סטרימר לא מזהה מקרן כתומך 4K
הסטאפ אצלי הוא ככה: סטרימר > רסיבר > טלוויזיה (HDMI Out) | מקרן (Zone 2). כאשר Zone 2 מוגדר כשיכפול של היציאה הראשית. הרסיבר בעל פורטים 1.4 ותומך ב-4K עד 4Kp24. המקרן מחובר עם כבל 15מ' (לא בטוח, 10מ' לפחות) פאסיבי.
לפני כחצי שנה שידרגתי למקרן 4K ושמתי לב שהסטרימר לא מזהה את המקרן כ-4K. ניסיתי לנתק את הטלוויזיה (שהיא 1080) ולחבר את המקרן ליציאה הראשית - לא עזר. ניסיתי סטרימר אחר וגם הוא הציג את אותה ההתנהגות, כאשר המקרן מחובר ישירות (עם אותו כבל 10-15מ') - אין בעיה, המקרן מזוהה כמו שצריך, אבל דרך הרסיבר - לא. הרסיבר מסוגל לעשות אפסקייל ל-4K וגם פה אין בעיה, המקרן מזהה אות 4K. ניסיתי גם כמובן מספר כבלים שונים בין הסטרימר לרסיבר ללא הצלחה.
עוד נקודה ששמתי לב אליה, גם כאשר המקרן מחובר ישירות, אם מסמנים באופציה שהטלוויזיה תבחר את הרזולוציה, 720p נבחר. אני חושד שהבעיה היא שהרסיבר לא מגביר את האות וכאשר הוא מחובר ביחד באמצע השרשרת יש יותר מידי אובדן אות.
האם הפתרון הוא כבל אקטיבי?
עריכה: סידרתי והבהרתי קצת דברים.
לפני כחצי שנה שידרגתי למקרן 4K ושמתי לב שהסטרימר לא מזהה את המקרן כ-4K. ניסיתי לנתק את הטלוויזיה (שהיא 1080) ולחבר את המקרן ליציאה הראשית - לא עזר. ניסיתי סטרימר אחר וגם הוא הציג את אותה ההתנהגות, כאשר המקרן מחובר ישירות (עם אותו כבל 10-15מ') - אין בעיה, המקרן מזוהה כמו שצריך, אבל דרך הרסיבר - לא. הרסיבר מסוגל לעשות אפסקייל ל-4K וגם פה אין בעיה, המקרן מזהה אות 4K. ניסיתי גם כמובן מספר כבלים שונים בין הסטרימר לרסיבר ללא הצלחה.
עוד נקודה ששמתי לב אליה, גם כאשר המקרן מחובר ישירות, אם מסמנים באופציה שהטלוויזיה תבחר את הרזולוציה, 720p נבחר. אני חושד שהבעיה היא שהרסיבר לא מגביר את האות וכאשר הוא מחובר ביחד באמצע השרשרת יש יותר מידי אובדן אות.
האם הפתרון הוא כבל אקטיבי?
עריכה: סידרתי והבהרתי קצת דברים.
נערך לאחרונה על ידי BDB ב 11/06/2020 10:37, נערך פעם 1 בסך הכל.
אני לא מומחה בתחום אבל:
1. האם לא נדרש HDMI בתקן 2.0 כדי להעביר 4K?
2. כבל מעל 10 מטר מעביר סיגנל אבל האיכות משתנה (אפילו עם הזמן).
3. כשאתה אומר שחיברת את הסטרימר ישירות למקרן, האם השתמשת באותו כבל (10מ)?
4. במידה והבעיה היא במגבר אז יש לך אפשרות להשתמש HDMI audio extractor
המפצל יוציא סיגנל HDMI למקרן+טלוויזיה וסיגנל AUDIO אופטי למגבר. עולה מספר מאות שקלים.
5. אופציה אחרת: תוספת סטרימר צמודה למקרן עם יציאה אופטית כדי להוביל Audio למגבר.
בקיצור - לא פשוט...
1. האם לא נדרש HDMI בתקן 2.0 כדי להעביר 4K?
2. כבל מעל 10 מטר מעביר סיגנל אבל האיכות משתנה (אפילו עם הזמן).
3. כשאתה אומר שחיברת את הסטרימר ישירות למקרן, האם השתמשת באותו כבל (10מ)?
