מדובר על הבית של ההורים שלי ושל אחי הצעיר. 3 אנשים בבית של 3 קומות.
בעיה א- כאמור 3 קומות. בקומה הראשונה יש מחשב נייח. היחיד בבית. מחובר עם כרטיס אלחוטי דרך USB
בקומה האמצעית יש סלון עם טלביזיה שגם מחוברת לרשת האלחוטית.
בקומה העליונה חדרי שינה.
בעיה ב- לכל שלושת אנשים יש 3 סלולרי + 3 טאבלטים, שעובדים נון סטופ ומורידים סרטים ותוכן נון סטופ, והם מסתובבים איתם בכל הבית. וזקוקים לכיסויי WIFI טוב בכל הבית.
היו בשירות של פרטנר עם תשתית בזק. חבילה של 100 מגה. וראוטר technicolor TG789VAC שהיה ממוקם בקומה האמצעית.
שם היתה מסופקת בפועל מהירות של 50 מגה.
בקומות למעלה ולמטה היתה מסופקת מהירות 40 מגה בפועל.
לא היו מרוצים. כל פעם שהייתי מתקשר בשבילהם לשירות לקוחות - היו אומרים לי שאני כנראה פשוט רחוק מהמרכזיה של בזק או משהו כזה.
לכן שבוע שעבר העברתי אותם לשירות של הוט. כי אמרו לי שבהוט זה לא קשור למרחק מהמרכזיה.
אז חיברתי אותם - ספק פלוס תשתית של הוט, 200 מגה. ראוטר HOTBOX-4. אמרו לי שזה הכי חזק שלהם.
עאלק.
בקומה האמצעית איפה שהראוטר ממוקם - הם מקבלים 100 מגה בפועל.
בקומה למעלה ולמטה פאקינג 30 מגה מקסימום. לפעמים פחות.
WTF?
ומה אני יכול לעשות?
זקוק לעזרה... אני קלולס בעניינים הללו. אצלי בבית שלי זה רק קומה אחת. וכמעט הכל זה עם כבילת רשת שרצה בתעלות בתוך הקירות.
אז אני לא יודע איך לעזור להם בבית שלהם.
אודה לכל מי שיכול לתת הכוונה או עצה.
זקוק לעצה בנוגע לכיסוי wifi - רבאק איך עושים שזה יצליח?
- איינשטיין
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8560
- נתן תודות: 176 פעמים
- קיבל תודות: 394 פעמים
אם יש אפשרות להעביר כבל מהראוטר שבקומה האמצעית אל הקומה הראשונה ואל הקומה העליונה - הפתרון יהיה להוסיף נקודות גישה Access Points.
אם ממש אין אפשרות להעביר כבלים, הפתרון יהיה רשת בתצורת MESH הכוללת שלוש יחידות למרות שגם שם רצוי היה לחבר את היחידות בחיבור קווי.
אם ממש אין אפשרות להעביר כבלים, הפתרון יהיה רשת בתצורת MESH הכוללת שלוש יחידות למרות שגם שם רצוי היה לחבר את היחידות בחיבור קווי.
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4784
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 767 פעמים
בפייבר של הוט יש שתי רשתות: 5 ו-2.4, ה-5 אמנם נותנת מהירות גבוה יותר, אבל היא פחות יעילה במעבר דרך מכשולים (קירות, תקרה, רצפה). זה לא תחליף ל-AP אבל בנתיים כדאי לודא שמתחברים לרשת 2.4