רוצה להתעדכן, מה הטכנולוגיה השולטת ב2020?

בית חכם, עוזרות חכמות, חשמל חכם, מערכות שליטה ובקרה, Amazon Echo, Alexa, Google home, Control4, RTI, מנעולים חכמים ועוד.
שלח תגובה
yarin153 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 390
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #1 

אז אחרי שנה שלא התעדכנתי.
מה הטכנולוגיה הכי טובה (איכות ולא מחיר)
וויפיי זיגבי או זד וויב?.. שלי? (זאת טכנולוגיה בכלל?)
מה הפלטפורמה הכי טובה לניהול?
ST \ HA \ VERA ?

nangel
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 425
קיבל תודות: 16 פעמים

שליחה #2 

אני קורא לזה "שלב הסלוטייפ", וזה מזכיר לי את החוויה של הטלפון Galaxy 1. הכל עובד ורואים איך העתיד יראה אבל בינתיים יש תחושה שהכל מחובר עם סלוטייפ. אבל מחובר.
עם HA לא הסתדרתי אז נכנסתי לעומק OH על רספברי והכל עבד אבל אחרי קריסה שניה של כרטיס הזכרון עברתי ל ST.
פקדי תאורה ותריסים זי-וייב של פיבארו עובדים אבל חלקם עם הנדלר לא רשמי (התריסים) וחלקם מופיעים מוזר ב ST (Double switch 2)
חיישני זיגבי של שיאומי (טמפרטורה, תנועה, כפתורים) זולים ומתחברים בקלות אבל מדי פעם מתנתקים
חיישני זי-וייב (Multi sensor 6) עובדים מעולה אבל זוללי סוללות יקרות
אוטומציות עם Webcore הן תענוג אבל הבנתי שזו לא פלטפורמה רשמית ולא ברור מה יקרה לעשרות התרחישים אם תבוטל התמיכה
דווקא גוגל הום עושה עבודה לא רעה בלהיות חלק יעיל של הממשק

הכל עובד. אבל כאמור מחובר עם סלוטייפ

אם אני משווה בין ST לבין OH אז מצד אחד OH יותר גמיש אבל מצד שני ST נותן תחושה יותר יציבה ו"מקצועית". מבחינתי webcore סוגר חלק משמעותי מפער הגמישות ביניהם.

gkatz
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1610
נתן תודות: 83 פעמים
קיבל תודות: 92 פעמים

שליחה #3 

לא השתנה כלום בשנים האחרונות...
אני בתחום סביב ה3 שנים. הכל נשאר סטטי לטעמי
אין שום דבר שולט או משהו אחד שבולט. לכל דבר יתרונות וחסרונות.
מה שכן, ניתן לראות שקהילת הWIFI גדלה לאט לאט, בעיקר בגלל המחיר ואמינות הפרוטוקול
אישית אני עם ZWAVE וזה בסדר גמור לצרכים שלי

dr0r
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2182
שם מלא: דרור
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 361 פעמים

שליחה #4 

העתיד, שנמצא מעבר לפינה, הוא Connected Home over IP, שיהיה מבוסס על WiFi6. אבל זה ייקח הרבה זמן - גם לפריסה של WiFi6 גם להגדרות התקינה והייצור של רכיבים רלוונטיים.

Arthur_Morgan
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 329
נתן תודות: 69 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #5 

מנצל את הפוסט לשאלה באותו נושא:
למה בעצם צריך לבחור WiFi Zigbee Z-Wave?
למה לא להתייחס לכולם בתור חלק מאמצעי השליטה? (בהקבלה: כמו שיש לי נטפליקס, yes ו-hbo)

יש איזשהו חיסרון להתקנת HA על Rpii + שני סטיקים (z-wave + zigbee), ככה שכל האפשרויות פתוחות? אני יכול לגשת לכל סוגי המכשירים, בלי לייחס חשיבות יתרה לדרך בה הם מתקשרים

DudeShemesh
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 916
נתן תודות: 154 פעמים
קיבל תודות: 88 פעמים

שליחה #6 

@Arthur_Morgan

החסרון היחיד עד כמה שאני מבין, הוא שאם יש לך רכיב מרוחק, לא בטוח שיהיה לו מסלול לתקשר (כי יכול להיות שהמסלול שלו יהיה רכיבים מטכנולוגיה אחרת). אם אין לך רכיבים מרוחקים, או שהמסלולים אליהם מכילים גם רכיבים בטכנולוגיה זהה, לא צריכה להיות שום בעיה.

theone
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1579
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #7 

מבחינת תוכנה אני חושב ש HA בזמן נתון זה יותר טובה מ OH עם עדכונים מעניינים כל שבוע. עברתי לפני כחודש חודשיים.
בנוסף עברתי מ zwave ל Wifi ומרגיש הרבה יותר יציב וגם זמן התגובה יותר מהיר. (תאורה ותריסים). המרתי את כל מפסקי ה tuya שרכשתי ל esphome.

dr0r
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #8 

@Arthur_Morgan

כרגע אתה בוודאי תרצה את כולם, או לכל הפחות WiFi ו-Zigbee, כי אין כיום אלטרנטיבה מבוססת WiFi לחיישנים של Xiaomi - וכדי לאפשר קליטה מכל רחבי הבית תצטרך גם רכיבים שיהוו extenders ל-mesh.
באופן כללי, WiFi הרבה פחות מאובטח out-of-the-box, הן משום שהאבטחה ב-IoT באופן כללי מפוקפקת, והן משום שהרכיבים הסיניים מדברים באופן קבוע עם שרתים בסין. Zigbee ו-Z-Wave עובדים בפרוטוקולים אחרים, ולכן התקשורת שלהם באופן מובנה מוגבלת לבית. אפשר לאבטח רכיבי WiFi, אבל זה דורש הבנה לא קטנה, יכולת לבצע צריבה של firmware, וגם רכישה של רכיבים שמאפשרים זאת (לאחרונה נפוצים רכיבים מבוססי מעבדים מתחרים ל-ESP, כגון WinnerMicro, ואותם אין אפשרות לצרוב).

yarin153 פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 390
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #9 

האם לקנות חיישנים לתאורה של ZWAVE (פיבארו)
או שההבדלים לא גדולים וכדאי להוזיל עלויות עם WIFI?
אני בעיקר מחפש אמינות ודילייי נמוך כמה שיותר, המחיר פחות חשוב לעומת אמינות וביצועים מחבינתי.

theone
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1579
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #10 

yarin153 כתב:האם לקנות חיישנים לתאורה של ZWAVE (פיבארו)
או שההבדלים לא גדולים וכדאי להוזיל עלויות עם WIFI?
אני בעיקר מחפש אמינות ודילייי נמוך כמה שיותר, המחיר פחות חשוב לעומת אמינות וביצועים מחבינתי.
...
היה לי ZWAVE FIBARO ROLLER עכשיו יש לי מתגי חשמל ומתגי תריסים על WIFI.

בקשר לאמינות וזמן תגובת התקשורת - מהנסיון שיש לי, בהשוואת הפעלת התריסים, יציבות התקשורת וזמן התגובה ב- WIFI יותר מהיר (במקרים מסויימים אפילו הרבה יותר מהיר).

dr0r
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

@yarin153

בחיישנים מומלץ ללכת על Zigbee. כרגע אין אלטרנטיבה מבוססת WiFi, ו-Zigbee ייצא לך הרבה יותר קטן וזול.

שלח תגובה

חזור אל “בית חכם ובקרה”