מ (נפלאות) גורג פלויד

המלצה על סרטים ותוכניות טלויזיה, פורמטים, חוויות ועוד.
ראובןמופז פותח השרשור
טרול
טרול
תגובות: 77
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 6 פעמים

שליחה #1 

הממלכה הקטנה - או בשמה באנגלית "Little Britain" - נחשבת לאחת מסדרות הקומדיה הטובות בטלוויזיה הבריטית. למעשה, מדובר במשהו שאף נחקק כאייקון תרבותי וכסמל למיטב ההומור הבריטי.בסדרה השתמשו עבור דמויות מסוימות באיפור "משחיר" ("בלאקפייס") כדי להשחיר את פניהם של שחקנים.

ברוח הימים של היום, הוחלט להסיר את הסדרה מנטפליקס, מסטרימר הסרטים של ה-BBC ומ"בריטבוקס" (פלטפורמה בריטית לצפייה בסרטים).

הסיבה היא כי איפור משחיר נחשב פוגעני כלפי שחורים. "הזמנים השתנו", נמסר כהסבר לצעד.

הצעד נתקל בביקורת קשה מימין על צנזור קומדיה ותרבות ללא סיבה אמיתית.

https://www.theguardian.com/tv-and-radi ... -blackface
https://www.hollywoodreporter.com/news/ ... ce-1297679

אני חושב שלאחרונה יותר מידי מגזימים בגלל הרג גורג פלויד.
נערך לאחרונה על ידי ראובןמופז ב 10/06/2020 5:33, נערך 5 פעמים בסך הכל.

TheInsider
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 6
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #2 

אין בכך ספק.

עוד דוגמא הזויה - פרופסור יהודי מאוניברסיטת לוס אנג'לס פוטר, לאחר שסירב לתת יחס מועדף לתלמידים שחורים.

ראובןמופז פותח השרשור
טרול
טרול

שליחה #3 

@TheInsider
·
היוצרת של הסדרה חברים אמרה לאחר עניין גורג פלויד, שבפרקים החדשים של הסדרה יהיו שחקנים לא רק לבנים.

https://www.bbc.com/news/entertainment-arts-52976549
נערך לאחרונה על ידי ראובןמופז ב 10/06/2020 1:24, נערך פעם 1 בסך הכל.

Batnun
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3625
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 481 פעמים

שליחה #4 

ראובןמופז כתב:@TheInsider
·
היוצרת של הסדרה חברים אמרה לאחר עניין גורג פלויד, שבפרקים החדשים של הסדרה יהיו "כנראה גם שחקנים ראשיים שחורים".

https://www.bbc.com/news/entertainment-arts-52976549
...
זה ממש לא מה שכתוב שם :roll:

Batnun

.

Batnun
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3625
נתן תודות: 126 פעמים
קיבל תודות: 481 פעמים

שליחה #5 

ראובןמופז כתב:הממלכה הקטנה - או בשמה באנגלית "Little Britain" - נחשבת לאחת מסדרות הקומדיה הטובות בטלוויזיה הבריטית. למעשה, מדובר במשהו שאף נחקק כאייקון תרבותי וכסמל למיטב ההומור הבריטי.בסדרה השתמשו עבור דמויות מסוימות באיפור "משחיר" ("בלאקפייס") כדי להשחיר את פניהם של שחקנים.

ברוח הימים של היום, הוחלט להסיר את הסדרה מנטפליקס, מסטרימר הסרטים של ה-BBC ומ"בריטבוקס" (פלטפורמה בריטית לצפייה בסרטים).

הסיבה היא כי איפור משחיר נחשב פוגעני כלפי שחורים. "הזמנים השתנו", נמסר כהסבר לצעד.

הצעד נתקל בביקורת קשה מימין על צנזור קומדיה ותרבות ללא סיבה אמיתית.
...
נהוג להביא מקור, ולא לצטט מילה במילה מאתר "רוטר" כאילו זה הניסוח שלך.

