מכונת גאג'יה קלאסיק 2015 מטפטפת

פורום מכונות קפה ידניות (לא אוטומטיות), ומטחנות קפה
שלח תגובה
the-hexx פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 49
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 2 פעמים

שליחה #1 

היי. ברשותי גאג'יה קלאסיק 2015. לאחרונה היא התחילה לטפטף מהראש בזמן הכנת הקפה ולעיתים ממש יוצא מפל קטן מהראש בזמן הכנת הקפה. אני מניח שהבעיה היא באטימה, וחשבתי שצריך להחליף את האטם גומי (gasket). הסתכלתי במדריכים באינטרנט, אבל כנראה רובם מתאימים לדגם הישן. הגעתי למצב דומה לזה שבפוסט הזה:

https://www.htcafe.co.il/vp2872039

אבל, איך מוציאים ומכניסים את האטם? לא פתחתי את הבורג של הקפיץ, אבל נראה לי שהוא לא עוזר. לפי כמה מדריכים שראיתי צריך ממש לפרק את כל המכונה מלמעלה כדי להוציא את האטם.

זה בניגוד לדגם הישן בו היה אפשר להגיע לגומיה מלמטה:

האם יש דרך להחליף את האטם בלי לפרק את כל המכונה? כמו כן, איפה ניתן להשיג אטם חדש? האם יכול להיות שהבעיה בכלל לא באטם (קשה לי לקבוע את מצבו בלי להוציא אותו לגמרי) דיברתי עם אמיגו, והם מציעים אטם לגאג'יה קלאסיק, אבל לפי כמה שרשורים באינטרנט האטם של הדגמים הישנים שונה מזה של 2015.

f_22
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 233
נתן תודות: 211 פעמים
קיבל תודות: 49 פעמים

שליחה #2 

@the-hexx
·

ב3:08 מראים איך מוציאים את האטם

the-hexx פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

@f_22
בוידאו זה הדגם הישן, ונראה שהרבה יותר קל להגיע בו אל האטם. הראש של הדגם החדש נראה כמו בלינק הראשון שצירפתי (מתוך הפורום) אבל לא מצאתי מדריך מסודר על איך להוציא את האטם חוץ ממדריכים שמראים איך לפרק את כל המכונה

bsphere
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 162
שם מלא: Gal Ben-Haim
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

שליחה #4 

ממש עכשיו החלפתי אטם במכונה כזאת. הפכתי את המכונה (ללא מיכל המים כמובן) ועם סכין הרמתי את האטם הישן מהמקום ומשכתי החוצה.
שים לב שיש בשני הצדדים של הראש מעיין פלסטיקים ארוכים משוננים שיוצרים את הנעילה של הפילטר. אצלי אחד מהם יצא מהמקום וגם נכנס לי מתחת לאטם החדש (הוצאתי אותו). קראתי שזאת בעיה ידועה. הפלסטיקים האלה מודבקים במפעל. צריך להדביק בחזרה עם אפוקסי בטיחותי למזון.

הזמנתי אטם מזמן מאיביי לפי מק״ט בחוברת של המכונה.
זה מה שהזמנתי פעם - https://www.ebay.com/itm/401743932391?V ... i&mail=sys

the-hexx פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

@bsphere
·
תודה רבה! ראיתי את הפלסטיקים האלו. אני מניח שאי אפשר להוציא את האטם הישן בלי לקרוע אותו לגמרי, נכון? בכל מקרה, האטם החדש צריך גם להיות מודבק? הוא לא יושב טוב במקום גם בלי דבק (בדגם הקודם להבנתי לא צריך דבק...)

תודה!

bsphere
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 162
שם מלא: Gal Ben-Haim
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 16 פעמים

שליחה #6 

הישן שלי די התפרק במהלך ההוצאה (בן 3.5). האטם לא מודבק...

כדי לא להשבית את המכונה עד שמגיע לך אטם חדש אתה יכול לסגור את הפילטר במקום עם יותר כוח כדי להשיג אטימה...

שלח תגובה

חזור אל “מכונות קפה ידניות ומטחנות”