10700 לעומת 10600K - מה הייתם בוחרים?
-
Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73306
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 646 פעמים
- קיבל תודות: 3163 פעמים
אם הייתם צריכים לבחור במעבד 10700 (ללא ה K) אל מול ה 10600K כששניהם באותו המחיר, מה הייתם לוקחים ולמה?
https://ark.intel.com/content/www/us/en ... 0-ghz.html
- PCingAddict
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1564
- שם מלא: יוסי
- נתן תודות: 175 פעמים
- קיבל תודות: 190 פעמים
10700, בשביל הליבות.
סדרה K נועדה יותר למי שמחפש לעשות OC, אם זה לא המצב אצלך אז בכלל אין שאלה.
סדרה K נועדה יותר למי שמחפש לעשות OC, אם זה לא המצב אצלך אז בכלל אין שאלה.
- ufffnick
- גורו

- תגובות: 4879
- נתן תודות: 146 פעמים
- קיבל תודות: 516 פעמים
@Huber
·
10600k, כי לגיימינג, צריך מהירות שעון.
אלא אם אתה צריך ריבוי ליבות ואז... לך לשכנים.
אבל אם באותו מחיר, הייתי ממתין ל3700xt, שממש בקרוב יוצא, ולו כי לשמר את האפשרות לשדרג ל4xxx, על אותו AM4.
·
10600k, כי לגיימינג, צריך מהירות שעון.
אבל אם באותו מחיר, הייתי ממתין ל3700xt, שממש בקרוב יוצא, ולו כי לשמר את האפשרות לשדרג ל4xxx, על אותו AM4.
-
Huber
- חבר במועדון HT

המטרה המרכזית היא גיימינג. גם אני חשבתי שה 10600K עדיף מכיוון ש 6/12 ליבות זה די והותר לדעתי לעתיד הקרוב והתדר משחק יותר תפקיד.
-
Huber
- חבר במועדון HT

·ufffnick כתב:@Huber
·
אבל אם באותו מחיר, הייתי ממתין ל3700xt, שממש בקרוב יוצא, ולו כי לשמר את האפשרות לשדרג ל4xxx, על אותו AM4....
זה לא לי. לי יש רייזן 3800X, למי שזה מיועד פשוט ממאן בכל תוקף לשמוע על AMD למרות כל מאמציי. התייאשתי, שיקח אינטל וזהו, למען האמת ה 10600K מתומחר לא רע לגיימינג (בהנחה שייש מלאי, בכל מקום שבדקתי כרגע או שהמחיר לא שפוי או שאין מלאי).
-
Huber
- חבר במועדון HT

למזלי ולמזלו ה 10600K לא במלאי כבר תקופה ארוכה, ולמי שיש המחיר לא ריאלי אז נראה לי שהוא סופסוף כן שוקל AMD.
-
Huber
- חבר במועדון HT

