מחפש פתרון להקצאת כתובות סטטיות ברשת ביתית עם FIBERBOX
צורך:
הקצאת כתובות IP סטטיות ברשת ביתית עבור רכיבים ללא יכולת פנימית כזו (XIAOMI ROBOT, BROADLINK RM PRO) לצורך עבודה בבית חכם (Home Assistant). הם כל הזמן מקבלות כתובת אחרת ואז אני צריך לשנות קבצי הגדרה ב- HA.
בעיה:
יש לי הוט FIBERBOX המשמש כראוטר ראשי בבית (כתובת 192.168.1.1).
אין לו אפשרות להקצות כתובות IP סטטיות ב- DHCP (כן אני יודע הוט גרועים) - ב- FIBERBOX4K יש כזו אופציה.
נתונים נוספים:
יש לי ראוטר נוסף NETGEAR R6700V2 המשמש כרגע כ- AP בכתובת 192.168.1.10.
האם אני יכול להגדיר את הרשת בצורה אחרת, עם הציוד הקיים, ולשמור על היכולות הקיימות של ה- MINIFIBER?
אולי לבטל את הגדרת ה- R6700v2 כ- AP ולהשתמש בו כ- DHCP SERVER?
אם כן אז איך אילו שינויים עליי לעשות?
הקצאת כתובות IP סטטיות ברשת ביתית עבור רכיבים ללא יכולת פנימית כזו (XIAOMI ROBOT, BROADLINK RM PRO) לצורך עבודה בבית חכם (Home Assistant). הם כל הזמן מקבלות כתובת אחרת ואז אני צריך לשנות קבצי הגדרה ב- HA.
בעיה:
יש לי הוט FIBERBOX המשמש כראוטר ראשי בבית (כתובת 192.168.1.1).
אין לו אפשרות להקצות כתובות IP סטטיות ב- DHCP (כן אני יודע הוט גרועים) - ב- FIBERBOX4K יש כזו אופציה.
נתונים נוספים:
יש לי ראוטר נוסף NETGEAR R6700V2 המשמש כרגע כ- AP בכתובת 192.168.1.10.
האם אני יכול להגדיר את הרשת בצורה אחרת, עם הציוד הקיים, ולשמור על היכולות הקיימות של ה- MINIFIBER?
אולי לבטל את הגדרת ה- R6700v2 כ- AP ולהשתמש בו כ- DHCP SERVER?
אם כן אז איך אילו שינויים עליי לעשות?
נערך לאחרונה על ידי theone ב 01/06/2020 17:29, נערך פעם 1 בסך הכל.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17925
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2490 פעמים
למה לא תקנה ראוטר איכותי (שיאפשר לך להגדיר כל מה שתרצה)ותחבר אותו להוטבוקס לאחר שתגדיר אותו כברידג׳?
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
לא הבנתי, יש לך גם ראוטר NETGEAR בנוסף ל-FIBERBOX? אם כן אז הפתרון ממש קל - כבה לגמרי את ה-DHCP על ה-FIBERBOX וקבע לו IP סטטי 192.168.1.1 ותפעיל במקום זה את ה-DHCP על ה-NETGEAR (שבתקווה כן תומך בהקצאת כתובות סטטית) כשהוא מחלק כתובות בטווח 192.168.1.0/24 ותצמיד את הכתובת 192.168.1.1 ל-MAC של ה-FIBERBOX (ככה ששום דבר אחר לא יתנגש איתו).theone כתב:הראוטר NETGEAR מספיק איכותי לדעתי - הבעיה היא לא בראוטר.
אם אני מגדיר את ה- FIBERBOX כ- BRIDGE אני מאבד פונקציונאליות כפי שכתבתי.
לדעתי גם את יכולות ההקלטה וה- FOLLOW ME בין הממיר הראשי לממירי ה- MINI....
אם אין לך ראוטר נוסף, שתומך בהקצאה סטטית, תבדוק אם במקרה ב-FIBERBOX יש אפשרות להגביל את טווח ה-IP שה-DHCP מחלק להיות רק חלק מהטווח של כל הרשת - לדוגמה אצלי הרשת היא בטווח 192.168.1.1 עד 192.168.1.254 אבל ה-DHCP מקונפג לחלק רק בטווח 192.168.1.128 עד 192.168.1.254, ולמחשבים הנייחים והציוד שנשאר תמיד בבית (טלויזיה וכו') אני מקנפג IP ססטי על המכשיר עצמו בטווח שבין 192.168.1.2 ל-192.168.1.127 והוא בכלל לא מקבל IP מה-DHCP.
