75Q70R מתצוגה
·teta111 כתב:יש לי הזדמנות לקנות 75Q70R מתצוגה במחיר טוב.
האם אחריות סמליין מורחבת בתוספת 199 שח תחול עליה גם , או היבואן לא יסכים מעבר לשנה?
בקבלה יצוין כמובן שנרכשה מתצוגה ..
מה עוד צריך לבדוק במסףךמתצוגה ?...
קודם כל צריך להבין מה זה אומר ״לקנות מתצוגה״ בטלויזיות.
ברוב מוצרי החשמל שאתה קונה מהתצוגה, המשמעות היא שהמוצר הוצא מהאריזה המקורית ונגעו בו אנשים.
כל הרכיבים הפנימיים, כולל הרכיבים החשמליים הם חדשים לחלוטין (אולי יש עליהם טיפה אבק).
בטלויזיות לאומת זאת, המצב שונה לחלוטין.
טלויזיה שעמדה בתצוגה, זה אומר טלויזיה שעבדה מסביב לשעון. הרבה יותר שעות ביממה ממה שטלויזיה טיפוסית עובדת בבית, והרבה יותר ממה שהיצרן התכוון שתעבוד כשיצר אותה.
בנוסף, בד״כ שמים טלויזיות בחנויות במצב ״חנות״. זה אומר שהטלויזיה מציגה באופן קבוע בבהירות וצבע מקסימליים. אמנם זה מקצר את חיי הטלויזיה, אבל זה מאפשר לה להיראות הרבה יותר מרשימה בחנות, ולמכור יותר.
כך שלקנות טלויזיה מתצוגה, יותר דומה ללקנות רכב מהשכרה.
או למשל: רכב שנסעו בו כל יום, כל היום, במשך שנה, במסלול מירוצים מאתגר, על מנת להציג ללקוחות איזה רכב טוב זה ואיך הוא נוסע מעולה.
אם אתה עדיין שמוכנע שאתה רוצה לקנות (ובתקווה נתנו לך הנחה של 50% על המחיר), את השאלה האם תוכל לרחיב את האחריות או לא, כדאי לך להפנות למוכר...
משהייה ארוכה בפורום אני יודע שהקונצנזוס נגד קנייה מתצוגה אבל אני לא בטוח שזו התשובה הנכונה עבור כולם.
דבר ראשון הלוואי וטלוויזיה מתצוגה הייתה עולה חצי, הייתי מחליף טלוויזיות כל שנה. זה יותר קרוב ל20%.
אני משוכנע שכל מה שmdk כתב נכון אבל לא מסכים עם המסקנה.
ההשוואה לרכב בליסינג שגויה כי טלוויזיה מתצוגה מגיעה עם אחריות זהה לזו של טלוויזיה חדשה כך שיש לך 3-4 שנים של שקט מוחלט, דבר שאין בקניית רכב מליסינג. אם תשתמש כסף שחסכת כדי להאריך את האחריות ל6 שנים אז בכלל תוכל לישון בשקט.
אם ניקח לדוגמה טלוויזה של LG שעולה 10,000 ואתה קונה אותה ב8,000 ומוסיף 1,000 שקל על הארכת אחריות, קנית טלוויזה באלף שקל הנחה ויש לך התחייבות לעבודה מושלמת ל6 שנים. אחרי 6 שנים הערך של הטלוויזיה יהיה מאות שקלים במקרה הטוב ואתה כבר תקנה טלוויזיה חדשה.
קניה מתצוגה כן מגלמת חסרון אחר בכך שאתה בהכרח קונה טלוויזה מדגם קודם, כך שחלק מה"הנחה" שאתה מקבל זה על זה שקנית טלוויזיה ב"סוף עונה".
דבר ראשון הלוואי וטלוויזיה מתצוגה הייתה עולה חצי, הייתי מחליף טלוויזיות כל שנה. זה יותר קרוב ל20%.
אני משוכנע שכל מה שmdk כתב נכון אבל לא מסכים עם המסקנה.
ההשוואה לרכב בליסינג שגויה כי טלוויזיה מתצוגה מגיעה עם אחריות זהה לזו של טלוויזיה חדשה כך שיש לך 3-4 שנים של שקט מוחלט, דבר שאין בקניית רכב מליסינג. אם תשתמש כסף שחסכת כדי להאריך את האחריות ל6 שנים אז בכלל תוכל לישון בשקט.