spon83 - בכמה מקומות? ראיתי מלאי רק באייבורי וגם שם רוצים 1200 ש"ח שהמחיר הריאלי שלו אמור להיות מתחת לאלפייה. לדעתי טישפות לשלם פרמיה של עשרות אחוזים רק בגלל שאינטל עשוהשקת נייר ושאין מלאים, מה שגורם לאינפלציית מחירים (באמזן ו NEWEGG למשל אין מלאים לדוגמא כל הזמן).
לגבי B550, יש אופציות אחרות (X570 למי שרוצה להשקיע או B450 למי שצריך משהו יותר בסיסי).
לא הגענו כרגע לשאר המפרט מ 2 סיבות, הראשונה היא החוסר מלאים למעבד, מה שמוביל לסיבה השנייה - יכול להיות שהוא בסוף יתייאש ויקח AMD (ואם כן חודש הבאה יוצאים הריפרש, מעבדי ה XT ואם כבר שיקח אותם).
לגבי B550, יש אופציות אחרות (X570 למי שרוצה להשקיע או B450 למי שצריך משהו יותר בסיסי).
לא הגענו כרגע לשאר המפרט מ 2 סיבות, הראשונה היא החוסר מלאים למעבד, מה שמוביל לסיבה השנייה - יכול להיות שהוא בסוף יתייאש ויקח AMD (ואם כן חודש הבאה יוצאים הריפרש, מעבדי ה XT ואם כבר שיקח אותם).
- spon83
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 995
- נתן תודות: 166 פעמים
- קיבל תודות: 108 פעמים
@Huber
ראיתי ב-KSP / א.א / פלונטר / TMS
אכן overpriced
גם הבורדים B460 ו-Z490 לא זולים.
ואם כבר 10600K אז רק עם Z490 כדי שיהיה אפשר להוציא ממנו את המיץ.
B450 בסיסי בתלות הדגם, ישנם דגמים שלא נופלים מ-B550/X570 ובמחירים שנותנים יותר value for money אבל התמיכה ב-Zen3 מוטלת בספק (תלוי ברצונו של יצרן לוח האם לעדכן BIOS או לא).
B550 מתומחרים לדעתי גבוהה מידיי (אולי בגלל שהושקו זה עתה), כדי לקבל סט פיצ'רים "טוב" את צריך לשלם יחסים הרבה מעבר לבורד מקביל מסדרת ה-B450, עוד מינוס הקרבה במחירים ל-X570.
X570, נותן יותר למי שצריך יותר ובמחיר גבוהה יותר.
בקשר ל-XT אני לא חושב שתוספת ה-100-200Mhz מצדיקה את תוספת המחיר (לפחות לפי מחירי ההשקה שפורסמו), אם יהיה שינוי מהותי במבנה הליבות (CCD) אז אולי ישנה כדאיות (עיין ערך 3100 מול 3300X - בהחלט שווה את תוספת המחיר) - לא בדקתי מה המבנה הקיים כיום בדגמים Pre-XT.
הבעיה שלי היא שאני אוהב מארזים קטנים - בכלל מעדיף ITX, שם המחירים תמיד גבוהים יותר
והמגוון קטן
ישנם כמה מארזים קטנים (Sliger למשל) שמתאימים ל-micro ATX ול-ATX אך המחירים גם שם גבוהים.
ראיתי ב-KSP / א.א / פלונטר / TMS
אכן overpriced
גם הבורדים B460 ו-Z490 לא זולים.
ואם כבר 10600K אז רק עם Z490 כדי שיהיה אפשר להוציא ממנו את המיץ.
B450 בסיסי בתלות הדגם, ישנם דגמים שלא נופלים מ-B550/X570 ובמחירים שנותנים יותר value for money אבל התמיכה ב-Zen3 מוטלת בספק (תלוי ברצונו של יצרן לוח האם לעדכן BIOS או לא).
B550 מתומחרים לדעתי גבוהה מידיי (אולי בגלל שהושקו זה עתה), כדי לקבל סט פיצ'רים "טוב" את צריך לשלם יחסים הרבה מעבר לבורד מקביל מסדרת ה-B450, עוד מינוס הקרבה במחירים ל-X570.
X570, נותן יותר למי שצריך יותר ובמחיר גבוהה יותר.
בקשר ל-XT אני לא חושב שתוספת ה-100-200Mhz מצדיקה את תוספת המחיר (לפחות לפי מחירי ההשקה שפורסמו), אם יהיה שינוי מהותי במבנה הליבות (CCD) אז אולי ישנה כדאיות (עיין ערך 3100 מול 3300X - בהחלט שווה את תוספת המחיר) - לא בדקתי מה המבנה הקיים כיום בדגמים Pre-XT.
הבעיה שלי היא שאני אוהב מארזים קטנים - בכלל מעדיף ITX, שם המחירים תמיד גבוהים יותר
ישנם כמה מארזים קטנים (Sliger למשל) שמתאימים ל-micro ATX ול-ATX אך המחירים גם שם גבוהים.
-
Huber
- חבר במועדון HT

