זקוק להמלצות על סטרימר טוב
יש לי נטפליקס מובנה בטלוויזיה ואני זקוק לסטרימר כדי לנגן סרטים מתיקייה משותפת. היום אני משתמש ב rp3 עם openelec והוא לא מצליח לנגן h265 ובכלל לא מסתדר עם הרבה פורמטים.
אני מחפש סטרימר שיודע להתמודד עם הכל. אני יודע להתקין ולקנפג קודי. לינוקס בא בחשבון אבל אם זה מסבך דברים אני יכול גם אנדרואיד.
אין לי איזה תקציב מוגדר אבל זה בטווח של מאות שקלים , לא איזה htpc . בגדול הייתי מרוצה מה rp3 אבל הוא כאמור לא מתמודד עם קידודים חדשים ונמאס לי .
אני מחפש סטרימר שיודע להתמודד עם הכל. אני יודע להתקין ולקנפג קודי. לינוקס בא בחשבון אבל אם זה מסבך דברים אני יכול גם אנדרואיד.
אין לי איזה תקציב מוגדר אבל זה בטווח של מאות שקלים , לא איזה htpc . בגדול הייתי מרוצה מה rp3 אבל הוא כאמור לא מתמודד עם קידודים חדשים ונמאס לי .
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46353
- נתן תודות: 1966 פעמים
- קיבל תודות: 5074 פעמים
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
@shkop
·
סטרימר עם מעבד S905X3 ו-CoreELEC עדיף בהרבה מ-RPI, וגם תומך ב-HDR, HDR10, HLG וכל פורמטי אודיו.
@ziv_r
.
OpenELEC זאת מערכת מתה, מה שמחליף אותה על מכשירים כמו RPI ו-PC היא LibreELEC, ומכשירים שמבוססים על מעבדים של Amlogic מחליפה אותה CoreELEC.
·
סטרימר עם מעבד S905X3 ו-CoreELEC עדיף בהרבה מ-RPI, וגם תומך ב-HDR, HDR10, HLG וכל פורמטי אודיו.
@ziv_r
.
OpenELEC זאת מערכת מתה, מה שמחליף אותה על מכשירים כמו RPI ו-PC היא LibreELEC, ומכשירים שמבוססים על מעבדים של Amlogic מחליפה אותה CoreELEC.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

@ziv_r תודה.
כמה שאלות ברשותך: (בהנחה שמדברים על דגם עם 4GB זכרון)
H96 TV BOX
כמה שאלות ברשותך: (בהנחה שמדברים על דגם עם 4GB זכרון)
- האם הסטרימר מסוגל להתמודד עם H265 10 BIT?
- האם אני יכול להעביר את כרטיס הזכרון של RP3 אליו ישירות?
- הבנתי שהצ'יפים המובילים היום הם RK3399, S922X. האם ל SOC פה יש אותן יכולות? האם שווה להשקיע במכשירים מבוססים עליהם ואם כן במה?
H96 TV BOX
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

המכשירים של Odroid יכולים להיות טובים יחד עם LibreELEC, אבל יש די הרבה וכולם פחות או יותר אותו דבר.
עדיף שתכין גרסה חדשה על כרטיס הזכרון. אם אתה חושש מאיבוד ההגדרות, תייצא אותן.
עדיף שתכין גרסה חדשה על כרטיס הזכרון. אם אתה חושש מאיבוד ההגדרות, תייצא אותן.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

זה רלוונטי גם למכשירי Amlogic.
העובדה שזה לינוקס לא חשובה, כי זה שקוף למשתמש.
העובדה שזה לינוקס לא חשובה, כי זה שקוף למשתמש.
- shlomis1zzz
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1577
- נתן תודות: 912 פעמים
- קיבל תודות: 123 פעמים
·shkop כתב:יש לי נטפליקס מובנה בטלוויזיה ואני זקוק לסטרימר כדי לנגן סרטים מתיקייה משותפת. היום אני משתמש ב rp3 עם openelec והוא לא מצליח לנגן h265 ובכלל לא מסתדר עם הרבה פורמטים.
אין לי איזה תקציב מוגדר אבל זה בטווח של מאות שקלים , לא איזה htpc . בגדול הייתי מרוצה מה rp3 אבל הוא כאמור לא מתמודד עם קידודים חדשים ונמאס לי ....
Nvidia shield תביא קץ ליסורים שלך.
מבטיח !
