קניית טלויזיה חדשה וחיבור לרסיבר
שלום,
ברשותי רסיבר onkyo TX NR555
רוכש בקרוב טלויזיה סמסונג או LG.
בנוסף מחוברים - ממיר סלקום, XBOX
האם הממיר והXBOX יכולים להתחבר לרסיבר ולמעשה מהרסיבר לטלויזיה להשתמש רק בכניסת ARC ?
אני בעיקר מחפש כמות מועטה ככל האפשר של חיבורים לטלויזיה עצמה
כיום אין לי אפשרות לשמוע את ה XBOX דרך הרמקולים שמחוברים לרסיבר אלא רק דרך השמע של הטלויזיה
אשמח לעזרה ועצה.
תודה
ברשותי רסיבר onkyo TX NR555
רוכש בקרוב טלויזיה סמסונג או LG.
בנוסף מחוברים - ממיר סלקום, XBOX
האם הממיר והXBOX יכולים להתחבר לרסיבר ולמעשה מהרסיבר לטלויזיה להשתמש רק בכניסת ARC ?
אני בעיקר מחפש כמות מועטה ככל האפשר של חיבורים לטלויזיה עצמה
כיום אין לי אפשרות לשמוע את ה XBOX דרך הרמקולים שמחוברים לרסיבר אלא רק דרך השמע של הטלויזיה
אשמח לעזרה ועצה.
תודה
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10913
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1941 פעמים
בוודאי.רפיק כתב: האם הממיר והXBOX יכולים להתחבר לרסיבר ולמעשה מהרסיבר לטלויזיה להשתמש רק בכניסת ARC ?
אני בעיקר מחפש כמות מועטה ככל האפשר של חיבורים לטלויזיה עצמה...
זה הרעיון המרכזי של רסיבר.
למתג בין המכשירים המחוברים אליו, להוציא את האודיו לניגון ע"י הרסיבר, ולהעביר את הוידאו לטלויזיה לתצוגה.
אם אתה רוצה מינימום חיבורים לטלויזיה, למה אתה מחבר את המכשירים אליה ולא לרסיבר?
אם אתה לא מתכנן לשמוע שום דבר שמקורו מהטלויזיה, ARC לא מעניין אותך.
לא אמרת איזו טלויזיה יש כיום.רפיק כתב:כיום אין לי אפשרות לשמוע את ה XBOX דרך הרמקולים שמחוברים לרסיבר אלא רק דרך השמע של הטלויזיה...
אם ה- XBOX כיום מחובר לטלויזיה, והיא תומכת ב- ARC, אתה יכול להעביר את האודיו לרסיבר באמצעות ARC.
אם אין בטלויזיה ARC, בוודאי יש לה יציאת אודיו כל שהיא, ואתה יכול להשתמש בה להעביר את האודיו לרסיבר.
תודה על ההסברים. כלומר ARC מאפשר חיבור של אודיו שמקורו מהטלויזיה אל הרסיבר ? (סליחה שזה נשמע ממש למתחילים) אבל אם אני מחבר מהARC לכניסת TV ברסיבר, כל מה שמקורו מהטלויזיה, למשל כרומקאסט, יועבר לרסיבר ?
לגבי XBOX, איך אני יכול לראות את המשחק בטלויזיה בלי לחבר אותו אליה אלא רק לרסיבר ? זה לא ברור לי.
תודה על הסבלנות שלכם לשאלות מתחילים
לגבי XBOX, איך אני יכול לראות את המשחק בטלויזיה בלי לחבר אותו אליה אלא רק לרסיבר ? זה לא ברור לי.
תודה על הסבלנות שלכם לשאלות מתחילים
- בור_ועם_הספר
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 331
- נתן תודות: 52 פעמים
- קיבל תודות: 78 פעמים
הרסיבר הוא ה-hub
כל המקורות מחוברים אליו.
הוא מעביר תמונה לטלויזיה ואת הצלילים לרמקולים שמחוברים אליו.
ה-ARC לא מובטח שיעבוד (הוא בעצם הופך את הכבל בין הרסיבר לטלויזיה לדו-סטרי). צריך לחבר לכניסה מיוחדת בטלויזיה וצריך להגדיר את שני המכשירים וצריך מזל.
אצלי זה לא עבד, אז סאונד מהטלויזיה לרסיבר אני מעביר בכבל אופטי.
וצודק אמיר, ככל הנראה לא תרבה לשמוע תוכן שמקורו מהטלויזיה - הכל דרך כבלים/סלקום/סטרימר שממילא עוברים דרך הרסיבר.
