התלבטות לגבי מגבר class-d
-
PCingAddict
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1564
- שם מלא: יוסי
- נתן תודות: 175 פעמים
- קיבל תודות: 190 פעמים
נפלו לידי שני רמקולים מדפיים נחמדים (6Ω). חשבתי לשדך להם מגבר class-d קטן וחמוד ולהציב אותם במשרד.
ראיתי שיש כל מיני סוגים וחברות, אבל לא הצלחתי להבין מי עדיף ולמה.
הדגמים שהיו נראים לי מתאימים:
S.M.S.L SA98E
S.M.S.L 50-Plus
Fx-Audio FX502S Pro
המטרה היא לבחון אם זה בכלל מתאים לי ולכן אני לא מחפש להשקיע סכום גבוה (עד 500).
אם הסטאפ יתאים, אוסיף לחבילה DAC ואולי אחליף את המגבר.
אשמח לשמוע המלצות או דיס-המלצות על מגברים מהסוג הזה.
תודה!
ראיתי שיש כל מיני סוגים וחברות, אבל לא הצלחתי להבין מי עדיף ולמה.
הדגמים שהיו נראים לי מתאימים:
S.M.S.L SA98E
S.M.S.L 50-Plus
Fx-Audio FX502S Pro
המטרה היא לבחון אם זה בכלל מתאים לי ולכן אני לא מחפש להשקיע סכום גבוה (עד 500).
אם הסטאפ יתאים, אוסיף לחבילה DAC ואולי אחליף את המגבר.
אשמח לשמוע המלצות או דיס-המלצות על מגברים מהסוג הזה.
תודה!
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
כמו כל דבר בחיים גם זה תלוי בנכונות להוציא כסף. אני אישית לא רואה שום דבר יוצ דופן במבחר, הם כולם בערך באותו איזור מיקוד מבחינת צליל ואיכות. לא שזה רע אבל אל תצפה להתגלות ולחוויה רוחנית מכוננת.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
-
PCingAddict
-
- חבר ותיק

"אל תצפה להתגלות ולחוויה רוחנית מכוננת"
זה ברור, רק רציתי לדעת אם יש עניין בחברה מסויימת לעומת אחרת, או בדגם מסויים לעומת אחד אחר ולאו דווקא מבחינת איכות הצליל אלא גם איכות החומר (שלא יתפרקו אחרי יומיים).
זה ברור, רק רציתי לדעת אם יש עניין בחברה מסויימת לעומת אחרת, או בדגם מסויים לעומת אחד אחר ולאו דווקא מבחינת איכות הצליל אלא גם איכות החומר (שלא יתפרקו אחרי יומיים).
- Catskinner
- חבר במועדון HT

@PCingAddict
·לא ממש, אלו חברות ידועות לא ממש ChiFi אבל גם לא דראעק, במגרש הזה משחקים לא מעט יצרנים מהמזרח הרחוק והם כולם מייצרים מוצרים ברמות מחיר שונות אך נגישות וזכור שייצור לרמת מחיר מסויימת תמיד גורר פשרות בבחירת רכיבים ובהקפדה על תכנון הנדסי ולכן לא אתפלא אם תמצא שמדובר במוצרים דומים עד זהים.
Class D היום זה כבר לא מילה גסה ויש המון מוצרים בכל טווח האיכויות והמחירים, החל ממה שנראה ונשמע כמו זוג פחיות המחוברות בחוט ועד למוצרים שמוכרת לינגדורף בעשרות אלפי שקלים.
·לא ממש, אלו חברות ידועות לא ממש ChiFi אבל גם לא דראעק, במגרש הזה משחקים לא מעט יצרנים מהמזרח הרחוק והם כולם מייצרים מוצרים ברמות מחיר שונות אך נגישות וזכור שייצור לרמת מחיר מסויימת תמיד גורר פשרות בבחירת רכיבים ובהקפדה על תכנון הנדסי ולכן לא אתפלא אם תמצא שמדובר במוצרים דומים עד זהים.
Class D היום זה כבר לא מילה גסה ויש המון מוצרים בכל טווח האיכויות והמחירים, החל ממה שנראה ונשמע כמו זוג פחיות המחוברות בחוט ועד למוצרים שמוכרת לינגדורף בעשרות אלפי שקלים.
-
PCingAddict
-
- חבר ותיק