אם ניקח לדוגמה טלוויזה של LG שעולה 10,000 ואתה קונה אותה ב8,000 ומוסיף 1,000 שקל על הארכת אחריות, קנית טלוויזה באלף שקל הנחה ויש לך התחייבות לעבודה מושלמת ל6 שנים. אחרי 6 שנים הערך של הטלוויזיה יהיה מאות שקלים במקרה הטוב ואתה כבר תקנה טלוויזיה חדשה.
קניה מתצוגה כן מגלמת חסרון אחר בכך שאתה בהכרח קונה טלוויזה מדגם קודם, כך שחלק מה"הנחה" שאתה מקבל זה על זה שקנית טלוויזיה ב"סוף עונה".
@acker16
·
אני לא מסכים עם מה שרשמת.
גם ברכב וגם בטלויזיה אין רק שחור או לבן.
זה לא רק רכב טוטאלוס מול רכב תקין, וזה לא רק טלויזיה מקולקלת מול טלויזיה תקינה.
יש המון דברים בטלויזיה ש״מתעייפים״ עם השימוש - ועדיין הטלויזיה לא תיחשב מקולקלת.
ואז יקרה אחד מהשניים:
1. הטלויזיה תסחב איכשהו 6 שנים בלי להתקלקל, תוך כדי תקרטע ובקושי תסחב, אבל תחזיק מעמד.
2. הטלויזיה תתקלקל תוך פחות מ-6 שנים, ותגלה ש:
א. אף אחד לא הולך לתקן אותה, כי זה לא כלכלי לתקן טלויזיות
ב. אין את הדגם הזה במלאי, כי התחלף שנתון וכל הדגמים מתחלפים כל שנה
ג. האפשרויות שלך הן בין לקחת טלויזיה חדשה נחותה בהרבה, או לקחת טלויזיה חדשה ברמה של הטלויזיה שלך ולשלם עליה 80% מהמחיר שלה (שוב פעם).
·
יש המון דברים בטלויזיה ש״מתעייפים״ עם השימוש - ועדיין הטלויזיה לא תיחשב מקולקלת.
ואז יקרה אחד מהשניים:
1. הטלויזיה תסחב איכשהו 6 שנים בלי להתקלקל, תוך כדי תקרטע ובקושי תסחב, אבל תחזיק מעמד.
2. הטלויזיה תתקלקל תוך פחות מ-6 שנים, ותגלה ש:
א. אף אחד לא הולך לתקן אותה, כי זה לא כלכלי לתקן טלויזיות
ב. אין את הדגם הזה במלאי, כי התחלף שנתון וכל הדגמים מתחלפים כל שנה
ג. האפשרויות שלך הן בין לקחת טלויזיה חדשה נחותה בהרבה, או לקחת טלויזיה חדשה ברמה של הטלויזיה שלך ולשלם עליה 80% מהמחיר שלה (שוב פעם).
@ahersko
·
אני באמת משתדל להימנע מלתקן אנשים באינטרנט, אבל אני חייב להגיד שצריך להימנע מאמירות כאלו גם בפורום שמכיל 99% גברים.
זו אמירה מיזוגנית ומחפיצה. בטלוויזיות "משתמשים", באנשים לא.
לגבי מה שכתב mdk , אני מבין את החשש משירות גרוע אבל כאן אנחנו כצרכנים צריכים להעמיד את נותני השירות במקום.
אני כלקוח אדאג שהמוצר שקיבלתי יעבוד ברמה שמספקת אותי בכל תקופת האחריות ואם היא תתקלקל אפילו יותר טוב כי אני אקבל מוצר חדש ועדכני יותר במקומה.
·
אני באמת משתדל להימנע מלתקן אנשים באינטרנט, אבל אני חייב להגיד שצריך להימנע מאמירות כאלו גם בפורום שמכיל 99% גברים.
זו אמירה מיזוגנית ומחפיצה. בטלוויזיות "משתמשים", באנשים לא.
לגבי מה שכתב mdk , אני מבין את החשש משירות גרוע אבל כאן אנחנו כצרכנים צריכים להעמיד את נותני השירות במקום.
