כיול LG NANO90
מה שאני מציע זה שבימים הראשונים של השימוש אל תשנה כלום, עשה רשימה של מה מפריע לך ומה משך לך את העין.
אחרי כמה ימים כאלו, עבור על הרשימה, סדר לפי העדפות לשינוי, ורק אז תתחיל לבדוק תוך כדי רישום השינויים שאתה עושה כך שתוכל תמיד לחזור למצב קודם.
אישית, לפני כל התהליך הזה, עברתי על כל אפשרויות התפריט וסימנתי לי "מועמדים לשינויים", וכמובן שנעזרתי בהוראות ההפעלה, גם אלו שבקובץ PDF וגם אלו שבמצגת (גם במכשיר עצמו).
בהצלחה!
נ.ב.
אצלי זה SM9500, אם זה משנה משהו...
אחרי כמה ימים כאלו, עבור על הרשימה, סדר לפי העדפות לשינוי, ורק אז תתחיל לבדוק תוך כדי רישום השינויים שאתה עושה כך שתוכל תמיד לחזור למצב קודם.
אישית, לפני כל התהליך הזה, עברתי על כל אפשרויות התפריט וסימנתי לי "מועמדים לשינויים", וכמובן שנעזרתי בהוראות ההפעלה, גם אלו שבקובץ PDF וגם אלו שבמצגת (גם במכשיר עצמו).
בהצלחה!
נ.ב.
אצלי זה SM9500, אם זה משנה משהו...
תודה.
אני מאוד מרוצה. אחת הדאגות שהיו לי זה עניין התרגום שמאיר את כל המסך כמו בדגמים של סמסונג. אצלי אין לבעיה הזאת זכר.
תכני HDR ו DV מדהימים.
לגבי איזורי ה dimming ושחורים, לא יודע. אין לי כל כך למה להשוות.
מה שכן שחור הוא שחור ולא אפור.
אני מאוד מרוצה. אחת הדאגות שהיו לי זה עניין התרגום שמאיר את כל המסך כמו בדגמים של סמסונג. אצלי אין לבעיה הזאת זכר.
תכני HDR ו DV מדהימים.
מה שכן שחור הוא שחור ולא אפור.
הרצתי כמה סרטונים ביוטיוב של ריבוע לבן שרץ על רקע שחור. בחלק מהסרטונים רואים הילה סביב האובייקט שכמעט ונעלמה כששיניתי בהגדרות ל ״גבוה״ את העמעום המקומי.
אגב, כשכיביתי את העמעום לגמרי כל המסך הפך לאפור וזה הדגיש לי את ההבדל בין האפור לשחור שאני מקבל.
אסייג שוב שחוץ מכמה פעמים שנתקלתי ב OLED לא יצא לי ממש לבחון את ההבדלים לעומק.
יחד עם זאת, לאחר מספר ימים עם הטלוויזיה עוד לא מצאתי משהו אחד שגורם לי לדיסוננס מהרכישה.
אגב, כשכיביתי את העמעום לגמרי כל המסך הפך לאפור וזה הדגיש לי את ההבדל בין האפור לשחור שאני מקבל.
אסייג שוב שחוץ מכמה פעמים שנתקלתי ב OLED לא יצא לי ממש לבחון את ההבדלים לעומק.
יחד עם זאת, לאחר מספר ימים עם הטלוויזיה עוד לא מצאתי משהו אחד שגורם לי לדיסוננס מהרכישה.
אוסיף שבדקתי את עניין הכתוביות לעומק עם מספר תכנים חשוכים ועם אותו פרק מנטפליקס שבדקו בפורום בעבר (ההתחלה של פרק 3 The haunting of hill house) וזה פשוט תענוג ביחס לזוועות שראיתי בסרטונים פה בפורום.
אפס בלומינג סביב הכתוביות.
אפס בלומינג סביב הכתוביות.
·Shasoosh כתב:תודה.
תכני HDR ו DV מדהימים.
מה שכן שחור הוא שחור ולא אפור....
