עזרה עם בניית MultiRoom
-
andrewvlk88
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 24
- נתן תודות: 1 פעם
- קיבל תודות: 0
היי חברים,
אני רוצה לבדוק אפשרות לבנות מערכת Multi Room.
בתכנון נכון לעכשיו זה 5.1 בסלון מחובר ל Denon 1300 ישן,
אני חושב אם הזמן לקנות AVR4500 או AVR4700 (יש להם 3 ZONE) אבל בנתיים אני מחפש פתרון זול יותר.
עכשיו אני חושב איך אני יכול לעשות בנתיים רמקול במרפסת ועוד רמקול במטבח אפילו MONO שיהיו,
אין לי בעיה שבמרפסת ובמטבח יהיו אותה המוזיקה.
יש רעיונות ?
אני רוצה לבדוק אפשרות לבנות מערכת Multi Room.
בתכנון נכון לעכשיו זה 5.1 בסלון מחובר ל Denon 1300 ישן,
אני חושב אם הזמן לקנות AVR4500 או AVR4700 (יש להם 3 ZONE) אבל בנתיים אני מחפש פתרון זול יותר.
עכשיו אני חושב איך אני יכול לעשות בנתיים רמקול במרפסת ועוד רמקול במטבח אפילו MONO שיהיו,
אין לי בעיה שבמרפסת ובמטבח יהיו אותה המוזיקה.
יש רעיונות ?
- boren
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3834
- שם מלא: אורן
- נתן תודות: 271 פעמים
- קיבל תודות: 496 פעמים
חבר דונגל כרומקאסט לכל רסיבר עם HDMI או כרומקאסט אודיו (יד שניה כי כבר לא מיוצר) לכל רסיבר שלא כולל HDMI. כרמקולים בודדים תשתמש ברמקולים שכוללים כרומקאסט מובנה. הם מתחילים ב-200 ש"ח ל-Nest Mini ועולים במחיר ככל שאתה מחפש איכות סאונד גבוהה יותר. ברגע שהכל במקום, כל מה שאתה צריך זה ליצור באפליקציית Google Home קבוצת אודיו שכוללת את כל ההתקנים ופשוט לבצע אליה קאסטינג מהטלפון (למשל מספוטיפיי) או מדפדפן כרום. מניסיוני זה עובד מעולה.
-
andrewvlk88
-
- חבר שרק התחיל

יש רמקולים שקועים כאלו ולא סנוס \ heos ?
- boren
-
- חבר מביא חבר

אני לא מכיר רמקולים שקועי קיר שכוללים כרומקאסט והגברה מובנים.
ה-Nest Mini צמוד לקיר, אבל איכות הסאונד שלו היא ברמה בסיסית (טובה יותר מן הסתם אם מחברים שניים באותו חדר כדי לקבל סטריאו).
אם התקציב הוא לא בעיה אז אני מניח שתוכל לחבר כרומקאסט אודיו לכל מערכת עם רמקולים שקועי קיר.
ה-Nest Mini צמוד לקיר, אבל איכות הסאונד שלו היא ברמה בסיסית (טובה יותר מן הסתם אם מחברים שניים באותו חדר כדי לקבל סטריאו).
אם התקציב הוא לא בעיה אז אני מניח שתוכל לחבר כרומקאסט אודיו לכל מערכת עם רמקולים שקועי קיר.
-
andrewvlk88
-
- חבר שרק התחיל

Alon_Solo כתב:הכי זול זה לקחת left מוגבר למטבח וRight מוגבר למרפסת. ככה מיציאה אחת של זון 2 אתה מגביר שני איזורים פיסיים...
·חשבתי על זה ... אבל אז אני מאבד פרטים \ מנגינות בין המרפסת למטבח, לא?
-
andrewvlk88
-
- חבר שרק התחיל

