כמה שאלות והכוונה לבחירת קדם מגבר Preamp
שלום לכולם,
יש לי רסיבר yamaha rxa 3080 שבסטריאו משמש כdac פלוס קדם מגבר ומחובר למגבר כח של parasound.
לקראת רכישה של רמקולים חדשים, נאמר לי מספר פעמים שאף על פי שהרסיבר שלי מאוד איכותי( ספינת הדגל של yamaha), קדם מגבר יוציא תוצאה יותר טובה, עדיין לא קיבלתי את הרמקולים ואני עוד בשלב הלמידה.
קראתי לא מעט והבנתי שיש 3 סוגי קדם: טרנזיסטור, היברדי, מנורתי.
אופי המוזיקה שאני שומע הוא מגוון מאוד.
הייתי שמח להבין האם יש פרמטרים שמסתכלים עליהם ב spec שעל בסיסם מתאימים קדם מגבר למגבר( האם יש מינימום או מקסימום הספק וכו..), האם יש קשר בין הספק המגבר ולקדם מגבר וכדומה.
אשמח לדעת מה היתרונות וחסרונות של שלושת סוגי הקדם מגבר שציינתי, האם כל קדם מגבר מכיל יכולת bypass? כבר לאחר השקעה לא קטנה אז מחפש קדם מגבר שייתן מקסימום יחס value for money. האם יש עדיפות לחבר קדם מגבר של אותה חברה של המגבר?
והאם לדעתכם אכן צפוי להיות שיפור משמעותי בין הרסיבר ל קדם מגבר, דרך אגב, גם אם ארכוש קדם מגבר, עדיין הרסיבר ישמש כDAC.
אשמח גם לקצת הכוונות של חברות מומלצות בהתאם לסוג הקדם, תודה מראש לעונים.
יש לי רסיבר yamaha rxa 3080 שבסטריאו משמש כdac פלוס קדם מגבר ומחובר למגבר כח של parasound.
לקראת רכישה של רמקולים חדשים, נאמר לי מספר פעמים שאף על פי שהרסיבר שלי מאוד איכותי( ספינת הדגל של yamaha), קדם מגבר יוציא תוצאה יותר טובה, עדיין לא קיבלתי את הרמקולים ואני עוד בשלב הלמידה.
קראתי לא מעט והבנתי שיש 3 סוגי קדם: טרנזיסטור, היברדי, מנורתי.
אופי המוזיקה שאני שומע הוא מגוון מאוד.
הייתי שמח להבין האם יש פרמטרים שמסתכלים עליהם ב spec שעל בסיסם מתאימים קדם מגבר למגבר( האם יש מינימום או מקסימום הספק וכו..), האם יש קשר בין הספק המגבר ולקדם מגבר וכדומה.
אשמח לדעת מה היתרונות וחסרונות של שלושת סוגי הקדם מגבר שציינתי, האם כל קדם מגבר מכיל יכולת bypass? כבר לאחר השקעה לא קטנה אז מחפש קדם מגבר שייתן מקסימום יחס value for money. האם יש עדיפות לחבר קדם מגבר של אותה חברה של המגבר?
והאם לדעתכם אכן צפוי להיות שיפור משמעותי בין הרסיבר ל קדם מגבר, דרך אגב, גם אם ארכוש קדם מגבר, עדיין הרסיבר ישמש כDAC.
אשמח גם לקצת הכוונות של חברות מומלצות בהתאם לסוג הקדם, תודה מראש לעונים.
מבחינה טכנית אף פעם לא הבנתי למה נחוץ קדם-מגבר. מה שמגביר את הסיגנל זה המגבר, אתה לא צריך רכיב נוסף שמבצע הגברה, רק לוודא שאתה מוציא למגבר סיגנל במתח שנוח לו לקבל. בפועל, השימושים של קדם מגברים במערכות בלי רסיבר ועם מגבר כוח, זה להוות בורר מקורות ושליטה בווליום. אם יש לך רסיבר, הוא כבר מבצע את הפעולות האלה. לשים עוד רכיב בינו לבין המגבר יכול רק לפגוע בסיגנל, לא לשפר אותו.
