התייעצות לגבי קניית מטחנה
- boren
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3834
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 271 פעמים
- קיבל תודות: 496 פעמים
@noam - ה-270Wi לא עולה 2000 ש"ח ואי אפשר להשיג אותה בארץ, מה שאומר שאין לך אחריות. האופציה היחידה בתקציב הנ"ל שהייתי שוקל היא Eureka Mignon Specialita. היא נמכרת בארץ, שקטה יותר, וזולה יותר. ה-270Wi כוללת שקילה אוטומטית ואגירה נמוכה יותר. לצרכים שלי היא עדיפה, אבל אני לא חושב שתהיה מאוכזב מהיוריקה.
@kohengil
·
אין יותר מדי העדפות.
כמו שכתבתי אני לא הולך להתעסק עם SD.
מחפש מכונה הכי טובה למחיר הזה. כמו שכולם מחפשים כמה שפחות אגירה, טחינה אחידה, לפי טיימר או משקל
על ה 270Wi קראתי הרבה פורום. לפני כמה שנים ה Vario וה K3 ו CEADO היו מדוברות הרבה.
·
אין יותר מדי העדפות.
כמו שכתבתי אני לא הולך להתעסק עם SD.
מחפש מכונה הכי טובה למחיר הזה. כמו שכולם מחפשים כמה שפחות אגירה, טחינה אחידה, לפי טיימר או משקל
על ה 270Wi קראתי הרבה פורום. לפני כמה שנים ה Vario וה K3 ו CEADO היו מדוברות הרבה.
@noam
·
אז כבר 100 אופציות, מדגמים של צ'יאדו, מאצר, יוריקה, רוקט ומי לא.
אבל אל תלך על טיימר. באמת בא לך לכייל אותו בכל שינוי טחינה?
אם בכל זאת תחליט שכן לפחות טיימר עם תצוגה דיגיטלית..
אפילו אני שתמיד הייתי מגדולי המזלזלים בסטה, הייתי קונה אותה בגלל השילוב בין האגירה לשקילה כדי לקדם את החזרתיות בקפה.
·
אז כבר 100 אופציות, מדגמים של צ'יאדו, מאצר, יוריקה, רוקט ומי לא.
אבל אל תלך על טיימר. באמת בא לך לכייל אותו בכל שינוי טחינה?
אם בכל זאת תחליט שכן לפחות טיימר עם תצוגה דיגיטלית..
אפילו אני שתמיד הייתי מגדולי המזלזלים בסטה, הייתי קונה אותה בגלל השילוב בין האגירה לשקילה כדי לקדם את החזרתיות בקפה.
@boren
·לפני כמה ימים הייתי אצל היבואן, אורי מקופי פיקס בנשר.
רציתי גם מיניון, הייתי חם עליה מכל החפירות ברשת.
אבל... ההבדל בינה לבין ה- ZENITH 65 הוא עוד כמה מאות שקלים. אאל"ט 400-500, ואתה מקבל משהו אחר לגמרי כבר.
המיניון זה 55 מ"מ סכינים. עדין קטנים. הזנית זה 65, עולם אחר. הרבה יותר מסיבית. ויש לה גם את מנגנון ה- BLOW BACK המגניב שמעיף אותי כל פעם שאני משתמש בו.
ממליץ בחום להתאמץ.
·לפני כמה ימים הייתי אצל היבואן, אורי מקופי פיקס בנשר.
רציתי גם מיניון, הייתי חם עליה מכל החפירות ברשת.
אבל... ההבדל בינה לבין ה- ZENITH 65 הוא עוד כמה מאות שקלים. אאל"ט 400-500, ואתה מקבל משהו אחר לגמרי כבר.
המיניון זה 55 מ"מ סכינים. עדין קטנים. הזנית זה 65, עולם אחר. הרבה יותר מסיבית. ויש לה גם את מנגנון ה- BLOW BACK המגניב שמעיף אותי כל פעם שאני משתמש בו.
ממליץ בחום להתאמץ.
- boren
-
- חבר מביא חבר

@matanoosh - ה-Zenith 65 נראית מרשימה, אבל מעבר למחיר היא גם גדולת מימדים ואוגרת הרבה יותר - 6.5 גרם בהשוואה ל-1.3 גרם ב-Mignon Specialita. לשימוש ביתי הייתי מעדיף את האחרונה (או את ה-270Wi אם יש אפשרות להביא).
- Clockwork_Orange
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 320
- נתן תודות: 44 פעמים
- קיבל תודות: 66 פעמים
@boren
·
יש גם את ה-Rocket Fausto, מבחינת internals אני חושב שהיא זהה, אבל במידות יותר סבירות. ההבדל במחיר הוא 30 יורו לטובת ה-zenith, לפחות ב-elektros. לפי ביקורת ב-home-barista ה-retention הוא 1.5-2 גרם.