Batnun

.

ראובןמופז פותח השרשור
טרול
טרול

שליחה #6 

@Batnun
·
אני אנסה לחפש את המקור,
ובקשר להעתקה, אנילא בטוח שמותר לתת פה קישור לקהילת פורומים אחרת או להגיד פה את שם הקהילה, כך שזה פורסם פה למטרה טובה.

avioren
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2556
נתן תודות: 62 פעמים
קיבל תודות: 127 פעמים

שליחה #7 

אכן תקופה הזוייה.

ברוח אותה צנזורה עצמית קיצונית, HBO החליטו להוריד את יצירת המופת "חלף עם הרוח" משירותי ה vod, הסרט הריווחי בכל הזמנים (הכל יחסי), וזוכה בעשרה אוסקרים, כולל אוסקר ראשון בהסטוריה לשחקנית אפרו אמרקאית.
הטענה היא שסחר העבדים שמוזכר בסרט מוצג באופן חיובי.
אני מסכים שסחר עבדים וגזענות הם דבר רע שיש להעלים מהעולם, אבל תרבות אמורה לשקף את רוח התקופה, גם אם פחות מוצאת חן בעיננו היום.

אולי גם נעלים את התנך ? הרי מדובר בספר גזעני וכולל מעשי רצח ביזה אונס, פשעי מלחמה ועוד.. שכבר לא מתאימים לתקופתינו.

או את "הסוחר מוונציה", שהיא יצירה אנטישמית מבחילה.

ולגבי הממלכה הקטנה, בעיני סדרה גאונית ומצחיקה בטירוף (על בסיסה יצרו אדפטציה ישראלית - "הישראלים").
אני לא מספיק עשיר לקנות מוצרים זולים.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73329
שם מלא: ערן
נתן תודות: 647 פעמים
קיבל תודות: 3169 פעמים

שליחה #8 

avioren כתב:
אולי גם נעלים את התנך ? הרי מדובר בספר גזעני וכולל מעשי רצח ביזה אונס, פשעי מלחמה ועוד.. שכבר לא מתאימים לתקופתינו.
...
·

אני בעד - איך מיישמים את זה? :lol:

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893
נתן תודות: 232 פעמים
קיבל תודות: 312 פעמים

שליחה #9 

avioren כתב:

...
בתנך יהוה מוצג כביריון שמשמיד את כל מי שלא סוגד לא, עם ישראל מוצג כעם עליון על שאר העמים, ובל כל קשר, זה ספר מאוד אלים.
הספר הזה אחראי לאגמים שלמים של דם שנקווים באדמה, על פני מאות שנים.
למרבה הצער, דברים טובים שיש בו, כמו לא תרצח, לא תענה ברעך עד שקר, ועוד - לא ממש נלקחים כערכים על ידי אנשים דתיים. מי שחושב שאני טועה שישאל את עצמי מתי לאחרונה ראה עדת חרדים זורקת אבנים על מישהו ששיקר, או על מישהו שרצח, נניח ראש ממשלה. מהתנך נילקחו רק מצוות קלות, טכנוקרטיות, ומי שמקיים אותן חש עליונות מוסרית, שלא לומר זעם קדוש. כבר לא מדבר על כל העברייינים שאם הם יראו אותך אוכל ברחוב ביום כיפור, יאונה לך רע, ולמחרת הם ממשיכים להיות פושעים, הרי צום של יום אחד מכסה על הכל. אחלה עיסקה.
אם אפשר היה למחוק כל זכר של הסר הזה, זה היה חוסך המון חיי אדם. יש בו סיפורת יפה (למשל סיפור הבריאה, סיפור גן עדן), אבל רוב האנשים הם היום אספסוף מוסת שעושה בספר שימוש לרעה. הלוואי ולא היה נכתב.

