משהו מוזר בפקודת tracert

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
Dor1992 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 579
נתן תודות: 80 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם,

עשיתי כמה פקודות tracert לשרתים באינטרנט..

הבעיה שאני רואה תמיד שהכתובת הראשונה מזוהה באוקטט הראשון כ-10. עשיתי עליה חיפוש בlocation ip ומדובר בכלל בכתובת פרטית (נראה לי הכוונה שם זה למקומית). עכשיו אין קשר בין 10 לבין הראוטר שלי (גם לא בכתובת המקומית שלו וגם לא בכתובת הציבורית שלו).

בנוסף הdefault gateway שלי הוא בבזק בינלאומי ואני מכיר את הכתובת שלו אך אני לא רואה שהמידע מגיע לשם.. אני רואה שהמידע מגיע לכתובת שמתחילה ב-212 ושייכת לבזק בינלאומי במרכז שלהם בפתח תקווה...

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10913
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 1941 פעמים

שליחה #2 

ברוך הבא ל- double nat.

Dor1992 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #3 

@Amir64
·

לא אבל זה לא הגיוני

כי אני לא מאחורי nat אחד אפילו.. רק הnat של הראוטר שלי
הכתובת ip שלי בגוגל זהה לכתובת ip של הראוטר.

Dor1992 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #4 

@Amir64
·

זה לא double nat

הסתכלתי בהסברים על tracert. אני רואה באופן עקבי שאף אחד לא רואה את הכתובת אייפי הציבורית שלו במסלול..

הכתובת שמתחילה ב-10 זה נראה לי הצומת של הוט ביקום.. הכי הגיוני גם שהם ישתמשו בכתובת מקומית כדי לחסוך בקניית כתובות.. הם לא צריכים בצומת שלהם כתובות ציבוריות

הקטע הוא שאני עובר כמה מחשבים אצל בזק בינלאומי שאף אחד מהם לא מחזיק בכתובת IP של הgateway שלהם מולי. זה דבר שאני רואה שקורה גם בהסברים שאני קורא. אקרא יותר לעומק ואעדכן..

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #5 

Dor1992 כתב:@Amir64
·

זה לא double nat

הסתכלתי בהסברים על tracert. אני רואה באופן עקבי שאף אחד לא רואה את הכתובת אייפי הציבורית שלו במסלול..

הכתובת שמתחילה ב-10 זה נראה לי הצומת של הוט ביקום.. הכי הגיוני גם שהם ישתמשו בכתובת מקומית כדי לחסוך בקניית כתובות.. הם לא צריכים בצומת שלהם כתובות ציבוריות

הקטע הוא שאני עובר כמה מחשבים אצל בזק בינלאומי שאף אחד מהם לא מחזיק בכתובת IP של הgateway שלהם מולי. זה דבר שאני רואה שקורה גם בהסברים שאני קורא. אקרא יותר לעומק ואעדכן..
...
מה שאתה רואה זה בסדר גמור - גם אם הכתובת הסופית של הלקוח היא כתובת ציבורית תקינה, הספק לא צריך לתת כתובות פנימיות לכל הראוטרים הפנימיים שלו אם הוא לא צריך שהם יהיו נגישים מבחוץ. הרכיבים היחידים שצריכים IP ציבורי הם תחנות הקצה (הלקוחות או NAT; לצורך העניין גם NAT נחשב תחנת קצה) והראוטרים שבקצה הרשת של הספק, כלומר אלה שמחוברים לקו שהולך לספקים אחרים ו/או ל-Backbone. כל מה שפנימי לספק לא מעניין אף-אחד אחר.
מה שאתה רואה ב-traceroute זה בדיוק אותם ראוטרים פנימיים ברשת של הספק, שהוא לא רצה לבזבז עליהם כתובות IP ציבוריות ולכן הוא נתן להם כתובות IP פנימיות, שתקפות רק לרשת של אותו ספק.

Dor1992 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #6 

@NegativeIQ
·

שניה אבל זה לא הגיוני. הכתובת הראשונה שאני רואה אחרי ה192.168.1.1 היא כתובת פנימית שמתחילה ב10. איך זה הגיוני שהכתובת הראשונה במסלול של כתובת ציבורית (הכתובת שלי) היא כתובת פנימית. הרי הראוטר שלי צריך קודם כל להגיע למכשיר עם כתובת ציבורית ומשם כבר הספק עושה את החישובים שלו בתוך הרשת שלו ויוצא עם הכתובת הציבורית שלי לים התיכון..

דבר שני, איפה הgateway שלי ? הוא אמור להיות התחנה הראשונה לא? לפי מה שאני רואה בראוטר הgateway שלי יושב בחיפה במרכז של בזק בינלאומי ואני גם רואה כמובן את כתובת האייפי שלו בראוטר והוא בדיוק באותו subnet של הראוטר שלי הרי.. אבל בtracert הוא בכלל לא מופיע!. אחרי הכתובת הפרטית של ה10 בהתחלה אני מגיע לבזק בינלאומי בפתח תקווה לsubnet שמתחיל ב212..

