שרשור תגובות: סדרת ה-NAS פלוס החדשה של Synology לשנת 2020

פורום לכל מה שקשור לאחסון (מקומי, נייד ובענן). NASים ועוד.
AvivMustaky פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
כתב
כתב
תגובות: 718
נתן תודות: 233 פעמים
קיבל תודות: 271 פעמים

שליחה #1 

למאמר: סדרת ה-NAS פלוס החדשה של SYNOLOGY הושקה באופן רשמי ויש שם כמה הפתעות

תמונה
חברת SYNOLOGY השיקה באופן רשמי ואחרי לא מעט שמועות את סדרת ה- NAS בייתי/עסקי החדשה שלה הכוללים 4 דגמים מסקרנים ,בואו נראה האם הם שווים את הבאז.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893
נתן תודות: 232 פעמים
קיבל תודות: 312 פעמים

שליחה #2 

יש במאמר התמקדות במעבדים.
באמצעי איחסון, בטח כאלה שהם בסקייל קטן, צוואר הבקבוק הוא כמעט תמיד מהירות אמצעי האיחסון עצמם, וכמעט אף פעם לא כח המיחשוב. זו גם כמובן הסיבה שמשתמשים בהם במעבדים יחסית חלשים. שמעבד חזק פשוט לא יעזור לשפר את הביצועים.
מעבר לכך, פחות מעניין להתמקד ברכיבים הפנימיים. לב ליבה של סקירה מסוג זה הם מבחני ביצועים, ובלעדיהם היא בעלת ערך פחות גבוה.
חשוב למדוד קריאה וכתיבה (פרופילים שונים שמשלבים שילוב שונה של השניים), כאשר יש לחזוק על המדידות האלה עם גדלי פעולות IO שונים.
כמובן שחשוב מאוד לציין בסקירה מסוג זה, באיזה אמצעי איחסון היה שימוש (HDD, SSD, NVME...)

AvivMustaky פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
כתב
כתב

שליחה #3 

nir11 כתב:יש במאמר התמקדות במעבדים.
באמצעי איחסון, בטח כאלה שהם בסקייל קטן, צוואר הבקבוק הוא כמעט תמיד מהירות אמצעי האיחסון עצמם, וכמעט אף פעם לא כח המיחשוב. זו גם כמובן הסיבה שמשתמשים בהם במעבדים יחסית חלשים. שמעבד חזק פשוט לא יעזור לשפר את הביצועים.
מעבר לכך, פחות מעניין להתמקד ברכיבים הפנימיים. לב ליבה של סקירה מסוג זה הם מבחני ביצועים, ובלעדיהם היא בעלת ערך פחות גבוה.
חשוב למדוד קריאה וכתיבה (פרופילים שונים שמשלבים שילוב שונה של השניים), כאשר יש לחזוק על המדידות האלה עם גדלי פעולות IO שונים.
כמובן שחשוב מאוד לציין בסקירה מסוג זה, באיזה אמצעי איחסון היה שימוש (HDD, SSD, NVME...)
...
·תודה על הערות
מדובר בהצצה ראשונית שלאחר ההכרזה, בהמשך תגיע הסקירה המלאה שם אתייחס בן היתר לכל שרשמת

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46328
נתן תודות: 1965 פעמים
קיבל תודות: 5067 פעמים

שליחה #4 

ההתייחסות למעבד חשובה כי היא מניבה שיפורים של 10-15% באפליקציות תובעניות כמו אינדוקס של קבצים.
אם מישהו לפני רכישה של NAS חדש ומתלבט בין 2 דגמים, הוא כנראה יעניק חשיבות נמוכה למבחני ביצועים לעומת להיצע האפליקציות שיש ל- NAS מסויים להציע, כמו אפשרויות ההתממשקות הנוחות מולו דרך טלפון, קליינט Dynamic DNS חינמי, ניהול פשוט של מכונות וירטואליות וגיבוי שלהן ועוד, זאת הסיבה שכתבות כאלו שיעלה באתר ישימו דגש נמוך על מבחנים סינטטים.

ag43
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2224
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 184 פעמים