הלינק לא פעיל, אפשר בבקשה לינק למוצר המומלץ?JohnDue כתב: מספיק דגם עם 64G פלאש (4G RAM). בנוסף חשוב שיהיה LAN של 1000M, ואם אפשר DDR4 (לא משמעותי כ"כ) . המחיר צ"ל בסביבות 40$. זה למשל - X96MAX+
https://ali.ski/xUXd3f...
נראה מצוין. לא הכי הבנתי את האלף ערכות אז לקחתי את היקרה שבהן ב 203 ש"ח עם משלוח מהיר. מבטיח לעדכןJohnDue כתב:vWIF איטי בו (לא תומך בתקן ב5G AC) .
מספיק דגם עם 64G פלאש (4G RAM). בנוסף חשוב שיהיה LAN של 1000M, ואם אפשר DDR4 (לא משמעותי כ"כ) . המחיר צ"ל בסביבות 40$. זה למשל - X96MAX+
https://ali.ski/xUXd3f
יש לך כאן השוואה, הוא הראשון (#8)עם המעבד הזה...
https://tvboxstop.com/tv-box-rank-chart-2020/...
מה שהכי אהבתי זה שהשלט לא עם 3 כפתורים כמו בהרבה מכשירים אז אוכל ללמד את ה HARMONY HUB לעבוד איתו...
המון תודה!
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
@shkop
·
בסה"כ הכל כמעט כל מכשיר מבוסס S905X3 יעשה את העבודה.
עדיף לקחת אחד עם 4GB ראם, זה כמעט תמיד מבטיח חיבור רשת 1גיגה - אבל צריך לוודא שזה מופיע במפרט לפני כן.
ה-S922X חזק יותר מבחינת כוח עיבוד, אבל לצרכי מולטימדיה אין ממש הבדל, חוץ מעניין המחיר.
LibreELEC לא ממש רלוונטית למכשירים עם מעבדים של Amlogic, סביר להניח שיש להם בעיות גם עם מכשירים אחרים, אבל Amlogic אזור שאני מכיר הרבה יותר טוב.
LE משתמשת ב-mainline kernel, זה דורש פיתוח דרייברים קוד פתוח בשביל כל החומרה, זה משהו שלא ממש קיים היום עבור מעבדים של Amlogic, וזה נמצא בפיתוח, אבל המצב שם לא מזהיר כרגע, בלשון המעטה.
CoreELEC משתמשת ב-kernel ש-Amlogic מספקת, בו יש את כל הדרייברים הדרושים, ולכן הכל עובד כמו שצריך וכצפוי.
אם אתה לא מאלה שאוהבים להתעסק בדברים האלה, אז יש תהליך של התקן, הגדר ושכח.
ולאלה שכן אוהבים להתעסק, אני חושב שהעובדה שמדובר כאן בלינוקס זה רק יתרון. אפשר לעשות איתו כמעט כל מה שרק תרצה.
למשל, אני מריץ שרת Irssi ואת Pi-Hole על אחד מהסטרימרים שיש לי בתוך Docker.
אפשר להריץ שרתים\שירותים בתוך הבית, מבלי צורך במחשב שצורך הרבה חשמל או תופס הרבה מקום. באמת ש-Docker זה דבר נפלא. במקביל ניתן גם להתקין תופסות והרחבות קטנות גם על CE עצמה, מאחר ומדובר במהדורת לינוקס מוגבלת יחסית מאחר והמטרה הראשונית שלה היא לשמש כ-HTPC.
·
בסה"כ הכל כמעט כל מכשיר מבוסס S905X3 יעשה את העבודה.
עדיף לקחת אחד עם 4GB ראם, זה כמעט תמיד מבטיח חיבור רשת 1גיגה - אבל צריך לוודא שזה מופיע במפרט לפני כן.
ה-S922X חזק יותר מבחינת כוח עיבוד, אבל לצרכי מולטימדיה אין ממש הבדל, חוץ מעניין המחיר.
LibreELEC לא ממש רלוונטית למכשירים עם מעבדים של Amlogic, סביר להניח שיש להם בעיות גם עם מכשירים אחרים, אבל Amlogic אזור שאני מכיר הרבה יותר טוב.
LE משתמשת ב-mainline kernel, זה דורש פיתוח דרייברים קוד פתוח בשביל כל החומרה, זה משהו שלא ממש קיים היום עבור מעבדים של Amlogic, וזה נמצא בפיתוח, אבל המצב שם לא מזהיר כרגע, בלשון המעטה.
CoreELEC משתמשת ב-kernel ש-Amlogic מספקת, בו יש את כל הדרייברים הדרושים, ולכן הכל עובד כמו שצריך וכצפוי.