תודה על התשובה, נאמר לי שקדם המגבר ברסיבר( אפילו דגם ספינת הדגל) לא איכותי כמו קדם מגבר יעודי, מפה מגיעה השאלה, אם אשים קדם מגבר אוציא את זה מיציאה שהופכת את הרסיבר לסוג של dac בלבד, השאלה אם אכן יש פערי איכות כל כך משמעותיים, שזו הסיבה לבדיקה ולשאלה. תודה מראש
יש מספר סיבות למה צריך קדם מגבר ומעבר לtone control שרובן נותנות, שליטה על ווליום , ברירת כניסות, מגבר צריך רכיב טוב שנותן לו דחיפה לפני ההגברה שלו וזה אחד היתרונות של קדם מגברים. עוד סיבה היא כניסת phono שקיימת בפרי אמפים או כיחידה חיצונית ותפקידה להגביר את אות הפונו המאוד נמוך מהפטיפון ולבצע גם סוג של איקולציה בשביל תקן הRIAA. כל פרי אמפ משתמש ברכיבי הגברה שונים ובשיטות שונות ונותן גוון צליל אחר לאות שיוצא ממנו לכיוון המגבר. פה יש גם שיקול של כסף לגבי רכיבים טובים או סופר יקרים ולפעמים הטעם האישי הוא הקובע.
בגדול בגדול .. הרסיברים לקולנוע ברובם (לפחות אלו המסחריים) הם די פחי אשפה בכל מה שקשור לסטריאו. אם חשוב לך הסאונד בהאזנה למוסיקה בסטריאו בלי קשקושים , תלך על פרי אמפ ייעודי ועדיף גם DAC חיצוני כי הDAC שיש לך ברסיבר הוא די פח אשפה.
עדיף לקנות Pre-Amp עם HT BYPASS ולתת לו להיות הבורר בין הרסיבר לסטריאו. ככה אתה נהנה משני העולמות.
בגדול בגדול .. הרסיברים לקולנוע ברובם (לפחות אלו המסחריים) הם די פחי אשפה בכל מה שקשור לסטריאו. אם חשוב לך הסאונד בהאזנה למוסיקה בסטריאו בלי קשקושים , תלך על פרי אמפ ייעודי ועדיף גם DAC חיצוני כי הDAC שיש לך ברסיבר הוא די פח אשפה.
עדיף לקנות Pre-Amp עם HT BYPASS ולתת לו להיות הבורר בין הרסיבר לסטריאו. ככה אתה נהנה משני העולמות.
·soundster כתב:יש מספר סיבות למה צריך קדם מגבר ומעבר לtone control שרובן נותנות, שליטה על ווליום , ברירת כניסות, מגבר צריך רכיב טוב שנותן לו דחיפה לפני ההגברה שלו וזה אחד היתרונות של קדם מגברים. עוד סיבה היא כניסת phono שקיימת בפרי אמפים או כיחידה חיצונית ותפקידה להגביר את אות הפונו המאוד נמוך מהפטיפון ולבצע גם סוג של איקולציה בשביל תקן הRIAA. כל פרי אמפ משתמש ברכיבי הגברה שונים ובשיטות שונות ונותן גוון צליל אחר לאות שיוצא ממנו לכיוון המגבר. פה יש גם שיקול של כסף לגבי רכיבים טובים או סופר יקרים ולפעמים הטעם האישי הוא הקובע.
עדיף לקנות Pre-Amp עם HT BYPASS ולתת לו להיות הבורר בין הרסיבר לסטריאו. ככה אתה נהנה משני העולמות....
מעניין לדעת על מה אתה מבסס את הקביעות האלה. בעיקר מה פח אשפה ומה לא.
לגבי הפסקה הראשונה -
tone control די שייך לעבר. זה צורה מאוד גסה ופרימיטיבית של אקוולייזר, ורסיברים עם יכולות room correction עוקפים את הצורך הזה. ובכל מקרה לרסיבר הזה יש את היכולת הזאת.