למה חששת מבעיה של מסכי סמסונג, במסך של LG?
הסקירה מאוד משכנעת לקנות את המסך הזה. במיוחד כשהוא זול משמעותית מהמתחרים, כמו XH9505 ו-Q90. נראה ש-LG עשו כאן קפיצת מדרגה באיכות של מסכי ה-LED שלהם. מה שמפתיע (אותי לפחות) זה שהוא משבח כל כך את השחורים של מסך שהוא בכלל IPS ולא VA...
שאלה כללית לגבי local dimming: האם זו אחת ההגדרות עיבוד התמונה שממליצים תמיד לכבות? או שזה פיצ'ר שדווקא כדאי להשאיר פועל?
שאלה כללית לגבי local dimming: האם זו אחת ההגדרות עיבוד התמונה שממליצים תמיד לכבות? או שזה פיצ'ר שדווקא כדאי להשאיר פועל?
·Animor כתב:הסקירה מאוד משכנעת לקנות את המסך הזה. במיוחד כשהוא זול משמעותית מהמתחרים, כמו XH9505 ו-Q90. נראה ש-LG עשו כאן קפיצת מדרגה באיכות של מסכי ה-LED שלהם. מה שמפתיע (אותי לפחות) זה שהוא משבח כל כך את השחורים של מסך שהוא בכלל IPS ולא VA...
שאלה כללית לגבי local dimming: האם זו אחת ההגדרות עיבוד התמונה שממליצים תמיד לכבות? או שזה פיצ'ר שדווקא כדאי להשאיר פועל?...
רוב הסיכויים שהוא גם לא ממש מתקרב לרמה של המתחרים.
ה״מתחרים״ מתחרים יותר מול ליין ה-OLED של LG.
אמנם אין עדיין סקירות rtings של המסך, אבל סביר להניח שהוא לא יהיה שונה מאוד מ-SM9000 שקדם לו.
אני ממש לא בטוח שאתה צודק לגבי ההשוואה ל-SM9000, שאפילו לא כולל FALD בגודל של 65 ומטה.
אם כבר, ה-nano90 הוא שיפור של SM9500. לפי סקירת הוידאו 3 תגובות מעל, לפי מה שקראתי בסקירה אחרת וגם לפי מה שמתאר פה Shasoosh - החיסרון הגדול של סדרת הנאנוסל של 2019 הרבה פחות קיים כאן, וה-nano90 מציג שחורים אמיתיים עם contrast גבוה.
לכן, אני חושב שלא רק שהוא דווקא כן מתקרב לרמה של XH9505 ו-Q90 (שאגב עבר דגרדציה בסדרת ה-T), הוא מהווה להם תחרות לא רעה ובמחיר עדיף.
עריכה: קראתי עכשיו בתגובות של סקירת הוידאו של אנדרו, וכששאלו אותו ישירות איך ה-nano90 ביחס ל-XG9505, הוא אמר שהוא מעדיף את ה-Sony.
אם כבר, ה-nano90 הוא שיפור של SM9500. לפי סקירת הוידאו 3 תגובות מעל, לפי מה שקראתי בסקירה אחרת וגם לפי מה שמתאר פה Shasoosh - החיסרון הגדול של סדרת הנאנוסל של 2019 הרבה פחות קיים כאן, וה-nano90 מציג שחורים אמיתיים עם contrast גבוה.
לכן, אני חושב שלא רק שהוא דווקא כן מתקרב לרמה של XH9505 ו-Q90 (שאגב עבר דגרדציה בסדרת ה-T), הוא מהווה להם תחרות לא רעה ובמחיר עדיף.
עריכה: קראתי עכשיו בתגובות של סקירת הוידאו של אנדרו, וכששאלו אותו ישירות איך ה-nano90 ביחס ל-XG9505, הוא אמר שהוא מעדיף את ה-Sony.
נערך לאחרונה על ידי Animor ב 04/06/2020 10:22, נערך פעם 1 בסך הכל.
