רסיבר לא מתחבר לטלויזיה

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שלח תגובה
amir_tat פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 54
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

היי לכולם,

קצת נתונים -
רסיבר פיוניר vsx 1131
לרסיבר מחוברים (בין היתר) -
טלויזיה LG OLED B6 דרך אקסטנדר, שומע דרך arc
סטרימר שיאומי מי בוקס
רמקולים 5.1 של פולק אודיו

נטפליקס, יוטיוב וסלקום טיוי רואה ישירות מהטלויזיה (אפליקציות סמארט), קודי (לעתים רחוקות) מהסטרימר.
בגדול הכל מנגן ביחד סבבה.
היום - פתאומית, הדלקתי בערב את הטלויזיה, ונראה שהרסיבר הפסיק ״לדבר״ עם הטלויזיה.
מעבר לסטרימר משאיר אותי על מסך כחול, ובנטפליקס/סלקום אין סאונד (כשמנסה להגביר/להנמיך יש חיווי של עיגול אפור עם קו אלכסוני, כאילו פונקציה לא זמינה). נאלצתי לראות היום טלוויזיה עם סאנד מהרמקולים הפנימיים... :(

לא היה שום עדכון תוכנה, לא ברור לי מה השתבש פתאום. ניסיתי כמובן להדליק ולכבות מה שאפשר וכלום לא עזר.
עוד משהו שהשתבש - הרסיבר לא נכבה ונדלק אוטומטית עם כיבוי/הדלקה של הטלויזיה, עוד משהו שרימז לי שאין תקשורת ביניהם.
עשיתי גם עדכון קושחה לרסיבר, לא עזר.
אני עדיין מקווה לקום מחר בבוקר ולגלות שאיכשהו זה הסתדר, ובכ״ז ונניח אני נשאר עם זה - יש למישהו רעיון למה זה קרה ואיך מתקנים?

תודה!

amir_tat פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #2 

The plot thickens
אז לא היה קסם בלילה...
אני עובר בין כל מה שמחובר - טלויזיה, סטרימר, מצלמות, dvd - הכל מסך כחול.
א-ב-ל - כשאני עובר לרשת ופותח לדוגמא tunein - אני גם רואה תמונה וגם שומע דרך הרמקולים של המערכת
הווליום מהשלט של הטלויזיה עדיין לא מגיב (עגול עם פס אלכסוני), וגם אם אני משנה בהגדרות הטלויזיה את הסאונד לרמקול הפנימי של הטלויזיה - זה לא משנה ועדיין שומעים מהרמקולים של המערכת. מוזר מאוד!
HELP!

Borderline1
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3629
נתן תודות: 144 פעמים
קיבל תודות: 462 פעמים

שליחה #3 

לא ברור ממה שאתה מתאר מה מחובר למה ואיך

Dannino
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 710
נתן תודות: 189 פעמים
קיבל תודות: 82 פעמים

שליחה #4 

@amir_tat

ניסית להשאיר את הרסיבר ללא מכשירים שמחוברים אליו, רק הטלוויזיה? סוגשל התחלה נקייה מאפס.

נסה לחבר את הסטרימר לטלוויזיה ולראות אם הסאונד שלו מועבר דרכה אל הרסיבר...
נסה אולי לכבות את שניהם ולנתק מהם את כל המכשירים ואז לנתק מהחשמל לכמה דקות.
או, לאפס הגדרות ברסיבר ולהתחיל מהתחלה.

בהצלחה!

amir_tat פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל

שליחה #5 

אכן עשיתי משהו דומה ולמעשה הבעיה נפתרה! :)
רועי התותח מ @Crossover-Shop איבחן מתח עודף, והציע לאפס את כל המכשירים מבחינת מתח (כלומר לנתק כל מה שמחובר לרסיבר כולל הרסיבר, ולחבר מכשיר מכשיר), מה שאכן פתר את הבעייה.
בהזדמנות זו חייב לתת את הפירגון הכי גדול שאני יכול לרועי, (מהחנות קרוסאובר ברחוב אלנבי למי שלא מכיר), חוץ מזה שהאיש באמת תותח ומבין את עולם האודיו והקולנוע הביתי ברמות עמוקות, מעולם לא ראיתי כזו רמת שירותיות ורצון לעזור.
רוצו לקנות אצלו, אפילו המחירים תחרותיים

Crossover-Shop
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 874
נתן תודות: 125 פעמים
קיבל תודות: 293 פעמים

שליחה #6 

אוהב לעזור למי שאפשר - ונקודה בנושא הזה

עזרתי לפני כשנה וחצי למתקין של בזק שהיה פה באזור - ושמעתי במקרה שיחה שלו עם מישהו
עזרתי לו רבע שעה במשהו שהוא היה צריך להשחיל כמה דק הליכה מהחנות

הבחור הזה נתן לי את המספר הישיר אליו ואמר לי שכל מה שאני צריך בבזק לדבר איתו

לפני יומיים החברים בבנין שעובר תמא 38 בצמוד אלי - החליטו שהקופסאת בזק שיש על הבניין שלי באה להם רק בעין - ונראת להם מיושנת ולא מחוברת לכלום אז החליטו לפרק אותה ולחתוך הכל

כמובן שלא היה לי מצלמות \ אזעקה \ טלפונים מיום ראשון ב7 בבוקר - שיחות אין ספור לבזק - טכנאי שהיה פה וקרא לבעיה תקלת תשתית (טיפול של עד חמישה ימי עסקים*)

אחרי שיחות אין ספור - נזכרתי בבחור
התקשרתי אליו
הנסיך עולם הזה - תיקתק לי טכנאי תשתיות לפה היום בבוקר - ביחד איתו הוא הגיע - ושלושתינו עקבנו אחרי הכבלים - ותוך שעה היתה לי קופסאת בזק חדשה על הקיר בדרך קסם ועבודה של מקצוענים!

אז שווה לעזור - ולפגן שאפשר
ותמיד לעשות את זה עם חיוך! גם אם זה לא הזמן הכי מתאים
חנות מתמחה קרוסאובר
אלנבי 128 תל אביב
03-5604600
הפייסבוק שלנו!

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”