עזרה בבחירת רסיבר מתאים

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
arnonch פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 1
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום,

לאחרונה קניתי טלוויזה חדשה מסוג:
sony kd75xg8096baep

במפרט רשום כך:

ARC (Audio Return Channel) (HDMI IN 3 only)
(Two channel linear PCM: 48Khz 16 bits, Dolby Digital, Dolby Digital Plus, DTS)

רציתי להבין מה זה אומר, האם לדוגמא אם אני רואה דרך אפליקצית נטפליקס שמותקנת בטלוויזיה סרט, האם ניתן להעביר 5.1 דרך הARC לרסיבר?

בור_ועם_הספר
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 331
נתן תודות: 52 פעמים
קיבל תודות: 78 פעמים

שליחה #2 

כן, אפשר להעביר. אתה צריך תמיכה ל-ARC גם ברסיבר.

כל הרסיברים המודרניים (שנה שנתיים אחרונות) תומכים בזה, קרא היטב את המאפיינים לפני שתבחר.

אתה יכול גם ב"בשיטה הישנה" להעביר אודיו ע"י כבל אופטי מהטלויזיה לרסיבר. אין רק דרך אחת.

Dannino
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 710
נתן תודות: 189 פעמים
קיבל תודות: 82 פעמים

שליחה #3 

@arnonch
·
אצטרף לדיון ואוסיף כי עניין ה- ARC הוא מעט טריקי ותלוי-מזל. אסביר מניסיוני:

היה לי רסיבר דנון 250BT שחובר לטלוויזית LG 8600 בחיבור ARC ולאחר ש"שרפתי" כ-12 שעות על הנושא הזה משום ששמע לא היה לי. הייתה שליטה ל הטלוויזיה על הדנון אך שמע פשוט לא היה.
פורומים בארץ ובחו"ל הראו והסבירו שזה לא תמיד ואפילו פניתי ליבואן! אמרו שזה גם עניין של מזל כי אין תאימות 100% בנושא הזה, כל יצרן מתייחס לזה אחרת. הגעתי לרמה של איפוס הגדרות לרסיבר בעקבות פורום בחו"ל וזה גם לא עבד.

לבסוף, נאלצתי "להתפשר" על חיבור כבל אופטי והכל עבד כמו שצריך. מה שכן הושפע מזה, היה שעם הכבל האופטי קיבלתי סיגנל DD ולפני כן (שיאומי מיבוקס שחובר ישירות לרסיבר) היה לי DD+. אז כך בחשבון.
כעת אני עם רסיבר אונקיו בן חודש בערך ומיד כשחיברתי אותו לטלוויזיה ה- ARC עבד ללא בעיה כלל :)

בהצלחה

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”