- HellWarrior
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 44
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
יש לי SM9500 שאני שוקל להחזיר בשל הבלומינג הרב למרות שהתמונה בהירה חדה ונהדרת.
מעניין האם בNano90 שיש בו שליש איזורי הארה ביחס לSM9500 הצליחו לבצע שיפור משמעותי.
מעניין האם בNano90 שיש בו שליש איזורי הארה ביחס לSM9500 הצליחו לבצע שיפור משמעותי.
ראיתי את הביקורת הזו כהתלבטתי אם לקנות את ה SM9000 או לשלם 35% יותר על הnano90
משהו בה הרגיש לי "מכור", זה הרגיש יותר כמו פרסומת מאשר ביקורת ולכן בחרתי להתעלם ממנה.
אם טעיתי והביקורת אמיתית וLG הצליחו לייצר מסך מוצלח זה באמת game changer.
אני רק יכול להגיד שבsm9000 הבלומינג מאוד מורגש וגם הטלוויזיה חשוכה מאוד, בעיקר בHDR. אולי זה עניין של הגדרות כי לא היה לי עדיין זמן "לשחק איתה".
משהו בה הרגיש לי "מכור", זה הרגיש יותר כמו פרסומת מאשר ביקורת ולכן בחרתי להתעלם ממנה.
אני רק יכול להגיד שבsm9000 הבלומינג מאוד מורגש וגם הטלוויזיה חשוכה מאוד, בעיקר בHDR. אולי זה עניין של הגדרות כי לא היה לי עדיין זמן "לשחק איתה".
HellWarrior כתב:יש לי SM9500 שאני שוקל להחזיר בשל הבלומינג הרב למרות שהתמונה בהירה חדה ונהדרת.
מעניין האם בNano90 שיש בו שליש איזורי הארה ביחס לSM9500 הצליחו לבצע שיפור משמעותי....
למזלי לא כל פיפס קטן מפריע לי, או שיתכן ששינויי הגדרות כלשהן מגבירות את התופעה אצלך.
נסה לחזור להגדרות יצרן ולבדוק אם עדיין התופעה בולטת, ההחלטה היא אישית, כמובן.
·
סקירה חדשה של ה-nano90:
https://www.techradar.com/uk/reviews/lg ... -65nano906
הסיכום:
לפי מה שקראתי, דגם ה-''75 מגיע עם 50 אזורי הארה, כך שאני מניח שהוא משפר עוד יותר את המצב.
https://www.techradar.com/uk/reviews/lg ... -65nano906
הסיכום:
יש גם חיסרון לא קטן:The 65NANO906 is by far LG’s best ever LCD TV. It finally finds a way to massively improve - if not quite fully solve - LG’s long-running LCD contrast and backlight problems. It does this, too, without sacrificing the viewing angle benefits of IPS LCD screens, while also bringing out the strengths of LG’s Nanocell color technology in a way we’ve never been able to appreciate before...
עוד נקודה מעניינת: בסקירות שראיתי נסקר דגם ה-''65, שמגיע עם 32 אזורי הארה.The way the 65NANO906 keeps adjusting its backlight to try and optimise black levels can lead to some instability during dark scenes, too. And the screen has a bad habit of turning off its backlight entirely during fade to blacks - a process which certainly boosts black levels, but also causes distracting flickers as the backlight flicks off and then on again.
Overall there are still enough backlight issues with the 65NANO906 to give you cause for thought if you often find yourself watching TV in a dark room, where backlight flaws are more noticeable....
לפי מה שקראתי, דגם ה-''75 מגיע עם 50 אזורי הארה, כך שאני מניח שהוא משפר עוד יותר את המצב.
- spon83
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 995
- נתן תודות: 166 פעמים
- קיבל תודות: 108 פעמים
מסכים, הסרטון נראה "מכור"acker16 כתב:ראיתי את הביקורת הזו כהתלבטתי אם לקנות את ה SM9000 או לשלם 35% יותר על הnano90
...
נחכה לביקורת יותר אמינה סטייל וינסנט/Rtings