היי מחפש קצת מידע בקשר POE של מצלמות

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
aihysp פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 54
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

ברצוני לרכוש סויצ POE ובכדי להפעיל שלוש נקודות AP של UNIFY מאוד ישנות עם חיבור 100 מגה....
בנוסף יש לי שני מצלמות REOLINK 5MP RLC410 , ואני מתכוון לקנות עוד... ואולי לעבור כבר ל 8MP
לפי איך שאני רואה את זה אני צריך SWITCH של 16, זה יתן לי כמה פורטים לעתיד

כשאני גולש באתרים כמו אלי אקספרס, רוב הציוד שאני רואה תומך עד 100 מגה, עכשיו ל AP זה מעולה
השאלה אם למצלמות אני צריך לקנות אחד יותר חזק? מבדיקה מהירה אני רואה שמצלמה של 4MP צורכת משהו כמו
24MPBS לערוץ , נשמע כאילו שזה יסחוב

האפשרות השניה שלי זה ללכת על משהו OVERKILL שגם יענה על צרכי 1000 מגה בבית ויכין אותי גם ל 10GIG
https://www.senetic.co.il/product/CRS326-24S+2Q+RM
אבל יקרררר

אם אפשר בבקשה קצת מידע , כל הענין של POE פאסיבי אקטיבי at af מה באמת אני צריך ?
אני מנסה להפעיל רק AP ו מצלמות
אם אני יקנה AP יותר חדש אני יחבר אותו לחשמל זה לא כזה נורא

אבל לפחות להיות מכוסה עם הציוד הקיים היה מעולה

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4307
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 903 פעמים

שליחה #2 

@aihysp
·
יצא לך להסתכל בכלל על מפרט של המוצר שצירפת ? כי לא באמת נראה שהוא יעזור לך במשהו ממה שאתה צריך. מוצר זה של Mikrotik שבקישור, הוא מתג עם פורטים של SFP Plus , שזה אומר שגם כל המודולי SFP Plus שאתה צריך בכדי להפעיל מתג זה יעלו לך פי כמה יותר מהמתג עצמו, שמגיע ריק. גם SFP Plus ו PoE זה בכלל שני דברים שלא הולכים ביחד ולא תוכל להזין דרך מתג זה את ההתקני רשת. כמובן שצריך להבין שבמחיר זה של מתג ערום זה לא תוכל לרכוש מתג שלם, אפילו לא הכי פשוט שעונה על הדרישות.

אם מדברים על מתגים פשוטים לרשת ביתית, עם 24 פורטים POE , אז יש למשל ל DLINK מתג ישן מאות כזה, אבל אחד שעדיין בשימוש וכזה שכבר לא ירד במחיר בשנים הבאות, וזה המוצר:
https://www.amazon.com/D-Link-SmartPro- ... B00PVDON7W

aihysp פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

היי אתה צודק טעיתי בדגם...

שליחה #3 

אבל זה לא מהות השירשור אני מנסה להבין אם סויץ ממש פשוט שתומך עד 100 לחיבור יספיק לי לצרכי מצלמות...

https://www.senetic.co.il/product/CRS328-24P-4S+RM

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #4 

כבר יותר מעשור שלא משתמשים במתגים של 100M ויש לכך מספיק סיבות טובות במיוחד בהקשר של מצלמות IP. גם ברגע שיש לך מצלמות IP ועוד סיניות, דבר ראשון שנדרש לעשות, זה להוציא אותם לתת רשת נפרדת ומבודדת מרשת LAN ביתית, כך שזה כבר מצריך מתג מנוהל. גם מצלמות IP סיניות אלה נוהגות לשפוך מדי פעם *** לרשת, שיכול להשבית אותה, אם לא מדובר על רשת שמבוססת על מתג שיודע למונע את התעבורה זו ובגלל זה למתג צריכים להיות מנגנוני הגנה מינימליים שיהיו גם מוגדרים. ואלה רק כמה מהנקודות למה מתג לא מנוהל לא מתאים לנושא זה כלל. ובטח גם לא מתג כזה, שכל הפורטים שלו הם SFP Plus ושאין לו בכלל POE .

