עזרה בחישוב ביטרייט
אם המהירות בינך לבין השרת היא 200Mb/s, אז מהירות העברת הנתונים היא 200Mb/s, בדיליי של 0.3 שניה...Dor1992 כתב:שלום לכולם,
אם ביני לבין שרת מסויים מהירות החיבור היא 200mbps וזמן השיהוי הוא 300ms כלומר 0.30 שניות. מה המהירות שבה יעברו נתונים בינינו? יש איזה נוסחה לחישוב?...
דיליי לא משפיע על המהירות.
Batnun
.
פשוט מאוד, אני לא מסביר כי זה לא נכון. אין שום קשר בין ביטרייט לפינג.Dor1992 כתב:אז איך אתה מסביר שככל שהשרת יותר רחוק והפינג יותר גדול ככה המקסימום ביטרייט שאני מקבל מולו יותר נמוך?...
מהירות העברת הנתונים בינך לבין שרת תלויה ברוחב הפס שלך, רוחב הפס שלו, ורוחב הפס של כל החברות שמקשרות ביניכם (ומוגבלת לנמוך מביניהם). אם השרת יושב על שירות הוסטינג שמספק לו חיבור של 10Mb/s, גם אם אתה תהיה במרחק של hop אחד והפינג יהיה 1ms עדיין תקבל מהירות של לא יותר מ-10Mb/s.
לעומת זאת אתה יכול להיות מחובר בחיבור אינטרנט לוויני עם רוחב פס עצום, ועדיין לקבל פינג גבוה כי יש דיליי בגלל כל הציוד שבדרך.
Batnun
.
-
Dor1992
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 579
- נתן תודות: 80 פעמים
- קיבל תודות: 5 פעמים
@Batnun
·
שמע אחי אני מבין שיש לך מלא ביטחון בעצמך אבל תקרא קצת על throughput.
30 שרתים בניו יורק יושבים מאחורי שירות הוסטינג? כי בדקתי מול 30 שרתים. לא נשמע לי סביר. אה, והם לא מעבירים בקצב של 10Mbps אלא בקצב של מקסימום 130. ונחש מה ? מול כל השרתים האלה יש latency של 150-160.
ומה עוד? מול כל השרתים בישראל אני מקבל 190-203.
מסקנה? דף הhtml של בדיקת המהירות מודד את הthroughput. כי הוא לא מסוגל למדוד רוחבי פס וזה לא לעניינו גם. הוא מחשב מהירות שהמחשב מוריד את הנתונים (זוהי מהירות הthroghput) שתלויה בlatency כמובן.
אז אחי, אני בטוח שיש לך המון ידע באבטחת מידע וכו', זה לא אומר שאתה לא צריך להיות פתוח למה שאומרים אחרים. אתה מוזמן לבדוק אותי גם באלפי מקורות.
·
שמע אחי אני מבין שיש לך מלא ביטחון בעצמך אבל תקרא קצת על throughput.
30 שרתים בניו יורק יושבים מאחורי שירות הוסטינג? כי בדקתי מול 30 שרתים. לא נשמע לי סביר. אה, והם לא מעבירים בקצב של 10Mbps אלא בקצב של מקסימום 130. ונחש מה ? מול כל השרתים האלה יש latency של 150-160.
ומה עוד? מול כל השרתים בישראל אני מקבל 190-203.
מסקנה? דף הhtml של בדיקת המהירות מודד את הthroughput. כי הוא לא מסוגל למדוד רוחבי פס וזה לא לעניינו גם. הוא מחשב מהירות שהמחשב מוריד את הנתונים (זוהי מהירות הthroghput) שתלויה בlatency כמובן.
אז אחי, אני בטוח שיש לך המון ידע באבטחת מידע וכו', זה לא אומר שאתה לא צריך להיות פתוח למה שאומרים אחרים. אתה מוזמן לבדוק אותי גם באלפי מקורות.
רק תהיה, איך זה קשור למה שכתבתי? אני נתתי לך דוגמה:Dor1992 כתב:30 שרתים בניו יורק יושבים מאחורי שירות הוסטינג? כי בדקתי מול 30 שרתים. לא נשמע לי סביר. אה, והם לא מעבירים בקצב של 10Mbps אלא בקצב של מקסימום 130...
הדוגמה הזאת נכונה, גם אם קשה לך לקבל את זה.אם השרת יושב על שירות הוסטינג שמספק לו חיבור של 10Mb/s, גם אם אתה תהיה במרחק של hop אחד והפינג יהיה 1ms עדיין תקבל מהירות של לא יותר מ-10Mb/s....
