האסון של כל חובב ק. ב או מוזיקה באשר הוא
נקודת האזנה צמודת קיר אחורי.
רוצה לשתף אתכם, מיום חמישי אשתי והילדים בבית
מלון של סבא וסבתא לכמה ימים..
לקחתי את מרכז הישיבה של הסלון מטר קדימה.
בוצע כיול מחדש + שיפורים ידניים,
קבלתי מערכת יקרה פי 3 ולא נגעתי בארנק.
הכל נכון, באס מטורף, ה סראונד והאטמוס חוויה חדשה.
לא מסוגל להסביר במילים אפילו.
מי שיכול, חובה.
מי שיכול, חובה.
נערך לאחרונה על ידי LiorShap ב 13/06/2020 14:34, נערך פעם 1 בסך הכל.
- shlomis1zzz
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1577
- נתן תודות: 912 פעמים
- קיבל תודות: 123 פעמים
אני מעל 10 שנים עובד בצורה לא צורה ...LiorShap כתב:נקודת האזנה צמודת קיר אחורי.
מי שיכול, חובה....
לוקח כסא לאמצע הסלון וסלאמאת !
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17925
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2490 פעמים
התופעה הזו נקראת
Seat to seat bass variation
- FastandFurious
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5166
- נתן תודות: 1064 פעמים
- קיבל תודות: 702 פעמים
אני ניסתי בסלון אצלי להוזיז את הספה המרכזית כ 1 מטר קדימה.
מה שאתה מתאר זה נכון ואני אנסה להסביר.
אתה יושב במרכז ובמצב כזה שאתה בדיוק במשולש של הבמה הקדמית
הסראונד מקיפים אותך... "בחיים לא שמעת אותם ככה כאשר אתה צמוד לקיר עם הספה"
הבמה הקדמית נשמעת תלת מימדית וזה מקיף אותך, ביחד עם הסראונדים
זה פשוט מושלם, עכשיו אני חושב רק על דבר אחד
איך אני גורם לשינוי בסלון אצלי שישמע ככה קבוע 😆😆
מה שאתה מתאר זה נכון ואני אנסה להסביר.
אתה יושב במרכז ובמצב כזה שאתה בדיוק במשולש של הבמה הקדמית
הסראונד מקיפים אותך... "בחיים לא שמעת אותם ככה כאשר אתה צמוד לקיר עם הספה"
הבמה הקדמית נשמעת תלת מימדית וזה מקיף אותך, ביחד עם הסראונדים
זה פשוט מושלם, עכשיו אני חושב רק על דבר אחד
איך אני גורם לשינוי בסלון אצלי שישמע ככה קבוע 😆😆
Perlisten R7T
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
@LiorShap
·מה שהכי משעשע אותי זה שכבר כמה שנים אני טוען שסידור הישיבה בסלון ישראלי טיפוסי הוא אסון אקוסטי ושצריך לצאת מהקונספציה של רהיטים צמודי קיר. הרוב מסכימים אבל כולם, ממש כולם, תמיד ימצאו אלף ואחת סיבות מדוע אצלם זה לא יכול לעבוד כשכל המרץ הזה היה יכוללהיות מופנה בניסיון אחד קטן ולבדוק שזה כן עובד גם אצלם.
·מה שהכי משעשע אותי זה שכבר כמה שנים אני טוען שסידור הישיבה בסלון ישראלי טיפוסי הוא אסון אקוסטי ושצריך לצאת מהקונספציה של רהיטים צמודי קיר. הרוב מסכימים אבל כולם, ממש כולם, תמיד ימצאו אלף ואחת סיבות מדוע אצלם זה לא יכול לעבוד כשכל המרץ הזה היה יכוללהיות מופנה בניסיון אחד קטן ולבדוק שזה כן עובד גם אצלם.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

@avilior
·מה הבעיה בדיוק?
·מה הבעיה בדיוק?
@istarmini
·
אין ספק שהשדרוג הבא שלי יהיה סאב נוסף.
באס זו נקודה אחת שהיא אכן חשובה, אבל
אני מדבר פה על מהפכה. זה המיד באס, הגבוהים,
הכל יושב במעטפת סביבי.
חשבתי שאקוסטיקה היא הגורם המכריע לסאונד בחלל.
עכשיו משנה את דעתי,,
מיקום הישיבה בחלל ביחס לרמקולים הוא הכי משמעותי.
אח"כ הכיול, הסטאפ,
·
אין ספק שהשדרוג הבא שלי יהיה סאב נוסף.
באס זו נקודה אחת שהיא אכן חשובה, אבל
אני מדבר פה על מהפכה. זה המיד באס, הגבוהים,
הכל יושב במעטפת סביבי.
חשבתי שאקוסטיקה היא הגורם המכריע לסאונד בחלל.
עכשיו משנה את דעתי,,
מיקום הישיבה בחלל ביחס לרמקולים הוא הכי משמעותי.
אח"כ הכיול, הסטאפ,
- RobotCop
- חבר ותיק

