בניית HTPC מותאם אישית
שלום,
אני מעוניין לבנות מערכת HTPC שתתאים לדרישותי ותעלה בהכי פחות כסף.
יש להזכיר שאני לא ממש יודע לחבר את הרכיבים לבד מה שרוב הסיכויים יצריך שמישהו ירכיב לי אותם ובהכי פחות מחיר, או אם יש אפשרות שמישהו יקנה את החלקים במחיר הכי זול וירכיב לי אותם.
הדרישות העיקריות הם:
- מחשב מעוצב סלוני בצבע כסוף (אם יש מסך וכאלו יתקבל בברכה)
- המחשב אמור להיות מחובר לטלוויזית LCD ובו זמנית למחשב 17" כלומר שאני יוכל להיות במחשב לא רק דרך הטלוויזיה.
- המחשב אמור להריץ סרטים, מוזיקה ומשחקים בעלי גרפיקה גבוהה
- בנוסף המחשב אמור להיות מחובר למערכת סטריאו שמחוברת ל-5 רמקולים ואם אפשר בזמן עבודה רגילה ל- 2 רמקולים רגילים של מחשב.
- מערכת הפעלה ווינדוס ויטה הום פרימיום (אם יש אחרות יתקבלו בברכה.
- 2 כונני CD ו- DVD (משולב)
- שקט ביותר!
- כרטיס טלוויזיה לא חובה...כי אין לי כבלים ואין לי צלחת לווין אז אין לי איכות טובה.
בקשר למפרטים רציתי שתסתכלו על אלו ותאמרו לי מה דעתכם:
http://net.nana10.co.il/Article/?Articl ... =1&sid=127
שיפור לכרטיס מסך - ATI X800GT עליו קיבלתי המלצות מכתבה זו: http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... le&sid=555
וכמובן שיהיה זול עד כמה שאפשר
תודה רבה,
gr220
אני מעוניין לבנות מערכת HTPC שתתאים לדרישותי ותעלה בהכי פחות כסף.
יש להזכיר שאני לא ממש יודע לחבר את הרכיבים לבד מה שרוב הסיכויים יצריך שמישהו ירכיב לי אותם ובהכי פחות מחיר, או אם יש אפשרות שמישהו יקנה את החלקים במחיר הכי זול וירכיב לי אותם.
הדרישות העיקריות הם:
- מחשב מעוצב סלוני בצבע כסוף (אם יש מסך וכאלו יתקבל בברכה)
- המחשב אמור להיות מחובר לטלוויזית LCD ובו זמנית למחשב 17" כלומר שאני יוכל להיות במחשב לא רק דרך הטלוויזיה.
- המחשב אמור להריץ סרטים, מוזיקה ומשחקים בעלי גרפיקה גבוהה
- בנוסף המחשב אמור להיות מחובר למערכת סטריאו שמחוברת ל-5 רמקולים ואם אפשר בזמן עבודה רגילה ל- 2 רמקולים רגילים של מחשב.
- מערכת הפעלה ווינדוס ויטה הום פרימיום (אם יש אחרות יתקבלו בברכה.
- 2 כונני CD ו- DVD (משולב)
- שקט ביותר!
- כרטיס טלוויזיה לא חובה...כי אין לי כבלים ואין לי צלחת לווין אז אין לי איכות טובה.
בקשר למפרטים רציתי שתסתכלו על אלו ותאמרו לי מה דעתכם:
http://net.nana10.co.il/Article/?Articl ... =1&sid=127
שיפור לכרטיס מסך - ATI X800GT עליו קיבלתי המלצות מכתבה זו: http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... le&sid=555
וכמובן שיהיה זול עד כמה שאפשר
תודה רבה,
gr220
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32985
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
הלינקים שהבאת ישנים מאוד ולא ממש רלוונטיים להיום.
לכל חנות מחשבים, כולל חנויות האינטרנט הגדולות והזולות, יש גם מעבדה בה אפשר להרכיב את המחשב תמורת 100-150 ש"ח.
את המפרט של ה-HTPC שלי הזמנתי מפלונטר כולל הרכבה:
http://www.hometheater.co.il/modules.ph ... c&p=327023
אם אתה לא צריך הקלטות מהטלוויזיה, אתה יכול לוותר על כרטיס הטלוויזיה M785, ואם אתה צריך משחקים, תמיד אפשר להוסיף בעתיד כרטיס מסך חזק יותר שיחליף את המובנה על לוח האם.
