LG 65SM9500 או 55OLEDB9 - גודל או איכות?

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה

גודל\איכות\חדשנות

55OLEDB9
4
67%
65SM9500
2
33%

סך הכול הצבעות: 6

HellWarrior פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 44
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

היי, התייעצות:

יש לי 65SM9500 בת שבוע ואני מתלבט אם להחזיר ולהחליף ב55OLEDB9.

הבהירות מעולה בכל תנאי והצבעים מאוד מדוייקים ומהנים, רק שכפי שידוע בפאנל IPS בחדר חשוך הBLOOMING בHDR משמעותי מאוד ואם צריך לבטל את הLocal Dimming כדי להוריד את הבלומינג בקצת בלי שהשחור הופך לאפור כהה, זה מציק בטלויזיה במחיר כזה (5.5K).

על OLED כמובן אין מה לדבר מבחינת איכות תמונה, רק שהתקציב מאפשר OLED 55 ואני לא בטוח עד כמה משמעותי ההבדל בבהירות ביחס לSM9500 בחדר מואר.

ובכלל - איך הSM9500 ביחס לNano90? לא מצאתי תשובה באינטרנט כי אין כמעט ביקורות לNano90 ואין בכלל השוואה בין דגמי NanoCell 2019 לחדשים

למישהו יצא להשתנמך בגודל בשביל OLED? אשמח לתגובות

בשל האחריות אני סגור על ח.י בגלל מה שקראתי על היבואנים אחרים אז דגמים מוצלחים כמו הQ70 לא רלוונטיים לצערי למרות שהמחיר אטרקטיבי.

תודה!

ויטלי

qsub00
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1020
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 85 פעמים

שליחה #2 

ברשותי 65SM9500 כחצי שנה, אם אני מתאמץ אני יכול להבחין בהבדלי תאורה והבהרות כשיש כתוביות בסוף סרט, לא מפריע לי כשאני צופה ברוגע ולא מחפש בעיות.
לא יודע מה עם NANO90, אבדוק מה יהיה בשוק כשארכוש את הטלויזיה הבאה (למשפחה או לחברים), מניח שיש שיפורים משנה לשנה.
מלכתחילה פסלתי OLED בגלל חשש מצריבות, כך שלא אוכל לעזור בנושא זה.

RobotCop
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1579
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 347 פעמים

שליחה #3 

https://www.hometheater.co.il/googlesea ... 7%95%D7%AA

נסה אולי תמצא משהו פה. השאלה עלתה רק אלפיים שמונה מאות תשעים וחמש פעמים בעשר שנים האחרונות פה בפורום ככה שיש סיכוי לא רע למצוא לפחות שלוש מאות שרשורים רלוונטים.
במטותא מכבודך, אני מאמין שכדור הארץ עגול.

mdk_25
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4633
נתן תודות: 136 פעמים
קיבל תודות: 669 פעמים

שליחה #4 

HellWarrior כתב:היי, התייעצות:

יש לי 65SM9500 בת שבוע ואני מתלבט אם להחזיר ולהחליף ב55OLEDB9.

הבהירות מעולה בכל תנאי והצבעים מאוד מדוייקים ומהנים, רק שכפי שידוע בפאנל IPS בחדר חשוך הBLOOMING בHDR משמעותי מאוד ואם צריך לבטל את הLocal Dimming כדי להוריד את הבלומינג בקצת בלי שהשחור הופך לאפור כהה, זה מציק בטלויזיה במחיר כזה (5.5K).

על OLED כמובן אין מה לדבר מבחינת איכות תמונה, רק שהתקציב מאפשר OLED 55 ואני לא בטוח עד כמה משמעותי ההבדל בבהירות ביחס לSM9500 בחדר מואר.

ובכלל - איך הSM9500 ביחס לNano90? לא מצאתי תשובה באינטרנט כי אין כמעט ביקורות לNano90 ואין בכלל השוואה בין דגמי NanoCell 2019 לחדשים

למישהו יצא להשתנמך בגודל בשביל OLED? אשמח לתגובות

בשל האחריות אני סגור על ח.י בגלל מה שקראתי על היבואנים אחרים אז דגמים מוצלחים כמו הQ70 לא רלוונטיים לצערי למרות שהמחיר אטרקטיבי.

תודה!

ויטלי
...
·
א. לא משה איך Nano90 יחסית ל-SM9500, כי אם היא יותר טובה (או אפילו זהה) היא בטוח תעלה יותר - כי היא חדשה.
ואם היא תעלה אותו הדבר - היא בטוח הרבה פחות טובה - כי היא יותר חדשה.

ב. מה לגבי XF9005 של סוני?
הם מקבלים שירות עכשיו מברימאג, ואנשים נכון לעכשיו די מרוצים מרמת השירות.

alont
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 96
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #5 

אי אפשר לענות על השאלה הזאת מבלי לדעת מה יהיה מרחק הצפייה

HellWarrior פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 44
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #6 

alont כתב:אי אפשר לענות על השאלה הזאת מבלי לדעת מה יהיה מרחק הצפייה
...
נכון
המרחק מה SM9500 שכרגע תלויה לספה הוא 3.3 מטר בערך

alont
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 96
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 14 פעמים

שליחה #7 

בשביל להנות כמו שצריך מסרטים ותכנים איכותיים אחרים במרחק כזה, אתה צריך גודל 75 לפחות. במילים אחרות, אם אין לך דרך להקטין את מרחק הצפייה או להגדיל את התקציב, OLED היא לא אופציה מומלצת.

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”