כמובן שאפשר לנסות להשתמש במתג עם פורטים של 100M , גם שלא מנוהל וגם זמן מה לסבול מרשת כזו, אבל זה מיותר לגמרי, אם לא שמים למטרה מראש להיכנס במודע לבעיות, שאחרי זה צריך יהיה לנסות לפתור אותן ולהתעסק עם רשת שפעם פועלת ופעם לא וכל הזמן להיות בהמתנה לזה שמצלמות אלה ישרתו נעמנה את הפורץ האירני הבא שמשעמם לו ושהוא רוצה להראות לחבר'ה שהוא הצליח לעשות שמות לציונים שלא אכפת להם מאיומים ופרצות אבטחה.

mescaline
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1900
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 138 פעמים

שליחה #5 

@sys_admin
·הסויטש ב 1000$ שצירפת דורש גם ראוטר תומך ב VLANים כדי ליצור אותם או שאפשר לעשות הכל בסויטש?

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

@mescaline
·
בגלל שמדובר על מתג L3 , אז את כל inter vlan routing ניתן לעשות בו ואת הכללי ההפרדה של הרשתות ניתן לעשות במנגנון ACL של מתג זה.
ובנתב חיצוני להשתמש רק לניתוב של כל התתי רשתות אלה לאינטרנט וכך לא נדרשת תמיכה של VLAN Trunking בנתב, אבל בדרך כלל הגדרות אלה מצריכות מעבר להבנה הכי בסיסית ברשת ביתית ונדרש גם שימוש בשרת DHCP שיכול לשרת את ה IP Helper של המתג המדובר. אני מצרף צילום מסך של מחשב שלי שבו ניתן לראות שהשרת DHCP בכלל לא נמצא באותה הרשת עם הלקוח, בגלל שגם אני משתמש במתג L3 כזה בבית.

כך שיותר פשוט להשתמש בנתב ביתי הכי זול, למשל ב C7 של TP-LINK, אם רוצים משהוא הכי זול או כל נתב אחר שיכול להריץ את OpenWRT שמספק לו תמיכה של VLAN Trunking וכך כל הניתוב יתבצע רק באותו הנתב חיצוני.
צילום שבו רואים שבגלל שמשתמשים במתג L3, שמשמש גם כנתב, אז הלקוח מקבל את הכתובת משרת DHCP שלא נמצא אתו באותה הרשת.
 צילום שבו רואים שבגלל שמשתמשים במתג L3, שמשמש גם כנתב, אז הלקוח מקבל את הכתובת משרת DHCP שלא נמצא אתו באותה הרשת.

aihysp פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #7 

@sys_admin
·
·
היי שאתה אומר שאין לו תמיכה ב POE למה בדיוק אתה מתכוון?
לפי האתר של החברה POE נתמך, אבל אני לא מבין מה זה אומר בדיוק נתמך
https://www.senetic.co.il/product/CRS328-24P-4S+RM

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #8 

זה שאין תמיכה ב POE זה קשור למתג הראשון שנתת עליו קישור בתחילת הדיון. בכל מקרה כל המתגים אלה של Mikrotik לא בדיוק מתאימים לצרכים של מצלמות IP וגם לשאר הנושאים גם.

aihysp פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #9 

@sys_admin
·

אם הם תומכים POE מה גורם להם לא להיות מתאימים ? אני באמת רוצה לדעת כדי לדעת מה לקנות

HP 1910-24G-PoE (365W) Switch JE007A
• 24 RJ-45 auto-negotiating 10/100/1000 ports
• 4 SFP 1000 Mbps ports
מצאתי דגם של HP שנראה לי מתאים בול? מה אתה אומר? יש לי אפשרות לקחת אותו ביד שניה בגלל זה נתתי אותו כדוגמא

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893
נתן תודות: 232 פעמים
קיבל תודות: 312 פעמים

