobotCop
- חבר ותיק

יופי. ועכשיו כשאנחנו יודעים שבסטרימינג איכות הקובץ תלויה קודם כל באיכות שהשירות נותן ורק אחר כך בשאר המכשירים בבית ובהתחשב בכך שכל הציוד כבר קיים אנחנו יכולים לגזור כמה מסקנות:רונן כתב:
אני רוצה לשמוע הכי טוב מוסיקה בהזרמה.......
כל העובדות והמכשירים ידועים...
1. מבחינת איכות סאונד, טידאל עדיפה על ספוטיפיי.
2. מבחינת נוחות שימוש - ספוטיפיי קונקט ברסיבר עדיף על מקור חיצוני
2. מבחינת עומס על הנגן (אייפון) - כל דבר שמערב AirPlay דורש בזבוז של בטריה על שידור בלתי פוסק.
לכן ההמלצות שלי לניגון מוזיקה אצלך במערכת הן:
1. לקנות כרומקאסט כיוון שהוא מנגן ולא הטלפון. מעבר לזה, יש לו יציאת דיגטלית שבה האיכות לא מונחתת.
2. לקנות נגן ייעודי שמתחבר לטידאל ומנגן אל הרסיבר. גם מחשב ישן יכול לעשות עבודה מעולה.
3. להגיד פאק איט ולנגן מספוטיפיי ישר לתוך הרסיבר. זה הכי נוח בארץ וברוב הפעמים שווה את זה שלא התאמצת למתג את הרסיבר לכניסה של הנגן ואז להכנס לטידאל ואז לשלוח את המוזיקה לרסיבר.