יש אולי איזה דרך "לפצל" את האות שיוצא ל Zone2 ?
- boren
-
- חבר מביא חבר

גם אם יש אפשרות לפצל, כל זמן שההגברה ברסיבר לא תוכל לשלוט על הווליום בשני החדרים בנפרד. שלא לדבר על כל הבלאגן עם הכבלים. הרבה יותר אלגנטי ונוח להשתמש ברמקולים מוגברים עם כרומקאסט. אפשר לשלוט על הווליום בנפרד ואין צורך בכבלים מלבד בכבל כח קצר.
- Alon_Solo
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4150
- נתן תודות: 71 פעמים
- קיבל תודות: 440 פעמים
·נדיר למצוא היום סטריו אמתי עם פס-קול נפרד לימין ולשמאל. עם זאת, ברסיבר אמורה להיות האפשרות להפוך את זה למונו ואז בוודאות לא תאבד כלום.andrewvlk88 כתב:·חשבתי על זה ... אבל אז אני מאבד פרטים \ מנגינות בין המרפסת למטבח, לא?.........
- boren
-
- חבר מביא חבר

@Alon_Solo - אם אתה שומע רק שירים עכשווים, אז כן, זה נדיר. הפרדה קיצונית או מוגזמת בסטריאו לא כזו נדירה בהקלטות ישנות.
באיזה רסיבר אפשר להגדיר ש-Zone 2 יהיה במונו ו-Zone 1 בסטריאו? מעבר לזה, איך אתה שולט על ווליום בנפרד לשני החדרים שמחוברים ל-Zone 2?
באיזה רסיבר אפשר להגדיר ש-Zone 2 יהיה במונו ו-Zone 1 בסטריאו? מעבר לזה, איך אתה שולט על ווליום בנפרד לשני החדרים שמחוברים ל-Zone 2?
- boren
-
- חבר מביא חבר

אני כבר הייתי מעדיף לשים Nest Mini בשני החדרים ולסגור עניין. 400 ש"ח ולא מתפשרים על שליטה על ווליום או על כבלים מכוערים. יש לי את הדגם הקודם (Google Home Mini) במטבח, במרפסת ובחדר האמבטיה וכרמקול משלים (לשתי מערכות סטריאו) האיכות שלו מספקת.
-
andrewvlk88
-
- חבר שרק התחיל

·Nest Mini עומד בלחות של האמבטיה ובמרפסת?boren כתב:אני כבר הייתי מעדיף לשים Nest Mini בשני החדרים ולסגור עניין. 400 ש"ח ולא מתפשרים על שליטה על ווליום או על כבלים מכוערים. יש לי את הדגם הקודם (Google Home Mini) במטבח, במרפסת ובחדר האמבטיה וכרמקול משלים (לשתי מערכות סטריאו) האיכות שלו מספקת....
ללכת על השיטה שדוחף יצרן המגבר שלך.
היתרון הוא mirroring מלא של מה שהמגבר משדר.
chromecast מגביל אותך לאפליקציות שיודעות לעשות cast.
אם אתה רואה חדשות בסלקום TV למשל, אפליקציה בלי cast כמה שאני מכיר, תוכל להישאר מעודכן במרפסת ובשירותים.
החסרון הוא עלות יותר גבוהה.
disclaimer - אני עם יאמהה ומה שאמרתי נכון ליצרן זה. מניח שזה ככה גם אצל השאר.
אם אתה רואה חדשות בסלקום TV למשל, אפליקציה בלי cast כמה שאני מכיר, תוכל להישאר מעודכן במרפסת ובשירותים.
disclaimer - אני עם יאמהה ומה שאמרתי נכון ליצרן זה. מניח שזה ככה גם אצל השאר.
-
andrewvlk88
-
- חבר שרק התחיל

זה באמת פתרון הכי פשוט וקל אבל גם היקר יותר.202 כתב:ללכת על השיטה שדוחף יצרן המגבר שלך.
disclaimer - אני עם יאמהה ומה שאמרתי נכון ליצרן זה. מניח שזה ככה גם אצל השאר....
אני כנראה אכין תשתית ועם הזמן אחפש לקנות AVR-X4700 או AVR-X4500 שיתנו לי 3 Multi-Room
- boren
-
- חבר מביא חבר

