מודם, ראוטר, סוויץ' - מתחיל מאפס
-
Arthur_Morgan
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 329
- נתן תודות: 69 פעמים
- קיבל תודות: 13 פעמים
אהלן,
לאחרונה רק מתחיל להכנס לנושא בית חכם לאט לאט, והתחלתי לעבוד עם HA.
עד עכשיו עבדתי עם הראוטר הבסיסי שהגיע עם ההתקנה של הוט. אני במסלול של 500MB וחייב לציין שמרוצה מהמצב
כרגע, הראוטר מספק קרוב ל-500 בחיבור קווי (לפי ookla) ובסביבות 400 בWiFi.
(לעומת 40mb שהייתי מקבל לפני בבזק במסלול 100 מגה)
עכשיו כשהתחלתי לחבר יותר ויותר מכשירים (טלוויזיה, רסיבר, רספברי, פיליפס יו...)
נגמר לי המקום בראוטר/מודם.
מה שמוביל אותי קודם כל לצורך הראשוני לקנות סוויץ'.
מה מומלץ? חשבתי על משהו כמו 10-12 פורטים בערך כדי שיהיה לי מקום לעוד כמה מכשירים שאוסיף.
ובנוסף, אם כבר אני עובר לסוויץ', כדאי גם להחליף את הראוטר של הוט במודם+ראוטר טובים? (למרות ששוב, כמו שאמרתי, לא מרגיש בעיית מהירות בראוטר ברירת מחדל).
תודה!
לאחרונה רק מתחיל להכנס לנושא בית חכם לאט לאט, והתחלתי לעבוד עם HA.
עד עכשיו עבדתי עם הראוטר הבסיסי שהגיע עם ההתקנה של הוט. אני במסלול של 500MB וחייב לציין שמרוצה מהמצב
כרגע, הראוטר מספק קרוב ל-500 בחיבור קווי (לפי ookla) ובסביבות 400 בWiFi.
(לעומת 40mb שהייתי מקבל לפני בבזק במסלול 100 מגה)
עכשיו כשהתחלתי לחבר יותר ויותר מכשירים (טלוויזיה, רסיבר, רספברי, פיליפס יו...)
נגמר לי המקום בראוטר/מודם.
מה שמוביל אותי קודם כל לצורך הראשוני לקנות סוויץ'.
מה מומלץ? חשבתי על משהו כמו 10-12 פורטים בערך כדי שיהיה לי מקום לעוד כמה מכשירים שאוסיף.
ובנוסף, אם כבר אני עובר לסוויץ', כדאי גם להחליף את הראוטר של הוט במודם+ראוטר טובים? (למרות ששוב, כמו שאמרתי, לא מרגיש בעיית מהירות בראוטר ברירת מחדל).
תודה!
- ufffnick
- גורו

- תגובות: 4889
- נתן תודות: 146 פעמים
- קיבל תודות: 516 פעמים
@Arthur_Morgan
·
אני בעד הגישה - מחליפים כשצריך.
ועל אותו בסיס - קנה סוויטץ׳ שאתה צריך +2 פורטים לתפעול תקלות, בעתיד תשדרג בהתאם לטכנולוגיה של שאר המוצרים, כי סביר שסוויטץ׳ שתקנה היום לא יכיל את הפיצ׳רים שתצטרך בעתיד, בטח שלא במחיר שפוי.
לי יש סוויטץ׳ של 8 ליד הראוטר, בארון תקשורת, שזה נותן 11 נקודות יחד (גם לראוטר יש סוויטץ׳ מובנה), וליד הקליינטים של הסלון (סווטץ׳ של 8 עבור מחשב, טלוויזיה, רסיבר וכו').
·
אני בעד הגישה - מחליפים כשצריך.
ועל אותו בסיס - קנה סוויטץ׳ שאתה צריך +2 פורטים לתפעול תקלות, בעתיד תשדרג בהתאם לטכנולוגיה של שאר המוצרים, כי סביר שסוויטץ׳ שתקנה היום לא יכיל את הפיצ׳רים שתצטרך בעתיד, בטח שלא במחיר שפוי.
לי יש סוויטץ׳ של 8 ליד הראוטר, בארון תקשורת, שזה נותן 11 נקודות יחד (גם לראוטר יש סוויטץ׳ מובנה), וליד הקליינטים של הסלון (סווטץ׳ של 8 עבור מחשב, טלוויזיה, רסיבר וכו').
-
Arthur_Morgan
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 329
- נתן תודות: 69 פעמים
- קיבל תודות: 13 פעמים
תודה.
אילו דגמים של סוויצ'ים כאלה מומלצים? הבנתי שיש מנוהלים/לא מנוהלים.
מה כדאי? ומאיפה להזמין?
אילו דגמים של סוויצ'ים כאלה מומלצים? הבנתי שיש מנוהלים/לא מנוהלים.
מה כדאי? ומאיפה להזמין?
- ufffnick
- גורו

- תגובות: 4889
- נתן תודות: 146 פעמים
- קיבל תודות: 516 פעמים
@Arthur_Morgan
·
מנוהליםזה אםבאלך להשתמש בממשק ניהול של הסוויטץ׳ (בדומה לראוטר), אבל יש לי התחושה שאתה לא שם.
קח לא מנוהל, תומך ג׳יגה, זה יספיק.
במקרה הזה זה ממש לא משנה מאיזו חברה או דגם, יש לי של hp, d-link, Edimax, וכולם בני קרוב לעשור ועושים את העבודה.
·
מנוהליםזה אםבאלך להשתמש בממשק ניהול של הסוויטץ׳ (בדומה לראוטר), אבל יש לי התחושה שאתה לא שם.
קח לא מנוהל, תומך ג׳יגה, זה יספיק.
במקרה הזה זה ממש לא משנה מאיזו חברה או דגם, יש לי של hp, d-link, Edimax, וכולם בני קרוב לעשור ועושים את העבודה.
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4806
- נתן תודות: 346 פעמים
- קיבל תודות: 769 פעמים
יש לי מערכת דומה לשלך (הוט, אותה מהירות ועובדת נפלאה). קניתי את זה:
NETGEAR GS108 8 (הקישור הוא לאמזון צרפת, עובד נהדר מבחינת שנאי ומתח...). עלה לפני שלושה חודשים 27.5 יורו.
לא יודע איך עכשיו עובדים משלוחים, אבל שווה לחפש משהו דומה. אני לפחות, מאד מאד מרוצה
NETGEAR GS108 8 (הקישור הוא לאמזון צרפת, עובד נהדר מבחינת שנאי ומתח...). עלה לפני שלושה חודשים 27.5 יורו.
לא יודע איך עכשיו עובדים משלוחים, אבל שווה לחפש משהו דומה. אני לפחות, מאד מאד מרוצה