שבועות שמח לכולם
לאחרונה הבחנתי בתופעה מאד מוזרה אצלי במערכת - אני מנגן תכנים עם קידוד DTS אך בפועל אני שומע בסטריאו (רק מהקדמיים).
יש לי רסיבר אונקיו 696 וטלוויזיית LG 65SM8600. שניהם מחוברים ביציאת ARC והסאונד עובר תקין.
המקורות שלי הם נטפליקס (שמובנה בטלוויזיה ומנגן דולבי - אין בעיה) ודיסק חיצוני עם סרטי Full HD או 4K. סרטי ה -HD רובם בקידוד DTS או DD וסרטי ה- 4K רובם הגדול מקודדים ב- Dolby THD וגם קצת ב- DTS-HD.
שמתי לב שאלו שמקודדים ב- DTS על צורותיו, שומעים מהקדמיים בלבד. את הדיסק החיצוני אני מחבר לטלווזיה ומנגן באמצעות הנגן המובנה שלה (אין לי מחשב מספיק חזק כדי לנגן את סרטי ה- 4K שלי).
יש לי גם סוני 4 (שמחובר ל- LG) שאת ההגדרות יציאת הסיגנאל כיוונו על DTS והתופעה נשארת.
חיברתי היום את הסוני ישירות לאונקיו עם אותן הגדרות ו-ואללה - אני שומע DTS עם סראונד ובאונקיו כתוב DTS 5.1.
כלומר - הטלוויזיה שלי לא יודעת לפענח DTS ולהעביר אותו לכיוון האונקיו, הייתכן? דגם חדש מודל 2019 מהיותר מתקדמים שיש ל- LG להציע. אגב, הגדרות יציאת הסאונד הטלוויזיה מוכוונות על Auto. יש אפשרות לכוון על:
MPEG
HE-AAC
DD
DD+
האם מישהו נתקל\שמע על תופעה כזו? האם זו מגבלה טכנית או נושא הרישיון של LG מול DTS לדגם הזה?
מה זה אומר - שעכשיו אני צריך לרכוש מזרים מדיה על מנת להנות מכל הסרטים שהורדתי שמקודדים ב- DTS? כפי ש- @avihuli ייעץ לי
אם כן, הוא יתחבר ישירות לטלווזיה או לאונקיו, מה עדיף ולמה?
אם כן 2, על זה איזה אתם ממליצים, חברה\דגם? משהו טוב ולא כל כך יקר מהטופ של הטופ. באיזור ה-1500 ש"ח.
תודה רבה לכל העוזרים!