שליחה #5 

nir11 כתב:יש במאמר התמקדות במעבדים.
...
·

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

ziv_r כתב:ההתייחסות למעבד חשובה כי היא מניבה שיפורים של 10-15% באפליקציות תובעניות כמו אינדוקס של קבצים.
אם מישהו לפני רכישה של NAS חדש ומתלבט בין 2 דגמים, הוא כנראה יעניק חשיבות נמוכה למבחני ביצועים לעומת להיצע האפליקציות שיש ל- NAS מסויים להציע, כמו אפשרויות ההתממשקות הנוחות מולו דרך טלפון, קליינט Dynamic DNS חינמי, ניהול פשוט של מכונות וירטואליות וגיבוי שלהן ועוד, זאת הסיבה שכתבות כאלו שיעלה באתר ישימו דגש נמוך על מבחנים סינטטים.
...
·פעולות אינדוקס של קבצים הן הפעולות שמאתגרות את אמצעי האחסון אולי כמעט יותר מכל פעולה אחרת. מדובר על פעולות קריאה קטנות מאוד, וזו קריאה רנדומלית. פעולה כזו לעולם תהיה מוגבלת על ידי אמצעי האחסון, הרבה לפני שהיא תהיה מוגבל על ידי המעבד.
יוצא הדופן הוא אם יש לנו אמצעי אחסון SSD מאוד מהיר. אני לא חושב שזה המקרה כאן.
גורם אחר שיכול להשפיע על מהירות פעולה זו, הוא מערכת הקבצים של אמצעי האחסון. מכיוון שמדובר על NAS, מערכת הקבצים היא בבעלותו, ולא בבעלות המחשב שפונה אליו (בניגוד ל SAN). אם יש אופטימיזציה טובה לגבי מערכת אחסון הקבצים, אז היא עשויה, למשל, לטעון את כל מערכת הקבצים אל זכרון cache, או לזכרון ה RAM. במקרה כזה פעולה כזו תעבוד הרבה יותר מהר, ואז יכול להיות שהיא באמת תהיה מוגבלת מעבד. אני לא בטוח לגמרי מה קורה באינדוקס קבצים. אם צריך ממש לגשת לקובץ כדי להביא ממנו מתא מידע, ה CPU לא משחק שם שום תפקיד.

אין לי איזו מערכת קבצים יש בסיינולוגי. אני מנחש, וזה באמת רק ניחוש, שזו לא מערכת ניהול קבצים פרטית שלהם, אלא משהו של לינוקס.

אני לא לפני רכישה, אבל אם הייתי, הדבר הראשון שהייתי מסתכל עליו זה ביצועים, עבור מערך דיסקים נתון.
dyndns בNAS? לא בשביל זה הוא קיים. זה איזהו שרות שאפשר "להלביש" על מחשב שמן הסתם תמיד דולק.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #7 

מבחני ביצועים של אינדוקס מראים שיפור בגלל המעבד בסדרת 2020 לעומת הסדרה הקודמת, כאשר כל שאר התנאים שווים.

השיקולים שלך הם זניחים מבחינת חברות ה- NAS הגדולות, הן מתמקדות בפיצ'רים. הביצועים גם כן חשובים כמובן, אבל אנשים לא משדרגים NAS-ים קיימים בגללם.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

לזה שאנשים לא משדרגים NAS בגלל ביצועים - אני מסכים לגמרי. כמו שאמרתי, הביצועים נובעים מאמצעי האיחסון עצמם, שידרוג ה NAS כנראה לא יניב שום שיפור ברוב המקרים, אלא אם כן מדובר על חיבור רשת מהיר יותר, או משהו כזה.

שידרוג NAS?
אני מודה שאני לא מאוכלוסיית היעד, אין בכוונתי לקנות NAS, אבל ככל שידוע לי מדובר על מכשיר יחסית יקר, עוד לפני שקונים דיסקים. לכן נראה לי שצריך חתיכת מוטיבציה כדי לשדרג אותו.

זה כבר דיון אחר, אבל אני מניח שאם היה חשוב לי שיהיה לי אמצעי אחסון ברשת, הייתי קונה מחשב זול, מתקין בו דיסקים, תוכנת NAS חופשית כזאת או אחרת, וממשיך משם. ככה אפשר גם להתקין את כל השרותים שעולים על הדעת.
מערכת פתוחה לעומת אפליינס, דיון עתיק. לכל אחד מהם יתרונות וחסרונות.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #9 

ziv_r כתב:ההתייחסות למעבד חשובה כי היא מניבה שיפורים של 10-15% באפליקציות תובעניות כמו אינדוקס של קבצים.
...
·שיפור של 15 אחוז בביצועים הוא כמעט בלתי מורגש. לא הייתי משלם על זה. פעולה בת 10 דקות הופכת לפעולה ב 8.5 דקות.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #10 

