המלצה לרכישת NAS +דיסקים
שלום לכולם
אני חושב לקנות NAS קראתי את הסקירות שעשו על Synology DS1019+ ועל המכשיר DS918+ כמה שאלות:
1. מתי המכשירים הושקו לשוק האם הם דגמים ישנים/יש להם מחליפים בקרוב?
2. מה ההבדל בינהם מלבד 5 מבואות מול 4 מבואות?
3. קיבלתי הצעה https://www.synology.co.il/ourmodels המחיר ל- 1019 3,616 ש"ח ל- 918 2,750 ש"ח המחירים כוללים מע"מ. באמאזון USA המחיר 650 דולר כ- 2700 ש"ח עד הבית לדגם היקר 550 דולר לדגם הזול יותר פער גדול מאוד כמעט 900 ש"ח ליקר האם יש בעיה של תאימות חשמל וכו' אחריות של אמאזון שנחשבת לטובה מאד.
4. עכשיו לדיסקים יש לי סדר גודל של 10 טרה חומר האם זה נכון להשקיע ב- 2 דיסקים גדולים של WD מסידרת RED נניח 10-14 טרה כל אחד (יקרים בטירוף) וכל פעם להוסיף עוד וכך למקסם את יכולות האחסון של ה- NAS?
5. לא ברור לי האם שיטת SHR מתאימה ל- 2 דיסקים או צריכים יותר אני רוצה למקסם נפח נניח 10 טרה כל דיסק כמה יהיה לי מקום ב- REID 5/SHR האם לשיטות אלו אני צריך יותר מ-2 דיסקים? האם בעתיד אני מחוייב לאותו נפח או יכול להגדיל?
6.מה ההבדל בין ה- WD RED רגיל לפרו ראו לינק מלבד אחריות 3 מול 5 וסיבובים 5400/7200 לא מצאתי הבדלים מה נכון יותר? השימושים הם הזרמת 4K מלא 70-100 גיגה של סרטים לנגן אופו יתר הדברים הם סטנדרטים. היום אני מזרים ברשת ממחשב רגיל ללא בעיה לאופו. המחירים שלהם סדגר גודל של 1350 מול 1800 ראן לינק
https://www.westerndigital.com/products ... wd-red-hdd
תודה,
אביב
אני חושב לקנות NAS קראתי את הסקירות שעשו על Synology DS1019+ ועל המכשיר DS918+ כמה שאלות:
3. קיבלתי הצעה https://www.synology.co.il/ourmodels המחיר ל- 1019 3,616 ש"ח ל- 918 2,750 ש"ח המחירים כוללים מע"מ. באמאזון USA המחיר 650 דולר כ- 2700 ש"ח עד הבית לדגם היקר 550 דולר לדגם הזול יותר פער גדול מאוד כמעט 900 ש"ח ליקר האם יש בעיה של תאימות חשמל וכו' אחריות של אמאזון שנחשבת לטובה מאד.
4. עכשיו לדיסקים יש לי סדר גודל של 10 טרה חומר האם זה נכון להשקיע ב- 2 דיסקים גדולים של WD מסידרת RED נניח 10-14 טרה כל אחד (יקרים בטירוף) וכל פעם להוסיף עוד וכך למקסם את יכולות האחסון של ה- NAS?
5. לא ברור לי האם שיטת SHR מתאימה ל- 2 דיסקים או צריכים יותר אני רוצה למקסם נפח נניח 10 טרה כל דיסק כמה יהיה לי מקום ב- REID 5/SHR האם לשיטות אלו אני צריך יותר מ-2 דיסקים? האם בעתיד אני מחוייב לאותו נפח או יכול להגדיל?
6.מה ההבדל בין ה- WD RED רגיל לפרו ראו לינק מלבד אחריות 3 מול 5 וסיבובים 5400/7200 לא מצאתי הבדלים מה נכון יותר? השימושים הם הזרמת 4K מלא 70-100 גיגה של סרטים לנגן אופו יתר הדברים הם סטנדרטים. היום אני מזרים ברשת ממחשב רגיל ללא בעיה לאופו. המחירים שלהם סדגר גודל של 1350 מול 1800 ראן לינק
תודה,
אביב
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46324
- נתן תודות: 1965 פעמים
- קיבל תודות: 5066 פעמים
1. סדרת 2020 של Synology תושק בסוף יוני\תחילת יולי. חלק מהדגמים כבר הושקו ב- TW.
2. לרוב מעבד ו- RAM, אבל גם דגמי עם 2 מפרצים ואותו מעבד כמו דגמים עם 5 מפרצים.