אני כלקוח אדאג שהמוצר שקיבלתי יעבוד ברמה שמספקת אותי בכל תקופת האחריות ואם היא תתקלקל אפילו יותר טוב כי אני אקבל מוצר חדש ועדכני יותר במקומה.
·acker16 כתב:לגבי מה שכתב mdk , אני מבין את החשש משירות גרוע אבל כאן אנחנו כצרכנים צריכים להעמיד את נותני השירות במקום.
אני כלקוח אדאג שהמוצר שקיבלתי יעבוד ברמה שמספקת אותי בכל תקופת האחריות ואם היא תתקלקל אפילו יותר טוב כי אני אקבל מוצר חדש ועדכני יותר במקומה....
אתה מניח פה מערכת יחסים סימטרית בינך לבין ספק השירות. והיא לא.
ספק השירות נותן לך תנאי שירות (שאין לך בכלל איך לקרוא אותם במעמד החתימה, שלא לדבר על להבין את מה שקראת), ואתה מסכים לתנאים שלו. זה אסימטרי לחלוטין.
התנאים שלו זה שאם הטלויזיה שלך מתקלקלת הוא יספק לך איזו טלויזיה שהוא רוצה במקום. ואתה יכול רק להסכים או לסרב לתנאים שלו. אין לך זכות בחירת טלויזיה (לפי התנאים).
אתה רוב הסיכויים לא תלך לבית המשפט בגלל טלויזיה מקולקלת.
וגם אם כן, יתברר ש:
א. זה התנאים, ואתה הסכמת להם. ועוד בכתב.
ב. מזווית ראיה מסוימת טלויזיה חדשה בשווי 2000 שקל, היא באותה רמה כמו טלויזיה שקנית ב-10,000 שקל לפני 5 שנים (התקדמות טכנולוגית וזה). אז גם אם כן תלך לבית משפט, וגם אם בית המשפט יקבל את הטענה שלך שאי אפשר לספק לך כל טלויזיה, אלה רק טלויזיה באותה רמה - עדיין אתה תצה מופסד בסופו של דבר.
בשורה התחתונה: למה להכניס ראש בריא למיטה חולה?
כפי שרשמתי - אם נותנים לך ב-50% הנחה, יש מה לחשוב.
ב-20% הנחה - עדיף לך לקנות מיד2 ממישהו שקנה את אותה הטלויזיה לפני חצי שנה.
זה גם חתול בשק, אבל לפחות הטלויזיה עבדה הרבה פחות מאשר בחנות.
וכמובן שאתה יכול גם לקנות ביטוח מוצרי חשמל פרטי, כמו שחלק מהאנשים עושים.
- ahersko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4581
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 585 פעמים
רק הערה לגבי חוסר הסימטריות...
קוראים לזה חוזה אחיד כאשר כוחו של צד אחד גובר.
בדר"כ תנאי מקפח בחוזה אחיד מפורש באופן מצומצם או נדון לביטול, יש חוק שלם סביב השטות הזאת
ככה שאם הוא יגיע לבית משפט... אולי יש לו סיכוי, אבל מי לכל הרוחות רוצה להגיע לבית משפט?
למה להכניס ראש בריא למיטה חולה?
קוראים לזה חוזה אחיד כאשר כוחו של צד אחד גובר.
בדר"כ תנאי מקפח בחוזה אחיד מפורש באופן מצומצם או נדון לביטול, יש חוק שלם סביב השטות הזאת
ככה שאם הוא יגיע לבית משפט... אולי יש לו סיכוי, אבל מי לכל הרוחות רוצה להגיע לבית משפט?
למה להכניס ראש בריא למיטה חולה?
שימו לב שאני לא אומר שאתם לא צודקים, להיפך.
אני רק מוסיף שזו לא אמירה נכונה באופן גורף.
היסטורית מעולם לא קרה שהתקלקל לי מוצר בתקופת האחריות ולא קיבלתי חלופי ברמה זהה או גבוהה יותר מהמקורי.
ברור שהייתי צריך לריב עם נותני שירות בשביל זה, אבל תמיד בסוף הגענו להסכמה.
אם מדברים נקודתית עלי ומכיוון שאני מתייחס לטלוויזיה כמכשיר פנאי, אז אני גם מתייחס לתקופה בה מכשיר ממשיך לעבוד אחרי תום האחריות כבונוס. כשחושבים על זה אני אפילו קצת שמח כשהם מתקלקלים כי זה אומר שאפשר לקנות דגם משופר.