avioren
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

@nir11
·
אני מסכים לגמרי עם כל מה שכתבת, אבל ההצעה שלי היתה צינית, כלומר אם נשתמש באותם פרמטרים שמנחים את הגל החדש של הצביעות האמריקאית שבה אתה מצנזר כל מה שהוא לא פוליטיקלי קורקט, נצטרך להעלים כל כך הרבה יצירות אומנות שלא תואמות את רוח התקופה,שזה אומר אלפי ספרים,סרטים מחזות ועוד..
התנך היא דוגמא קיצונית מאחר ומדובר בספר הכי נמכר בעולם, ולאורו הולכים מיליארדים, ועדין בעיני יש מקום לכל אותם ספרים, אולי נלמד מהם בהפוך על הפוך, איך העולם באמת אמור וצריך להתנהל באופן מוסרי.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #11 

אני חושב שבסרט 'אולימפיה' לא ניתן לראות בשום ערוץ או שרות VOD, ואני חושב שזה בסדר גמור. זו אמנם דוגמה קיצונית, אבל בהחלט צריך במינימום להוסיף אזהרות לגבי תכנים שהפכו להיות אנכרוניסטיים.

RobotCop
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1579
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 347 פעמים

שליחה #12 

במטותא מכבודך, אני מאמין שכדור הארץ עגול.

avioren
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

@nir11

"אולימפיה" היא דווקא לא דוגמא טובה, מאחר ולא מדובר בנכס תרבותי, אלא סרט פרופגנדה שהיטלר ביקש להפיק להדגשת עליונות הגזע ההרי.
אם היה מדובר בסרט אומנותי, גם אם היו בו אלמנטים גזעניים/אנטישמים/וכו.. מן הסתם הייתי מתעב, אבל עדין הייתי חושב שיש לו מקום על מדף הסרטים/ספרים.
סרט שכל כולו פרופגנדה נאצית, בדומה למיין קאפ או הפרוטוקולים של זקני ציון, זה סיפור אחר.

nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #14 

טעות בידך מבחינה אסתטית אולימפיה נחשב להישג אומנותי.

alchemy
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 757
נתן תודות: 32 פעמים
קיבל תודות: 71 פעמים

שליחה #15 

nir11 כתב:
...
...
בתנך יהוה מוצג כביריון שמשמיד את כל מי שלא סוגד לא, עם ישראל מוצג כעם עליון על שאר העמים, ובל כל קשר, זה ספר מאוד אלים.
הספר הזה אחראי לאגמים שלמים של דם שנקווים באדמה, על פני מאות שנים.
למרבה הצער, דברים טובים שיש בו, כמו לא תרצח, לא תענה ברעך עד שקר, ועוד - לא ממש נלקחים כערכים על ידי אנשים דתיים. מי שחושב שאני טועה שישאל את עצמי מתי לאחרונה ראה עדת חרדים זורקת אבנים על מישהו ששיקר, או על מישהו שרצח, נניח ראש ממשלה. מהתנך נילקחו רק מצוות קלות, טכנוקרטיות, ומי שמקיים אותן חש עליונות מוסרית, שלא לומר זעם קדוש. כבר לא מדבר על כל העברייינים שאם הם יראו אותך אוכל ברחוב ביום כיפור, יאונה לך רע, ולמחרת הם ממשיכים להיות פושעים, הרי צום של יום אחד מכסה על הכל. אחלה עיסקה.
אם אפשר היה למחוק כל זכר של הסר הזה, זה היה חוסך המון חיי אדם. יש בו סיפורת יפה (למשל סיפור הבריאה, סיפור גן עדן), אבל רוב האנשים הם היום אספסוף מוסת שעושה בספר שימוש לרעה. הלוואי ולא היה נכתב.
...
כלומר לפני התנך אנשים לא שחטו אחד את השני ???