3. אין בעית תאימות של חשמל.
4. מיותר לדעתי לשלם אלפי ש"ח על NAS גדול, כוננים גדולים וצריכת חשמל גבוהה יותר, כאשר המטרה לגבות תכנים פיראטים שאפשר להוריד אותם שוב אם צריך - באמת את החומר הזה אתה מתכוון לגבות?
5. ה- SHR מהווה סוג של RAID בו אפשר לערבב בין גדלים שונים של כוננים. יש מחשבון באתר של Synology בו ניתן לראות את הנפח לפי סוג ה- RAID ונפח הכוננים: https://www.synology.com/en-global/supp ... calculator
6. אורך האחריות ו- RPM:
2. לרוב מעבד ו- RAM, אבל גם דגמי עם 2 מפרצים ואותו מעבד כמו דגמים עם 5 מפרצים.
3. אין בעית תאימות של חשמל.
4. מיותר לדעתי לשלם אלפי ש"ח על NAS גדול, כוננים גדולים וצריכת חשמל גבוהה יותר, כאשר המטרה לגבות תכנים פיראטים שאפשר להוריד אותם שוב אם צריך - באמת את החומר הזה אתה מתכוון לגבות?
5. ה- SHR מהווה סוג של RAID בו אפשר לערבב בין גדלים שונים של כוננים. יש מחשבון באתר של Synology בו ניתן לראות את הנפח לפי סוג ה- RAID ונפח הכוננים: https://www.synology.com/en-global/supp ... calculator
6. אורך האחריות ו- RPM:
אין הצדקה למחירי הדיסקים של NAS. בתחילת דרכי התחלה השקעתי בדיסקים ל-NAS שלי,
דיסקים של Enterprise ודיסקים ל-NAS, ואילו כיום אני קונה דיסקים חיצוניים של 12TB ועושה להם Shucking.
המדיה נראית ונשמעת אותו דבר, וגם אם יתקלקל איזה דיסק כזה (עדיין לא קרה),
מבחינה כלכלית כבר מזמן הצדקתי את החלפתו בכסף שחסכתי.
הייתי מוכן לשלם פרמיה מסויימת לדיסקים של NAS, אבל לא כזה הפרש.
בקשר לדבריו של זיו לגבי תכנים מהרשת:
- אם אתה תלוי בתרגום לעברית (או כמו אצלי: אחרים בבית) אחרי מספר שנים בד"כ לא תוכל להשיג את הגרסה המתאימה לתרגומים.
- אחרי שמושקע זמן בהורדה, סידור, ולעיתים בסנכרון כתוביות ועדכון שם\Metadata\Fanart וכו', אז כן - אני מעדיף לגבות ולא להזדקק להורדה שוב.
הזמן שלי שווה כסף. לא מדובר בסרט אחד או עשרה, אלא במאות סרטים או אלפי פרקים של סדרות על כל דיסק.
- אם חבר\משפחה מחפשים משהו ספציפי תמיד יותר נוח שזמין ולא צריך להוריד שוב.
דיסקים של Enterprise ודיסקים ל-NAS, ואילו כיום אני קונה דיסקים חיצוניים של 12TB ועושה להם Shucking.
המדיה נראית ונשמעת אותו דבר, וגם אם יתקלקל איזה דיסק כזה (עדיין לא קרה),
מבחינה כלכלית כבר מזמן הצדקתי את החלפתו בכסף שחסכתי.
הייתי מוכן לשלם פרמיה מסויימת לדיסקים של NAS, אבל לא כזה הפרש.
בקשר לדבריו של זיו לגבי תכנים מהרשת:
- אם אתה תלוי בתרגום לעברית (או כמו אצלי: אחרים בבית) אחרי מספר שנים בד"כ לא תוכל להשיג את הגרסה המתאימה לתרגומים.
- אחרי שמושקע זמן בהורדה, סידור, ולעיתים בסנכרון כתוביות ועדכון שם\Metadata\Fanart וכו', אז כן - אני מעדיף לגבות ולא להזדקק להורדה שוב.
הזמן שלי שווה כסף. לא מדובר בסרט אחד או עשרה, אלא במאות סרטים או אלפי פרקים של סדרות על כל דיסק.
- אם חבר\משפחה מחפשים משהו ספציפי תמיד יותר נוח שזמין ולא צריך להוריד שוב.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

אז אתה מוציא כל כך הרבה משאבים למקרה שאחד מקרובי המשפחה ירצה לראות סרט ישן? גם אם הוא ירשם ל- Netflix על מנת לראות את התוכן הישן הזה או יקנה ממש דיסק פיזי עם הסרט, זה עדיין פתרון זול יותר.
