כיול LG NANO90

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
Shasoosh פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1857
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 143 פעמים

שליחה #1 

קיבלתי היום את הטלוויזיה הנ״ל (מאוד מרוצה!) ותהיתי אם מישהו הצליח לכייל אותה לשביעות רצונו.
אין עדיין הרבה מידע ברשת (אפילו סקירה מעמיקה עדיין אין) אבל אולי מישהו בפורום כבר הספיק לשחק איתה ויכול לשתף.

qsub00
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1020
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 85 פעמים

שליחה #2 

מה שאני מציע זה שבימים הראשונים של השימוש אל תשנה כלום, עשה רשימה של מה מפריע לך ומה משך לך את העין.
אחרי כמה ימים כאלו, עבור על הרשימה, סדר לפי העדפות לשינוי, ורק אז תתחיל לבדוק תוך כדי רישום השינויים שאתה עושה כך שתוכל תמיד לחזור למצב קודם.
אישית, לפני כל התהליך הזה, עברתי על כל אפשרויות התפריט וסימנתי לי "מועמדים לשינויים", וכמובן שנעזרתי בהוראות ההפעלה, גם אלו שבקובץ PDF וגם אלו שבמצגת (גם במכשיר עצמו).
בהצלחה!
נ.ב.
אצלי זה SM9500, אם זה משנה משהו...

Animor
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 815
נתן תודות: 102 פעמים
קיבל תודות: 169 פעמים

שליחה #3 

@Shasoosh
·
תתחדש! תוכל לתת קצת יותר פרטים על המסך? למשל:
1. איך השחורים?
2. עד כמה יש blooming?
3. האם זה מורגש שיש יחסית מעט אזורי dimming? נדמה לי שקראתי שיש רק 32.
4. איך הוא מציג תכני HDR ו-DV?

Shasoosh פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #4 

תודה.

אני מאוד מרוצה. אחת הדאגות שהיו לי זה עניין התרגום שמאיר את כל המסך כמו בדגמים של סמסונג. אצלי אין לבעיה הזאת זכר.
תכני HDR ו DV מדהימים.

לגבי איזורי ה dimming ושחורים, לא יודע. אין לי כל כך למה להשוות.
מה שכן שחור הוא שחור ולא אפור.

Animor
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #5 

@Shasoosh
תודה על הפירוט!
לגבי מיעוט אזורי ה-dimming, זה מורגש אם יש למשל תמונה חשוכה ועצם בהיר שנע בה. התופעה השלילית היא מעין אזורים בהירים סביב החפץ שנעים יחד איתו.

Shasoosh פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #6 

הרצתי כמה סרטונים ביוטיוב של ריבוע לבן שרץ על רקע שחור. בחלק מהסרטונים רואים הילה סביב האובייקט שכמעט ונעלמה כששיניתי בהגדרות ל ״גבוה״ את העמעום המקומי.

אגב, כשכיביתי את העמעום לגמרי כל המסך הפך לאפור וזה הדגיש לי את ההבדל בין האפור לשחור שאני מקבל.

אסייג שוב שחוץ מכמה פעמים שנתקלתי ב OLED לא יצא לי ממש לבחון את ההבדלים לעומק.

יחד עם זאת, לאחר מספר ימים עם הטלוויזיה עוד לא מצאתי משהו אחד שגורם לי לדיסוננס מהרכישה.

Shasoosh פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #7 

אוסיף שבדקתי את עניין הכתוביות לעומק עם מספר תכנים חשוכים ועם אותו פרק מנטפליקס שבדקו בפורום בעבר (ההתחלה של פרק 3 The haunting of hill house) וזה פשוט תענוג ביחס לזוועות שראיתי בסרטונים פה בפורום.

אפס בלומינג סביב הכתוביות.

mdk_25
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4633
נתן תודות: 136 פעמים
קיבל תודות: 669 פעמים

שליחה #8 

Shasoosh כתב:תודה.