אם אתה לא מאלה שאוהבים להתעסק בדברים האלה, אז יש תהליך של התקן, הגדר ושכח.
ולאלה שכן אוהבים להתעסק, אני חושב שהעובדה שמדובר כאן בלינוקס זה רק יתרון. אפשר לעשות איתו כמעט כל מה שרק תרצה.
למשל, אני מריץ שרת Irssi ואת Pi-Hole על אחד מהסטרימרים שיש לי בתוך Docker.
אפשר להריץ שרתים\שירותים בתוך הבית, מבלי צורך במחשב שצורך הרבה חשמל או תופס הרבה מקום. באמת ש-Docker זה דבר נפלא. במקביל ניתן גם להתקין תופסות והרחבות קטנות גם על CE עצמה, מאחר ומדובר במהדורת לינוקס מוגבלת יחסית מאחר והמטרה הראשונית שלה היא לשמש כ-HTPC.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
@JohnDue
·
נכון, אבל לי אישית ולפחות ל-20K משתמשים אחרים זה לא מפריע. כמו-כן, תמיד אפשר לעבור לאנדרויד אם יש צורך על ידי ריסטארט פשוט.
·
נכון, אבל לי אישית ולפחות ל-20K משתמשים אחרים זה לא מפריע. כמו-כן, תמיד אפשר לעבור לאנדרויד אם יש צורך על ידי ריסטארט פשוט.
אני צריך את המכשיר לקודי בלבד. מבחינתי לינוקס זה יופי. יציב ועובד ימים שלמים בלי בעיה.
עכשיו אני מחכה לביטול ההזמנה כדי להזמין את הערכה הבסיסית
חששתי שזה לא מגיע עם ספק והנחתי שהשלט ההוא בנוסף לבסיסי ולא במקומו (האמת שאני שונא שלטי הצבעה, אני מעדיף את השלטים הרגילים, ביחוד כשהם ממופים ועוברים ב - RF ב- HARMONY ואז התגובה מצויינת).
עכשיו אני מחכה לביטול ההזמנה כדי להזמין את הערכה הבסיסית
חששתי שזה לא מגיע עם ספק והנחתי שהשלט ההוא בנוסף לבסיסי ולא במקומו (האמת שאני שונא שלטי הצבעה, אני מעדיף את השלטים הרגילים, ביחוד כשהם ממופים ועוברים ב - RF ב- HARMONY ואז התגובה מצויינת).
זהו הזמנתי. 171 ש"ח, קורא הכל, לינוקס עם שלט. פשוט מעולה. ב- RP נאלצתי למצוא פתרונות להכל. הבאתי FLIRC לשלט, עשיתי מודיפקציה עם קדיחות במארז שלהם כדי להתקין מאוורר קטן שקט למארז ועוד שילמתי על כל איזה 300 ש"ח במצטבר.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- יצירת קשר:
@JohnDue
·
בקודי יש תוסף של עידן+. עובד סבבה וגם אותו לא קשה להתקין.
·
בקודי יש תוסף של עידן+. עובד סבבה וגם אותו לא קשה להתקין.
·זה מעניין. בדיוק חשבתי לעצמי שתמיכת שלט בלינוקס לא מובנת מאליה.JohnDue כתב:@shkop
·MACRODROID יוכל להעלות לך את קודי ישר אחרי הדלקה גם באנדרואיד... לאישה ולילדים בטח לא אכפת מה רץ מתחת....
ואני מציע לך לוודא בפורום CE שלקופסה הזו אכן יש להם את כל הדרייברים (REMOTE/LAN/WIFI-BT). לא רק המעבד חשוב... מנסיון של חבר עם CE, אני כבר מנחש שלא תוכל להעביר לSLEEP בלחיצת כפתור......
למרות שאני מכיר לינוקס אני לא מחפש התעסקות. עברתי כבר את הימים האלו שאני יוצר בעיות ונהנה לפתור אותן.
עכשיו זה מעלה את שאלת השלט. כעקרון אני משער שהקודים של השלט סטנדרטיים. לא נראה לי שכל יצרן מכניס קודים ייחודיים. . האם אני צודק? אם כן תחת מה אני יכול למצוא את זה ב harmony? אני יכול ללמד את ה hub מהשלט המקורי אבל אם אפשר להימנע עדיף.
האמת שאני בכל מקרה יכול להעביר את flirc במידת הצורך כמו שעשיתי ב rp וללמד אותו פקודת כיבוי והדלקה...
לגבי העלות לקחתי משלוח מהיר יותר עד הבית של ePacket אז זה קצת ייקר. זה שווה לי כי זה עד הבית .