אתם צודקים שלא הייתי כל כך ליברלי בקנייה של מזגן, מייבש, מקרר או מיליון מוצרים אחרים שלא מעניינים אותי.
רוב הסיכויים שבעוד 3 שנים אני כבר אקנה טלוויזיה חדשה ואמכור את הקודמת במחיר סימלי.
אני מבין שרוב האנשים שונים ממני במישור הזה אבל הנקודה שאני מעלה עדיין וולידית גם עבורם, פשוט ברמה פחותה.
אני רק מוסיף שזו לא אמירה נכונה באופן גורף.
היסטורית מעולם לא קרה שהתקלקל לי מוצר בתקופת האחריות ולא קיבלתי חלופי ברמה זהה או גבוהה יותר מהמקורי.
ברור שהייתי צריך לריב עם נותני שירות בשביל זה, אבל תמיד בסוף הגענו להסכמה.
אם מדברים נקודתית עלי ומכיוון שאני מתייחס לטלוויזיה כמכשיר פנאי, אז אני גם מתייחס לתקופה בה מכשיר ממשיך לעבוד אחרי תום האחריות כבונוס. כשחושבים על זה אני אפילו קצת שמח כשהם מתקלקלים כי זה אומר שאפשר לקנות דגם משופר.
אתם צודקים שלא הייתי כל כך ליברלי בקנייה של מזגן, מייבש, מקרר או מיליון מוצרים אחרים שלא מעניינים אותי.
רוב הסיכויים שבעוד 3 שנים אני כבר אקנה טלוויזיה חדשה ואמכור את הקודמת במחיר סימלי.
אני מבין שרוב האנשים שונים ממני במישור הזה אבל הנקודה שאני מעלה עדיין וולידית גם עבורם, פשוט ברמה פחותה.
·הטלוויזיה תקרטע? בקושי תסחב? אתה מנסה לחזק את הטיעון שלך על ידי שימוש במילים ריקות. אלא אם כן תוכל לתת דוגמאות אמיתיות של טלוויזיות שלא סוחבות.mdk_25 כתב:@acker16
·
ואז יקרה אחד מהשניים:
...
@teta111
·
הייתי מתחיל מלהבין האם טלוויזיה מדור קודם זה הקניה הנכונה עבורי, כלומר האם ההנחה שאתה מקבל משתלמת לאור החסרונות של ה70R לעומת ה80T (אני לדוגמה לא הייתי קונה ב2020 טלוויזיה בלי eARC, אלא אם אני בטוח שאני אף פעם לא אחבר אותה לרסיבר).
במעמד הקנייה תבדוק לפגיעה קוסמטית ופיקסלים שרופים.
הייתי מתרכז בלהבין האם אתה מקבל אחריות מלאה כאילו קנית מוצר חדש, לדוגמה האם במקרה של תקלה בשבועות הראשונים האם אתה מקבל החלפה לטלוויזיה חדשה.
כמובן הייתי מרחיב את האחריות ללפחות 4 שנים ב200 ש"ח.
·
הייתי מתחיל מלהבין האם טלוויזיה מדור קודם זה הקניה הנכונה עבורי, כלומר האם ההנחה שאתה מקבל משתלמת לאור החסרונות של ה70R לעומת ה80T (אני לדוגמה לא הייתי קונה ב2020 טלוויזיה בלי eARC, אלא אם אני בטוח שאני אף פעם לא אחבר אותה לרסיבר).
במעמד הקנייה תבדוק לפגיעה קוסמטית ופיקסלים שרופים.
הייתי מתרכז בלהבין האם אתה מקבל אחריות מלאה כאילו קנית מוצר חדש, לדוגמה האם במקרה של תקלה בשבועות הראשונים האם אתה מקבל החלפה לטלוויזיה חדשה.
כמובן הייתי מרחיב את האחריות ללפחות 4 שנים ב200 ש"ח.
@mdk_25
·
אין ספק שמסך שעומד בחנות עובד כל יום וכל היום.
אך בוא נבין רגע על מה מדובר:
1.במסכים אף אחד לא נוגע מהרגע שמתקינים בחנות
2.לרוב המסך דולק על ממיר ולעיתים על הדמו
3. לגבי קיצור החיים של המסכים -
חנות עובדת כ 200 שע בחודש, מבירור שערכתי במספר חנויות המסך נמצא אצל החנות כחצי שנה, שבעה חודשים.