ודרך אגב, זה נשמע מוזר, אבל כשנתתי את הדוגמה לא ידעתי שאתה מדבר על שרתים ספציפיים שבדקת וקיבלת מולם 130Mb/s. אולי זה קשור לעובדה שלא הזכרת את זה. כנראה שלעולם לא נדע. אולי הם באמת לא יושבים בהוסטינג, אולי הם במטבח של מישהו, מאחורי המקרר.
לפי מה שאתה אומר, אם יש לי שרת וירטואלי, ואני יכול לקבוע את מהירות ה-LAN שלו בין 10Mb/s, 100Mb/s, 1Gb/s או 10Gb/s, זה ישפיע על הפינג אליו? עזוב, אל תענה.
Batnun
.
בדיקת מהירות מהבית לבזק בינלאומי מול בדיקת מהירות מהבית ל-speedtest.net.
מהירות הורדה בערך כפולה ב-speedtest.net בהשוואה לבזק בינלאומי - לפי התיאוריה שלך הייתי צריך לקבל 6ms פינג לבזק בינלאומי, או שהייתי צריך לקבל 30ms ל-speedtest.net?
מהירות הורדה בערך כפולה ב-speedtest.net בהשוואה לבזק בינלאומי - לפי התיאוריה שלך הייתי צריך לקבל 6ms פינג לבזק בינלאומי, או שהייתי צריך לקבל 30ms ל-speedtest.net?
-
Dor1992
- חבר פעיל במיוחד

@Batnun
·
אחי אתה רואה בעצמך.
בלונדון איפה שאתה גר כנראה קיבלתי מהירות כפולה מול השרת שיושב בלונדון, לעומת הבדיקה שלך מול בזק בינלאומי שיושבים בפתח תקווה. אממה? שרתי בזק בינלאומי יושבים מאחורי שירות הוסט? לא. אגב, יש לי חבר עם סיבים של פרטנר והוא מקבל מול שרתי בזק בינלאומי כמעט 1Gbps, ככה שבעיית רוחב פס אין להם..
מסקנה: המרחק כן השפיע על הביטרייט שלך נכון? או שאתה גם רוצה על הנתונים שאתה הבאת בעצמך להתווכח?
·
אחי אתה רואה בעצמך.
בלונדון איפה שאתה גר כנראה קיבלתי מהירות כפולה מול השרת שיושב בלונדון, לעומת הבדיקה שלך מול בזק בינלאומי שיושבים בפתח תקווה. אממה? שרתי בזק בינלאומי יושבים מאחורי שירות הוסט? לא. אגב, יש לי חבר עם סיבים של פרטנר והוא מקבל מול שרתי בזק בינלאומי כמעט 1Gbps, ככה שבעיית רוחב פס אין להם..
מסקנה: המרחק כן השפיע על הביטרייט שלך נכון? או שאתה גם רוצה על הנתונים שאתה הבאת בעצמך להתווכח?
באיזה קישור אתה רואה שיש קשר בין throughput ל-latency? אם יש לך קישור כזה הוא טועה. Batnun צודק לחלוטין ואין שום קשר בין הדברים.Dor1992 כתב: שמע אחי אני מבין שיש לך מלא ביטחון בעצמך אבל תקרא קצת על throughput....
במעשי, בין היתר בגלל תיעדוף נמוך של לקוח פרטי, יתכן שבמקרים רבים תראה קשר אימפרי גס בין ה-throughput ל-latency, במיוחד מול שרתים מרחוקים. זה בגלל שהמרחק והתעדוף הנמוך פוגע גם ב-throughtput וגם ב-latency ולכן אתה רואה ירידה בשניהם.
