חברת SYNOLOGY השיקה באופן רשמי ואחרי לא מעט שמועות את סדרת ה- NAS בייתי/עסקי החדשה שלה הכוללים 4 דגמים מסקרנים ,בואו נראה האם הם שווים את הבאז.

·תודה על הערותnir11 כתב:יש במאמר התמקדות במעבדים.
באמצעי איחסון, בטח כאלה שהם בסקייל קטן, צוואר הבקבוק הוא כמעט תמיד מהירות אמצעי האיחסון עצמם, וכמעט אף פעם לא כח המיחשוב. זו גם כמובן הסיבה שמשתמשים בהם במעבדים יחסית חלשים. שמעבד חזק פשוט לא יעזור לשפר את הביצועים.
מעבר לכך, פחות מעניין להתמקד ברכיבים הפנימיים. לב ליבה של סקירה מסוג זה הם מבחני ביצועים, ובלעדיהם היא בעלת ערך פחות גבוה.
חשוב למדוד קריאה וכתיבה (פרופילים שונים שמשלבים שילוב שונה של השניים), כאשר יש לחזוק על המדידות האלה עם גדלי פעולות IO שונים.
כמובן שחשוב מאוד לציין בסקירה מסוג זה, באיזה אמצעי איחסון היה שימוש (HDD, SSD, NVME...)...

·nir11 כתב:יש במאמר התמקדות במעבדים.
באמצעי איחסון, בטח כאלה שהם בסקייל קטן, צוואר הבקבוק הוא כמעט תמיד מהירות אמצעי האיחסון עצמם, וכמעט אף פעם לא כח המיחשוב. זו גם כמובן הסיבה שמשתמשים בהם במעבדים יחסית חלשים. שמעבד חזק פשוט לא יעזור לשפר את הביצועים.
מעבר לכך, פחות מעניין להתמקד ברכיבים הפנימיים. לב ליבה של סקירה מסוג זה הם מבחני ביצועים, ובלעדיהם היא בעלת ערך פחות גבוה.
חשוב למדוד קריאה וכתיבה (פרופילים שונים שמשלבים שילוב שונה של השניים), כאשר יש לחזוק על המדידות האלה עם גדלי פעולות IO שונים.
כמובן שחשוב מאוד לציין בסקירה מסוג זה, באיזה אמצעי איחסון היה שימוש (HDD, SSD, NVME...)...
·פעולות אינדוקס של קבצים הן הפעולות שמאתגרות את אמצעי האחסון אולי כמעט יותר מכל פעולה אחרת. מדובר על פעולות קריאה קטנות מאוד, וזו קריאה רנדומלית. פעולה כזו לעולם תהיה מוגבלת על ידי אמצעי האחסון, הרבה לפני שהיא תהיה מוגבל על ידי המעבד.ziv_r כתב:ההתייחסות למעבד חשובה כי היא מניבה שיפורים של 10-15% באפליקציות תובעניות כמו אינדוקס של קבצים.
אם מישהו לפני רכישה של NAS חדש ומתלבט בין 2 דגמים, הוא כנראה יעניק חשיבות נמוכה למבחני ביצועים לעומת להיצע האפליקציות שיש ל- NAS מסויים להציע, כמו אפשרויות ההתממשקות הנוחות מולו דרך טלפון, קליינט Dynamic DNS חינמי, ניהול פשוט של מכונות וירטואליות וגיבוי שלהן ועוד, זאת הסיבה שכתבות כאלו שיעלה באתר ישימו דגש נמוך על מבחנים סינטטים....

·שיפור של 15 אחוז בביצועים הוא כמעט בלתי מורגש. לא הייתי משלם על זה. פעולה בת 10 דקות הופכת לפעולה ב 8.5 דקות.ziv_r כתב:ההתייחסות למעבד חשובה כי היא מניבה שיפורים של 10-15% באפליקציות תובעניות כמו אינדוקס של קבצים.
...

·גם אני לא הבנתי עד שהיה ליgkatz כתב:אני חושב שאף פעם לא אבין אם אני צריך או לא צריך NAS עד שאקנה אחד...

·nir11 כתב:לפי דעתי הסובייקטיבית בעליל, באמת אי אפשר להבין כמה זה חשוב, עד שלא רוכשים את זה. זה מאפשר לנו לבלות עוד עשרות שעות בקינפוג של כל מני שרותים משונים וקונפיגורציות חסרות פשר...