לא ממש הבנתי בשביל מה אתה צריך שני כונני CD/DVD, בימינו זה ממש מיותר. מספיק צורב DVD אחד (הוא כמובן גם צורב CD-ים).
לכל חנות מחשבים, כולל חנויות האינטרנט הגדולות והזולות, יש גם מעבדה בה אפשר להרכיב את המחשב תמורת 100-150 ש"ח.
אם אתה לא צריך הקלטות מהטלוויזיה, אתה יכול לוותר על כרטיס הטלוויזיה M785, ואם אתה צריך משחקים, תמיד אפשר להוסיף בעתיד כרטיס מסך חזק יותר שיחליף את המובנה על לוח האם.
לא ממש הבנתי בשביל מה אתה צריך שני כונני CD/DVD, בימינו זה ממש מיותר. מספיק צורב DVD אחד (הוא כמובן גם צורב CD-ים).
קודם כל תודה רבה!pixies כתב:הלינקים שהבאת ישנים מאוד ולא ממש רלוונטיים להיום.
לא ממש הבנתי בשביל מה אתה צריך שני כונני CD/DVD, בימינו זה ממש מיותר. מספיק צורב DVD אחד (הוא כמובן גם צורב CD-ים)....
דבר ראשון אני רוצה לדעת עדיף להרכיב מחשב לבד נכון?
דבר שני אני לא רוצה לשדרג את הכרטיס מסך אח"כ אלא מלכתחילה לשים כרטיס מסך מצוין שיריץ משחקים בעלי גרפיקה טובה. אז איזה כרטיס מסך אתם ממליצים?
ובגלל שרשמת שהמפרט שנתתי לא רלוונטי כבר תוכל לתת לי מפרט (שיהיה מפורט)...בעל מחיר טוב שיענה על הדרישות שרשמתי למה ואפילו יותר...כי ניגון סרטים זה גם בפורמט HD ואני רוצה משחקים באיכות הכי טובה שיש כמו כן שיה בזה ווינדוס הום פרימיום שירים וכו'.
הגודל לא ממש משנה אבל שיהיה נורמלי ולא רועש.
אם יש מפרט בעל מחיר טוב והמלצה (אולי בפרטי) לחנות שתוכל להרכיב אני ישמח
והאם יש אפשרות לחבר גם לטלוויזיה וגם למסך מחשב רגיל "17? (בו זמנית)
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

לדעתי עדיף להרכיב את המפרט לבד, וכאמור בתוספת כסף ירכיבו את המחשב עבורך.
המפרט שצירפתי לו לינק בתוספת כרטיס מסך חזק יעשה את העבודה. לגבי המלצה לכרטיסי מסך חזקים, עד כמה שידוע לי אין כרגע כרטיסי מסך חזקים למשחקים שגם כוללים קידוד HD בחומרה (וגם יש בעייתיות אם רוצים לצרף כתוביות בעברית ולהישאר עם קידוד בחומרה), אז ההמלצה שלי היא פשוט לקנות כרטיס מסך חזק למשחקים, ללא התחשבות ב-HD, שהקידוד שלו נעשה על המעבד הראשי כמו במפרט שציינתי.
המחשב שקט מאוד. למעבד קניתי מאוורר מסוג Thermal Take Golden Orb II שעולה כ-150 ש"ח, שמחליף את המאוורר הרגיל שמגיע עם המעבד. המאווררים של המארז והספק של Antec שקטים מאוד.
בכרטיס המסך שנמצא על לוח האם במפרט שציינתי אין בעייה לחבר לשני מסכים. רוב הכרטיסים החזקים למשחקים גם מגיעים עם 2 יציאות נפרדות למסכים.
המפרט שצירפתי לו לינק בתוספת כרטיס מסך חזק יעשה את העבודה. לגבי המלצה לכרטיסי מסך חזקים, עד כמה שידוע לי אין כרגע כרטיסי מסך חזקים למשחקים שגם כוללים קידוד HD בחומרה (וגם יש בעייתיות אם רוצים לצרף כתוביות בעברית ולהישאר עם קידוד בחומרה), אז ההמלצה שלי היא פשוט לקנות כרטיס מסך חזק למשחקים, ללא התחשבות ב-HD, שהקידוד שלו נעשה על המעבד הראשי כמו במפרט שציינתי.