לכן מדובר במקסימום על עבודה של 1200-1400 שעות.
במקרה הנוכחי היתה קורונה וכמעט חודשיים לא פעלו המסכים בחנויות
אז כנראה מדובר על כ 1000 שע במקסימום.
הלדים במסכים אמורים לפעול עשרות אלפי שעות.
גם אם יש ירידה בעצמת ההארה מדובר על לאחר 10,000 שע וגם אז מדובר עד כ 10 אחוז...
מי שקונה מתצוגה ויש לו אחריות מלאה והנחה נחמדה לא צריך לחשוש לעניות דעתי.
לכן, צריך לשים את העניין בפרופורציות... ושכל אחד יעשה את החישוב שלו.
·
2.לרוב המסך דולק על ממיר ולעיתים על הדמו
3. לגבי קיצור החיים של המסכים -
חנות עובדת כ 200 שע בחודש, מבירור שערכתי במספר חנויות המסך נמצא אצל החנות כחצי שנה, שבעה חודשים.
גם אם יש ירידה בעצמת ההארה מדובר על לאחר 10,000 שע וגם אז מדובר עד כ 10 אחוז...
מי שקונה מתצוגה ויש לו אחריות מלאה והנחה נחמדה לא צריך לחשוש לעניות דעתי.
לכן, צריך לשים את העניין בפרופורציות... ושכל אחד יעשה את החישוב שלו.
תלוי באיזו חנות ולמה אתה קורא ״לגעת״.GuyElya כתב:@mdk_25
·
...
יש חנויות שיתנו לך לנגן סרט שהבאת למשל או יעבירו מקור (מדמו לכבלים ולהפך למשל).
אם אתה מתכוון פיזית לא נוגע במסך עצמו - אז גם בבית שלי אף אחד לא נוגע במסך.
ותמיד הוא עובד ב-Store Mode.2.לרוב המסך דולק על ממיר ולעיתים על הדמו...
כלומר על בהירות ורווית צבעים מקסימלית.
על מנת להציג את אפקט ה-״וואו״ לקונים.
א. Q70R יצא לשוק בקיץ 2019.3. לגבי קיצור החיים של המסכים -
גם אם יש ירידה בעצמת ההארה מדובר על לאחר 10,000 שע וגם אז מדובר עד כ 10 אחוז......
אלא אם כן מדובר במצב הלא סביר שהחנות החליפה את טלויזיית התצוגה באמצע (מה שלא סביר, כי כמו שאתה אומר הטלויזיה אמורה לעבוד 10,000 שעות), אז הטלויזיה עמדה שם כמעט שנה שלמה.
בשנה יש 8,760 שעות (נגיד במקרה וזאת חנות שלא מכבה את הטלויזיות בלילה, כמו שהרבה חנויות עושות, כדי שאנשים שעוברים בחוץ יראו אותן).
כלומר הטלויזיה כבר ״שרפה״ כ-87% משעות הקיום שלה.
ב. היצרן של הטלויזיות מיעד אותן לעבוד בצורה טיפוסית לטלויזיה.
כלומר להיות דלוקה למשל 8 שעות ביום.
או למשל להיות בתנאים של בית מגורים (ולא של רחוב).
לכן הזמן שהיא אמורה להחזיק בתנאי שימוש ביתיים רגילים ארוך לאין שיעור מהזמן שהיא תחזיק בתנאי קיצון (למשל דלוקה 24 שעות ביממה, או עומדת ברחוב).
לא צריך לחשוש, אבל צריך לשלם את המחיר האמיתי של הטלויזיה.מי שקונה מתצוגה ויש לו אחריות מלאה והנחה נחמדה לא צריך לחשוש לעניות דעתי.
לכן, צריך לשים את העניין בפרופורציות... ושכל אחד יעשה את החישוב שלו....
למשל 50% מהמחיר של טלויזיה חדשה.
לשלם 20% פחות פשוט לא משתלם כלכלית - כי במחיר הזה אתה יכול לקנות ביד2 טלויזיה בת מספר חודשים, של מישהו שקנה והתחרט. ותקבל טלויזיה עם אחריות כמעט מלאה, ובמצב שמישות הרבה הרבה יותר טוב.