spon83 - יש יצרנים שכבר התחייבו שהלוחות 450 יתמכו ב ZEN 3, למשל MSI, אבל אני בטוח ב 99% שכל הלוחות 450 מהיצרניות הגדולות (ASUS וגיגהבייט למשל), לפחות אלו הלא מאוד זולים, כן יתמכו כי AMD כבר הודיעה שהיא כן תספק ביוס ליצרניות.
לגבי מעבדי XT - כן, גם אני חושב שאם יש X במחיר זול יותר עדיף ללכת עליו אבל צריך לחכות שיצא ולראות מחירים וביקורות לפני שמחליטים בוודאות.
לגבי TMS, אני רואה שיש להם את ה 10600KF במחי שפוי ולמיטב זיכרוני זה זהה ל K למעט ליבה גרפית שלא צריך, לא?
https://www.tms.co.il/index.php?route=p ... rch=10600K
לגבי מעבדי XT - כן, גם אני חושב שאם יש X במחיר זול יותר עדיף ללכת עליו אבל צריך לחכות שיצא ולראות מחירים וביקורות לפני שמחליטים בוודאות.
לגבי TMS, אני רואה שיש להם את ה 10600KF במחי שפוי ולמיטב זיכרוני זה זהה ל K למעט ליבה גרפית שלא צריך, לא?
https://www.tms.co.il/index.php?route=p ... rch=10600K
- spon83
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 995
- נתן תודות: 166 פעמים
- קיבל תודות: 108 פעמים
@Huber
לגבי ה-B450 אכן יש התחייבויות שונות אך ישנם דיבורים על BIOSים שונים (גרסת beta כלשהיא), כך שצריך לחכות ולראות אם ההטמעה תהיה טובה עם מעבדי Zen3.
לגבי ה-10600KF
אכן, אם המטרה היא רק לגיימינג, אני משער שיש כרטיס מסך יעודי (כי זה של הליבה לא ממש יריץ משחקים).
אם מתוכנן OC בעתיד, כרטיס מסך מובנה במעבד דווקא יכול לעזור לפעמים בזיהוי תקלות.
לגבי ה-B450 אכן יש התחייבויות שונות אך ישנם דיבורים על BIOSים שונים (גרסת beta כלשהיא), כך שצריך לחכות ולראות אם ההטמעה תהיה טובה עם מעבדי Zen3.
לגבי ה-10600KF
אכן, אם המטרה היא רק לגיימינג, אני משער שיש כרטיס מסך יעודי (כי זה של הליבה לא ממש יריץ משחקים).
אם מתוכנן OC בעתיד, כרטיס מסך מובנה במעבד דווקא יכול לעזור לפעמים בזיהוי תקלות.
-
Huber
- חבר במועדון HT

לגבי B450 ו ZEN3, עקבתי אחרי זה מקרוב. MSI עשתה טעות פטאלית. הם התחייבו באתר שלהם ש B450 שלהם יתמוך ב ZEN3 לפני הפיאסקו שהיה. יש שמועות שבגללם AMD חזרו בהם מהחוסר תמיכה וכן יתמכו (למנוע תביעות משפטיות נגד MSI שנחשבת שותף די רציני שלהם). MSI כבר התחייבו שלוחות B450 שלהם יתמכו מלא ב ZEN3 (על חשבון הורדת תמיכה במעבדים מסויימים מדורות קודמים ד"א). אז מי שרוצה כרגע לרכוש לוח זול יחסית עם תמיכה וודאית ב ZEN3, הלוחות B450 של MSI הם הימור בטוח.
https://www.notebookcheck.net/MSI-confi ... 049.0.html
לגבי ה KF, המטרה היא לא רק גיימינג אבל יהיה כרטיס מסך לגיימינג כך שאינני רואה סיבה להוציא עוד כ 120 ש"ח על ליבה מובנית.
https://www.notebookcheck.net/MSI-confi ... 049.0.html
לגבי ה KF, המטרה היא לא רק גיימינג אבל יהיה כרטיס מסך לגיימינג כך שאינני רואה סיבה להוציא עוד כ 120 ש"ח על ליבה מובנית.
-
Huber
- חבר במועדון HT

לפני שהתחיל הסיפור עם הקורונה היו לוחות X570 לא רעים בכ 170$, זה לדעתי הלוח הנכון לקחת אם התקציב לא ממש מוגבל, כרגע לא יודע מה קורה האמת בגלל כל המחסורים ונושאי המשלוחים שצומצו וכו.
לגבי ה KF, אין ל TMS במלאי ולא יהיה וה 1200 בערך שמבקשים על ה K לטעמי מוגזם (מעבד עם MSRP של כ 263$ שהפך אכשהו ל 1200 ש"ח - מניח שבגלל מחסורים).
לגבי ה KF, אין ל TMS במלאי ולא יהיה וה 1200 בערך שמבקשים על ה K לטעמי מוגזם (מעבד עם MSRP של כ 263$ שהפך אכשהו ל 1200 ש"ח - מניח שבגלל מחסורים).
-
Huber
- חבר במועדון HT

אם היו עונים שם לטלפון...