במקרה שלך, אני מניח שכאשר אתה אומר "ביני לבין שרת מסויים מהירות החיבור היא 200mbps", אתה מתכוון שהתשתית שלך מוגבלת ל-200 מגהביט. כלומר רוחב הפס בינך לספק המקומי מוגבל למקסימום 200 מגה ויתכן, במיוחד בשעות העומס בתשתיות כמו הוט, שאפילו את זה אתה לא מקבל. עכשיו נניח שהשרת שאתה בודק מולו נמצא בארה"ב, אזי מהספק שלך המידע יוצא לאירופה, עובר כמה צמתים באירופה ואז "קופץ" לארה"ב שם עובר עוד כמה צמתים עד שמגיע לשרת. בהחלט סביר שהרוחב פס של כל החיבורים בין הצמתים האילו הרבה יותר גדול מה-200 מגה העלוב שלך, אבל אלה חיבורים שמשותפים להרבה מאד לקוחות עם רמות תיעדוף שונות (לדוגמא לקוח עסקי שמשלם אלפי דולרים בחודש על תיעדף גבוה). ברגע שאתה צריך "לחכות בתור" בצמתים האילו זה פוגע גם ב-latency וגם ב-throughput ולכן בצורה מאד גסה אתה רואה קשר אימפרי ביניהם.
כל זאת לא סותר, אלא מסביר, את מה ש-Batnun כתב: אין שום קשר בין הרוחב פס ל-latency. במקרים המתאימים יש חיבורים עם רוחב פס נמוך ו-latency נמוך וחיבורים עם רוחב פס גבוה ו-latency גבוה. Batnun אפילו הביא לעיל דוגמא אמיתית שממחישה את זה.
-
Dor1992
- חבר פעיל במיוחד

@eran405
·
אני לא טענתי שיש קשר בין רוחב פס ל-latency. טענתי שיש קשר בין throughput ל- latency (בדקתי את זה באינסוף אתרים של הסברים מאומתים של מומחים, כולל באתר של cisco - לא reddit או איזה ילד בן 10 שכותב).
והטענה השנייה שלי הייתה שהתוצאה שנמדדת בספיד טסט במהירות ההורדה היא הthroughput ולא הרוחב פס.
כל מה שכתבת רק מאמת את הטענות שלי. אמרת שכנראה בגלל עניין של תיעדוף לקוחות בשרתים שבדרך הפינג שלי גדל ואז הביטרייט יורד. זה בדיוק מאמת את מה הטענות שטענתי שאני שוב אפרט אותן: א') התוצאה היא throughput ולא רוחב פס. ב') יש קשר בין latency לthroughput. לפעמים הוא יהיה כנראה זניח כמובן ובמקרים אחרים הוא יהיה משמעותי.
לגבי הוט, את האמת שהם מפתיעים ואני מקבל את המקסימום 24 שעות. המקסימום הוא 203 שזה בדיוק 95% מה-215 התיאורטי שהם מקצים (אני עושה המון בדיקות במהלך היום כי למשל לפני משחק באקסבוקס אני בודק שהמהירות והlatency אצלי תקינים).
·
אני לא טענתי שיש קשר בין רוחב פס ל-latency. טענתי שיש קשר בין throughput ל- latency (בדקתי את זה באינסוף אתרים של הסברים מאומתים של מומחים, כולל באתר של cisco - לא reddit או איזה ילד בן 10 שכותב).
והטענה השנייה שלי הייתה שהתוצאה שנמדדת בספיד טסט במהירות ההורדה היא הthroughput ולא הרוחב פס.
כל מה שכתבת רק מאמת את הטענות שלי. אמרת שכנראה בגלל עניין של תיעדוף לקוחות בשרתים שבדרך הפינג שלי גדל ואז הביטרייט יורד. זה בדיוק מאמת את מה הטענות שטענתי שאני שוב אפרט אותן: א') התוצאה היא throughput ולא רוחב פס. ב') יש קשר בין latency לthroughput. לפעמים הוא יהיה כנראה זניח כמובן ובמקרים אחרים הוא יהיה משמעותי.
לגבי הוט, את האמת שהם מפתיעים ואני מקבל את המקסימום 24 שעות. המקסימום הוא 203 שזה בדיוק 95% מה-215 התיאורטי שהם מקצים (אני עושה המון בדיקות במהלך היום כי למשל לפני משחק באקסבוקס אני בודק שהמהירות והlatency אצלי תקינים).
@Dor1992
·
תירגמתי גם bandwidth וגם throughput לרוחב פס בעברית, ובפרט התכוונתי שאין קשר בין throughput ל-latency (לפחות לא קשר ישיר או עיקבי). הדוגמא הכי פשוטה לזה, ש-Batnun כבר הביא לעיל, אם אתה מחבר כבל רשת בין שני מכשירים ומקבל latency של פחות מ-1ms, הרוחב פס/bandwidth/throughput בלתי תלוי ויכול להיות בין 10 מגה ל-10 גיגה (ואף יותר) תלוי בדיוק על איזה כרטיסי רשת וכבל מדובר.
