שיואמי AX1800 אשמח לעצתכם

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
שלח תגובה
kanash פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 8
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #1 

היי חברים בוקר טוב וחג שבועות שמח ,
אשמח לייעוצכם .
אני גר בדירה סך הכל בנויה משהו כמו 100 מטר .
יש בעיה של טווח קליטה נוראית בבית ואני רוצה לעשות שינוי קטן אך לא מוגזם (מחיר)
אני משלם לבזק על נתב בבית + מגדיל טווח ועדיין חווה גם ניתוקים וגם מעבר מעצבן בין רשתות ( מחלק אחד של הבית לשני ) שאני לא מדבר על זה שבמרחק של 5 מטר מחוץ לבית יש יחידה דיור וגם שם יש לי נתב BE אז זה יוצא שמצד אחד של הבית ליחידה אני עובר בין 3 רשתות שונות , קיצר עסק קצת מעיק .
הייתי רוצה להחליף ראוטר / מודם או אפילו את שניהם אם יש צורך .
הנתב שיש בסלון כיום זה - VTECH NB403 .
הבנתי שקניה של ראוטר ומודם בנפרד עדיפה . ולכן ראיתי ראוטר חדש של שיואמי AX1800 תומך WIFI6 . אשמח לדעת מה אם חושבים עליו ומה בנוסף אליו כדאי לקנות (אולי מודם ? או אולי להשיאר את הנתב ולהגדיר אותו כמודם ולקנות רק ראוטר ? .... )
תודה
מי יודע אולי כל העסק ייתן גם פתרון ליחידה בחוץ .. הרי היא במרחק של 5 צעדים מהבית
נערך לאחרונה על ידי kanash ב 31/05/2020 13:56, נערך פעם 1 בסך הכל.

kanash פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #2 

מישהו ?

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #3 

kanash כתב:מישהו ?
...
שאלת על דגם ספציפי וזה אומר שאתה מחפש מישהו שיש לו אותו. לא יודע כמה כאלה יש כאן בפורום, אם בכלל. הרבה פעמים מה שכתוב ב-specs של המוצר זה תיאורטי וכדי לדעת מה הוא באמת שווה אתה צריך למצוא מישהו שיש לו אותו. אולי כדאי שתשנה את השם של השרשור ככה שיכלול את שם הדגם כדי שאולי אם יש מישהו שיש לו את זה הוא ישים לב שאתה שואל עליו, כי לא כל מי שגולש כאן נכנס לכל שרשור.

לגבי השאלה השניה - אם יש לך ראוטר מהדגם Be, תיפטר ממנו מהר ככל הניתן - הוא לא יכול לעבוד במצב של מודם Bridge והוא נמצא בשליטה מוחלטת של בזק מרחוק, כשאפילו הקונפיגורציה שאתה עושה (לדוגמה פתיחת פורטים) בעצם עוברת דרך שרתים של בזק. אם שאלת על ה-VTECH - אתה יכול להשאיר אותו בתור מודם Bridge אם הוא שייך לך. אם אתה משלם עליו חודשית הייתי מחזיר גם אותו, כי מודם VDSL2 פשוט עולה סביב ה-200₪ וכנראה שלאורך זמן עלות ה"שכירות" לבזק עולה יותר מלקנות.

kanash פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #4 

@NegativeIQ
·לדעתך הגדרת הנתב במודם (אזמין אחד פשוט שאשלם עליו פעם אחת וזהו ) וחיבור ראוטר בנפרד מומלץ יותר ?
על איזה מודם אתה ממליץ ? לגבי הראוטר של שיואמי אשנה את הכותרת .. אם הטווח קליטה שלו גדול אני מאמין שהוא יעשה את שאר העבודה (כמובן אם מישהו יגיד אחרת אז לא )

Eargasma
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 474
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #5 

הוא רק יצא, אין ביקורות ולאף אחד אין נסיון איתו.... אני הייתי הולך עליו
חפש בפורום xiaomi ac2100 יעזור לך

kanash פותח השרשור
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל

שליחה #6 

@Eargasma
·לא תומך בWIFI 6 זה קריטריון שחשוב לי כי אני רוצה לקנות ראוטר ל3 4 שנים קדימה

ido22
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 639
נתן תודות: 4 פעמים
קיבל תודות: 44 פעמים

שליחה #7 

- עדיף שתחכה לדור הבא של AX (WAVE2?) אם אתה רוצה לקנות למספר שנים קדימה.
- אין עדיפות בביצועים ביחס ל AC (שתתחבר עם מכשירי AC).
- אני אישית לא מכניס מוצר סיני כזה הביתה (וגם אין לי טלפון סיני).

NegativeIQ
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4485
נתן תודות: 12 פעמים
קיבל תודות: 578 פעמים