פרה אמפ לפטיפון זה משהו נחוץ בגלל הסיגנל הנמוך שהפטיפון מוציא ותיקוני הRIAA ההכרחים. אבל אם לבחור אין פטיפון, אז מן הסתם שהוא לא צריך דבר כזה.
"מגבר צריך רכיב טוב שנותן לו דחיפה לפני ההגברה שלו וזה אחד היתרונות של קדם מגברים", לא הבנתי על מה המשפט הזה מתבסס. איזה דחיפה המגבר צריך? עוד הגברה לפני ההגברה? אם הDAC שמגיע לפניו מוציא סיגנל במתח סטנדרטי שהמגבר מקבל (2V לחיבור RCA או 4V לחיבור XLR), לא צריך שום דחיפה נוספת. אפשר אפילו לדייק עוד יותר - על פי האתר של parasound, כל המגברים שלהם מאופיינים בinput sensitivity של 1V. על פי המפרט של הרסיבר הספציפי הזה, הוא מוציא עד 2V ביציאת הפרה שלו, עם rated output של 1V. כלומר, אין שום "דחיפה נוספת" שצריך לשים לפני ההגברה.
אני מבסס את ההנחות שלי על סמך בדיקות שלי ואפשר בשיטוט קל ברשת וחיפוש בגוגל לוודא אותם. יכול להיות שמה שבעיני נשמע פח אשפה בעיני אחרים יישמע טוב.
אין קשר בין tone control לבין room correction. זה עדין אחד המרכיבים הכמעט בילט אין בפרי אמפים.
לגבי דחיפה - לא כל מקור מגיע כמו שאמרת, ובטח שלא כל מגבר מגיע עם רגישות כמו שציינת ולפעמים צריך דחיפה ומסיימת כדי לקבל את האקסטרה הד רום. בכללי אתה רושם פה דברים שהם ספציפיים לחברות או מוצרים שונים ובפועל אין איזה סטנדרט שמגדיר מה כל מגבר עושה. פאראסאונד ספציפית מגיעים עם input gain stage , לפחות במגבר שיש אצלי ולכן ניתן להתאים אותו כמעט לכל סורס , רק שבפועל זה כמו לשים פריאמפ.
אין קשר בין tone control לבין room correction. זה עדין אחד המרכיבים הכמעט בילט אין בפרי אמפים.
לגבי דחיפה - לא כל מקור מגיע כמו שאמרת, ובטח שלא כל מגבר מגיע עם רגישות כמו שציינת ולפעמים צריך דחיפה ומסיימת כדי לקבל את האקסטרה הד רום. בכללי אתה רושם פה דברים שהם ספציפיים לחברות או מוצרים שונים ובפועל אין איזה סטנדרט שמגדיר מה כל מגבר עושה. פאראסאונד ספציפית מגיעים עם input gain stage , לפחות במגבר שיש אצלי ולכן ניתן להתאים אותו כמעט לכל סורס , רק שבפועל זה כמו לשים פריאמפ.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
@yossiam2
·לדעתי במקרה שלך הכנסת קדם מגבר למשוואה לא תשנה הרבה.
יש שתי סיבות עיקריות לפיצול רכיבים במערכות האחת תיאורתית והשניה מעשית (לחלק מהמשתמשים).
על ההנחה התיאורתית מתווכחים כבר כמה עשורים אז אני לא לא מתכונן אפילו לטעון שאני מבין אותה עד הסוף, אבל הרי עיקרה: הפיצול בין קדם מגבר למגבר נועד לאפשר לקדם המגבר שבו מעגלים הם במתח נמוך לעבוד ללא הפרעות של המגבר ולאפשר סיכוך טוב יותר של הרכיבים. למרות שההנחה נשמעת הגיונית יש וויכוחים עד כמה זה נכון מבחינה מעשית.
