רכישת QLED לחדר שינה - האם לחשוש מבעיית בהירות משתנה בגלל כתוביות?

טלוויזיות ומסכים LED, QD, UHD, 4K
שלח תגובה
tomerp2c פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 36
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

הגיע הזמן לשדרג את מסך הסמסונג הישן שלי בחדר השינה (ES6200 - היסטורי אבל עושה עבודתו נאמנה חחח) למסך גדול יותר (מ46 ל55 אניץ') ולעלות ל4K.

אני מאוד אוהב את הLG OLED בסלון, אבל לחדר שינה חשבתי לחסוך קצת , לכן שקלתי לקנות RU8000 או Q70.

בביקורת של הQ70 באתר Rating נתקלתי במשפט מחשיד:

Subtitles also tend to trigger a change in brightness, which is somewhat distracting.

חפירה נוספת באינטרנט (וגם בפורום פה), העלתה שאכן יש בעיה מציקה בQLED , שנובעת ממנגנון הlocal dimming, של שינוי בהירות מסך בכל פעם שמופיעות כתוביות, בעיקר בסצינות חשוכות. בסרטונים שראיתי זה נראה ממש מציק.

אשמח לשמוע חוות דעת של אנשים שיש להם QLED, בכדי שאבין אם הבעיה קיימת בכל QLED או רק בדגמים מסוימים? האם העדכון הגרסה האחרון העלים או לפחות שיפר את התופעה?

אולי עדיף פשוט לחסוך בכסף, ללכת על הRU8000 ולוותר על יתרונות הQLED?

תודה מראש לעוזרים.

eldan
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 477
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 24 פעמים

שליחה #2 

@tomerp2c
· יש לי מסך סמסונג כבר שנה וחצי ונתקלתי בבעיית כתוביות רק שהייתיי אצל פרטנר tv אני יכול להעיד לך שביס ובסמארט tv של סמסונג אין תבעיה הזו .

tomerp2c פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #3 

@eldan
·תודה.
איזה דגם הסמסונג שלך?

dudis
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1788
נתן תודות: 104 פעמים
קיבל תודות: 106 פעמים

שליחה #4 

בעיית הכתוביות מופיעה רק באפליקציה הלוקאלית של סמסונג בחלק מהסרטים/סדרות בנטפליקס כשHDR מופעל בתמונה חשוכה וגם אפשר לפחות אצלי להוריד לוקאל דימינג , מעבר לזה עדיין לא נתקלתי בבעיה בתוכן אחר או בהזרמה דרך סטרימר

tomerp2c פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #5 

@dudis
תודה רבה.

אני כרגע ממש מתלבט בין RU8000 , Q70
או בכלל LG SM9000 - עם החסרונות של IPS לחדר שינה , אבל שירות ח.י.

מניח שההחלטה תתקבל עד סוף היום :)
מקווה שהדיון פה יעזור לי להחליט, כי לאישתי כבר אין כוח לשמוע את החפירות שלי על חסרונות / יתרונות של כל דגם :D

dudis
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1788
נתן תודות: 104 פעמים
קיבל תודות: 106 פעמים

שליחה #6 

@tomerp2c
·אני לא יודע איך זה בQ70 ומה יכולות הניטרול של זה ,הטלוויזיה שלי דיי חדשה ואחד הסדרות הראשונות שראיתי היה התמימים ושם זה ממש שיגע את העניים עד רמה שרציתי להחזיר אותה אבל מאז ראיתי עוד הרבה סדרות ולא נפגשתי עם בעיה רצינית כמו שהיה בתמימים ולמדתי את האפשרות לשנות את הלוקל דיימינג או לראות דרך הסטרימר אבל באמת שלא נתקלתי מעבר לסדרת התמימים למצב כל כך חריג ,ביס תקין ,באפל טיוי ראיתי סדרה SEE והיה תקין , בהרצת סרטים דרך האפל טיוי תקין זה המצב אצלי

tomerp2c פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #7 

@dudis
תודה דודי!

mdk_25
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4633
נתן תודות: 136 פעמים
קיבל תודות: 669 פעמים

שליחה #8 

@eldan
·
הבעיה היא ב-FALD (ספציפית בנטפליקס, בתכני HDR חשוכים, וכו׳. כפי שרשמו) ולא ב-QLED.
דגמי QLED ללא FALD, כמו Q60R למשל, לא מושפעים ממנה.

tomerp2c פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #9 

@mdk_25
תודה.
עד עכשיו די הוצאתי את Q60 מהמשוואה, כי לא מצאתי סיבה לשלם בערך 500 ש"ח תוספת מהRU8000, לפחות לפי ביקורות ברשת.
אולי מיהרתי להתעלם ממנו...

שלח תגובה

חזור אל “טלוויזיות LCD,LED”