אם ה-FIBERBOX לא תומך אפילו בזה, כנראה שתצטרך להתקין שרת DHCP נפרד מהראוטר. אם יש לך מחשב שתמיד דולק אתה יכול להתקין עליו. אם אין לך אז אתה יכול לקנות Raspberry Pi ב-$35.
כן יש לי ראוטר נוסף (NETGEAR) ויש לו אופציה להקצאה סטטית עבור DHCP, בגלל זה אני רוצה להשתמש בו.
אני חושב שכבר ניסיתי את זה בעבר ולא הצלחתי - אנסה שוב.
FIBERBOX כבר מוקצה ל- 192.168.1.1
אכבה את ה- DHCP שלו (כרגע מוגדר להקצות 192.168.1.180 - 192.168.1.254)
NETGEAR כבר מוקצה ל- 192.168.1.10
אבטל את הגדרת ה- NETGEAR כ- AP.
אגדיר בו DHCP כמו שהיה ב- FIBERBOX (חלק מהכתובות)
שאלה נוספת, לאחר שאני עושה זאת מה אני רושם בגדרות ה- GATEWAY של הקליינטים? את ה- FIBERBOX (שהוא גם המודם)? או ה- NETGEAR?
אני מניח שזה עדיין ה- FIBERBOX, נכון?
שאלה נוספת, לאחר שאני עושה זאת מה אני רושם בגדרות ה- GATEWAY של הקליינטים? את ה- FIBERBOX (שהוא גם המודם)? או ה- NETGEAR?
אני מניח שזה עדיין ה- FIBERBOX, נכון?
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
אה, נכון, שכחתי את זה - אתה צריך להגדיר ל-NETGEAR לתת את ה-FIBERBOX בתור ה-GATEWAY (כי כברירת מחדל הוא נותן את עצמו, והוא לא הראוטר שלך) ואז לא צריך להגדיר ב-CLIENTS שום דבר. אם אין לו את האפשרות הזאת אז לרוע המזל השיטה של ה-DHCP על ה-NETGEAR לא תעבוד, ותצטרך להשתמש ב-DHCP על מכשיר נפרד (או שתתקין OPENWRT על ה-NETGEAR אם אתה מספיק אמיץ).theone כתב:כן יש לי ראוטר נוסף (NETGEAR) ויש לו אופציה להקצאה סטטית עבור DHCP, בגלל זה אני רוצה להשתמש בו.
אני מניח שזה עדיין ה- FIBERBOX, נכון?...
סוף סוף היה לי זמן להשבית את הרשת הביתית - ללא יותר מדי תלונות מהדיירים הקטנים
- ולנסות את ההגדרות החדשות.
השבתתי את ה- DHCP ב- FIBERBOX
שיניתי את ה- NETGEAR ולמצב ראוטר (ללא חיבור WAN ל- אינטרנט)
הפעלתי את ה- DHCP ב- NETGEAR.
חיבור ה- INTERNET בראוטר ה- NETGEAR, אשר משתמש בחיבור ה- WAN, לא מוגדר ולא מחובר - החיבור לרשת הוא דרך ה- FIBERBOX כפי שכתבתי ב- OP.
התוצאה:
הקליינטים מקבלים כתובת מה NETGEAR כמצופה -
אין להם חיבור ל- INTERNET.
בבדיקת ההגרות רשת שהם מקבלים מה- NETGEAR אני רואה שה- GATEWAY שהקליינטים מקבלים דרך ה- DHCP הוא ה- NETGEAR ולא ה- FIBERBOX שהוא החיבור לרשת - יכול להסביר את בעיית החיבור ל- INTERNET.
במצב הנתון לא מצאתי איפה להגדיר ב- NETGEAR כתובת ל- GATEWAY אחר ?!?!
תזכורת - אני עדיין רוצה את ה- FIBERBOX כ- GATEWAY ל- INTERNET בשל היכולות של הכיסוי של רשת ה- WIFI בעזרת שני ה- MINI FIBER המפוזרים בבית.
מה עכשיו? יש פתרון אחר?
חיבור ה- INTERNET בראוטר ה- NETGEAR, אשר משתמש בחיבור ה- WAN, לא מוגדר ולא מחובר - החיבור לרשת הוא דרך ה- FIBERBOX כפי שכתבתי ב- OP.
התוצאה:
הקליינטים מקבלים כתובת מה NETGEAR כמצופה -
אין להם חיבור ל- INTERNET.
בבדיקת ההגרות רשת שהם מקבלים מה- NETGEAR אני רואה שה- GATEWAY שהקליינטים מקבלים דרך ה- DHCP הוא ה- NETGEAR ולא ה- FIBERBOX שהוא החיבור לרשת - יכול להסביר את בעיית החיבור ל- INTERNET.