- תגובות: 1579
- נתן תודות: 108 פעמים
- קיבל תודות: 347 פעמים
זו לא רק בעיה ישראלית, זה קורה בכל מקום. כשמתכננים חללים רגילים למגורים של אנשים נורמליים מתייעצים עם אקוסטיקאים לטובת רעשים מבניים ומניעת זליגה של רעש מהמעלית או מדירות בקומות אחרות. מה קורה אקוסטית בתוך החלל לא מעניין אף אדריכל / מעצב ובינינו, גם 98 אחוז מהלקוחות לא מתעניינים בסוגיה הזו.Catskinner כתב:כבר כמה שנים אני טוען שסידור הישיבה בסלון ישראלי טיפוסי הוא אסון אקוסטי ושצריך לצאת מהקונספציה של רהיטים צמודי קיר...
מעבר לזה, מטר קדימה עם ספה שלושה מטר רוחב ואכלת שלושה מטר רבוע מהסלון. לפעמים זה הרבה וברוב המקרים זה פוגע במטרה הראשונית של החלל - להיות מקום מגורים נוח.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

@RobotCop
·לא נאכל שום דבר.זו טענה אבסורדית כאילו שהמקום שהתפנה מאחרי הספה לא ניתן לשימוש. במקסימום מה שקרה זה שלא נותר מקום לשולחן הקפה וזה לא אסון גדול כי מלתחילה מציבים אותו באמצע בגלל הטענה שבלעדיו החלל נראה ריק. אגב, ההצעה שלא לדחוף רהיטים סביב הקירות לא באה מאקוסטיקה דווקא אלא זו המלצה בסיסית של כל מעצב.
·לא נאכל שום דבר.זו טענה אבסורדית כאילו שהמקום שהתפנה מאחרי הספה לא ניתן לשימוש. במקסימום מה שקרה זה שלא נותר מקום לשולחן הקפה וזה לא אסון גדול כי מלתחילה מציבים אותו באמצע בגלל הטענה שבלעדיו החלל נראה ריק. אגב, ההצעה שלא לדחוף רהיטים סביב הקירות לא באה מאקוסטיקה דווקא אלא זו המלצה בסיסית של כל מעצב.
- RobotCop
- חבר ותיק

@Catskinner
רוב הסלונים שראיתי עם השנים בארץ ובחו"ל לא יתפקדו בצורה נורמלית אם תיקח את הספה הגדולה מטר קדימה.
יוצא לי לעבוד לא מעט עם אדריכליות ומעצבות ובאמת כל נושא האודיו תופס חשיבות משנית מאוד. התאורה לדוגמא חשובה הרבה יותר. גם הריצוף, האינסטלציה או בחירת הרהיטים. הקטע הוא שזה באמת גם סדר העדיפויות של אנשים "רגילים" שהם הרוב המוחלט ולכן כל הנושא מזין את עצמו. האדריכלים לא מתכננים חדרים כאלו כיוון שהלקוחות לא מעוניינים.
ודבר נוסף, ככל שהשנים עוברות חללי המגורים בעיר נהיים יותר ויותר קטנים ככה שזה גם לא הולך לשום כיוון טוב בעתיד.
רוב הסלונים שראיתי עם השנים בארץ ובחו"ל לא יתפקדו בצורה נורמלית אם תיקח את הספה הגדולה מטר קדימה.
יוצא לי לעבוד לא מעט עם אדריכליות ומעצבות ובאמת כל נושא האודיו תופס חשיבות משנית מאוד. התאורה לדוגמא חשובה הרבה יותר. גם הריצוף, האינסטלציה או בחירת הרהיטים. הקטע הוא שזה באמת גם סדר העדיפויות של אנשים "רגילים" שהם הרוב המוחלט ולכן כל הנושא מזין את עצמו. האדריכלים לא מתכננים חדרים כאלו כיוון שהלקוחות לא מעוניינים.
ודבר נוסף, ככל שהשנים עוברות חללי המגורים בעיר נהיים יותר ויותר קטנים ככה שזה גם לא הולך לשום כיוון טוב בעתיד.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