זו הסיבה שקניתי אותה כששידרגתי מטחנה, אני אישית מאוד מרוצה ממנה (למרות שכשאני חושב על זה בדיעבד, כבר היה עדיף ללכת על ה-Niche בגלל שאני תמיד עושה single dosing).
·
יש גם את ה-Rocket Fausto, מבחינת internals אני חושב שהיא זהה, אבל במידות יותר סבירות. ההבדל במחיר הוא 30 יורו לטובת ה-zenith, לפחות ב-elektros. לפי ביקורת ב-home-barista ה-retention הוא 1.5-2 גרם.
זו הסיבה שקניתי אותה כששידרגתי מטחנה, אני אישית מאוד מרוצה ממנה (למרות שכשאני חושב על זה בדיעבד, כבר היה עדיף ללכת על ה-Niche בגלל שאני תמיד עושה single dosing).
- Clockwork_Orange
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 320
- נתן תודות: 44 פעמים
- קיבל תודות: 66 פעמים
@boren
·
אין לי משהו מעבר לנתונים יבשים: ל-Fausto יש להבים של 65mm ומהירות סיבוב של 1650rpm, לעומת 55mm ו-1350rpm עבור ה-Specialita.
·
אין לי משהו מעבר לנתונים יבשים: ל-Fausto יש להבים של 65mm ומהירות סיבוב של 1650rpm, לעומת 55mm ו-1350rpm עבור ה-Specialita.
כן, היא הרבה יותר גדולה. אבל שמע, זה רמה אחרת של מטחנה.boren כתב:@matanoosh - ה-Zenith 65 נראית מרשימה, אבל מעבר למחיר היא גם גדולת מימדים ואוגרת הרבה יותר - 6.5 גרם בהשוואה ל-1.3 גרם ב-Mignon Specialita. לשימוש ביתי הייתי מעדיף את האחרונה (או את ה-270Wi אם יש אפשרות להביא)....
לגבי האגירה, אני חושב שזה לא רלוונטי (תקן אותי אם אני טועה) כי יש לה את מנגנון ה- BLOW OVER שאני תמיד משתמש בו אחרי הטחינה. כמה לחיצות, ניענונים, ויוצא הקפה. אז מה אכפת לי כמה היא אוגרת.......
או שלא?
- boren
-
- חבר מביא חבר

אני לא יודע לגבי ההבדל ברמת הטחינה. לא הייתי מניח שרק בגלל הדיסקיות היותר גדולות התוצאה בכוס תהיה בהכרח יותר טובה.
לגבי האגירה, יש כאן שתי נקודות. הראשונה היא האם ה-blow over מצליח להוציא את כל הקפה שנאגר, או שיש עדיין קפה שנדחף החוצה רק כשפולים חדשים נטחנים. השניה היא העלות של הקפה. 5 גרם נוספים שמתבזבזים בכל שוט זה לא מעט ויכול להתבטא בהוצאה של עוד כמה מאות שקלים נוספים כל שנה.
לגבי האגירה, יש כאן שתי נקודות. הראשונה היא האם ה-blow over מצליח להוציא את כל הקפה שנאגר, או שיש עדיין קפה שנדחף החוצה רק כשפולים חדשים נטחנים. השניה היא העלות של הקפה. 5 גרם נוספים שמתבזבזים בכל שוט זה לא מעט ויכול להתבטא בהוצאה של עוד כמה מאות שקלים נוספים כל שנה.
·המטחנה הקודמת שלי היא גרינטה של נובה סימונלי. אין מה להשוות בתוצאה מבחינת גישוש (גושים), מהירות, והיכולת לכוון בדיוק רב יותר את עובי הטחינה (דק / גס).boren כתב:אני לא יודע לגבי ההבדל ברמת הטחינה. לא הייתי מניח שרק בגלל הדיסקיות היותר גדולות התוצאה בכוס תהיה בהכרח יותר טובה.
לגבי האגירה, יש כאן שתי נקודות. הראשונה היא האם ה-blow over מצליח להוציא את כל הקפה שנאגר, או שיש עדיין קפה שנדחף החוצה רק כשפולים חדשים נטחנים. השניה היא העלות של הקפה. 5 גרם נוספים שמתבזבזים בכל שוט זה לא מעט ויכול להתבטא בהוצאה של עוד כמה מאות שקלים נוספים כל שנה....
כדי לדעת אם הסכינים הגדולים יותר נותנים תוצאה טובה יותר בכוס, צריך לעשות מבחן AB שבמציאות כמעט בלתי אפשרי לעשות, אני מניח.
בכל מקרה, לגבי ה- BLOW OVER- אני מניח שאתה צודק וזה לא מנקה כל גרגיר קפה שנשאר. מצד שני, אני מצליח להוריד כ- 4 גר' ב- BLOW OVER בכל פעם, ומיד להכניס אותם לאותו השוט. אז בעצם אין כמעט אובדן.