וזאת הסיבה שכתבות על NAS מתרכזות בכל הפיצ'רים שהם מביאים, לא בביצועים סינטטים.

gkatz
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1610
נתן תודות: 83 פעמים
קיבל תודות: 92 פעמים

שליחה #11 

אני חושב שאף פעם לא אבין אם אני צריך או לא צריך NAS עד שאקנה אחד :lol:

AvivMustaky פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
כתב
כתב

שליחה #12 

gkatz כתב:אני חושב שאף פעם לא אבין אם אני צריך או לא צריך NAS עד שאקנה אחד :lol:
...
·גם אני לא הבנתי עד שהיה לי :-)

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #13 

לפי דעתי הסובייקטיבית בעליל, באמת אי אפשר להבין כמה זה חשוב, עד שלא רוכשים את זה. זה מאפשר לנו לבלות עוד עשרות שעות בקינפוג של כל מני שרותים משונים וקונפיגורציות חסרות פשר.
את זה אומר אדם שעבד שמונה שנים בגופי פיתוח של אמצעי אחסון, ומשתמש בבית בדיסקים USB חיצוניים, כדי להעביר מידע מהמחשב לסטרימר.
ומחשבה אחרת, שכבר נאמרה בדיון אחר - מי צריך NAS ביתי כשאפשר לאחסן את המידע באמא של כל ה NAS-ים - בענן?

OMRIJ
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2654
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 349 פעמים

שליחה #14 

או שזה פשוט יושב איפהשהו בבית, ואתה לא זוכר שזה קיים אבל יש לך גישה לקבצים מכל מקום. מהסטרימר, מהמחשב הנייד, מהטלוויזיה החכמה, מהטלפון הנייד, מחוץ לבית.
אתה שם שם תוכנה לטורנטים, Plex, גיבוי לענן, וכו'

BarDar
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 489
נתן תודות: 210 פעמים
קיבל תודות: 128 פעמים

שליחה #15 

nir11 כתב:לפי דעתי הסובייקטיבית בעליל, באמת אי אפשר להבין כמה זה חשוב, עד שלא רוכשים את זה. זה מאפשר לנו לבלות עוד עשרות שעות בקינפוג של כל מני שרותים משונים וקונפיגורציות חסרות פשר
...
·
:lol:
במצב הנוכחי של המשק באמת צריך עוד קצת תעסוקה

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #16 

אני למדתי בדרך הקשה שבכל פעם שאני מנסה להכניס טכנולוגיה חדשה לבית, אני קצת מתבלבל. אני מספר לעצמי שאני עושה את זה כדי לשפר משהו, אבל אז מגלה שעשיתי את זה כדי למצוא לעצמי תעסוקה.
אני זוכר שלפני שנים נכנסתי לעסקי הטלוויזיה הלווינית,התקנתי צלחת, קניתי מפענח, ואז פתאום הבנתי שאני לא באמת יושב ורואה שידורים בלווין, אני פשוט יושב ומתעסק בלקנפג את זה כל הזמן, בלפענח עוד איזה ערוץ מקונגו עילית שאני ממש חייב עכשיו לאפשר צפיה בו. בזבוז של כסף וזמן.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #17 

לא כל האנשים טכנולוגים, זה הגיוני.
טוב שעם NAS אין בעיות כאלו, החברות עשו הכל על מנת שהפתרון יהיה Plug&Play.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #18 

זיו, האם נושא ההרשאות פשוט לניהול וקינפוג? האם חיבור של מכשירים ממערכות הפעלה שונות, חלונות, אנדרואיד, IOS הוא קל ופשוט, בסיינולוגי?
נערך לאחרונה על ידי nir11 ב 22/06/2020 11:48, נערך פעם 1 בסך הכל.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #19 

כן.
כל אחד שיש לו NAS של Synology & QNAP יוכל להעיד בנושא.

Gico
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 898
נתן תודות: 107 פעמים
קיבל תודות: 46 פעמים

שליחה #20 

לאנשים שונים יש אינטרס שונה ל-NAS.
עבורי זה תחביב, התפתחות מקצועית (לימוד לינוקס),
ופתרון פשוט כדי להפיץ אל אימי פרקים של הסדרות האהובות עליה מבלי להגיע אליה פיזית כל פעם.
וכן, אני אוהב שהמדיה שלי נמצאת תחת שליטתי, לא שהיא תיעלם פתאום מנטפליקס כי החוזה שלהם עם בעל הזכויות הסתיים.

שלח תגובה

חזור אל “NAS ואחסון”