בהצלחה עם ה"הסברים מאומתים של מומחים" שלך.
·
תירגמתי גם bandwidth וגם throughput לרוחב פס בעברית, ובפרט התכוונתי שאין קשר בין throughput ל-latency (לפחות לא קשר ישיר או עיקבי). הדוגמא הכי פשוטה לזה, ש-Batnun כבר הביא לעיל, אם אתה מחבר כבל רשת בין שני מכשירים ומקבל latency של פחות מ-1ms, הרוחב פס/bandwidth/throughput בלתי תלוי ויכול להיות בין 10 מגה ל-10 גיגה (ואף יותר) תלוי בדיוק על איזה כרטיסי רשת וכבל מדובר.
בהצלחה עם ה"הסברים מאומתים של מומחים" שלך.
-
Dor1992
- חבר פעיל במיוחד

@eran405
·
Throughput עפי מורפיקס - תְּפוּקָה, הֶסְפֵּק.
ברור ש 1ms זה זניח ולא ישפיע לו על התפוקה.
אני בטוח שאם כל כך הרבה אנשים כותבים שרוחב פס ותפוקה זה לא אותו דבר (כולל cisco) אז זה כנראה לא אותו דבר.
אני יודע שיש לכל העונים כאן ידע רחב מאוד אבל אתם חייבים להוריד טיפה את האף ולהבין שאתם לא תמיד צודקים.
דוגמא הכי טובה - אם תיקח מחשב מאוד ישן שתומך 100mbps אבל המעבד שלו כבר עשה את שלו ותחבר אותו לראוטר שמקבל 100mbps רוחב פס, אתה לא תקבל בתוצאה בספידטסט הרי אפילו קרוב למקסימום. וזה למה? כי המחשב כשמו כן הוא, מחשב את התפוקה שלו עצמו לשנייה ולא את רוחב הפס. התפוקה הזאת תלויה ברוחב הפס של החיבור מול השרת, בlatency, במהירות המעבד של המחשב ועוד ועוד.
·
Throughput עפי מורפיקס - תְּפוּקָה, הֶסְפֵּק.
ברור ש 1ms זה זניח ולא ישפיע לו על התפוקה.
אני בטוח שאם כל כך הרבה אנשים כותבים שרוחב פס ותפוקה זה לא אותו דבר (כולל cisco) אז זה כנראה לא אותו דבר.
אני יודע שיש לכל העונים כאן ידע רחב מאוד אבל אתם חייבים להוריד טיפה את האף ולהבין שאתם לא תמיד צודקים.
דוגמא הכי טובה - אם תיקח מחשב מאוד ישן שתומך 100mbps אבל המעבד שלו כבר עשה את שלו ותחבר אותו לראוטר שמקבל 100mbps רוחב פס, אתה לא תקבל בתוצאה בספידטסט הרי אפילו קרוב למקסימום. וזה למה? כי המחשב כשמו כן הוא, מחשב את התפוקה שלו עצמו לשנייה ולא את רוחב הפס. התפוקה הזאת תלויה ברוחב הפס של החיבור מול השרת, בlatency, במהירות המעבד של המחשב ועוד ועוד.
נערך לאחרונה על ידי Dor1992 ב 28/05/2020 20:12, נערך פעם 1 בסך הכל.
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10914
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
@eran405
הבחור לא החליט אם הוא רוצה ללמוד, או ללמד.
להבא, כשהוא טוען שהוא רואה סימוכין למה שהוא טוען, רצוי שיביא גם את הקישורים.
נראה לי סביר להניח שהוא פשוט לא הבין מה שהוסבר שם.
הבחור לא החליט אם הוא רוצה ללמוד, או ללמד.
להבא, כשהוא טוען שהוא רואה סימוכין למה שהוא טוען, רצוי שיביא גם את הקישורים.
נראה לי סביר להניח שהוא פשוט לא הבין מה שהוסבר שם.
-
Dor1992
- חבר פעיל במיוחד

@Amir64
·
@eran405
ובנוסף לכל הקישורים שהבאתי בתגובה מעל:
Bandwidth is a measure of how much data can be sent and received at a time. The higher the bandwidth a network has, the more data it can send back and forth. The term bandwidth isn’t used to measure speed but rather to measure capacity. Bandwidth can be measured in bits per second (bps) megabits per second (Mbps) and gigabits per second (Gbps).