אני מאוד מרוצה. אחת הדאגות שהיו לי זה עניין התרגום שמאיר את כל המסך כמו בדגמים של סמסונג. אצלי אין לבעיה הזאת זכר.
תכני HDR ו DV מדהימים.

לגבי איזורי ה dimming ושחורים, לא יודע. אין לי כל כך למה להשוות.
מה שכן שחור הוא שחור ולא אפור.
...
·
למה חששת מבעיה של מסכי סמסונג, במסך של LG?

Shasoosh פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #9 

mdk_25 כתב:
...
...
·
למה חששת מבעיה של מסכי סמסונג, במסך של LG?
...
·חששתי מהבעיה עצמה ביודעין שלא אוכל לצפות בסרט בשלווה כשהבעיה הזאת קיימת.
נתקלתי בה בעבר גם במסכים של HiSense אם אני לא טועה.

Shasoosh פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #10 

בדקה 8:00 הוא מדבר על השחורים של ה Nano90

Animor
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #11 

הסקירה מאוד משכנעת לקנות את המסך הזה. במיוחד כשהוא זול משמעותית מהמתחרים, כמו XH9505 ו-Q90. נראה ש-LG עשו כאן קפיצת מדרגה באיכות של מסכי ה-LED שלהם. מה שמפתיע (אותי לפחות) זה שהוא משבח כל כך את השחורים של מסך שהוא בכלל IPS ולא VA...

שאלה כללית לגבי local dimming: האם זו אחת ההגדרות עיבוד התמונה שממליצים תמיד לכבות? או שזה פיצ'ר שדווקא כדאי להשאיר פועל?

mdk_25
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4633
נתן תודות: 136 פעמים
קיבל תודות: 669 פעמים

שליחה #12 

Animor כתב:הסקירה מאוד משכנעת לקנות את המסך הזה. במיוחד כשהוא זול משמעותית מהמתחרים, כמו XH9505 ו-Q90. נראה ש-LG עשו כאן קפיצת מדרגה באיכות של מסכי ה-LED שלהם. מה שמפתיע (אותי לפחות) זה שהוא משבח כל כך את השחורים של מסך שהוא בכלל IPS ולא VA...

שאלה כללית לגבי local dimming: האם זו אחת ההגדרות עיבוד התמונה שממליצים תמיד לכבות? או שזה פיצ'ר שדווקא כדאי להשאיר פועל?
...
·
רוב הסיכויים שהוא גם לא ממש מתקרב לרמה של המתחרים.
ה״מתחרים״ מתחרים יותר מול ליין ה-OLED של LG.
אמנם אין עדיין סקירות rtings של המסך, אבל סביר להניח שהוא לא יהיה שונה מאוד מ-SM9000 שקדם לו.

Animor
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #13 

אני ממש לא בטוח שאתה צודק לגבי ההשוואה ל-SM9000, שאפילו לא כולל FALD בגודל של 65 ומטה.
אם כבר, ה-nano90 הוא שיפור של SM9500. לפי סקירת הוידאו 3 תגובות מעל, לפי מה שקראתי בסקירה אחרת וגם לפי מה שמתאר פה Shasoosh - החיסרון הגדול של סדרת הנאנוסל של 2019 הרבה פחות קיים כאן, וה-nano90 מציג שחורים אמיתיים עם contrast גבוה.
לכן, אני חושב שלא רק שהוא דווקא כן מתקרב לרמה של XH9505 ו-Q90 (שאגב עבר דגרדציה בסדרת ה-T), הוא מהווה להם תחרות לא רעה ובמחיר עדיף.

עריכה: קראתי עכשיו בתגובות של סקירת הוידאו של אנדרו, וכששאלו אותו ישירות איך ה-nano90 ביחס ל-XG9505, הוא אמר שהוא מעדיף את ה-Sony.
נערך לאחרונה על ידי Animor ב 04/06/2020 10:22, נערך פעם 1 בסך הכל.