השיקול המעשי הוא לאפשר גמישות ויכולת בחירה למי שיש לו מספיק כסף. אפשר להצדיק את זה בכל מיני דרכים, כמו למשל הרצון לשמר תכונה או רכיב ספציפי כשמשדרגים משהו אחר, אבל לדעתי בסופו של דבר מדובר בסיפוק גחמות.
הטענה שלי שבמקרה שלך אני בספק אם תקבל שיפור משמעותי מתבססת על כמה סיבות:
ראשית לא כל שינוי הוא שיפור.
שנית, עוד לא יצא לי לחוות שהחלפת הגברות תתן שיפורים גדולים יותר מהחלפת רמקולים שלא לדבר על הזזת רמקולים. בתיאוריה זה אפשרי במקרה של חוסר התאמה בסיסי של ההגברה מחינת הספק ועכבה לרמקולים אבל כאמור: עוד לא יצא לי להתנסות בזה. כך שאם יש לך טענות בקשר לאיכות השמע בחדר הייתי מציע לך להתחיל במיקום הרמקולים. זה לא עולה שקל והתוצאה מובטחת.
שלישית בגלל ימהה. לאותה חברה יש אופי צליל שמאופיין ברמת פירוט גבוהה. אפשר שלא לאהוב את מערכת הכיול שלה אבל קשה לטעון שמדובר בחברה שלא יודעת להפיק צליל דו ערוצי טוב.
יש שתי סיבות עיקריות לפיצול רכיבים במערכות האחת תיאורתית והשניה מעשית (לחלק מהמשתמשים).
על ההנחה התיאורתית מתווכחים כבר כמה עשורים אז אני לא לא מתכונן אפילו לטעון שאני מבין אותה עד הסוף, אבל הרי עיקרה: הפיצול בין קדם מגבר למגבר נועד לאפשר לקדם המגבר שבו מעגלים הם במתח נמוך לעבוד ללא הפרעות של המגבר ולאפשר סיכוך טוב יותר של הרכיבים. למרות שההנחה נשמעת הגיונית יש וויכוחים עד כמה זה נכון מבחינה מעשית.
השיקול המעשי הוא לאפשר גמישות ויכולת בחירה למי שיש לו מספיק כסף. אפשר להצדיק את זה בכל מיני דרכים, כמו למשל הרצון לשמר תכונה או רכיב ספציפי כשמשדרגים משהו אחר, אבל לדעתי בסופו של דבר מדובר בסיפוק גחמות.
שנית, עוד לא יצא לי לחוות שהחלפת הגברות תתן שיפורים גדולים יותר מהחלפת רמקולים שלא לדבר על הזזת רמקולים. בתיאוריה זה אפשרי במקרה של חוסר התאמה בסיסי של ההגברה מחינת הספק ועכבה לרמקולים אבל כאמור: עוד לא יצא לי להתנסות בזה. כך שאם יש לך טענות בקשר לאיכות השמע בחדר הייתי מציע לך להתחיל במיקום הרמקולים. זה לא עולה שקל והתוצאה מובטחת.
שלישית בגלל ימהה. לאותה חברה יש אופי צליל שמאופיין ברמת פירוט גבוהה. אפשר שלא לאהוב את מערכת הכיול שלה אבל קשה לטעון שמדובר בחברה שלא יודעת להפיק צליל דו ערוצי טוב.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
@soundster
·
תודה על התשובה, האם האמירה של הפח אשפה על רסבירים מגיעה משמיעה בפועל? האם הרסיבר שלי RXA 3080 שהוא ספינת הדגל לדעתך ממש ברמה כל כך נמוכה ? עדיין רסביר ששוקל מעל 20 ק"ג, לא שאנחנו קונים את זה במשקל.. הפרוססור של YAMAHA 5100\5200 גם לדעתך יהיה ברמה נחותה \נמוכה?
חשוב לי לקבל מידע שמבוסס שמיעה וידע ופחות הכללות, כשעברתי מרסיבר דנון ל YAMAHA הפער היה מאוד מהותי ושמיע ולכן אני קצת תוהה לגבי ההכללה.