אצלי אין בעיות, אחרי יותר משנה של שימוש. אני מקפיד כמובן שהרמקול לא יהיה חשוף לנזילה ישירה של מים.andrewvlk88 כתב:·Nest Mini עומד בלחות של האמבטיה ובמרפסת?.........
זה יתרון אם אתה רוצה לנגן בכל הבית תכנים שאי אפשר לנגן דרך Google Home. אצלי התכנים היחידים שנופלים להגדרה הזו הם סרטים וסדרות, ואותם אין לי שום צורך לנגן בכל הבית. מוזיקה ופודקסטים אין בעיה לנגן ב-Google Home. אני לא מאזין לרדיו לפחות 5 שנים (בערך מאז שהתחלתי להאזין לפודקסטים).202 כתב:ללכת על השיטה שדוחף יצרן המגבר שלך.
היתרון הוא mirroring מלא של מה שהמגבר משדר....
לשליטה דרך המגבר יש כמה חסרונות משמעותיים:
- אם משתמשים בחיבור בכבלים אז אין הרבה איזורים. אצלי (דנון X4400H) יש שלושה איזורים, וזה לא קרוב אפילו להספיק כי אני רוצה כיסוי של כל הבית. הבעיה השניה היא שצריך למתוח כבלים. זה הרבה יותר מסורבל מאשר פתרון אלחוטי.
- אם משתמשים בפתרון אלחוטי (במקרה שלי רמקולים HEOS של דנון) אז המחיר לרשת את כל הבית הוא בערך בסדר גודל יותר גבוה, כי אין רמקולים זולים וכי אי אפשר להשתמש במערכת קיימת. צריך לזרוק הכל ולהתחיל מחדש. זה בניגוד לפתרון מבוסס כרומקאסט שבו יש מגוון גדול של מוצרים של חברות שונות, כולל רמקולים קטנים וזולים וכולל אפשרות להשתמש ברמקולים או במערכות סטריאו קיימות (כפי שניתן עם כרומקאסט אודיו או דונגל כרומקאסט). בפתרון של דנון חייבים לזרוק את כל ציוד האודיו בבית ולהחליף הכל ב-HEOS.
- בניגוד לרמקולים של גוגל (וגם של מתחרים כמו אמזון) שתומכים בזיהוי קולי, אין אפשרות לשלוט על המוזיקה (מה לנגן, באיזה ווליום) מבלי להשתמש באפליקציה בטלפון ומבלי לצרף לרמקול עוד רמקול של גוגל שישמש כמיקרופון. אפשר לאפשר לטלפון להקשיב לפקודות קוליות, אבל זה לא משהו שאני באופן אישי מעוניין לעשות.
בקיצור, אני רואה המון חסרונות בפתרון הזה, והיתרון העקרי (לנגן תכנים שלא תומכים בקאסטינג) לא רלוונטי למקרה שלי. לא בטוח לגבי פותח הדיון.
נערך לאחרונה על ידי boren ב 08/06/2020 15:28, נערך פעם 1 בסך הכל.
ככה סידרתי בבית וזה תענוג. עובד מושלם
·boren כתב:חבר דונגל כרומקאסט לכל רסיבר עם HDMI או כרומקאסט אודיו (יד שניה כי כבר לא מיוצר) לכל רסיבר שלא כולל HDMI. כרמקולים בודדים תשתמש ברמקולים שכוללים כרומקאסט מובנה. הם מתחילים ב-200 ש"ח ל-Nest Mini ועולים במחיר ככל שאתה מחפש איכות סאונד גבוהה יותר. ברגע שהכל במקום, כל מה שאתה צריך זה ליצור באפליקציית Google Home קבוצת אודיו שכוללת את כל ההתקנים ופשוט לבצע אליה קאסטינג מהטלפון (למשל מספוטיפיי) או מדפדפן כרום. מניסיוני זה עובד מעולה....