אין אינטרנט ברשת Guests בAP מרוחק
שלום לכולם,
קודם כל, מבנה הרשת:
ראוטר ראשי R6400 של נטגיר
סוויטץ' 1GB שמחובר לראוטר הראשי
ראוטר משני R6400 שמוגדר כAP - מחובר לסוויטץ'
מוגדרים בראוטרים 2 רשתות אלחוטיות, אחת ראשית לבית ואחת Guests.
הרשת הראשית עובדת מצויין, המכשירים הניידים עוברים בין הראוטר לAP ומקבלים אינטרנט בכל מקום בבית.
לעומת זאת, מכשיר המחובר לרשת Guests מקבל אינטרנט כאשר מחובר לראוטר הראשי, אך כאשר הוא עובר לAP אין גישה לאינטרנט - אי אפשר לגלוש.
עברתי כמה וכמה פעמים על ההגדרות, לא הצלחתי למצוא הגדרה שבגינה אין אינטרנט בAP.
האם מישהו נתקל? אשמח לעצות.
חג שמח!
קודם כל, מבנה הרשת:
ראוטר ראשי R6400 של נטגיר
סוויטץ' 1GB שמחובר לראוטר הראשי
ראוטר משני R6400 שמוגדר כAP - מחובר לסוויטץ'
מוגדרים בראוטרים 2 רשתות אלחוטיות, אחת ראשית לבית ואחת Guests.
הרשת הראשית עובדת מצויין, המכשירים הניידים עוברים בין הראוטר לAP ומקבלים אינטרנט בכל מקום בבית.
לעומת זאת, מכשיר המחובר לרשת Guests מקבל אינטרנט כאשר מחובר לראוטר הראשי, אך כאשר הוא עובר לAP אין גישה לאינטרנט - אי אפשר לגלוש.
עברתי כמה וכמה פעמים על ההגדרות, לא הצלחתי למצוא הגדרה שבגינה אין אינטרנט בAP.
האם מישהו נתקל? אשמח לעצות.
חג שמח!
- Borderline1
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3629
- נתן תודות: 144 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
אם אתה בטוח שההגדרות תקינות הדבר היחיד שיכול להעלות על דעתי זו מגבלה של הראוטר במוד אקסס פוינט לרשתות guest
כשאני חושב על זה יש בכך הגיון, במוד של נקודת גישה הראוטר מתפקד כסוויץ, ככזה אין לו יכולת לבדל בין רשת לאורחים לרשת רגילה ולהעביר מידע על שתי הרשתות והגבלות שחלות על כל לקוח בהתאם לרשת אליה הוא מחובר
זו השערתי...
זה עבד אי פעם??
כשאני חושב על זה יש בכך הגיון, במוד של נקודת גישה הראוטר מתפקד כסוויץ, ככזה אין לו יכולת לבדל בין רשת לאורחים לרשת רגילה ולהעביר מידע על שתי הרשתות והגבלות שחלות על כל לקוח בהתאם לרשת אליה הוא מחובר
זו השערתי...
זה עבד אי פעם??
לצערי זה מעולם לא עבד.
לא במצב הנוכחי תחת AP Mode, ולא לפני כאשר ביטלתי ידנית את הDHCP ושאר ההגדרות כדי להשתמש בראוטר כסוויטץ'.
בראוטרים אחרים שהיו לי זה עבד ולכן אני תוהה אם יש איזשהי הגדרה בראוטרים של נטגיר שאני מפספס.
לא במצב הנוכחי תחת AP Mode, ולא לפני כאשר ביטלתי ידנית את הDHCP ושאר ההגדרות כדי להשתמש בראוטר כסוויטץ'.
בראוטרים אחרים שהיו לי זה עבד ולכן אני תוהה אם יש איזשהי הגדרה בראוטרים של נטגיר שאני מפספס.
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4307
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 903 פעמים
בכדי לעשות את מה שאתה רוצה, גם הנתב צריך לדעת לייצר שני רשתות נפרדות ולהעביר אותן למתג, גם מתג צריך לדעת "לקבל" אותן וגם נקודות גישה צריכות לעבוד עם רשתות נפרדות ולהעביר אותן למספר SSID שונים. מבצעים את זה על ידי שימוש ב VLAN Trunk ומבחינת נתב ונקודות גישה, אם רוצים ציוד הכי זול לצורך כך, אז מספיק כל מכשיר שתומך ה OpenWRT ואחרי שנמתקינים את OpenWRT ניתן להגדיר בפשטות ואפילו ממשק גרפי את כל מה שנדרש.
כאן בפורום זה הסברתי כבר לא פעם את ההגדרות הנדרשות אלה במשך שנים.
כאן בפורום זה הסברתי כבר לא פעם את ההגדרות הנדרשות אלה במשך שנים.
מסתבר שאפשר לאפשר אינטרנט לguests בap רק אם מאפשרים בap גישה של הguests לרשת הראשית - פתרון לא מוצלח
@sys_admin
תודה
על r6400 אי אפשר להתקין OpenWRT, אבל אפשר להתקין DD-WRT. האם יכול לעזור במקרה זה?
@sys_admin
תודה
על r6400 אי אפשר להתקין OpenWRT, אבל אפשר להתקין DD-WRT. האם יכול לעזור במקרה זה?
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4307
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 903 פעמים
מן הסתם שאם מאפשרים: "אינטרנט לguests בap רק אם מאפשרים בap גישה של הguests לרשת הראשית", אז לא רק שמאפשרים גישה לאינטרנט לguests בap , אלא גם גישה למחשבים ברשת הראשית, כי לא הייתה שום הפרדה של רשתות מלכתחילה בצורה זו.
ב DD-WRT ניתן לבצע את מה שאתה רוצה, אבל זה מסורבל ביותר ומצריך הגדרות מתקדמות גם בנתב וגם בנקודת גישה וכמובן גם בכל מקרה זה מצריך את המתג שתומך במה שכבר הסברי מקודם. כך שעדיף להשתמש במכשירים שתומכים ב OpenWRT, אפילו בהכי זולים ופשוטים, כמו C7 של TP-LINK.
ב DD-WRT ניתן לבצע את מה שאתה רוצה, אבל זה מסורבל ביותר ומצריך הגדרות מתקדמות גם בנתב וגם בנקודת גישה וכמובן גם בכל מקרה זה מצריך את המתג שתומך במה שכבר הסברי מקודם. כך שעדיף להשתמש במכשירים שתומכים ב OpenWRT, אפילו בהכי זולים ופשוטים, כמו C7 של TP-LINK.