המחשב שקט מאוד. למעבד קניתי מאוורר מסוג Thermal Take Golden Orb II שעולה כ-150 ש"ח, שמחליף את המאוורר הרגיל שמגיע עם המעבד. המאווררים של המארז והספק של Antec שקטים מאוד.
בכרטיס המסך שנמצא על לוח האם במפרט שציינתי אין בעייה לחבר לשני מסכים. רוב הכרטיסים החזקים למשחקים גם מגיעים עם 2 יציאות נפרדות למסכים.
יש לך המלצה לכרטיס מסך חזק?
וכמה בערך יעלה הסיפור הזה?
ולמה המפרט של נענע (שנראה לי מצוין עם תוספת של זיכרון וכרטיס מסך חזק) לא נראה לך טוב?
ויש כרטיסי מסך הקולטים שידורי DVB-T? אם אני יחבר להם אנטנה אז אני יראה ערוצים דיגטלית?...והאם הכרטיס שיש לו DVB-T מתאים גם למשחקים?
תודה!
וכמה בערך יעלה הסיפור הזה?
ולמה המפרט של נענע (שנראה לי מצוין עם תוספת של זיכרון וכרטיס מסך חזק) לא נראה לך טוב?
ויש כרטיסי מסך הקולטים שידורי DVB-T? אם אני יחבר להם אנטנה אז אני יראה ערוצים דיגטלית?...והאם הכרטיס שיש לו DVB-T מתאים גם למשחקים?
תודה!
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

יש פה גולשים שמבינים יותר ממני בכרטיסי מסך למשחקים. מדובר בד"כ בעסק יקר, רק כרטיס מסך יעלה מעל 1000 ש"ח ועד כ-2000 ש"ח. יש את ה-ATI X1800 שאני יודע שהוא מעולה למשחקים.
לא אמרתי שהמפרט של נענע לא טוב, הוא פשוט ישן וסביר להניח שחלק מהחלקים פשוט לא נמכרים יותר.
יש כרטיסי DVB-T, אבל הם לא ממש יועילו לך כי אין עדיין שידורי DVB-T בארץ. יש היום דיונים על כך במשרד התקשורת עם רשות השידור והרשות השנייה, אבל מדובר במיזם עתידי שייקח כנראה עוד הרבה זמן.
אין קשר בין כרטיס שקולט שידורי DVB-T למשחקים.
כרטיסי טלוויזיה, DVB-T, PVR, DVB-S רק קולטים שידורים אל תוך המחשב (יש להם רק כניסות).
כרטיסי מסך הם אלה ש"משדרים" תמונה מהמחשב אל המסך, וביקרים שבהם יש גם מעבדים חזקים למשחקים. יש כרטיסי מסך שיש בהם גם COMBO, כלומר גם כניסות להקלטה מהטלוויזיה, אבל בד"כ הכרטיסים האלה לא נתמכים ע"י מדיה סנטר, אלא רק ע"י תוכנות ייעודיות נפרדות.
לא אמרתי שהמפרט של נענע לא טוב, הוא פשוט ישן וסביר להניח שחלק מהחלקים פשוט לא נמכרים יותר.
יש כרטיסי DVB-T, אבל הם לא ממש יועילו לך כי אין עדיין שידורי DVB-T בארץ. יש היום דיונים על כך במשרד התקשורת עם רשות השידור והרשות השנייה, אבל מדובר במיזם עתידי שייקח כנראה עוד הרבה זמן.
אין קשר בין כרטיס שקולט שידורי DVB-T למשחקים.
כרטיסי טלוויזיה, DVB-T, PVR, DVB-S רק קולטים שידורים אל תוך המחשב (יש להם רק כניסות).
כרטיסי מסך הם אלה ש"משדרים" תמונה מהמחשב אל המסך, וביקרים שבהם יש גם מעבדים חזקים למשחקים. יש כרטיסי מסך שיש בהם גם COMBO, כלומר גם כניסות להקלטה מהטלוויזיה, אבל בד"כ הכרטיסים האלה לא נתמכים ע"י מדיה סנטר, אלא רק ע"י תוכנות ייעודיות נפרדות.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

מעבד 4 ליבות פשוט חזק יותר. אין משמעות מיוחדת עבור HTPC. מעבד 2 ליבות מסוג AMD Athlon 64 X2 4200, למשל, יכול להספיק עבור ויסטה. ככל שהמעבד מהיר יותר, אז כמובן ה-HTPC יעבוד מהר יותר...