אחלה, השכלתי.
תודה!
תודה!
- Catskinner
- חבר במועדון HT

אודיו זה תחום מרתק (ומהנה) ובעבר עשיתי כמה נסיונות של הרכבת מערכות לאודיופיל התפרן. אחת הפעמים התבססה על מגברון T-Amp שהוא וואריאציה של Class D. המגבר נראה כמו ציקמוק מפלסטיק זול עם הספק כמו שיש לפנס כיס בשקל ומעבר ל 50% עוצמה הוא גם היה נכנס לעיוותים חבל"ז.
אבל מתחת ל 50% עוצמה הוא נשמע בסדר גמור ובמשך שנתיים הוא הנעים את זמני בחדר העבודה כשהוא מחובר לזוג רמקוליQ1 KEF מדפיים. כשחיפשתי דרכים לשעשע את עצמי בתקופת ההסגר החזרתי אותו לעבודה. את הפרוייקט ותוצאותיו תיעדתי בקובץ PDF בשם [url=file:///C:/Users/claude/Downloads/Scrapping%20the%20bottom%20of%20the%20barrel.pdf]Scrapping the bottom of the barrel[/url] שפורסם בקבוצת בעלי רמקולי PAP בפייסבוק. יכול להיות שתמצא עניין במה שכתבתי ובדרך שבה בדקתי את ביצועי המגבר.
אבל מתחת ל 50% עוצמה הוא נשמע בסדר גמור ובמשך שנתיים הוא הנעים את זמני בחדר העבודה כשהוא מחובר לזוג רמקוליQ1 KEF מדפיים. כשחיפשתי דרכים לשעשע את עצמי בתקופת ההסגר החזרתי אותו לעבודה. את הפרוייקט ותוצאותיו תיעדתי בקובץ PDF בשם [url=file:///C:/Users/claude/Downloads/Scrapping%20the%20bottom%20of%20the%20barrel.pdf]Scrapping the bottom of the barrel[/url] שפורסם בקבוצת בעלי רמקולי PAP בפייסבוק. יכול להיות שתמצא עניין במה שכתבתי ובדרך שבה בדקתי את ביצועי המגבר.
אני קניתי להורים שלי לפני מספר חודשים מגבר קטן ופשוט מדגם AIYIMA M-98E. הזמנתי אותו ואת הספק שלו (32V 5A) בנפרד כך שכל חבילה הייתה מתחת לרף המכס. סך הכל יצא כ-300שקל ביחד.
הוא מחובר אצל ההורים לזוג רמקולים מדפיים של אומגה-אודיו, והחליף רסיבר ישן (וחזק ומוצלח יחסית) של ימאה. הם רצו להחליף אותו בעיקר בגלל המימדים, אך אני בחרתי את הדגם הזה גם כי יש לו חיבוריות BT שההורים שלי מאוד מרוצים ממנה.
עד עכשיו הוא עובד מצויין, ונשמע מעולה ביחס למחיר המצחיק, ולא חסר להם כח בכלל.
כך שאני אישית ממליץ עליו בהחלט. המגבר הזה לא מתאים למי שמחפש מערכת hi-end כמובן, אבל במחיר של 300 שקל אני לא חושב שזה מה שאנשים מצפים ממנו. במחירו המצחיק אני חושב שהוא תמורה מעולה לעלות שלו גם מבחינת סאונד, גם מבחינת חיבוריות, וגם מבחינת המימדים הקומפקטיים שמאפשרים למקם אותו בכל מקום בלי לתפוס הרבה שטח ומבלי לבלוט לעין.
הוא מחובר אצל ההורים לזוג רמקולים מדפיים של אומגה-אודיו, והחליף רסיבר ישן (וחזק ומוצלח יחסית) של ימאה. הם רצו להחליף אותו בעיקר בגלל המימדים, אך אני בחרתי את הדגם הזה גם כי יש לו חיבוריות BT שההורים שלי מאוד מרוצים ממנה.
עד עכשיו הוא עובד מצויין, ונשמע מעולה ביחס למחיר המצחיק, ולא חסר להם כח בכלל.
כך שאני אישית ממליץ עליו בהחלט. המגבר הזה לא מתאים למי שמחפש מערכת hi-end כמובן, אבל במחיר של 300 שקל אני לא חושב שזה מה שאנשים מצפים ממנו. במחירו המצחיק אני חושב שהוא תמורה מעולה לעלות שלו גם מבחינת סאונד, גם מבחינת חיבוריות, וגם מבחינת המימדים הקומפקטיים שמאפשרים למקם אותו בכל מקום בלי לתפוס הרבה שטח ומבלי לבלוט לעין.
-
PCingAddict
-
- חבר ותיק

תודה לכולם!
@Catskinner אשמח לקרוא, אבל הנתיב של הקובץ ששלחת מפנה למחשב האישי שלך.
בסופו של דבר הזמנתי את ה Fx-Audio FX502S Pro בעלות של 60 וקצת דולר. הביקורות עליו היו יחסית טובות, והוא היה הכי טוב מבחינת עלות-תועלת.
אשמח לעדכן לכשיגיע (אם זה מעניין מישהו...).
@Catskinner אשמח לקרוא, אבל הנתיב של הקובץ ששלחת מפנה למחשב האישי שלך.
בסופו של דבר הזמנתי את ה Fx-Audio FX502S Pro בעלות של 60 וקצת דולר. הביקורות עליו היו יחסית טובות, והוא היה הכי טוב מבחינת עלות-תועלת.
אשמח לעדכן לכשיגיע (אם זה מעניין מישהו...).
-
PCingAddict
-
- חבר ותיק

כמו שכתבתי בהודעה הראשונה - אני לא מחפש להשתגע, יותר לבדוק התכנות, וכן ב 60$ זה כנראה המגבר שנותן את התמורה הכי טובה למה שאני מחפש (קטן, יעיל, סביר).prolol כתב:עלות-תועלת ב60 דולר.. בחייך......
- Catskinner
- חבר במועדון HT

@PCingAddict
·צודק, לא שמתי לב. נסה את הקישור הזה: https://spaces.hightail.com/space/if0rNC2SRn
·צודק, לא שמתי לב. נסה את הקישור הזה: https://spaces.hightail.com/space/if0rNC2SRn
-
PCingAddict
-
- חבר ותיק

@ארז_וחני סקרנת... למה בעצם?
-
PCingAddict
-
- חבר ותיק

בהקשר לשנאי או לא - ראיתי ביקורת על שני מגברים מהסוג שציינתי ואחד מהם היה גדול משמעותית מהשני וציינו את זה לטובה, כאילו זה מראה שמדובר בבניה איכותית יותר, אבל הגודל נבע מזה שבמגבר אחד השנאי ישב בחוץ ובשני בפנים.
להבנתי - בכל מקרה יש שנאי (גם במגברים יקרים ואיכותיים, אבל לא על זה הדיון), השאלה היא רק איפה הוא יושב, לא?
להבנתי - בכל מקרה יש שנאי (גם במגברים יקרים ואיכותיים, אבל לא על זה הדיון), השאלה היא רק איפה הוא יושב, לא?