מישהו יודע איך לאפשר SUDO ב putty ?
שלום לכם
אני מניח שכחלק מכל הקיסטומים שלכם והסקריפטינג שראיתי שבהם אתם מתעסקים אולי מישהו ידע על התעסקות ב putty ו SHH וכאלו
אני מנסה (עבור התקנת משהו על ה NAS) לרשום פקודת SUDO אבל הוא רושם לי sudo not found ובעקבות כך קראתי באינטרנט ואז ניסיתי לרשום apt-get install sudo ואני מקבל הודעה apt-get not foucnd
בקיצור אשמח לעזרה של אחד מכם לגבי אין אני "מתקין" sudo ל putty אם זה בכלל אפשרי.
תודה רבה על העזרה !
אני מניח שכחלק מכל הקיסטומים שלכם והסקריפטינג שראיתי שבהם אתם מתעסקים אולי מישהו ידע על התעסקות ב putty ו SHH וכאלו
אני מנסה (עבור התקנת משהו על ה NAS) לרשום פקודת SUDO אבל הוא רושם לי sudo not found ובעקבות כך קראתי באינטרנט ואז ניסיתי לרשום apt-get install sudo ואני מקבל הודעה apt-get not foucnd
בקיצור אשמח לעזרה של אחד מכם לגבי אין אני "מתקין" sudo ל putty אם זה בכלל אפשרי.
תודה רבה על העזרה !
- dr0r
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2182
- שם מלא: דרור
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 361 פעמים
@bixente
קצת ״סדר״:
אין כל קשר בין אף אחד מ-2 הראשונים ל-sudo.
כיום אם אין לך sudo, בהכרח אתה פשוט לא צריך אותו, כי אתה כבר root. תריץ בלי.
קצת ״סדר״:
- SSH הוא פרוטוקול תקשורת מוצפן לשליטה מרחוק על מערכות nix*, כולל Linux, OS X וכו׳.
- PuTTY הוא פשוט SSH client ל-windows. הוא לא קיים באף מערכת הפעלה אחרת, כי אין בו צורך.
- מזה זמן רב (שנים לפני ש-Microsoft חשבו בכיוון), העבודה ביומיום במערכות nix* היא תחת משתמש עם הרשאות נמוכות. ניתן להחליף משתמש בעזרת su (קיצור של set user), כאשר אם לא מוסיפים שם משתמש עוברים ל-root. עם השנים, מתוך צורך נפוץ להריץ פקודה אחת עם הרשאות root, בלי לעבור לאורך זמן, התווספה הפקודה sudo. זהו כלי של מערכת ההפעלה, לא משהו שמתקינים.
- apt-get זה כלי התקנה של מערכות Linux מבוססות Debian (כולל Ubuntu), בכל מערכת הפעלה יש את כלי ההתקנה שלה.
כיום אם אין לך sudo, בהכרח אתה פשוט לא צריך אותו, כי אתה כבר root. תריץ בלי.
כן הנחתי שעשיתי בלאגן עם החוסר הבנה בתחוםdr0r כתב:@bixente
קצת ״סדר״:
- SSH הוא פרוטוקול תקשורת מוצפן לשליטה מרחוק על מערכות nix*, כולל Linux, OS X וכו׳.
- PuTTY הוא פשוט SSH client ל-windows. הוא לא קיים באף מערכת הפעלה אחרת, כי אין בו צורך.
- מזה זמן רב (שנים לפני ש-Microsoft חשבו בכיוון), העבודה ביומיום במערכות nix* היא תחת משתמש עם הרשאות נמוכות. ניתן להחליף משתמש בעזרת su (קיצור של set user), כאשר אם לא מוסיפים שם משתמש עוברים ל-root. עם השנים, מתוך צורך נפוץ להריץ פקודה אחת עם הרשאות root, בלי לעבור לאורך זמן, התווספה הפקודה sudo. זהו כלי של מערכת ההפעלה, לא משהו שמתקינים.
- apt-get זה כלי התקנה של מערכות Linux מבוססות Debian (כולל Ubuntu), בכל מערכת הפעלה יש את כלי ההתקנה שלה.
כיום אם אין לך sudo, בהכרח אתה פשוט לא צריך אותו, כי אתה כבר root. תריץ בלי....
אני מבין שאתה אומר שאם אין את זה אז אני לא צריך אבל זו דרך להריץ פקודות לא?
שים לב למדריך כאן :
https://www.hometheater.co.il/article09296.html
אם תסתכל על הסעיפים הראשונים של המדריך 1-6 הוא משתמש ב SUDO לפקודות ולי אין את זה
אשמח לעזרה איך בדיוק אני מתגבר על המכשול
תודה רבה !
כשאני מנסה להריץ בלי SUDO הוא מתייחס למילה הבאה כפקודה ואומר שהיא לא מזוההdr0r כתב:@bixente
כאמור, תנסה להריץ בלי ה-sudo. אם זה לא יעבוד, תריץ su כדי לעבור ל-root....
במקרה הזה פשוט רושם - sh: docker: not found
מצרף תמונה כדי שתראה
תודה