מה יותר טוב. Ips או va

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
Pubh פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 220
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

היי לכולם.
אני מנסה להבין מה יותר טוב בטלוויזיות. Ips של lg או va של סמסונג. ועד כמה ההבדל בכלל משמעותי ביום יום.
אני אישית לא אוהב שיש תאורה חזקה והבזקי אור חזקים שמאירים על הצופה כמו פנס( היתה לי טלוויזיה של הייסנס ששם זה היה ממש מעצבן וגם היו המון שינוי תאורה בזמן הצפייה). השאלה. אם בips יכול להיות מצב של תאורה כל כך חזקה שזה כמו פנס שמקרין אור משתנה על הצופה? או שבגלל שהטכנולוגיה משתפרת כל הזמן, אז זה לא כל כך בולט?

mdk_25
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4633
נתן תודות: 136 פעמים
קיבל תודות: 669 פעמים

שליחה #2 

Pubh כתב:היי לכולם.
אני מנסה להבין מה יותר טוב בטלוויזיות. Ips של lg או va של סמסונג. ועד כמה ההבדל בכלל משמעותי ביום יום.
אני אישית לא אוהב שיש תאורה חזקה והבזקי אור חזקים שמאירים על הצופה כמו פנס( היתה לי טלוויזיה של הייסנס ששם זה היה ממש מעצבן וגם היו המון שינוי תאורה בזמן הצפייה). השאלה. אם בips יכול להיות מצב של תאורה כל כך חזקה שזה כמו פנס שמקרין אור משתנה על הצופה? או שבגלל שהטכנולוגיה משתפרת כל הזמן, אז זה לא כל כך בולט?
...
·
קודם כל זה 2 דברים לא קשורים.

תאורה חזקה קשורה לעוצמת ההארה המירבית של הטלויזיה.
ככל שהטלויזיה טובה יותר, כך תהיה לה עוצמת הארה חזקה יותר. מה שחשוב במיוחד בתכני HDR.
אבל זה לא צריך להפחיד אותך, כי בכל טלויזיה מודרנית אתה יכול לשחק עם פרמטרי תצוגה - כולל בהירות המסך.

שנית כל, ההבדלים בין VA ל-IPS מתבטאים בניגודיות וזווית צפיה.
ב-VA יש ניגודיות פי 5-7 טובה יותר, מה שאומר שחורים עמוקים יותר.
אם קראת פוסטים על בעיות של עננות או שחורים שהם אפורים - זה בדיוק הבעיות של פאנלי IPS.
מצד שני, ה-IPS מאבד צבעים בזווית רחבה יותר מ-VA, לכן יותר נוח לצפות בו מזווית.
בשורה התחתונה, אם הצפיה שלך היא כמו בקולנוע: חדר מוחשך שאתה יושב מול המסך - עדיף VA.
אם הצפיה שלך היא כמו בתור בבנק: כולם מסתכלים מכיוונים שונים על המסך - עדיף IPS.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”