HellWarrior
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 44
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #14 

יש לי SM9500 שאני שוקל להחזיר בשל הבלומינג הרב למרות שהתמונה בהירה חדה ונהדרת.

מעניין האם בNano90 שיש בו שליש איזורי הארה ביחס לSM9500 הצליחו לבצע שיפור משמעותי.

acker16
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 532
נתן תודות: 8 פעמים
קיבל תודות: 31 פעמים

שליחה #15 

ראיתי את הביקורת הזו כהתלבטתי אם לקנות את ה SM9000 או לשלם 35% יותר על הnano90
משהו בה הרגיש לי "מכור", זה הרגיש יותר כמו פרסומת מאשר ביקורת ולכן בחרתי להתעלם ממנה.
אם טעיתי והביקורת אמיתית וLG הצליחו לייצר מסך מוצלח זה באמת game changer.

אני רק יכול להגיד שבsm9000 הבלומינג מאוד מורגש וגם הטלוויזיה חשוכה מאוד, בעיקר בHDR. אולי זה עניין של הגדרות כי לא היה לי עדיין זמן "לשחק איתה".

Animor
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #16 

באלו מקרים יש אצלכם ב-blooming מורגש מאוד ב-SM9000 וב-SM9500? כלומר אני מניח שבאופן רגיל אנשים לא צופים בכדור לבן שזז מצד לצד...

qsub00
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1020
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 85 פעמים

שליחה #17 

HellWarrior כתב:יש לי SM9500 שאני שוקל להחזיר בשל הבלומינג הרב למרות שהתמונה בהירה חדה ונהדרת.

מעניין האם בNano90 שיש בו שליש איזורי הארה ביחס לSM9500 הצליחו לבצע שיפור משמעותי.
...

למזלי לא כל פיפס קטן מפריע לי, או שיתכן ששינויי הגדרות כלשהן מגבירות את התופעה אצלך.
נסה לחזור להגדרות יצרן ולבדוק אם עדיין התופעה בולטת, ההחלטה היא אישית, כמובן.
·

Animor
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #18 

סקירה חדשה של ה-nano90:
https://www.techradar.com/uk/reviews/lg ... -65nano906
הסיכום:
The 65NANO906 is by far LG’s best ever LCD TV. It finally finds a way to massively improve - if not quite fully solve - LG’s long-running LCD contrast and backlight problems. It does this, too, without sacrificing the viewing angle benefits of IPS LCD screens, while also bringing out the strengths of LG’s Nanocell color technology in a way we’ve never been able to appreciate before
...
יש גם חיסרון לא קטן:
The way the 65NANO906 keeps adjusting its backlight to try and optimise black levels can lead to some instability during dark scenes, too. And the screen has a bad habit of turning off its backlight entirely during fade to blacks - a process which certainly boosts black levels, but also causes distracting flickers as the backlight flicks off and then on again.

Overall there are still enough backlight issues with the 65NANO906 to give you cause for thought if you often find yourself watching TV in a dark room, where backlight flaws are more noticeable.
...
עוד נקודה מעניינת: בסקירות שראיתי נסקר דגם ה-''65, שמגיע עם 32 אזורי הארה.
לפי מה שקראתי, דגם ה-''75 מגיע עם 50 אזורי הארה, כך שאני מניח שהוא משפר עוד יותר את המצב.

spon83
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 995
נתן תודות: 166 פעמים
קיבל תודות: 108 פעמים

שליחה #19 

acker16 כתב:ראיתי את הביקורת הזו כהתלבטתי אם לקנות את ה SM9000 או לשלם 35% יותר על הnano90
משהו בה הרגיש לי "מכור", זה הרגיש יותר כמו פרסומת מאשר ביקורת ולכן בחרתי להתעלם ממנה.
אם טעיתי והביקורת אמיתית וLG הצליחו לייצר מסך מוצלח זה באמת game changer.
...
מסכים, הסרטון נראה "מכור"
נחכה לביקורת יותר אמינה סטייל וינסנט/Rtings

Animor
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #20 

@spon83