התלבטות בין מסכי סמסונג 75q60r ו- 75ru7100 ויבוא מקביל

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
asafbh פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 91
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום לכולם
מחפש מסך בגודל 75 אינטש. הכיוון הוא לסמסונג.
בגדול ההתלבטות היא בין המסכים 75ru7100 לבין 75q60r.
שניהם דגמי 2019 אבל זה לא משנה לי. ידוע לי ששניהם בטכנולוגיות שונות ויש הבדלים גדולים במפרט בין שני המסכים אך בכל זאת אני מתלבט אם שווה להשקיע עוד כמה אלפי שקלים בהבדלים בין 7100 ל q60r.

המסך מיועד לצפיה בסלון בטלויזיה של ערוצים רגילים וגם סרטים סדרות וסמארט tv. ראיתי שההבדל העיקרי בין המסכים הוא טיפה בחדות(כאשר משווים מסך ליד מסך) והמסך יותר בהיר ב 60r לעומת 7100 שיותר מעומעם. האם משיקול זה שווה להוסיף יותר מ 2500 שח בהבדל בין המסכים זה אני מתלבט ולא יודע להחליט בין השניים מה עדיף.בכל מקרה אינני מוכן להשקיע יותר מהעלות השווה למסכים אלו.

בנוסף לזה יש הבדלים עצומים בין יבואן רשמי למקביל. יבואנים י.שלום ותמוז מוכרים את המסך בפער של יותר מ 1500 שח מסמליין במסכים אלו.
נאמר לי שבמסכים ביבוא מקביל לא ניתן להוריד אפליקציות חדשות מעבר לבסיסיות(אפליקציות עולמיות וישראליות מהחנות של סמסונג) או לקבל עדכונים חדשים. האם מישהו נתקל ויודע אם זה נכון? האם יש הבדלים בכלל בין המסכים גם בחומרה או בתוכנה בין יבוא מקביל לרשמי?

אודה לכם אם תוכלו למי שמבין במסכים אלו ויכול לתת את דעתו וגם לגבי היבוא המקביל כדי לעזור לי להחליט.
איזה שיקול יכול לעזור לי בבחירת המסך המתאים ביותר? והאם ללכת בכל מקרה על יבוא מקביל?
תודה

mdk_25
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4633
נתן תודות: 136 פעמים
קיבל תודות: 669 פעמים

שליחה #2 

asafbh כתב:שלום לכולם
מחפש מסך בגודל 75 אינטש. הכיוון הוא לסמסונג.
בגדול ההתלבטות היא בין המסכים 75ru7100 לבין 75q60r.
שניהם דגמי 2019 אבל זה לא משנה לי. ידוע לי ששניהם בטכנולוגיות שונות ויש הבדלים גדולים במפרט בין שני המסכים אך בכל זאת אני מתלבט אם שווה להשקיע עוד כמה אלפי שקלים בהבדלים בין 7100 ל q60r.

המסך מיועד לצפיה בסלון בטלויזיה של ערוצים רגילים וגם סרטים סדרות וסמארט tv. ראיתי שההבדל העיקרי בין המסכים הוא טיפה בחדות(כאשר משווים מסך ליד מסך) והמסך יותר בהיר ב 60r לעומת 7100 שיותר מעומעם. האם משיקול זה שווה להוסיף יותר מ 2500 שח בהבדל בין המסכים זה אני מתלבט ולא יודע להחליט בין השניים מה עדיף.בכל מקרה אינני מוכן להשקיע יותר מהעלות השווה למסכים אלו.

בנוסף לזה יש הבדלים עצומים בין יבואן רשמי למקביל. יבואנים י.שלום ותמוז מוכרים את המסך בפער של יותר מ 1500 שח מסמליין במסכים אלו.
נאמר לי שבמסכים ביבוא מקביל לא ניתן להוריד אפליקציות חדשות מעבר לבסיסיות(אפליקציות עולמיות וישראליות מהחנות של סמסונג) או לקבל עדכונים חדשים. האם מישהו נתקל ויודע אם זה נכון? האם יש הבדלים בכלל בין המסכים גם בחומרה או בתוכנה בין יבוא מקביל לרשמי?

אודה לכם אם תוכלו למי שמבין במסכים אלו ויכול לתת את דעתו וגם לגבי היבוא המקביל כדי לעזור לי להחליט.
איזה שיקול יכול לעזור לי בבחירת המסך המתאים ביותר? והאם ללכת בכל מקרה על יבוא מקביל?
תודה
...
·
קודם כל ההבדל הוא הרבה יותר מ-״טיפה חדות״.
יש הבדלים בניגודיות, באחידות שחורים, ב-refrash rate, בטווח הצבעים שהטלויזיה מסוגלת להציג...
יש מגוון שלם של הבדלים:
https://www.rtings.com/tv/tools/compare ... eshold=0.1

ה-Q60R משמעותית טוב יותר מ-RU7100 (שהוא מסך בסיסי ביותר).

לגבי הבדלים בין יבואן רשמי למקביל - קשה לדעת.
תלוי בדגם (תת-דגם) הספציפי של הטלויזיה שכל יבואן מיבא.
בחלק מהמקרים עלו טענות כמו שאתה רושם: חוסר תמיכה בעברית או בהתקנת אפליקציות.
מצד שני, היו אנשים שקנו טלויזיות מיבוא מקביל, לאחר שנאמר להם על כל הבעיות הנ״ל, והופתעו לגלות שבעצם אין שום בעיה, והטלויזיה זהה לחלוטין לדגם של היבואן הרשמי. לכן, כל מקרה לגופו.
אם חשוב לך לדעת - ממליץ לך ליצור קשר עם כל אחד מהיבואנים המקבילים, ולשאול אותם ישירות.
כי על המוכרים בחנויות אי אפשר לסמוך - או שהם לא יודעים, או שהם משקרים.

אני אישית מעדיף יבוא רשמי מ-2 סיבות:
א. מאמין שתקבל אחריות טובה יותר (למרות כל הבעיות של אלקטרוניקס פרו).
ב. אתה יכול להרחיב אחריות ל-4 שנים ב-200 שקל. ואתה לא רוצה שטלויזיה של אלפי שקלים תלך לפח רק כי התקמצנת לשלם 200 שקל על הרחבת האחריות.

asafbh פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 91
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #3 

במחשבה נוספת:
במידה ואחליט ללכת לכיוון ה ru7100 אולי כדאי ללכת על חברת lg בדגם um7180? שהיא המקבילה שלה רק שכאן אין משחקים גדולים עם היבוא המקביל.
במקרה שמדובר על בחירת מסכים בסיסיים lg אולי תהיה טובה יותר לעומת הסמסונג?

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”