בעיה משונה מאוד! בLCD
אהלן , רכשתי מסך של סמסונג דגם LA32S81B שהגיעה אלי יום ראשון בבוקר ,
הכול נחמד ויפה בזמן שחיברתי את המסך, אציין את זה כבר עכשיו אני גר בדירת סטודיו שהתאורה המרכזית היא ספוטים שפרוסים בפינות התיקרה, בזמן הפעלת הטלויזיה התאורה דלקה במלא העוצמה , והטלויזה עבדה יופי. שהתישבתי לבדוק את האיכות של התצוגה עמעמתי את התאורה וכאן התחילה הבעיה המוזרה הטלויזיה החלה לזמזם זימזום מתון, סוג של רחש חשמלי מוזר ניסתי לכבות ולנתק את הטלויזיה מהחשמל הזימזום המטריד נמשך כאשר הייתה מחוברת לחשמל.
המשכתי עם הבדיקות ונראה כי כאשר התאורה במלוא העוצמה או במצב כבוי אין את הזימזום.
אבל כשהתאורה עומדת במצב בייניים הזמזום קורה.
יש למישהו הסבר לתופעה המוזרה הזאת?
אשמח לתגובה יניב.
הכול נחמד ויפה בזמן שחיברתי את המסך, אציין את זה כבר עכשיו אני גר בדירת סטודיו שהתאורה המרכזית היא ספוטים שפרוסים בפינות התיקרה, בזמן הפעלת הטלויזיה התאורה דלקה במלא העוצמה , והטלויזה עבדה יופי. שהתישבתי לבדוק את האיכות של התצוגה עמעמתי את התאורה וכאן התחילה הבעיה המוזרה הטלויזיה החלה לזמזם זימזום מתון, סוג של רחש חשמלי מוזר ניסתי לכבות ולנתק את הטלויזיה מהחשמל הזימזום המטריד נמשך כאשר הייתה מחוברת לחשמל.
המשכתי עם הבדיקות ונראה כי כאשר התאורה במלוא העוצמה או במצב כבוי אין את הזימזום.
אבל כשהתאורה עומדת במצב בייניים הזמזום קורה.
יש למישהו הסבר לתופעה המוזרה הזאת?
אשמח לתגובה יניב.
- almog12345
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 286
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
לי יש רעיון, יש פונקציה בטלויזיה שנקראת Active Control & Light sensor, זה חיישן שקידמת המסך שקולט את האור מהסביבה ומשנה את הבהירות בהתאם לעוצמת האור, תיכנס להגדרות התמונה ותבטל את האופציה הזו.
ותראה אם משהו משתנה.
אני כמעט בטוח ב 100% שזו הבעיה.
אני לא יודע למה יש זמזום, אבל לפי הסימפטום, אני יודע שזו המחלה.
ותראה אם משהו משתנה.
אני כמעט בטוח ב 100% שזו הבעיה.
אני לא יודע למה יש זמזום, אבל לפי הסימפטום, אני יודע שזו המחלה.
- urik79
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4320
- שם מלא: אורי
- נתן תודות: 59 פעמים
- קיבל תודות: 130 פעמים
לי גם נראה שזו בעיה של הדימר... שהטלויזיה והדימר כנראה מחוברים על אותו קו...
תבקש מחשמלאי שיבדוק לך ויציע לך אלטרנטיבה...
תבקש מחשמלאי שיבדוק לך ויציע לך אלטרנטיבה...
כל מה שרציתי כל מה שקניתי
כל מה שאספתי זה לא מספיק
כל מה ששמרתי כל מה שחמדתי
בסוף הבנתי זה לא מספיק
כל מה שאספתי זה לא מספיק
כל מה ששמרתי כל מה שחמדתי
בסוף הבנתי זה לא מספיק
- ShraGadi
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3238
- נתן תודות: 3 פעמים
לא שייך לצריכה בכלל...
אלא לאופן פעולת הדימר....
תתקין דימר איכותי והבעיה תפתר... הדימר שלך פשוט גורם להפרעות במתח (לא מספיק יציב), דרך אגב תזהר זה יכול לפגוע במתקן שרגיש לזה, כמו המסך הדק...
דרך אגב עוד דרך, אולי, זה לשים מישר/מיצב מתח בשקע ואליו לחבר את המסך...
אלא לאופן פעולת הדימר....
תתקין דימר איכותי והבעיה תפתר... הדימר שלך פשוט גורם להפרעות במתח (לא מספיק יציב), דרך אגב תזהר זה יכול לפגוע במתקן שרגיש לזה, כמו המסך הדק...
דרך אגב עוד דרך, אולי, זה לשים מישר/מיצב מתח בשקע ואליו לחבר את המסך...
- ShraGadi
- חבר מביא חבר

א. כל הכבוד לחברה על זה...
ב . שהאורות כבויים, דימר=0, או כשהאורות דולקים, דימר=1, אז המסך תקין ? הרי זה לא הגיוני, זה בטוח קורה כאשר הדימר הוא בין 0 ל- 1 כלומר במצב הפחות יציב שלו וזה גורם להפרעות בכל המעגל....
שוב, תזהר על המסך....
ב . שהאורות כבויים, דימר=0, או כשהאורות דולקים, דימר=1, אז המסך תקין ? הרי זה לא הגיוני, זה בטוח קורה כאשר הדימר הוא בין 0 ל- 1 כלומר במצב הפחות יציב שלו וזה גורם להפרעות בכל המעגל....
שוב, תזהר על המסך....
כרגע ביצעתי כמה בדיקות,
בראשונה השארתי את המסך מחובר לאותו שקע חשמל ורק הוספתי מיישר מתח,כאשר הדלקתי את הדימר במצב בין 0 -1 הזמזום המשיך.
בשנייה החלפתי את השקע לשקע ממעגל אחר, הדלקתי את הדימר שוב למצב בין 0-1 והזמזום נעלם!
רק חבל שזה היה שקע בחלק אחר של הבית!
למעגל הבעייתי מחוברים רק מכשירי חשמל בידוריים, התאורה והמזגן יתכן שכאן הבעייה ולא בדימר?
בראשונה השארתי את המסך מחובר לאותו שקע חשמל ורק הוספתי מיישר מתח,כאשר הדלקתי את הדימר במצב בין 0 -1 הזמזום המשיך.
בשנייה החלפתי את השקע לשקע ממעגל אחר, הדלקתי את הדימר שוב למצב בין 0-1 והזמזום נעלם!
רק חבל שזה היה שקע בחלק אחר של הבית!
למעגל הבעייתי מחוברים רק מכשירי חשמל בידוריים, התאורה והמזגן יתכן שכאן הבעייה ולא בדימר?
לדימר יש מתנד פנימי שקובע את זוית ההצתה על מנת לבקר על הספק הנורות ,כניראה שכאשר הדימר נמצא באמצע ההספק נוצר תדר כזה שמצליח לחדור לתוך מעגלי הטלויזיה ולגרום לזימזום,המעבר הוא דרך מתח הרשת 220 וולטלכן הזימזום הפסיק כאשר החלפתה קוו מתח (שקע), בקיצור קל יותר להחליף את הדימר קודם !
בהצלחה!!
בהצלחה!!
- ShraGadi
- חבר מביא חבר

הרי לזה בדיוק התכוונתי מלתחילה כשרשמתי להחליף לדימר איכותי, אך הבחור כותב שהדימר אצלו הוא כן איכותי... בדימר איכותי לא אמורה להיות התופעה שרשמת.. יכול להיות שהדימר קצת תקול.. אפשר לנסות להחליף דימר....