התייעצות בנושא כונן קשיח למטרת גיבוי

מחשבים, חומרה, KODI, NUC, Raspberry pi
שלח תגובה
doomscripter פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 2
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

שלום רב לחברי הפורום.

לפני שאני קונה כונן קשיח למטרת גיבוי, הייתי רוצה להתייעץ אתכם בנושא ולשמוע את דעתכם, ועל חווית השימוש שלכם.

אז ככה, עד היום הייתה לי חוויה מאוד לא טובה עם כונן קשיח חיצוני, Transcend StoreJet. למרות שהכונן מפורסם כאחד שעמיד יותר ביחס לאחרים עם כיסוי בולם זעזועים, הכונן נפל לי מגובה של כ0.3 מטר והלך לעולמו.

למרות שאני אדם שמאוד שומר ועדין עם הכוננים האלו (למעט מעידה חד פעמים אחד), הכוננים הניידים מאוד קטנים, קלים ומרגישים לי מאוד שברירים.

לכן חשבתי ללכת על כיוון של כונן קשיח פנימי עם מארז חיצוני לחיבור בUSB, שאאכסן אותם באופן קבוע בארון. ובעקבות המשקל הסיכוי שהכונן יפול לי שוב, אפסי.

אז מספר שאלות:

1) האם כונן קשיח פנימי בעל עמידות גבוה יותר מזה של כונן קשיח חיצוני?

2) איזה כונן קשיח חיצוני הייתם ממליצים לרכוש לצורכי גיבוי בלבד? חשבתי על כונן Western Digital, מתלבט בין הסדרה האדומה לכחולה.

3) האם המארזים החיצוניים לחיבור כוננים קשיחים דרך USB הם אמינים ויציבים?, כך שניתן לגבות איתם ללא חשש, או שכדאי לשקול להשאיר את הכונן מחובר למחשב, כרגיל מבפנים?

4) איזה מארז חיצוני הייתם ממליצים לרכוש? .

תודה מראש

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

שליחה #2 

זה כמה שנים שאני משתמש בכונן חיצוני passport של Western Digital בנפל של 2TB שעובד יחד עם Acronis לצרכי גיבויים.

האמת שאני לא שם לב אליו בכלל, הגיבויים רצים ברקע ללא התערבות שלי והפעם האחרונה שניגשתי אליו היה כדי לבצע שחזור של התקנת מערכת בית חכם לפני חצי שנה.

אני לא זוכר כמה הוא עלה לי אבל לנוכח העובדה שהשחזור עבד ללא דופי ובכך חסך לי כמה ימי עבודה אז מבחינתי היה שווה כל גרוש.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.

kingikra
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8141
נתן תודות: 355 פעמים
קיבל תודות: 249 פעמים

שליחה #3 

אחרי שהלך לי דיסק ב RAID 0 פנימי במחשב ולא היה גיבוי אני מגבה לדיסק פנימי 6 טרה, דיסק חיצוני 4 טרה (פספורט) ויש לי בסלון NAS 8 דיסקים ב SHR5.
כן, נראה שלקחתי קשה מידי את איבוד המידע אבל כל שלושת האופציות עושות עבודה מעולה.

שלח תגובה

חזור אל “חומרה PC + סטרימרים”