משחה טרמית

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
vivi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3546
נתן תודות: 1108 פעמים
קיבל תודות: 504 פעמים

שליחה #1 

כל כמה זמן מומלץ להחליף משחה טרמית?
האם יש טמפרטורה או תוכנה מסוימת שבודקת וממליצה מתי להחליף?
אם הכל עובד טוב, מומלץ בכל זאת לפתוח מדי כמה שנים ולמרוח?
עושים את זה גם בלפטופ?
Pixel 4 XL | PS4 | NU8000 | Denon X3000 | Chromecast | Spotify | Partner Fiber | Netflix | FC Barcelona | Google Apps |

Eargasma
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 474
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #2 

המחשב והכרטיס מסך שלי בני 8 - הכרטיס נקנה יד שנייה מבחור שהיו לו עשרות כאלה וביצע איתו כריית ביטקויין בזמנו מדובר על R9 280X שידוע לשמצה כמטחנת חשמל והתחממות.
מעולם לא החלפתי משחה טרמית, המשחה על המעבד היא מה שהיה סטוק על הגוף קירור הכי פשוט של arctic cooling. בבדיקת מאמץ של כמה שעות לא הוא ולא המעבד עברו את הטמפ' המומלצת המקסימלית ואף לא התקרבו.
חבל על הזמן שלך.....

MrBig750
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 171
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #3 

בניגוד לתגובה מעליי, שמתי לב שאצלי המחשב הנייד מתחמם מאוד (מגיע ל-100-102 מעלות)
קניתי משחה טרמית arctic mx4 (רק 20 שקל ב-KSP)
פירקתי , ניקיתי , שמתי משחה והרכבתי.
הטמפרטורת עבודה עכשיו לא עוברת את ה-75 מעלות.

אם אתה מאיזור אשדוד, נשאר לי יותר מחצי מהמזרק כי שמים בלפטופ כמות קטנה של משחה. אתה מוזמן לקחת.

ChinggisKhan
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4786
נתן תודות: 345 פעמים
קיבל תודות: 767 פעמים

שליחה #4 

מעולם לא נגעתי במשחה טרמית אחרי הרכבת המחשב. החומר הזה מאד עמיד אחרי חשיפה לאוויר. אם אתה מרגיש עליה בטמפ' אז צריך באמת לנקות טוב ולהחליף, אבל אם הכל עובד כמו שצריך אין שום סיבה לגעת בזה.

RobotCop
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1579
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 347 פעמים

שליחה #5 

@vivi
משחה טרמית מתייבשת עם השנים ומעבירה חום בפחות יעילות.
(בערך) כמו שציינו בהודעות הקודמות - אם אתה לא מרגיש ירידה בביצועים או התחממות של הצ'יפ אין צורך להתעסק.
אבל, אם אתה כן מרגיש ירידה ביכולות של המחשב, שווה לבדוק גם את זה במסגרת סיבוב נקיון ואהבה שנותנים לו מדי פעם. זה בכלל לא סיפור ועשיתי את זה יותר מפעם גם לכרטיסי מסך, לא רק למעבדים.

אגב, סיכוי טוב שניקיון של המאווררים והבפנוכו של המחשב יתן אפקט משמעותי יותר מרק החלפה של המשחה ולכן כדאי לשלב את החלפת המשחה עם נקיון כללי טוב.

alchemy
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 757
נתן תודות: 32 פעמים
קיבל תודות: 71 פעמים

שליחה #6 

גישה שלי :
if it aint broke dont fix it

אגב לא מזמן החלפתי משחה טרמית בכרטיס מסך עתיק, R9 290, שהיה תוקע את המחשב אחרי כמה דקות של מאמץ, הסתבר שהמשחה הישנה התפוררה לגמרי. termal pads היו במצב טוב.
כל הסיפור לקח כרבע שעה, פירוק, ניקוי, החלפת משחה והרכבה, הרצתי furmark שעה והכל היה בסדר.
המחשב הפסיק להיתקע.

vivi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3546
נתן תודות: 1108 פעמים
קיבל תודות: 504 פעמים

שליחה #7 

תודה על התגובות, אז חלק אומרים כן וחלק אומרים לא.
בגדול אני מתחזק את המחשב הנייח בניקיון, מעולם לא החלפתי משחה טרמית, אני גם לא עוקב יותר מדי אחרי הטמפרטורה של המחשבים.
הרצתי furmark שעה והכל היה בסדר.
...
אתה יכול להרחיב על זה? זו תוכנה שבודקת ביצועים ואת הטמפרטורה? איזה נתון אני מחפש כאן?

לגבי הלפטופ שלי, 4 שנים הוא קיים ומעולם לא פתחתי אותו, ואני שוקל לעשות את זה, למרות שאין לי ניסיון עם לפטופ, בסרטוני יוטיוב זה נראה לא קשה במיוחד,
אז אמרתי נתייעץ לגבי המשחה, עד כמה זה קריטי ועד כמה אנשים דואגים להחליף את זה בתחזוקת המחשב.
Pixel 4 XL | PS4 | NU8000 | Denon X3000 | Chromecast | Spotify | Partner Fiber | Netflix | FC Barcelona | Google Apps |

alchemy
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 757
נתן תודות: 32 פעמים
קיבל תודות: 71 פעמים

שליחה #8 

furmark יכול לשמש גם ל bechmark, אבל מטרתו העיקרים זה לבדוק כרטיסי מסך תחת עומס.
זה כמו OCCT ותוכנות דומות עבור מעבד.
אני תמיד עוקב אחרי טמפרטורות, גם בודק מדי פעם שמעבד לא נכנס ל thermal throttling תחת עומס.

פעם כשהייתי הרבה יותר צעיר ופחות עצלן, הייתי מפרק לגמרי את המחשב שלי לפני הקיץ כל שנה, מחליף משחה ומנקה מאווררים, כל הכרטיסים ומארז, אבל המחשב עבד אז 24/7 ומריץ אוויר כמו שואב אבק :lol:.

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”