The key thing to remember about bandwidth is that having a high bandwidth doesn’t guarantee high network performance. If throughput in the network is being affected by latency, packet loss, and jitter then your service will see delays even if you have a substantial amount of bandwidth available.
·
@eran405
ובנוסף לכל הקישורים שהבאתי בתגובה מעל:
Bandwidth is a measure of how much data can be sent and received at a time. The higher the bandwidth a network has, the more data it can send back and forth. The term bandwidth isn’t used to measure speed but rather to measure capacity. Bandwidth can be measured in bits per second (bps) megabits per second (Mbps) and gigabits per second (Gbps).
The key thing to remember about bandwidth is that having a high bandwidth doesn’t guarantee high network performance. If throughput in the network is being affected by latency, packet loss, and jitter then your service will see delays even if you have a substantial amount of bandwidth available.
- ufffnick
- גורו

- תגובות: 4881
- נתן תודות: 146 פעמים
- קיבל תודות: 516 פעמים
@Dor1992
·
החישוב שאתה מחפש הוא-
אם יש לך 1 מגה, ואתה מעביר אותו ברוחב פס של 1 מגה לשנייה, ברשת שיש בה עיכוב תגובה של 1 שנייה, אזי יוצא שהתפוקה במקרה הזה הוא חצי מגה לשנייה - כלומר העברה של 1 מגה בשנייה אחת ועוד שנייה של עיכוב, סה"כ 1 מגה ב2 שניות.
בהצלחה.
·
החישוב שאתה מחפש הוא-
אם יש לך 1 מגה, ואתה מעביר אותו ברוחב פס של 1 מגה לשנייה, ברשת שיש בה עיכוב תגובה של 1 שנייה, אזי יוצא שהתפוקה במקרה הזה הוא חצי מגה לשנייה - כלומר העברה של 1 מגה בשנייה אחת ועוד שנייה של עיכוב, סה"כ 1 מגה ב2 שניות.
בהצלחה.
- ufffnick
- גורו

- תגובות: 4881
- נתן תודות: 146 פעמים
- קיבל תודות: 516 פעמים
@Dor1992
·
זה לא סותר את מה שהם אומרים.
בפועל אפשר להזניח את העיכובים של הרשת ביחס לרוחב הפס, אלא אם אתה מעביר הרבה קבצים קטנים מאוד, עד כדי כך שהlatency באותו סדר גודל של העברת הקובץ.
לרוב, זה פשוט לא המצב, בטח כשמדובר בבדיקת רוחב פס נוסח speedtest, ואז התפוקה ורוחב הפס כמעט זהים.
·
זה לא סותר את מה שהם אומרים.
בפועל אפשר להזניח את העיכובים של הרשת ביחס לרוחב הפס, אלא אם אתה מעביר הרבה קבצים קטנים מאוד, עד כדי כך שהlatency באותו סדר גודל של העברת הקובץ.
לרוב, זה פשוט לא המצב, בטח כשמדובר בבדיקת רוחב פס נוסח speedtest, ואז התפוקה ורוחב הפס כמעט זהים.
-
Dor1992
- חבר פעיל במיוחד

@ufffnick
·
מה שאתה בעצם אומר זה שהמרחק שיוצר את הlatency לא ישפיע על התפוקה אלא רק כמות הקבצים שעומדים בתור בפרוטוקול ה-tcp אלה יכולים ליצור latency משמעותי?
אם זה מה שאתה מתכוון עדיין אני לא מצליח להבין את ההבדל העקבי בתפוקה בין בדיקה מול ניו יורק לבין ישראל. כי בבדיקות מול ניו יורק אני מקבל latency של 160 ותפוקה של 130Mbps. לעומת ישראל שאני מקבל latency ממוצע של 15 ובתפוקה של 201-203 Mbps.
·
מה שאתה בעצם אומר זה שהמרחק שיוצר את הlatency לא ישפיע על התפוקה אלא רק כמות הקבצים שעומדים בתור בפרוטוקול ה-tcp אלה יכולים ליצור latency משמעותי?
אם זה מה שאתה מתכוון עדיין אני לא מצליח להבין את ההבדל העקבי בתפוקה בין בדיקה מול ניו יורק לבין ישראל. כי בבדיקות מול ניו יורק אני מקבל latency של 160 ותפוקה של 130Mbps. לעומת ישראל שאני מקבל latency ממוצע של 15 ובתפוקה של 201-203 Mbps.