מיקום והמלצה על ראוטר AC לפי בית עם 150 מ"ר

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
shayp פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 61
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #1 

שלום לכולם.
הבית הוא 150 מ"ר כאשר כרגע יש בו את הראוטר הסביר מינוס (בלשון המעטה) של סלקום (אם אני זוכר נכון VV5820), תשתית בזק.
מצורף שרטוט של הבית.
ועכשיו אני מתחיל קצת לחפור, מקווה שתישארו איתי

קצת רקע:
במקור הבית נבנה עם תעלות וכבלים של רשת מהחדר שינה עם הסימון האדום אל החדר שינה הצמוד, החדר שינה ממול והמקום עם הסימון הצהוב-המסדרון. (לחדר שינה הגדול - יחידת ההורים. אין נקודת רשת)
זה היה קצת לפני תקופת הWIFI (חבל שלא חזינו את זה כמו שצריך) ולכן כמעט מאז ומעולם ישב שם (בחדר עם הסימון האדום) הראוטר, פעם של בזק, היום סלקום.

אחרי שהסברתי לאבא שלי המון פעמים שזה מיקום ממש לא טוב, בטח לא ל5GHZ. אבא שלי החליט סוף סוף להקשיב לי וכשביקרתי את ההורים העברתי את הראוטר למסדרון (הסימון הצהוב) הוספנו SWITCH איפה שהסימון האדום וככה לא איבדנו אף נקודה בבית.

עכשיו הגיע השלב גם שנמאס מהראוטר של סלקום, ניתוקים וחוסר יציבות (אולי גם קשור לספק) וכמובן התשלום החודשי.
נזכרתי שיש לי מודם-ראוטר ישן של בזק, אבל תומך VDSL2 (למי שזוכר- vvg2000) והרעיון הוא לעשות אותו מודם בלבד ולקנות ראוטר. הפרדת כוחות, לפי מה שיצא לי לקרוא פה, תורם ליציבות.

איזה ראוטר לדעתכם יספיק לכיסוי של חדרי השינה והסלון - מטבח - פינת אוכל (חדר השינה הגדול- יחידת ההורים פחות חשוב, אין שם שום דבר שמשתמש באינטרנט, אולי קצת פלאפון מדי פעם על WIFI).

צרכנים קבועים:
בסלון - טלויזיה עם כבל שמגיע מהאזור המסומן בצהוב.
בחדרי השינה הקטנים - סטרימר סלקום וסטרימר שיאומי. גם מחוברים עם כבל.
PS מחובר עם כבל.

3 מכשירי פלאפון, 3 מחשבים נייד. NAS בעתיד הקרוב (רוצה לאחד את כל הכונניםהחיצוניים עם התמונות/סרטים של המשפחה לNAS) שיחובר עם כבל.

צרכנים לא קבועים (כשאני והמשפחה של אחי מבקרים מדי פעם בסופ"ש):
עוד 3 ניידים + 3 פלאפונים

הראוטר שחשבתי עליו הוא TP LINK C7 עם 1750AC מה דעתכם על הכיסוי שלו ובכללי על המכשיר עצמו..
פחות רוצה לשחק עם OPENWRT וכו'...אצלי בבית בכיף, אצל ההורים אני משאיר דברים AS IS כי אם משהו משתבש אני לא יכול להגיע לתקן בזמן סביר אז חשוב שכל מכשיר יחושב לפי איך שהוא מגיע מהאריזה.

אזכיר שכרגע "מסתדרים" (למעט הניתוקים) עם המודם-ראוטר של סלקום שאין לי מושג מה הנתונים שלו מבחינת כיסוי כך שגם לא צריך סתם להגזים.

יכול להיות נחמד גם קליטה לאזור הגינה אבל לא קריטי ממש (מימין לסלון-מטבח, מבחוץ)

תודה לכל מי שיעזור, מצטער על החפירה, אני מעדיף לשפוך כמה שיותר מידע במקום לענות על המון שאלות.

סרטוט הבית (150 מ"ר למי ששכח אחרי כל החפירה) בשרטוט מאוד לא מדוייק שלי.

shayp פותח השרשור
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 61
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #2 

מקפיץ

mescaline
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1900
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 138 פעמים

שליחה #3 

אין שום ראוטר בעולם שיתן לך כיסוי מלא לכל הבית

ממליץ לחשוב על ראוטר בתור מכשיר שעושה ראוטר ולא נותן WIFI ולמקם 2-3 יחידות AP במקומות אסטרטגיים בבית

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”