שליחה #10 

sys_admin כתב:כבר יותר מעשור שלא משתמשים במתגים של 100M ויש לכך מספיק סיבות טובות במיוחד בהקשר של מצלמות IP. גם ברגע שיש לך מצלמות IP ועוד סיניות, דבר ראשון שנדרש לעשות, זה להוציא אותם לתת רשת נפרדת ומבודדת מרשת LAN ביתית, כך שזה כבר מצריך מתג מנוהל. גם מצלמות IP סיניות אלה נוהגות לשפוך מדי פעם *** לרשת, שיכול להשבית אותה, אם לא מדובר על רשת שמבוססת על מתג שיודע למונע את התעבורה זו ובגלל זה למתג צריכים להיות
...
·מודה אני לבורא עולם, על כל הניסים שהתרחשו לי.
יש לי שלוש מצלמות, כולן מחוברות לתשתית לא מנוהלת של 100M, כולן סיניות (FOASCAM), לא רק שהן לא מבודדות, אחת מהן ממש דורשת פתיחת פורט והעברה שלו אליה, ושתי האחרות עושות את זה בצורה שקופה כלשהיא, לדעתי דרך פרוטקול UPNP, שאין לי מושג איך הוא עובד, אבל ברור שיש פה פריצה ראשית לרשת שלי. כמו כן ל 3 המצלמות יש סיסמא חלשה בת 6 תווים, אותיות ומספרים בלבד.

ככה אני עובד כבר לפחות 5 שנים, מעולם לא הושבתה לי הרשת, אפילו לא פעם אחת. אז יכול להיות ההסינים והאיראנים עשו יד אחת והם עוקבים אחרי בבית כשאני מסתובב בו בשבת בבוקר, לבוש תחתונים בלבד...

חברים, תתעלמו מכל האובר קיל הזה. אמנם במחירים של היום לא שווה להתעסק עם מתג 100M, ושווה כבר לקנות 1 G, אבל להשקיע 1000 שקל בסוויץ מנוהל? לבית?
בשביל
מה
?

הערה אחת ענינית- מצלמות כאלה מעבירות את התמונה בתקן MPEG, או בהתפתחות כזו או אחרת שלו, בתור שכאלה, הן מעבירות רק DIFF בין פריים לפריים. זה אומר שכל עוד אין תנועה, מה שקורה רוב הזמן - הן צורכות מעט מאוד רוחב פס...
ותשאלו מה קורה במקרה אמת? במקרה כזה סביר שהפורץ יהיה ברגע מסויים רק ליד אחת מהן, תשתית ה 100 מגה שלכם תעמוד בזה בלי להרגיש בכלל...
כמובן שאם יש על הבית מתקפה משולבת של כוחות סיניים ואיראניים, אז יש מצב והרשת תקרוס...
נערך לאחרונה על ידי nir11 ב 15/06/2020 20:58, נערך 3 פעמים בסך הכל.

aihysp פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #11 

@nir11
·
עכשיו ממש הכנסת אותי ללחץ מתקפות משולבות ? רק שלא יכבו לי את הדוד :D

Lyonia
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 593
נתן תודות: 19 פעמים
קיבל תודות: 51 פעמים

שליחה #12 

@aihysp
·כמה פורטים אתה צריך סה''כ?
כמה מצלמות (פורטים PoE) אתה מתכוון בבית בעתיד הרחוק?

Lyonia
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #13 

aihysp כתב:ברצוני לרכוש סויצ POE ובכדי להפעיל שלוש נקודות AP של UNIFY מאוד ישנות עם חיבור 100 מגה....
בנוסף יש לי שני מצלמות REOLINK 5MP RLC410 , ואני מתכוון לקנות עוד... ואולי לעבור כבר ל 8MP
לפי איך שאני רואה את זה אני צריך SWITCH של 16, זה יתן לי כמה פורטים לעתיד
...
·

לך עם Unify, הם טובים אתה תמצא הכל, כדאי לקנות הכל מאותו סידרה (UniFi): נתב + סוויץ (אפשר כזה) + AP

aihysp פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #14 

@Lyonia
·
הלוואי והיה לי תקציב אני חנוקקק
אני מחליף ארון חשמל של 25A ל 40A
קונה מצלמות
קונה מחשב ל NAS

מנסה לחסוך איפה שאני יכול בלי לקבל נגיחה מהאישה

לך תסביר, למה כולם מסתדרים עם ראוטר של בזק ואתה צריך לקנות ציוד ב 3000 שקל

aihysp פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #15 

@Lyonia
·

לפי הסטדנרט בשוק אני יכול להתסדר עם 16 POE ו 16 1GIG
אני מאמין שהיה לי בסופו של דבר 5 AP ועוד משהו כמו עשר מצלמות אולי פחות....