חוקי התורה לא נכתבו סתם ככה, הם הביאו הרבה סדר לעולם, כמו יום חופש אחד בשבוע, איסור על רצח, עונס, משכב עם בעלי חיים, גילוי עריות, קניבליזם וכד'.
כמובן שלבני אדם יש נטייה לעוות ראיון טוב ולהפוך אותו לכלי שליטה.
אבל אם מישהו חושב שלפני היה יותר טוב שילמד קצת היסטוריה.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73329
שם מלא: ערן
נתן תודות: 647 פעמים
קיבל תודות: 3169 פעמים

שליחה #16 

alchemy כתב:
...
...
איסור על רצח
...
·

כל עוד הוא מאותו הדת כמו שלך. אוי ואבוי אם לא, אחרת אתה מצווה להשמיד אותו, את נשותיו, ילדיו ובעלי החיים שלו:

https://www.kipa.co.il/%D7%99%D7%94%D7% ... %99%D7%AA/

הוא אומר לך לא להאמין האלוהים? רצח אותו אפילו אם הוא אביך או ילדך:

https://www.hofesh.org.il/freeclass/tan ... anity.html

אה, וכמובן חס וחלילה אם המיניות שלו לא מתאימה לך, אפילו אם הוא יהודי:

https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%94%D7 ... 7%9B%D7%A8

אה, וכמובן אם עשית משהו שאסור לך בשבת - גם אז פתאום רצח זה מצווה:

https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%97%D7 ... 7%91%D7%AA

וכו, וכו, התורה מרשה לך לרצוח במספר די מדהים של מיקרים - ואפילו רואה בכך מצווה:

https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%90%D7 ... 7%99%D7%9D

אף אחד לא אומר שאין דברים טובים בתנ"ך, מצד שני יש שם דברים נוראיים שאני מחוויר רק מלחשוב על זה שפעם הם נחשבו נורמטיביים.
נערך לאחרונה על ידי Huber ב 10/06/2020 16:23, נערך פעם 1 בסך הכל.

avioren
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

nir11 כתב:טעות בידך מבחינה אסתטית אולימפיה נחשב להישג אומנותי.
...
התוצר הוא תוצר בין היתר אומנותי מאחר והיוצרת שלו היתה אומנית, אבל הוא נעשה בראש ובראשונה כמוצר פרופגאנדה, ולכן הוא מאבד את הערך האומנותי שלו.

להבדיל, שייקספיר כתב את המחזה "הסוחר מוונציה" בתור יצירת אומנות, ותפיסת עולמו או נסיונו בחר את דמות היהודי באור אנטישמי מכוער, ועדין יש מקום ליצירה הזאת, אם כי הייתי ממליץ להמנע ממנה.
אם המצב היה הפוך, כלומר, המלך באותה התקופה היה מבקש משייקספיר לייצר מחזה אנטישמי שכל תחליטו להציג את היהודי באור רע, על מנת לבצע איזה גירוש או השמדה בהמשך, אז מבחינתי המחזה הזה היה מאבד לחלוטין את הערך האומנותי שבו.

בשורה התחתונה, מה שקובע זאת לא בהכרח התוצאה, אלא המטרה כשבאים לייצר מוצר אומנותי, בניגוד לרב התהליכים בחיים שבהם התוצאה היא מה שקובעת.

ראובןמופז פותח השרשור
טרול
טרול

שליחה #18 

טוב שהספקתי לראות בזמן את הסרט ג'אנגו ללא מעצורים,
גם בסרט הזה השחורים מוצגים כעבדים פגועים.
וכנראה שגם הסרט הזה על הכוונת של השחורים בהמשך.

guyezra
חבר במועדון ה-20K
חבר במועדון ה-20K
תגובות: 35091
נתן תודות: 175 פעמים
קיבל תודות: 650 פעמים

שליחה #19 

כולם התחלקו על השכל, מ-METOO ועד פלויד

חלף עם הרוח...
מפטרים שחקן מהפלאש בגלל ציוצים מ-2012

Elad8
סמל אישי של משתמש