שליחה #8 

ido22 כתב:- עדיף שתחכה לדור הבא של AX (WAVE2?) אם אתה רוצה לקנות למספר שנים קדימה.
- אין עדיפות בביצועים ביחס ל AC (שתתחבר עם מכשירי AC).
- אני אישית לא מכניס מוצר סיני כזה הביתה (וגם אין לי טלפון סיני).
...
זה מאוד תלוי במחירים. אני מניח שהראוטרים הראשונים שיתמכו בטכנולוגיה החדשה יעלו הון, והמחירים יירדו דרסטית אחרי שנה-שנתיים. השאלה היא האם המצב הנוכחי מספיק טוב כדי לחכות. בהתחשב בעובדה שאפשר היום להשיג ראוטרים ממש לא רעים ברמת מחירים של 500₪, הייתי מוכן להוציא את הסכום הזה גם על ראוטר שישמש אותי שנים ספורות, בהנחה שהמצב הנוכחי לא טוב. חוץ מזה כנראה שהראוטר ישמש אותך יותר משנים ספורות כי אתה לא תצטרך ראוטר שתומך בטכנולוגיה חדשה עד שיש לך מחשב שגם תומך בה.
kanash כתב:@NegativeIQ
·לדעתך הגדרת הנתב במודם (אזמין אחד פשוט שאשלם עליו פעם אחת וזהו ) וחיבור ראוטר בנפרד מומלץ יותר ?
על איזה מודם אתה ממליץ ? לגבי הראוטר של שיואמי אשנה את הכותרת .. אם הטווח קליטה שלו גדול אני מאמין שהוא יעשה את שאר העבודה (כמובן אם מישהו יגיד אחרת אז לא )
...
העניין הוא שהראוטרים היותר טובים בשוק הם לא משולבים עם מודם. כל מודם שנמכר היום יכול לתפקד גם כראוטר אבל לרוב הם די בינוניים בביצועים שלהם. הייתי אומר, תקנה מודם פשוט שלא עולה הרבה (כמו ה-TP-Link 9970, שתקבל עליו עודף מ-200). נסה אותו איזה שבוע כמודם+ראוטר משולב ותבדוק אם הוא עובד טוב. אם הוא מספיק, הרווחת. אם לא אז תהפוך אותו ל-Bridge ותקנה ראוטר טוב נפרד.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46352
נתן תודות: 1966 פעמים
קיבל תודות: 5074 פעמים

שליחה #9 

@kanash
כרגע יש 2 נתבים פופולרים עם תמיכה ב- Wi-Fi 6 ועלות לא בשמיים, אלו ה- HUAWEI WiFi AX3 וה- HUAWEI WiFi AX3 Pro.האחרון בעל 4 מגברים לעומת 2 וגם אפשרות לחיבור מכשיר חדש לרשת בעזרת NFC.
https://www.banggood.com/HUAWEI-WiFi-AX ... rehouse=CN

יש אחד שבדרך אלי, אוכל לשתף רשמים בהמשך (אבל יקח זמן מה).

נתב אחר שאני יכול להמליץ עליו כבר כרגע משימוש אישי הוא ה- Xiaomi AC2100. עובד אצלי עם תשתית פייבר 1Gbps.

Eargasma
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 474
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #10 

@kanash
התכוונתי שהייתי קונה את הax1800 ומשתמש בפוסט שדיברתי עליו בשביל להגדיר אותו כמו שצריך

gildmor
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1379
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 127 פעמים

שליחה #11 

@ziv_r
איזה מהם הזמנת, את הפרו?
מה שמוזר בראוטר הזה של וואוי,שלא הצלחתי בשום מקום למצוא מפרט טכני של כמה זיכרון יש לו וגם לא שום סקירה השוואתית.
מכל החיפושים מצאתי שהוא נמכר כאן: https://www.router-switch.com/huawei-wi ... outer.html
הדגם פרו ב-55$ וגם מבטיחים משלוח מהיר, נשמע קצת חשוד. מישהו מכיר את האתר הזה?

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #12 

דגם ה- AX3 בדרך אלי. יש לך למעלה קישור לרכישה מאתר אמין, מיותר להסתבך עם אתרים אחרים.

gildmor
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

@ziv_r
אני מתלבט בינו לבין ה-Xiaomi Mi R3P. ומאחר ואין שום סקירות או אפילו פרטים טכניים ממשיים די קשה להשוות, כך שכרגע אני נוטה לאחרון בגלל ה-USB שיש לי בו שימוש גם בנתב הנוכחי (Mi 3G) שהוא אמור להחליף.
WIFI6 פחות חשוב מאחר ואין כרגע מכשירים שתומכים ועד שיהיו כבר בטח אחליף שוב..

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag

שליחה #14 

ה- MI R3P הוא דגם בן 3 שנים ואם אין לך ממש צורך במקום לכונן הפנימי שלו, לך על ה- AX3 מהקישור למעלה.

gildmor
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #15 

@ziv_r
לא הייתי מודע לזה, אחרי שקצת התעמקתי במפרטים שמתי לב שבכלל כל הסדרה של 3,3G, 4 על כל הוריאציות שלהם כולל ה-AC2100 כולם עם אותו מעבד, ורובם גם עם אותם מהירויות.
בכל מקרה, הם משיקים עכשיו דגם חדש (Redmi AX5) עם מעבד של QUALCOM שכולל גם NPU, גם תומך MESH, קצת פחות מהיר במהירות המקסימלית אבל יותר קרוב במפרט לדגם פרו AX3 ופחות ממנו במחיר.
לגבי ה-AX3, יש את אותו מוצר בדיוק בשם אחר HONOR AX3000 שהוא עם ממשק גם באנגלית שזה יתרון אחד למה לקחת אותו על פני השיומי אם לא הולכים על הפרו.
לא יודע לגבי תמיכה עתידית ב-OPENWRT, לשיומי יש תמיכה לרוב הדגמים האחרונים אבל זה מעבד אחר ואולי המצב יהיה שונה בכל מקרה המוצר רק הוכרז ועדיי לא קיים.

mescaline
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1900
נתן תודות: 58 פעמים
קיבל תודות: 138 פעמים

שליחה #16 

עדיף לקנות מוצר טוב AC מאשר *** סיני AX

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”