חשבתי לעשות חצי חצי לקנות סוויץ של 16 ג'יגה
16 POE 100 MB

אבל קצת קשה לי לקנות חדש וללכת כזה עקום... מחפש פתרון קסם :)

Lyonia
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #16 

@aihysp
·
כמו אני שוראה אתה מחליף כבלים בבית, אז אתה משקיע לשרת. אז קודם תעשה עכשיו משהו שיהחה לשנים רבות שזה יותר חשוב מכל הציוד.

1. כבלים טובים CAT6/CAT7

2. ארון תקשורת - מיקום שלא בחדרים, איפה יש אוורור או לפחות לא חם בקייץ

כל דברים אחרים תמיד אפשר לעשות שידרוג.

Lyonia
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #17 

aihysp כתב: ·קונה מצלמות
קונה מחשב ל NAS
...
·

חבל!!!
עדיף לא לקנות ואחר כך לקנות NAS, בNAS ייכול לעבודת כמו NVR למצלמות, לשנהם (QNAP, SYNOLOGY ) יש פתרון מוכן חינם שבא מאריזה אפשר לחבר אחד או שני מצלנות (לא זוכר בדיוק) האם יותר צריך לשלם לראשיון
(לדעתי לא מחיר בשמיים)

Lyonia
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #18 

aihysp כתב: אבל קצת קשה לי לקנות חדש וללכת כזה עקום... מחפש פתרון קסם :)
...
כל כך חבל שאצלינו לא זמין - יש לי חבר בארה''ב איפה אפשר לקנות ציוד רשתות מקתועי במחיר שפוי. חברות מכרות ציוד ישן בגרושים (ממש!!) במקום לזרוק. אצלינו ביד שניה מחירים עדיין גבוהים ועין מבחר כמו יש שם. ככה הייתי ממליץ לקנות משהו יד שתיים

aihysp פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

אתה לא בסדר!

שליחה #19 

בגללך נכנעתי והזמנתי https://store.ui.com/collections/routin ... pro-24-poe
מקווה שזה יעבוד יפה עם השלוש נקודות של UNIFY שיש לי ... כי הם מאוד ישנות

ביקשתי קצת הנחה גם וזרמו איתי... שווה לנסות...

יצא לי 1700 שקל כולל מעמ ומשלוח מפולין עד הבית.... יותר ממה שתכננתי לשלם, אבל אני רק חושב כמה שזה היה יפה
שכל הציוד שלי היה UNIFY , בכל מקרה תודה רבה!

אני מאמין שאם הייתי הולך על הזול הייתי מבזבז שעות בלחפש בעיות ברשת
שהממשק כזה נוח ויפה, יותר נחמד לבדוק מה קורה ואולי היה קצת פחות בעיות...

בכל זאת סויץ אחד שנותן חשמל לכל הרכיבים ... ונותן ססטוס על כולם במקום אחד... זה שווה המון

aihysp פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #20 

Lyonia כתב:@aihysp
·
כמו אני שוראה אתה מחליף כבלים בבית, אז אתה משקיע לשרת. אז קודם תעשה עכשיו משהו שיהחה לשנים רבות שזה יותר חשוב מכל הציוד.

1. כבלים טובים CAT6/CAT7

2. ארון תקשורת - מיקום שלא בחדרים, איפה יש אוורור או לפחות לא חם בקייץ

כל דברים אחרים תמיד אפשר לעשות שידרוג.
...
1. כבר היום בבית הקיים אני מריץ CAT7 כבר כמה שנים טובות....

אני מריץ את זה עם כבלים של חשמל בתעלות ישנווות... כל אנשי הבטיחות LOOK AWAY
אז אני חייב בידוד ממש טוב

2. כן זה התכנון שלי מאחורי הארון חשמל נמצא החדר שרות כנראה אני יפלוש לשם

תודה בהחלט עצות חשובות לכל מי שמשדרג

·

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”