·
תודה על התשובה, האם האמירה של הפח אשפה על רסבירים מגיעה משמיעה בפועל? האם הרסיבר שלי RXA 3080 שהוא ספינת הדגל לדעתך ממש ברמה כל כך נמוכה ? עדיין רסביר ששוקל מעל 20 ק"ג, לא שאנחנו קונים את זה במשקל.. הפרוססור של YAMAHA 5100\5200 גם לדעתך יהיה ברמה נחותה \נמוכה?
חשוב לי לקבל מידע שמבוסס שמיעה וידע ופחות הכללות, כשעברתי מרסיבר דנון ל YAMAHA הפער היה מאוד מהותי ושמיע ולכן אני קצת תוהה לגבי ההכללה.
תודה על התשובה, אכן פחות אוהב את מערכת הכיול שלה לעומת ה דנון, יחד עם זאת כאשר שדרגתי מ רסיבר דנון ל YAMAMHA RXA 3080 הקפיצה בסאונד הייתה משמעותית, במיוחד בתדר הנמוך ובפירוט שהיה מאוד בולט, אמרו לי ש קדם מגבר נותן חותם סאונד , אני חושב שיש הבדל בין לא אוהב את התוצאה בסאונד וכאשר זה מאוד ברור קל לקבל החלטה לקראת מה ללכת (הטריגר לשדרוג הרסיבר) ובין הדילמה האינסופית האם אפשר עדיין לשדרג ולשפר את הסאונד ...בהחלט מתכוון להשקיע זמן במיקום וזווית הרמקולים. ניסיתי לקבל בשרשור זה קצת יותר צבע על סוגי הקדם מגבר על מנת לקבל הכוונה שאם לחפש עוד מידע להתחיל לחפש על דגמים מנורתיים, טרזניססטורים או היברידים ולהבין חסרונות יתרונות שאני מניח שקיימים.Catskinner כתב:@yossiam2
שלישית בגלל ימהה. לאותה חברה יש אופי צליל שמאופיין ברמת פירוט גבוהה. אפשר שלא לאהוב את מערכת הכיול שלה אבל קשה לטעון שמדובר בחברה שלא יודעת להפיק צליל דו ערוצי טוב....
אני לחלוטין לא ממהר להכניס עוד רכיב ללא הבנה ברורה שאכן הוא יתרום, גם מאוד נוח לי עם הרסיבר מבחינת עבודה ותפקוד יום יומי, השאלה שהתחלתי לחשוב זה אם אני עובר לפרוססור YAMAHA 5100 \5200 למשל האם זה יותר טוב משמעותית מהרסיבר עצמו.
·
מחזק את דבריו של קלוד, הוספת קדם מגבר ל 3080 לא תוסיף הרבה אם בכלל.
בגדול, רסיבר (גם אם ספינת דגל) לא יפיק סאונד ברמה של מגבר יעודי לסטריאו ולכן אם ברצונך לשפר את הדו ערוצי הייתי הולך על מגבר אינטגרייטד עם Bypass ולא קדם מגבר.
אגב, איזה רמקולים אתה רוכש?
בגדול, רסיבר (גם אם ספינת דגל) לא יפיק סאונד ברמה של מגבר יעודי לסטריאו ולכן אם ברצונך לשפר את הדו ערוצי הייתי הולך על מגבר אינטגרייטד עם Bypass ולא קדם מגבר.
אגב, איזה רמקולים אתה רוכש?
....
·היי, תודה,yarino כתב:מחזק את דבריו של קלוד, הוספת קדם מגבר ל 3080 לא תוסיף הרבה אם בכלל.
אגב, איזה רמקולים אתה רוכש?...
לא ממהר לוותר על ה parasound, אך בהחלט אשקול אינטגרייטד ואולי אפילו כזה היברידי, למרות שעדיין לא הבנתי את ההבדלים בין סוגי הקדם
רמקולים - Goldenear reference