הי,
מחפש בימים אלה לפטופ ויש התלבטות.
סגור על גודל מסך 15.6, על SSD 512 (בנוסף לכונן רגיל בנפח גבוה)
ישמש בבית בעיקר לאינטרנט ואופיס,
אבל עבורי גם לעריכת תמונות (צלם חובב). לא בתדירות יומיומית.
השאלה היא אם עבור שימוש זה יש הבדל בין INTEL I7 או I5 או אחר.
וגם האם כרטיס מסך מובנה יספיק או חייבים כרטיס geforce מתקדם.
לגבי המותג של הלפטופ מודה שאין לי דיעה.
אם חושבים שרלוונטי או שיש חשיבות לעצם העניין אז כמובן מוזמנים להמליץ.
תודה
התייעצות בנוגע לכרטיס מסך ומעבד
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4786
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 767 פעמים
לשימושי אופיס ואינטרנט אין i5 ממש אחלה (שאלה איזה i5 זו שאלה חשובה....). באופן עקרוני גם כרטיס מסך מובנה יספיק.
עריכת תמונות ווידיאו זה תחום גדול וכל עוד מדובר בתמונות ולא בוידיאו התשובה לא משתנה במיוחד. בכל מקרה שווה להשקיע ב-16 גי'גה.
אני חושב שכדאי להגדיר תקציב ויהיה הרבה יותר קל להציע מפרט או לחליפין תשאל לגבי מפרטים ספציפים.
לגבי 2 הארדיסקים, לדעתי זה מיותר ואני לא יודע כמה לפטופים חדשים מוכרים היום עם 2 הארדסיקים. 512 זה המון לשימושים שהגדרת ואם אתה צריך עוד מקום איחסון למסמכים/תמונות שווה לשקול הארדיסק חיצוני או אפילו DOK שמגיע היום גם לנפחים גדולים במחיר סביר בהחלט.
עריכת תמונות ווידיאו זה תחום גדול וכל עוד מדובר בתמונות ולא בוידיאו התשובה לא משתנה במיוחד. בכל מקרה שווה להשקיע ב-16 גי'גה.
אני חושב שכדאי להגדיר תקציב ויהיה הרבה יותר קל להציע מפרט או לחליפין תשאל לגבי מפרטים ספציפים.
לגבי 2 הארדיסקים, לדעתי זה מיותר ואני לא יודע כמה לפטופים חדשים מוכרים היום עם 2 הארדסיקים. 512 זה המון לשימושים שהגדרת ואם אתה צריך עוד מקום איחסון למסמכים/תמונות שווה לשקול הארדיסק חיצוני או אפילו DOK שמגיע היום גם לנפחים גדולים במחיר סביר בהחלט.
תודה
הוא לא לעריכת וידאו אלא לתמונות.
במחשב אחר שמשמש לוידאו יש כרטיס geforce 1050.
מעדכן שרכשתי לפטופ, הוספתי לו ליתר ביטחון geforce mx330.
עכשיו כאן יש משהו מוזר לפחות מבחינתי אבל יש מצב גדול שאהע טועה והכל תקין כי אני לא מבין בזה.
כשבודק את החומרה המתוקנת בהגדרות אני רואה בכלל כרטיס מסך של אינטל. יש על המחשב מדבקה של nvidia ויש גם לוח בקרה כזה במחשב.
למה אני לא רואה את הnvidia ככרטיס מסך?
הוא לא לעריכת וידאו אלא לתמונות.
במחשב אחר שמשמש לוידאו יש כרטיס geforce 1050.
מעדכן שרכשתי לפטופ, הוספתי לו ליתר ביטחון geforce mx330.
עכשיו כאן יש משהו מוזר לפחות מבחינתי אבל יש מצב גדול שאהע טועה והכל תקין כי אני לא מבין בזה.
כשבודק את החומרה המתוקנת בהגדרות אני רואה בכלל כרטיס מסך של אינטל. יש על המחשב מדבקה של nvidia ויש גם לוח בקרה כזה במחשב.
למה אני לא רואה את הnvidia ככרטיס מסך?
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4786
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 767 פעמים
כשאתה נכנס ל-device manager הוא לא מופיע שם תחת gpu ?
בגדול לפטופים מוגדרים להשתמש בכרטיס המובנה במצב חיסכון בחשמל. אתה יכול לבחור דרך לוח הבקרה של nvidia לבחור להריץ תוכנה ספציפית עם הכרטיס המובנה.
בגדול לפטופים מוגדרים להשתמש בכרטיס המובנה במצב חיסכון בחשמל. אתה יכול לבחור דרך לוח הבקרה של nvidia לבחור להריץ תוכנה ספציפית עם הכרטיס המובנה.