ואם הבנתי נכון, קרוב המשפחה צריך לשבת אצלך בסלון שעתיים (על מנת שיהנה מה- Fanart). ומה יקרה אם הוא ירצה לראות סדרה ישנה? כל ערב הוא מתנחל אצלך בסלון?
ככל שאתה מתאר את הרציונאל שלך לאגירה, זה רק עושה הגיון למה אסור לאגור
ואם הבנתי נכון, קרוב המשפחה צריך לשבת אצלך בסלון שעתיים (על מנת שיהנה מה- Fanart). ומה יקרה אם הוא ירצה לראות סדרה ישנה? כל ערב הוא מתנחל אצלך בסלון?
ככל שאתה מתאר את הרציונאל שלך לאגירה, זה רק עושה הגיון למה אסור לאגור
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

·זיו אני מסכים איתך שלשמור סרטים זו מחלה וחשוב לדעת היכן כפתור המחיקה אבל אני בטוח שגם לך יש אוסף כזה של מס' טרה האם שווה להשקיע בזה כסף כל אחד יעשה את התמחור והמשאבים העומדים לוziv_r כתב:אז אתה מוציא כל כך הרבה משאבים למקרה שאחד מקרובי המשפחה ירצה לראות סרט ישן? גם אם הוא ירשם ל- Netflix על מנת לראות את התוכן הישן הזה או יקנה ממש דיסק פיזי עם הסרט, זה עדיין פתרון זול יותר.
ככל שאתה מתאר את הרציונאל שלך לאגירה, זה רק עושה הגיון למה אסור לאגור...
נטפליקס זה סדרות בעיקר ודווקא סדרות קשה לי להאמין שאנשים שומרים בכמויות כי בכל זאת לראות סידרה מחדש זה הרבה מאד זמן עם כל כמות החומר הקיימת בשוק
סרטים זה משהו אחר וגם נטפליקס לא מצטיינת בכך ואני מסכים עם מה שנאמר כאן אחרי פרק זמן כמות הגירסאות נעלמות ונשארות בודדות ואז תרגום בקיצור קשה יותר
דרך אגב לא אמרת איזה דגם NAS יש לך ?
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

דגם ה- NAS שיש לי? לא רלוונטי, אני כן יכול לומר שיש לי 2 מפרצים בדגם כי אני לא אוגר כלום (למרות שמשום מה אתה בטוח שכן).
אל תשמור כלום הכל בסדר בשביל תמונות ומסמכים אפשר לקנות עוד דיסק חיצוני ובעזרת תוכנה כגון acronis לעשות גיבוי יומי לחומר והכל בסדר .ziv_r כתב:דגם ה- NAS שיש לי? לא רלוונטי, אני כן יכול לומר שיש לי 2 מפרצים בדגם כי אני לא אוגר כלום (למרות שמשום מה אתה בטוח שכן)....
כל אחד והתחביבים שלו
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

משפט המפתח למה רוב האנשים לא ילכו לכיוון הזה ולמה הפתרון לא קשור לשרשור.yaronkle כתב:מעבר להגדרות מסובכות...
- Lyonia
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 593
- נתן תודות: 19 פעמים
- קיבל תודות: 51 פעמים
לא נראה לי שיש הבדל גדול בין מחירים דיסירם חיצוני ופנימי ועד כמה היום כלכלי שווה להוציא דיסק כזה לשימוש פנימיzaviv כתב:תוכל לפרט קצת מה זה Shuckingziv_r כתב:דגם ה- NAS שיש לי? לא רלוונטי, אני כן יכול לומר שיש לי 2 מפרצים בדגם כי אני לא אוגר כלום (למרות שמשום מה אתה בטוח שכן).......
זאת כתבה לדוגמה (יש הרבה כאלה)
פה קצת תוסת איך לפתור את בעיה עם דיסקים ל3.3V
אל תשכחו שנטפליקס זה לא כל עולם התוכן והחומר שם מתחלף/יורד למשל האמריקאים סדרת מופת נחשבת לאחת הטובות על המסך הקטן לא נמצאת שם וגם לא ביס כרגע משודרת ב-11 ברגע שתסתיים זה רק להורדה וככל שיחלוף הזמן גם אז יהיו פחות גירסאות.
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
לא נראה לי ששווה להשקיע בדיסקים בגודל מפלצתי.zaviv כתב:שלום לכולם
תודה,
אביב...