@RobotCop
·אל תעלב אבל נראה לי שאתה עובד יותר מידי קשה בלשכנע אותי שמעצבי פנים יש להם קשר לאקוסטיקה. לא התכוונתי לכך וחבל שזה מה שהבנת.
רוב הסלונים, בבתים ישראלים הם אסון עיצובי ופונקציונלי. בזה שנינו מסכימים. הטענה שלי היא שהבאת אזור הישיבה למרכז החדר לא רק שאינה "בולעת/אוכלת" שטח - היא מפנה אותו. זה שמהרגע שהספה כבר לא צמודה לקיר יש בכך יתרונות אקוסטיים לחובבי אודיו זה בונוס.
וכן, אתה כנראה צודק: אני לא כמו כולם ואתה יודע מה? טוב שכך.
·אל תעלב אבל נראה לי שאתה עובד יותר מידי קשה בלשכנע אותי שמעצבי פנים יש להם קשר לאקוסטיקה. לא התכוונתי לכך וחבל שזה מה שהבנת.
רוב הסלונים, בבתים ישראלים הם אסון עיצובי ופונקציונלי. בזה שנינו מסכימים. הטענה שלי היא שהבאת אזור הישיבה למרכז החדר לא רק שאינה "בולעת/אוכלת" שטח - היא מפנה אותו. זה שמהרגע שהספה כבר לא צמודה לקיר יש בכך יתרונות אקוסטיים לחובבי אודיו זה בונוס.
וכן, אתה כנראה צודק: אני לא כמו כולם ואתה יודע מה? טוב שכך.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

·בבקשה: זה לפני שהחלפתי רמקולים קדמיים והזזתי את האחוריים. שולחן הצד הוא למעשה שני אלמנטים משתלבים ההופכים בצ'יק לשני שולחנות שאפשר להזיז לכל מקום - גם מקדימה למי שמתגעגע לשולחן קפה שתקוע לו מול הברכיים.avilior כתב:
לא מכיר סידור כזה בסלון, צלם את שלך שנתרשם..........
[img2=1920x1080][imgur]XOX199U[/imgur][/img2]
וזה במבט לכיוון הקיר האחורי אחרי שהזזתי את רמקולי הסראונד. מאחורי הספה יש שולחן קונסולה + ספסלים (מאוד נוחים אגב) ובכך הפכתי את אותו מקום לפינת נשנושים ושתיה. שום מקום לא הלך לאיבוד, כלום לא "נאכל" ואף אחד בבית לא מת וגם לא קיבל נזלת.
[img2=1920x1080][imgur]rtOBBL4[/imgur][/img2]
ואם באמת מעוניינים לראות כיצד זה נראה אחרי שהחלפתי רמקולי םקדמיים אז בבקשה: עמוד 172 בשרשור של תמונות מערכות הק"ב, באמת שמעולם לא הסתרתי כיצד הסלון שלי נראה ובאמת מקיים את מה שאני מטיף לו: https://www.hometheater.co.il/vp3030479#3030479
או אם יש ספק שאותו מקום באמת מספיק טוב כדי לשבת ולנשנש אז אולי תוכלו לעזור לי לבחור מה לשתות?
[img2=4032x2268][imgur]oJgyZY1[/imgur][/img2]
- RobotCop
- חבר ותיק

@Catskinner
לא נעלב בכלל. לא ניסיתי לשכנע שלמעצבי פנים יש קשר ישיר לאקוסטיקה.
מה שניסיתי לומר (וצר לי אם זה לא נוסח טוב) זה שבסלון טיפוסי זה פשוט לא ילך מבחינה עיצובית / חיי יומיום.
מבחינה אקוסטית בוודאי שאני מסכים שלשבת רחוק מהקיר האחורי זו ברכה. אני יודע מה עושה משטח קשה לגלי קול שנכנסים בו ואני יודע גם מה קורה כשאנחנו שומעים את האות הישיר + הרבה החזרים בהפרש קטן.
קיצר, מסכים שזה רעיון מעולה מבחינת סאונד אבל מבין שהסיכוי שזה יקרה אצלי נגיד הוא לא גדול
לא נעלב בכלל. לא ניסיתי לשכנע שלמעצבי פנים יש קשר ישיר לאקוסטיקה.
מה שניסיתי לומר (וצר לי אם זה לא נוסח טוב) זה שבסלון טיפוסי זה פשוט לא ילך מבחינה עיצובית / חיי יומיום.
מבחינה אקוסטית בוודאי שאני מסכים שלשבת רחוק מהקיר האחורי זו ברכה. אני יודע מה עושה משטח קשה לגלי קול שנכנסים בו ואני יודע גם מה קורה כשאנחנו שומעים את האות הישיר + הרבה החזרים בהפרש קטן.
קיצר, מסכים שזה רעיון מעולה מבחינת סאונד אבל מבין שהסיכוי שזה יקרה אצלי נגיד הוא לא גדול
- Catskinner
- חבר במועדון HT

