התקנת רשת ביתית חוטית כמה שאלות
אני עומד בפני התקנה של רשת ביתית, התוכנית היא ככל הנראה כבלי cat6 והעברה בתוך התעלות.
איזה סוג סיכוך מומלץ לקנות?
ומ המחיר המומלץ לקניית תוף, אני רואה ברשת הרבה מחירים ואשמח לדעת מה הטווח מחירים.
והאם יש ציוד נוסף שבעלי הניסיון יכולים להמליץ לי עליו פרט לכבל עצמו, קופסאות ליציאות.
איזה סוג סיכוך מומלץ לקנות?
ומ המחיר המומלץ לקניית תוף, אני רואה ברשת הרבה מחירים ואשמח לדעת מה הטווח מחירים.
והאם יש ציוד נוסף שבעלי הניסיון יכולים להמליץ לי עליו פרט לכבל עצמו, קופסאות ליציאות.
- רונן
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5684
- נתן תודות: 1133 פעמים
- קיבל תודות: 159 פעמים
מציע כי תשתמש ב Cat יותר מעודכן - תמיד טוב ...
יש כבר Cat 8
https://www.amazon.com/Cable-Ethernet-C ... s9dHJ1ZQ==
יש כבר Cat 8
https://www.amazon.com/Cable-Ethernet-C ... s9dHJ1ZQ==
- sys_admin
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4307
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 902 פעמים
לפני שנים יש כבר אחרי CAT8 מספר דורות של קטגוריות של כבלי רשת, למשל יש כבר לפני שנים את CAT8.2
https://www.prnewswire.com/in/news-rele ... 90762.html
אבל לשימוש ביתי מספיק אפילו גם CAT7, רק חשוב שהוא לא יהיה של יצרן עלום שם, ושאחרי זה מדביקים עליו כל מני שמות כמו טלדור, אלה שיהיה של יצרן אמתי שפועל לפי התקנים ולא סתם מדביק מדבקות כפי שנהוג אצל חלק ממשווקים שאנו מכירים כאן.
https://www.prnewswire.com/in/news-rele ... 90762.html
אבל לשימוש ביתי מספיק אפילו גם CAT7, רק חשוב שהוא לא יהיה של יצרן עלום שם, ושאחרי זה מדביקים עליו כל מני שמות כמו טלדור, אלה שיהיה של יצרן אמתי שפועל לפי התקנים ולא סתם מדביק מדבקות כפי שנהוג אצל חלק ממשווקים שאנו מכירים כאן.
תודה לכולם, אני אישית לא רואה כרגע סיבה להניח cat 8 או אפילו בארצנו הקטנה, במיוחד כאשר התשתית של האינטנרט לא תומכת במעל 100.
ובכנות לא חושב שזה ישתנה בעשור הקרוב, cat6a אני מאמין יספק אותי נאמנה.
בכל מקרה אשמח לקבל המלצה לחברות מומלצות של כבלים, והערכה גסה של מחירים שאדע שלא קורעים אותי במחיר.
מעבר לכך אני מתכנן לקנות לוחץ, ושקעים. האם יש עוד ציוד שכדאי לי לקנות?
ובכנות לא חושב שזה ישתנה בעשור הקרוב, cat6a אני מאמין יספק אותי נאמנה.
בכל מקרה אשמח לקבל המלצה לחברות מומלצות של כבלים, והערכה גסה של מחירים שאדע שלא קורעים אותי במחיר.
מעבר לכך אני מתכנן לקנות לוחץ, ושקעים. האם יש עוד ציוד שכדאי לי לקנות?
rm1 כתב:עוד מאת תמליצו על תשתית אופטית של 100Gb שלה יהיה לו בעיות בגלישה לאתר Ynet![]()
לתשתית ביתית מספיק cat6 אל תכניסו אנשים סתם להוצאות מיותרות....
חכה, רק התחלת, עוד לא שאלו איזה ציוד צריך לחיבוריות, אחסוך לך:
צריך סוויצים מנוהלים (רק של סיסקו!), במהירות 40 גיגה, צריך VPN לא רק אל מחוץ לבית, אלא גם בין התחנות השונות בבית, צריך שרת DC עם גיבוי ורפליקציה ל MED1, עבור אחסון ממליץ להשתמש אך ורק בסטורייג HI END של EMC - עם 2T RAM זכרון cache.
·
@pk37
·
לפני שאתה משער ומניח והחלטת להעביר CAT6 ואז אמרו לך CAT8 ואז ירדו ל CAT7 ואתה התפשרת על CAT6A נראה שאינך בכלל יודע מה ההבדל בינהם.
מבחינת השחלה/מחיר/יכולות השימוש , אין הבדל בין 6A ל 7, אז אין בכלל מה להתלבט בינהם אלא רק לפי המחיר שתשיג מיצרן מוכר, כמו טלדור...
CAT8 בהצלחה למצא, ובהצלחה במחיר ובמחברי קצה...
אם יש בעיה להשחיל כבל כזה מבחינת תשתית אז תשחיל CAT6.
קח בחשבון שיש הבדלי מחיר משמעותיים גם בין מחברי הקצה של 6 ו 6A
SYSADMIN, טלדור זה יצרן, יצרן אמיתי ולא עלום שם, יצרן גדול שאפילו מייצר בשביל חברות אירופאיות.
·
לפני שאתה משער ומניח והחלטת להעביר CAT6 ואז אמרו לך CAT8 ואז ירדו ל CAT7 ואתה התפשרת על CAT6A נראה שאינך בכלל יודע מה ההבדל בינהם.