קודם כל, לפחות במקרה שלי יש לי NAS עם 4 דיסקים של 6TB כל אחד. כשקניתי אותם המקסימום היה 8TB ובטח עלה אז כמו ש-10TB עולה היום, אז קניתי את מה שנותן את הגודל הכי גדול יחסית למחיר. ה-NAS אצלי כבר 3.5 שנים ולא מילאתי אפילו חצי מהנפח שלו.
חוץ מזה, מאוד ממליץ להימנע משימוש ברק שני דיסקים. זה נותן לך בין בחירה גרועה של RAID0, שאם כונן אחד נופל הוא לוקח איתו הכל, לבין בחירה קצת פחות גרועה של RAID1, שבו אתה מאבד חצי מהשטח בשביל יתירות. אם אתה לוקח ארבעה דיסקים קטנים יותר (שבטח יעלו פחות או יותר אותו דבר כמו שניים ענקיים או אולי אפילו יהיו זולים יותר) יש לך את האפשרות של RAID5, שנותן אמינות סבירה (ניתן להתאושש מקריסה של דיסק בודד) ודורש רק הקרבה של דיסק אחד עבור יתירות.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

אבל אז מוציאים הרבה יותר כסף על כוננים, על NAS גדול יותר ועל חשמל.
עם 2 כוננים של 14TB, יש שפע של מקום (למי שצריך כל כך הרבה) וה- RAID הוא 1, אבל זה בטח יותר יעיל מאשר לקנות 4 כוננים קטנים יותר שיעניקו אותו נפח רק על מנת שאפשר יהיה לבחור RAID 5.
אם משתמשים ב- 2 כוננים, גם קונים NAS זול יותר וההוצאות על חשמל לאורך הזמן קטנות יותר.
עם 2 כוננים של 14TB, יש שפע של מקום (למי שצריך כל כך הרבה) וה- RAID הוא 1, אבל זה בטח יותר יעיל מאשר לקנות 4 כוננים קטנים יותר שיעניקו אותו נפח רק על מנת שאפשר יהיה לבחור RAID 5.
אם משתמשים ב- 2 כוננים, גם קונים NAS זול יותר וההוצאות על חשמל לאורך הזמן קטנות יותר.
זה מוכיח שקנית NAS גדול מידי, שילמת יותר מידי כסף מראש על כוננים וחשמל שאתה לא צריך.NegativeIQ כתב:קודם כל, לפחות במקרה שלי יש לי NAS עם 4 דיסקים של 6TB כל אחד. כשקניתי אותם המקסימום היה 8TB ובטח עלה אז כמו ש-10TB עולה היום, אז קניתי את מה שנותן את הגודל הכי גדול יחסית למחיר. ה-NAS אצלי כבר 3.5 שנים ולא מילאתי אפילו חצי מהנפח שלו....
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
כמו שאמרתי, מבחינת המחירים כנראה כוננים של 6TB או 8TB נותנים יותר שטח אחסון ביחס למחיר מאשר כוננים גדולים יותר, ופותח השרשור אמר שגם ככה הוא מתכוון לקנות NAS עם מקום ליותר משני כוננים. מודה שלא מכיר מספיק לגבי צריכת החשמל וכמה היא משמעותית.ziv_r כתב:אבל אז מוציאים הרבה יותר כסף על כוננים, על NAS גדול יותר ועל חשמל.
אם משתמשים ב- 2 כוננים, גם קונים NAS זול יותר וההוצאות על חשמל לאורך הזמן קטנות יותר....
ולגבי שטח - בהנחה ש-RAID0 זאת לא אפשרות, אם תיקח שני כוננים של 12TB, יש לך סה"כ 24TB ואז אתה עושה RAID1 ונשאר עם 12TB. לעומת זאת קח ארבעה כוננים של 6TB, ואז שוב יש לך 24TB סה"כ, עכשיו תעשה RAID5 ונשארת עם 18TB נטו, כשעדיין יש לך הגנה מנפילה של כונן אחד.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

הסיכוי שכונן אחד יפול גבוה יותר במערך של 4 כוננים מאשר במערך של 2 כוננים. חוץ מזה, גם ב- RAID 1 יש לך הגנה אם נופל כונן אחד.
לגבי ההשוואה של הנפח, למה כוננים של 12TB? קח של 16TB ואז ההבדל מצטמצם.
לגבי ההשוואה של הנפח, למה כוננים של 12TB? קח של 16TB ואז ההבדל מצטמצם.