4. במידה והבעיה היא במגבר אז יש לך אפשרות להשתמש HDMI audio extractor
המפצל יוציא סיגנל HDMI למקרן+טלוויזיה וסיגנל AUDIO אופטי למגבר. עולה מספר מאות שקלים.
5. אופציה אחרת: תוספת סטרימר צמודה למקרן עם יציאה אופטית כדי להוביל Audio למגבר.
בקיצור - לא פשוט...
@peledc
1. HDMI 1.4 טוב עד 2160p24 SDR (כלומר 4K \ UHD רגיל).
2. קשה לי להאמין שכבל סובל מירידה באיכות העברת האות לאורך זמן
3. הייתי צריך לציין את זה. כן, הכוונה עם אותו כבל 10-15מ', רק בלי הרסיבר ובלי הכבל 2מ' עד הרסיבר.
4/5. חשבתי על זה, אבל דווקא להשתמש במפצל HDMI מאחר ואני לא רוצה לאבד פורמטים מתקדמים (אופטי מוגבל ל-DTS ו-DD בלבד). ירדתי מהרעיון כי אז אין לי דרך להקרין ממכשירים אחרים, כמו הכרומקאסט או יס.
@guyezra
יכול להיות אבל להחליף כבל יותר זול מרסיבר. היה מבצע על כבל HDMI אקטיבי-אופטי באמזון אנגליה (52 פאונד עם משלוח), הזמנתי נראה אם יעזור.
1. HDMI 1.4 טוב עד 2160p24 SDR (כלומר 4K \ UHD רגיל).
2. קשה לי להאמין שכבל סובל מירידה באיכות העברת האות לאורך זמן
3. הייתי צריך לציין את זה. כן, הכוונה עם אותו כבל 10-15מ', רק בלי הרסיבר ובלי הכבל 2מ' עד הרסיבר.
4/5. חשבתי על זה, אבל דווקא להשתמש במפצל HDMI מאחר ואני לא רוצה לאבד פורמטים מתקדמים (אופטי מוגבל ל-DTS ו-DD בלבד). ירדתי מהרעיון כי אז אין לי דרך להקרין ממכשירים אחרים, כמו הכרומקאסט או יס.
@guyezra
יכול להיות אבל להחליף כבל יותר זול מרסיבר. היה מבצע על כבל HDMI אקטיבי-אופטי באמזון אנגליה (52 פאונד עם משלוח), הזמנתי נראה אם יעזור.
- Borderline1
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3629
- נתן תודות: 144 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
המסך גם 4k?
אם אתה משכפל את אזור 2 יכול להיות שאתה מגביל את התוצר לרזולוציית המסך ולא המקרן
בדקת הגדרות ברסיבר? לגבי האות היוצא?
אם הרסיבר מוציא ממקורות אחרים אות 4k למקרן- אז לדעתי זו לא בעיה של הגברת אות או של כבל
הגדרות ברסיבר או אי סנכרון בין הצדדים, אולי מחמת החלפת כבילה תוך כדי עבודה, כמו שאמרו גם מעליי נראים כמו כיוונים יותר סבירים לבדיקה
אם אתה משכפל את אזור 2 יכול להיות שאתה מגביל את התוצר לרזולוציית המסך ולא המקרן
בדקת הגדרות ברסיבר? לגבי האות היוצא?
אם הרסיבר מוציא ממקורות אחרים אות 4k למקרן- אז לדעתי זו לא בעיה של הגברת אות או של כבל
הגדרות ברסיבר או אי סנכרון בין הצדדים, אולי מחמת החלפת כבילה תוך כדי עבודה, כמו שאמרו גם מעליי נראים כמו כיוונים יותר סבירים לבדיקה
הטלוויזיה היא רק 1080 (פלאזמה S60 של פנסוניק), אבל כמו שאמרתי ניסיתי גם לנתק אותה ולחבר את המקרן ליציאה הראשית, כולל ריסטרט לרסיבר. בדקתי גם שהעיבוד וידאו ברסיבר כבוי, למעט כאשר בדקתי אפסקייל ל-4K.
הרסיבר הוא VSX-1123 אגב.
הרסיבר הוא VSX-1123 אגב.