מבחינת השחלה/מחיר/יכולות השימוש , אין הבדל בין 6A ל 7, אז אין בכלל מה להתלבט בינהם אלא רק לפי המחיר שתשיג מיצרן מוכר, כמו טלדור...
CAT8 בהצלחה למצא, ובהצלחה במחיר ובמחברי קצה...
אם יש בעיה להשחיל כבל כזה מבחינת תשתית אז תשחיל CAT6.
קח בחשבון שיש הבדלי מחיר משמעותיים גם בין מחברי הקצה של 6 ו 6A
SYSADMIN, טלדור זה יצרן, יצרן אמיתי ולא עלום שם, יצרן גדול שאפילו מייצר בשביל חברות אירופאיות.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
אני אישית מעדיף CAT6 על CAT6A, שעבה יותר ודי קשה להשחלה ולעבודה.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- shmulikmazor
-
- מוקפא

- תגובות: 198
- נתן תודות: 7 פעמים
- קיבל תודות: 17 פעמים
תכל'ס גם CAT5E יהיה מספיק טוב ברשת ה-LAN הבייתית אבל דיי ברור שהשוק הולך לכיוון ה-CAT6A.
ציוד תקשורת אקטיבי טוב עדיין יחסית יקר לשוק הבייתי ולכן אני לא רואה טעם להתחיל להתעסק עם כבילה יקרה הרבה יותר.
הפנטזיה שלי היא תשתית סיבים, שקעי סיב LC בקיר, ציוד קצה עם סיבים (מחשב, טלוויזיה ועוד), מתגים ו-AP נורמלי.
ציוד תקשורת אקטיבי טוב עדיין יחסית יקר לשוק הבייתי ולכן אני לא רואה טעם להתחיל להתעסק עם כבילה יקרה הרבה יותר.
הפנטזיה שלי היא תשתית סיבים, שקעי סיב LC בקיר, ציוד קצה עם סיבים (מחשב, טלוויזיה ועוד), מתגים ו-AP נורמלי.
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32977
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2315 פעמים
CAT6 עדיף בהרבה על CAT5E, שהוא כבל עדין יותר ופחות עמיד מ-CAT6.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
היי,
קצת סדר.. לגבי הכבלים..
Cat 8, מיועד לתקשורת עד 40 מטר עד 40 גיגה ביט פר שנייה והוא מבוסס על כבל תקשורת אשר כל זוג מסוכך ועל כל ארבעת הזוגות יש רשת סיכוך.
Cat7a מבנה כמו 8, תומך עד 10 ג'יגה פר שנייה ל100 מטר.
Cat 7, מיועד לתקשורת עד 100 מטר וגם באותה תצורה כמו cat 8. תומך ב10 ג'יגה פר שנייה. 100 מטר.
Cat 6a יכול להיות לא מסוכך או מסוכך כמו השניים מעלה. הוא תקן יותר חדש מCat 7 ומיועד להעביר 10 ג'יגה ביט פר שנייה. 100 מטר.
Cat 6 יכול להיות לא מסוכך או מסוכך כמו השניים מעלה או רק אלומיניום אחד על כל ארבעת הזוגות ורשת סיכוך. הזולים באמת הם אפילו ללא רשת הסיכוך.
Cat 5e מבנה כמו cat6 אך אינו מומלץ כיוון שיש רק סיניים בשוק והאיכות שלהם נמוכה כלומר לא יחזיקו לאורך זמן (קורוזיה, בידוד מתייבש ועוד)
הכוונה למאה מטר הוא שמותרים עד 4 חיבורים אך מגשר באף אחד מקטגוריות אסור שיעבור 30 מטר. עניין של ניחות.
Cat 8 מיועד לעד 2 חיבורים ומיועד לחוות שרתים בעיקר.
קצת סדר.. לגבי הכבלים..
Cat 8, מיועד לתקשורת עד 40 מטר עד 40 גיגה ביט פר שנייה והוא מבוסס על כבל תקשורת אשר כל זוג מסוכך ועל כל ארבעת הזוגות יש רשת סיכוך.
Cat7a מבנה כמו 8, תומך עד 10 ג'יגה פר שנייה ל100 מטר.
Cat 7, מיועד לתקשורת עד 100 מטר וגם באותה תצורה כמו cat 8. תומך ב10 ג'יגה פר שנייה. 100 מטר.
Cat 6a יכול להיות לא מסוכך או מסוכך כמו השניים מעלה. הוא תקן יותר חדש מCat 7 ומיועד להעביר 10 ג'יגה ביט פר שנייה. 100 מטר.
Cat 6 יכול להיות לא מסוכך או מסוכך כמו השניים מעלה או רק אלומיניום אחד על כל ארבעת הזוגות ורשת סיכוך. הזולים באמת הם אפילו ללא רשת הסיכוך.
Cat 5e מבנה כמו cat6 אך אינו מומלץ כיוון שיש רק סיניים בשוק והאיכות שלהם נמוכה כלומר לא יחזיקו לאורך זמן (קורוזיה, בידוד מתייבש ועוד)
הכוונה למאה מטר הוא שמותרים עד 4 חיבורים אך מגשר באף אחד מקטגוריות אסור שיעבור 30 מטר. עניין של ניחות.
Cat 8 מיועד לעד 2 חיבורים ומיועד לחוות שרתים בעיקר.