@RobotCop
·פה אנחנו לא נסכים כי שנינו בשלב של התחפרות בעמדות. בוא רק נקווה שזה לא יגיע לשלב מלחמת שוחות והרעשות ארטילריות.
אבל ברצינות, למה לא? אני חושב שאני מכיר את הטיעון אבל אני רוצה לשמוע אותך מסביר אותו במילים שלך.
·פה אנחנו לא נסכים כי שנינו בשלב של התחפרות בעמדות. בוא רק נקווה שזה לא יגיע לשלב מלחמת שוחות והרעשות ארטילריות.
אבל ברצינות, למה לא? אני חושב שאני מכיר את הטיעון אבל אני רוצה לשמוע אותך מסביר אותו במילים שלך.
- RobotCop
- חבר ותיק

@Catskinner
למה לא מה, למה לא יעבוד?
בגדול, כי בתפיסה שלי, רוב הסלונים בדירות רגילות (לא דירות יוקרה או בתים פרטיים) הם צרים וארוכים ובמצב כזה הספה יושבת צמודה לקיר ומיד לפניה יש את שולחן הקפה ואז מעבר צר שנגמר במזנון/רהיט שעליו עומדת / תלויה הטלוויזיה.
ככה זה אצלי בדירה, ככה זה בדירות אחרות שחייתי בהן וככה זה אצל חבר'ה שלי שגרים בעיר או במודעות השכרה / מכירה שראיתי עם השנים.
גם בסלונים פתוחים עם פינת אוכל ומטבח על אחד הקירות פינת הטלוויזיה או הסלון מתוכננים הרבה פעמים ככה שיהיה מרחק של ארבעה-חמישה מטרים מהקיר האחורי עד המסך ואז שוב נוצר מצב שכדי ליצור מרחב מחיה מדביקים את הספה אחורה. אם לוקחים אותה קדימה, השטח שמאחוריה נחשב שטח מבוזבז כי לא צריך עוד מעבר של מטר בסלון.
בקיצור, זה לא יעבוד כי יש עוד אנשים בבית והשגעונות של אבא שמת על אודיו לא עולים בקנה אחד עם חיי היומיום של הבית.
למה לא מה, למה לא יעבוד?
בגדול, כי בתפיסה שלי, רוב הסלונים בדירות רגילות (לא דירות יוקרה או בתים פרטיים) הם צרים וארוכים ובמצב כזה הספה יושבת צמודה לקיר ומיד לפניה יש את שולחן הקפה ואז מעבר צר שנגמר במזנון/רהיט שעליו עומדת / תלויה הטלוויזיה.
ככה זה אצלי בדירה, ככה זה בדירות אחרות שחייתי בהן וככה זה אצל חבר'ה שלי שגרים בעיר או במודעות השכרה / מכירה שראיתי עם השנים.
גם בסלונים פתוחים עם פינת אוכל ומטבח על אחד הקירות פינת הטלוויזיה או הסלון מתוכננים הרבה פעמים ככה שיהיה מרחק של ארבעה-חמישה מטרים מהקיר האחורי עד המסך ואז שוב נוצר מצב שכדי ליצור מרחב מחיה מדביקים את הספה אחורה. אם לוקחים אותה קדימה, השטח שמאחוריה נחשב שטח מבוזבז כי לא צריך עוד מעבר של מטר בסלון.
בקיצור, זה לא יעבוד כי יש עוד אנשים בבית והשגעונות של אבא שמת על אודיו לא עולים בקנה אחד עם חיי היומיום של הבית.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

@RobotCop
·תארתי לעצמי שנגיע לשולחן הקפה שתפקידו העיקרי זה להיתקע באמצע ולהיחבט בברכיים.
תכנון הדירות בישראל הוא מדכא, חסר השראה ושבלוני. אבל האמת שעם קצת עבודה אפשר לשנות שם הרבה דברים לטובה
·תארתי לעצמי שנגיע לשולחן הקפה שתפקידו העיקרי זה להיתקע באמצע ולהיחבט בברכיים.
תכנון הדירות בישראל הוא מדכא, חסר השראה ושבלוני. אבל האמת שעם קצת עבודה אפשר לשנות שם הרבה דברים לטובה