גודל דיסק און קי שונה ממה שמתואר על האריזה

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
udilizi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 230
שם מלא: אודי כהן
נתן תודות: 3 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #1 

ערב טוב רכשתי היום דיסק און קי בנפח 128 גיגה מחברת ksp
הדגם הוא SanDisk Cruzer Snap USB 2.0 128GB SDCZ62-128G-G35
עכשיו כאשר חיברתי בפעם הראשונה למחשב ראיתי אחסון 114 גיגה מה שנראה נורמלי לאחר פירמוט צרבתי עליו חלונות 10 כדי שאוכל להישתמש בו להתקנות מהבוט אבל לאחר צריבה של חלונות נפח האיחסון משתנה ל 32 גיגה ולא 128 מה עליי לעשות לא משנה כמה שיחקתי בהגדרות ניהול הדיסקים בסופו של דבר אני רואה התקן בנפח 32 גיגה שאמור לתת 128 גיגה אשמח לעזרה

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10914
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 1941 פעמים

שליחה #2 

לפי מה שאתה מתאר הכותרת שלך מטעה.
הגודל מתאים למה שרשום על האריזה.
משהו שעשית, גרם לך לראות נפח קטן יותר.
כלומר נראה שהבעיה היא לוגית ולא פיזית.

מה זה צרבתי? לא צורבים כלום על דיסק און קי.
מה בדיוק עשית?
אולי בתהליך שעשית בוצע פירמוט ב- FAT?
אולי נוצרו פרטישיונים חבויים, ולכן אתה רואה רק 32GB?

udilizi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

מאז ומתמיד הייתי צורב על דיסק און קי חלונות ומשתמש בו להתקנות תמיד הנפח היה נשאר זהה לאחר בדיקה במנהל הקבצים יש 2 מחיצות אבל גם שאני מאחד אותם לאחר פירמוט אני רואה רק מחיצה 1 32 גיגה

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #4 

udilizi כתב:ערב טוב רכשתי היום דיסק און קי בנפח 128 גיגה מחברת ksp
הדגם הוא SanDisk Cruzer Snap USB 2.0 128GB SDCZ62-128G-G35
עכשיו כאשר חיברתי בפעם הראשונה למחשב ראיתי אחסון 114 גיגה מה שנראה נורמלי לאחר פירמוט צרבתי עליו חלונות 10 כדי שאוכל להישתמש בו להתקנות מהבוט אבל לאחר צריבה של חלונות נפח האיחסון משתנה ל 32 גיגה ולא 128 מה עליי לעשות לא משנה כמה שיחקתי בהגדרות ניהול הדיסקים בסופו של דבר אני רואה התקן בנפח 32 גיגה שאמור לתת 128 גיגה אשמח לעזרה
...
קודם כל לגבי למה אתה רואה 114 ולא 128 - זה ככה בכל הדיסקים שנמכרים, וזה נובע מהבדל בין שיטת החישוב של השטח בין היצרן למערכת ההפעלה.
היצרן מחשב קילובייט בתור 1000=3^10 ביט ומגבייט בתור 1000=3^10 קילובייט כלומר מליון בייט. מהבחינה הזאת 128 ג'יגה זה 9^10*128 בייט.
מערכת ההפעלה, לעומת זאת, עובדת בצורה בינארית ומחשבת שטח בעיקר לפי חזקות של 2, כלומר קילובייט אחד הוא 1024=10^2 בייט ומגבייט אחד הוא 1024=10^2 קילובייט, או 1048576 בייט. לפי החישוב הזה ג'יגה הוא 1073741824 בייט. בחישוב קל יוצא ש-128 גי'גה לפי החישוב של היצרן הוא סביב ה-119 ג'יגה לפי החישוב של מערכת ההפעלה. לא יכול להסביר לגמרי את ה-5 ג'יגה הנותרים, מניח שזה קשור לשטח שנשמר כתחליף לשטחים פגומים. למה היצרן מפרסם שטח ברוטו עם חישוב שונה ממערכת ההפעלה? כי הוא יכול ככה להציג את המוצר כאילו הוא מכיל יותר נפח ממה שהוא באמת. העניין הוא שאי-אפשר להימלט מזה כי כל אבל ממש כל היצרנים עושים את זה.

לגבי ה-32 ג'יגה - אני מניח שזה נובע משימוש במערכת הקבצים FAT32. טכנית הגודל המקסימלי של Partition שם הוא 17 טרה, אבל למערכת הקבצים המיושנת הזאת (שקיימת עוד מ-Windows 98!) יש הרבה בעיות, בעיקר שהגודל המקסימלי של קובץ בודד הוא 4GB (ולכן אתה לא יכול לשים עליה סרטי HD לדוגמה) ושאם כותבים הרבה קבצים קטנים ל-Partition גדול זה גורם לבזבוז גדול של שטח פנוי. בגדול מייקרוסופט לא רוצה שתשתמש במערכת הקבצים הזאת ותיתקל בבעיות האלה אז היא חוסמת (החל מ-Windows 2000) את הגודל המקסימלי שניתן ליצור ל-32 ג'יגה. לעומת זאת Windows כן יודע לקרוא מערכות FAT32 קיימות, גם אם הן גדולות מ-32 ג'יגה, ויצרניות כונני ה-USB לרוב משתמשות בזה ומביאות לך את הכונן כשהוא כבר מפורמט כ-FAT32 בגודל הכונן המלא (128 ג'יגה במקרה שלך), אבל ברגע שאתה מחליט לפרמט אותו מחדש, Windows מגביל אותך ל-32 ג'יגה.

אם אתה רוצה לנצל את כל שטח הדיסק, יש לך שתי אפשרויות - (1) להשתמש במערכת קבצים מודרנית יותר, כשבמקרה של Windows מדובר ב-NTFS או exFat ובמקרה של לינוקס מדובר ב-ext4 או (2) לפרמט את הדיסק הקיים ל-FAT32 עם תוכנת צד ג' (כלומר לא מתוך Windows), שלא כפופה להגבלה של ה-32 ג'יגה ויכולה ליצור מחדש את אותו Partition בגודל 128 ג'יגה. ההמלצה שלי היא על gparted, שמגיעה כמעט עם כל Linux Live CD, ויכולה גם להרחיב Partition קיים בלי למחוק את מה שיש בו.

בהצלחה.

udilizi פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

עזרת לי המון תודה על ההסבר המעמיק

שלח תגובה