כל המקורות מחוברים אליו.
הוא מעביר תמונה לטלויזיה ואת הצלילים לרמקולים שמחוברים אליו.
ה-ARC לא מובטח שיעבוד (הוא בעצם הופך את הכבל בין הרסיבר לטלויזיה לדו-סטרי). צריך לחבר לכניסה מיוחדת בטלויזיה וצריך להגדיר את שני המכשירים וצריך מזל.
אצלי זה לא עבד, אז סאונד מהטלויזיה לרסיבר אני מעביר בכבל אופטי.
וצודק אמיר, ככל הנראה לא תרבה לשמוע תוכן שמקורו מהטלויזיה - הכל דרך כבלים/סלקום/סטרימר שממילא עוברים דרך הרסיבר.
- Amir64
-
- גורו

ARC - Audio Return Channel
או בעברית: ערוץ שמע חוזר.
למה נקרא כך?
כי, למרות שאתה מחובר עם כבל HDMI מיציאה ברסיבר, לכניסה בטלויזיה,
יש בכבל HDMI שמעביר תמונה מהרסיבר לטלויזיה ערוץ נפרד עבור האודיו, בכיוון ההפוך, מהטלויזיה אל הרסיבר, כדי לא להצטרך לחבר חיבור אודיו נוסף, בנפרד, כשאתה צופה בתוכן שמקורו בטלויזיה.
ה- XBOX, או כל מקור וידאו אחר (מחשב, ממיר, נגן בלו ריי...), מחובר לכניסת HDMI ברסיבר.
אתה בוחר בשלט של הרסיבר בכניסת HDMI שאליה מחובר המכשיר שמנגן את התוכן שאתה מעוניין לצפות בו.
הרסיבר מקבל את האודיו והוידאו שמגיעים בכניסת HDMI שבחרת, מוציא את האודיו, ומנגן אותו ברמקולים, ומעביר את הוידאו ליציאת HDMI שאליה מחוברת הטלויזיה.
נניח מחובר לך ממיר לכניסת HDMI אחרת ברסיבר - אתה עובר עם השלט לכניסה HDMI שאליה מחובר הממיר,
ועכשיו אתה שומע את האודיו שמנגן הממיר, ורואה את תוכן הוידאו מהממיר על הטלויזיה.
הרסיבר הוא "מרכזיה" המבצעת מיתוג, מי מהמקורות המחוברים אל הרסיבר יושמע מהרמקולים וייראה על הטלויזיה בכל רגע נתון
או בעברית: ערוץ שמע חוזר.
למה נקרא כך?
כי, למרות שאתה מחובר עם כבל HDMI מיציאה ברסיבר, לכניסה בטלויזיה,
יש בכבל HDMI שמעביר תמונה מהרסיבר לטלויזיה ערוץ נפרד עבור האודיו, בכיוון ההפוך, מהטלויזיה אל הרסיבר, כדי לא להצטרך לחבר חיבור אודיו נוסף, בנפרד, כשאתה צופה בתוכן שמקורו בטלויזיה.
ה- XBOX, או כל מקור וידאו אחר (מחשב, ממיר, נגן בלו ריי...), מחובר לכניסת HDMI ברסיבר.
אתה בוחר בשלט של הרסיבר בכניסת HDMI שאליה מחובר המכשיר שמנגן את התוכן שאתה מעוניין לצפות בו.
הרסיבר מקבל את האודיו והוידאו שמגיעים בכניסת HDMI שבחרת, מוציא את האודיו, ומנגן אותו ברמקולים, ומעביר את הוידאו ליציאת HDMI שאליה מחוברת הטלויזיה.
נניח מחובר לך ממיר לכניסת HDMI אחרת ברסיבר - אתה עובר עם השלט לכניסה HDMI שאליה מחובר הממיר,
ועכשיו אתה שומע את האודיו שמנגן הממיר, ורואה את תוכן הוידאו מהממיר על הטלויזיה.
הרסיבר הוא "מרכזיה" המבצעת מיתוג, מי מהמקורות המחוברים אל הרסיבר יושמע מהרמקולים וייראה על הטלויזיה בכל רגע נתון
- Amir64
-
- גורו

נכון.
רק עבור זה ישנו החיבור HDMI OUT, שמחברים אליו טלויזיה.
אם הרסיבר לא היה מעביר וידאו לטלויזיה, כל החיבור הזה היה מיותר...
רק עבור זה ישנו החיבור HDMI OUT, שמחברים אליו טלויזיה.
אם הרסיבר לא היה מעביר וידאו לטלויזיה, כל החיבור הזה היה מיותר...