תזכורת - אני עדיין רוצה את ה- FIBERBOX כ- GATEWAY ל- INTERNET בשל היכולות של הכיסוי של רשת ה- WIFI בעזרת שני ה- MINI FIBER המפוזרים בבית.
מה עכשיו? יש פתרון אחר?
- jagheadg
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1184
- נתן תודות: 63 פעמים
- קיבל תודות: 99 פעמים
@theone
תסתכל פה: https://www.hometheater.co.il/vp3051183#3051183
הפתרון היחידי שהצלחתי לעשות בלי לנטרל את המיני והתכונות שהוא מציע.
ההוט פייברבוקס הוא חתיכת ז** באפשרויות שהוא נותן.
ההוט פייברבוקס הוא חתיכת ז** באפשרויות שהוא נותן.
- kingikra
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8141
- נתן תודות: 355 פעמים
- קיבל תודות: 249 פעמים
איך הגדרת את ה WAN בנטגיר?theone כתב:סוף סוף היה לי זמן להשבית את הרשת הביתית - ללא יותר מדי תלונות מהדיירים הקטנים- ולנסות את ההגדרות החדשות.
התוצאה:
הקליינטים מקבלים כתובת מה NETGEAR כמצופה -![]()
אין להם חיבור ל- INTERNET.![]()
מה עכשיו? יש פתרון אחר?...
לפי מה שהבנתי ביטלת את ה- WIFI של FIBERBOX וחיברת בין LAN של FIBERBOX ל- WAN של NETGEAR ואז הם ברשת משל עצמם.jagheadg כתב:@theone
ההוט פייברבוקס הוא חתיכת ז** באפשרויות שהוא נותן....
לא הבנתי אז על איזה רשת יושבים ה- MINI FIBER? האם אתה מנצל את ה- WIFI שלהם ואם כן איזה רשת אלחוטית הם מתחברים? של ה- NETGEAR?
אם כן אז עיבדת נקודת רשת אלחוטית אחת של ה- FIBERBOX.
בקיצור אתה צריך שרת DHCP שגם מאפשר להגדיר בו ידנית את כתובת ה-Default Gateway שהוא מחלק לצרכנים.
לקנות רסברי פאי 4 יכול להיות רעיון טוב.
אתה יכול גם להפוך את המחשב שלך לשרת DHCP (ע"י תוכנה ייעודית או להריץ ברקע מכונה וירטואלית דלת משאבים מבוססת לינוקס) אבל המחשב יהיה חייב להיות דולק כל הזמן.
הייתי גם מגדיר במצב הנוכחי את כתובת ה-DG באחד המכשירים ידנית לכתובת של הפייברבוקס בשביל לוודא שאין עוד בעיה שבגללה אין לך גלישה.
לקנות רסברי פאי 4 יכול להיות רעיון טוב.
אתה יכול גם להפוך את המחשב שלך לשרת DHCP (ע"י תוכנה ייעודית או להריץ ברקע מכונה וירטואלית דלת משאבים מבוססת לינוקס) אבל המחשב יהיה חייב להיות דולק כל הזמן.
הייתי גם מגדיר במצב הנוכחי את כתובת ה-DG באחד המכשירים ידנית לכתובת של הפייברבוקס בשביל לוודא שאין עוד בעיה שבגללה אין לך גלישה.
חחח הייתי במצב שלך הוט שיקח אותם...
תעיף אתה הפיבר בוקס תגיד להם אני רוצה ראוטר רגיל...
בראוטורים היותר חדשים שלהם(שהם גם בדיחה) יש את זה....
אל תשכח שזה מאוד נחמד לשחק עם RPI וכל מיני רכיבי רשת שונים אבל DHCP זה לא משהו שאתה רוצה שיפול שאתה לא בבית
לך תספר לאשיתך איך מרימים את RPI או לך תמצא עכשיו כרטיס זיכרון כי שלך נשרף
כמה שהוט *** יש דברים שהם יכולים לעשות כמו DHCP...
תעיף אתה הפיבר בוקס תגיד להם אני רוצה ראוטר רגיל...
בראוטורים היותר חדשים שלהם(שהם גם בדיחה) יש את זה....
אל תשכח שזה מאוד נחמד לשחק עם RPI וכל מיני רכיבי רשת שונים אבל DHCP זה לא משהו שאתה רוצה שיפול שאתה לא בבית
לך תספר לאשיתך איך מרימים את RPI או לך תמצא עכשיו כרטיס זיכרון כי שלך נשרף
כמה שהוט *** יש דברים שהם יכולים לעשות כמו DHCP...