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

Dor1992 כתב:@NegativeIQ
·

שניה אבל זה לא הגיוני. הכתובת הראשונה שאני רואה אחרי ה192.168.1.1 היא כתובת פנימית שמתחילה ב10. איך זה הגיוני שהכתובת הראשונה במסלול של כתובת ציבורית (הכתובת שלי) היא כתובת פנימית. הרי הראוטר שלי צריך קודם כל להגיע למכשיר עם כתובת ציבורית ומשם כבר הספק עושה את החישובים שלו בתוך הרשת שלו ויוצא עם הכתובת הציבורית שלי לים התיכון..

דבר שני, איפה הgateway שלי ? הוא אמור להיות התחנה הראשונה לא? לפי מה שאני רואה בראוטר הgateway שלי יושב בחיפה במרכז של בזק בינלאומי ואני גם רואה כמובן את כתובת האייפי שלו בראוטר והוא בדיוק באותו subnet של הראוטר שלי הרי.. אבל בtracert הוא בכלל לא מופיע!. אחרי הכתובת הפרטית של ה10 בהתחלה אני מגיע לבזק בינלאומי בפתח תקווה לsubnet שמתחיל ב212..
...
אוקיי, הבנתי.
כעיקרון ההסבר היחיד שאני יכול לחשוב עליו הוא שראוטרים מסויימים לא עונים ל-traceroute מהכתובת שהם "אמורים" לענות ממנה. לכל ראוטר חייבות להיות לפחות שתי כתובות IP (לרוב יותר), אחת לכל interface שמחובר אליו. כשמגיע traceroute הראוטר אמור להחזיר את התשובה מה-IP של ה-interface שהבקשה הגיעה ממנו אבל רואים לא מעט מקרים שהוא מגיב מכתובת IP של interface אחר. בנוסף, להרבה ראוטרים של ספקים יש interface ניהול, שהולך לרשת פנימית של הספק ולא משמש לניתוב (זה מיועד בעיקר לאבטחה, כדי לא לפתוח פורטים על הראוטר לאינטרנט) ולהם יש באופן טבעי IP פנימי. לפעמים בגלל מה שרשמתי למעלה כתובת ה-IP הזאת "זולגת" החוצה ב-traceroute.
אם אתה רוצה לדעת אם זה באמת המצב, הכי טוב שתבדוק את טבלת הניתוב של הראוטר שלך.

Dor1992 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #8 

@NegativeIQ
·

לא בטוח שהבנתי.. אתה מתכוון למשל שהראוטר של בזק בינלאומי בחיפה אמור להחזיק 2 כתובות- אחת מול כל הראוטרים של הלקוחות הפרטיים ואחת מול הgateway שלו שנמצא בפתח תקווה והוא חייב בעצם להיות מותאם גם לsubnet של הgateway שלו בפתח תקווה? אילוצים של טופולוגיית כוכב כביכול.

ואם הבנתי נכון, איך זה הגיוני שהוא מחזיר תשובה מכתובת אחרת. הוא לא חייב להעביר את המידע לכתובת הראשונה שלו שמותאמת לsubnet שלי (זאת שהוא קיבל את הבקשה איתה)?

ואיך אפשר לבדוק את טבלת הניתוב? אני די מוגבל בהוטבוקס.. זה לא רק בopen wrt?

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #9 

Dor1992 כתב:@NegativeIQ
·

לא בטוח שהבנתי.. אתה מתכוון למשל שהראוטר של בזק בינלאומי בחיפה אמור להחזיק 2 כתובות- אחת מול כל הראוטרים של הלקוחות הפרטיים ואחת מול הgateway שלו שנמצא בפתח תקווה והוא חייב בעצם להיות מותאם גם לsubnet של הgateway שלו בפתח תקווה? אילוצים של טופולוגיית כוכב כביכול.

ואם הבנתי נכון, איך זה הגיוני שהוא מחזיר תשובה מכתובת אחרת. הוא לא חייב להעביר את המידע לכתובת הראשונה שלו שמותאמת לsubnet שלי (זאת שהוא קיבל את הבקשה איתה)?

ואיך אפשר לבדוק את טבלת הניתוב? אני די מוגבל בהוטבוקס.. זה לא רק בopen wrt?
...
כן - לראוטר חייבת להיות כתובת IP מול כל ראוטר אחר שהוא מחובר אליו ישירות והם צריכים להיות באותו subnet.
עכשיו כמו שאמרתי לפעמים (הייתי אומר אפילו בד"כ) לראוטר יש interface נוסף, עם כתובת פנימית, שלא משמש לניתוב אלא הולך לרשת פנימית של הספק לצורך ניהול.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”