מספר שאלות לחיבור לסלקום פייבר
סוף סוף התחילו לחבר את הבניין לסלקום פייבר עד היום יש בזק שנותן מקסימום 60 מ"ב
1.יש לי היום ראוטר של (Linksys WRT32X (OPENWRTהאם הוא מספיק טוב לחיבור ל1000 מ"ב שלהם או עדיף לקחת את הראוטר שלהם + AP שהם נותנים (למי שיש מה מהירות המקסימלית שנותן ?)?
2.האם סלקום נותנים רק מתאם פייבר או מאלצים לקחת את כל הציוד מהם ?
3.מה עובי הכבל פייבר שנכנס לדירה ? האם יוכל לעבור בצינור (שחור , נראה לי כמו של הצינורות של החשמל) שכבר עובר בו כבל טלפון וכבל רשת ?
תודה
1.יש לי היום ראוטר של (Linksys WRT32X (OPENWRTהאם הוא מספיק טוב לחיבור ל1000 מ"ב שלהם או עדיף לקחת את הראוטר שלהם + AP שהם נותנים (למי שיש מה מהירות המקסימלית שנותן ?)?
3.מה עובי הכבל פייבר שנכנס לדירה ? האם יוכל לעבור בצינור (שחור , נראה לי כמו של הצינורות של החשמל) שכבר עובר בו כבל טלפון וכבל רשת ?
תודה
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4485
- נתן תודות: 12 פעמים
- קיבל תודות: 578 פעמים
1. ה-WRT32X הוא אחד מהראוטרים הכי חזקים שקיימים. אם אתה על OpenWRT 19.07, תפעיל את האפשרות של NAT Offloading והוא יחזיק 1 ג'יגה בכיף.dudis כתב:סוף סוף התחילו לחבר את הבניין לסלקום פייבר עד היום יש בזק שנותן מקסימום 60 מ"ב
תודה...
2. לפי מה שהבנתי סלקום ייתנו לך מתאם אם תתעקש מספיק.
3. לא יודע. מה שכן לפעמים יש בעיות בלהעביר כבל נוסף בתעלה שכבר בשימוש וצריך להוציא את הכבל הקיים ואז להעביר אותו שוב ביחד עם הכבל החדש.
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

בשום מצב אל תיקח ראוטר של הספקית, כי זה לא ראוטר שלך. מה גם שסלקום מצמידים את הציוד שלהם לקו כמו הוט. היום הם מאפשרים לך לקחת מתאם אופטי שלהם ולהשתמש בראוטר שלך, אבל לך תדע אם יום אחד הם יחליטו שהם לא עושים את זה יותר. קח מתאם כל עוד אתה יכול.dudis כתב:אז מה עדיף להשאר עם Linksys WRT32X או לקחת את הראוטר שלהם +AP שלהם שכלול במבצע ?...
- kandasghvifspscp
-
- חבר פעיל

- תגובות: 84
- נתן תודות: 52 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
·NegativeIQ כתב:1. ה-WRT32X הוא אחד מהראוטרים הכי חזקים שקיימים. אם אתה על OpenWRT 19.07, תפעיל את האפשרות של NAT Offloading והוא יחזיק 1 ג'יגה בכיף.......
2. לפי מה שהבנתי סלקום ייתנו לך מתאם אם תתעקש מספיק.
3. לא יודע. מה שכן לפעמים יש בעיות בלהעביר כבל נוסף בתעלה שכבר בשימוש וצריך להוציא את הכבל הקיים ואז להעביר אותו שוב ביחד עם הכבל החדש....
שלום NegativeIQ (דן).
אפשר לשאול כאן שאלת המשך?
באשר לנקודה מספר 3:
האם יש סיכוי להעביר כבל רשת בתוך הצינור מבלי לגדום את החיבור (RJ45 זה נקרא?)?
כלומר - להעביר כבל רשת כמו שהוא.
אני גם רוצה להעביר כבל רשת בצינור (ראה תמונה), אבל זאת פעם ראשונה שאני עומד לנסות זאת. אני מנסה להימנע מכל ההליך של חיתוך הקצה (ה connector) וחיבורו מחדש לאחר ההשחלה.
יש סיכוי שזה יעבוד?
תודה מראש!
- NegativeIQ
-
- חבר מביא חבר

אין שום אפשרות להעביר בתעלה כבל עם קונקטור, ואם תנסה רוב הסיכויים שגם הקונקטור ייתקע בתעלה ויסתום אותה בצורה בלתי-הפיכה. חוץ מזה אתה גם ככה צריך להגיע עם כבל באורך כמה עשרות מטרים ולהעביר בתעלה - שאתה לא יודע מה האורך שלה, ואז כשהוא יוצא בצד השני אתה צריך לחתוך את העודף - ככה שאין לקונקטור שום משמעות.kandasghvifspscp כתב:·......
שלום NegativeIQ (דן).
אפשר לשאול כאן שאלת המשך?
באשר לנקודה מספר 3:
האם יש סיכוי להעביר כבל רשת בתוך הצינור מבלי לגדום את החיבור (RJ45 זה נקרא?)?
כלומר - להעביר כבל רשת כמו שהוא.
אני גם רוצה להעביר כבל רשת בצינור (ראה תמונה), אבל זאת פעם ראשונה שאני עומד לנסות זאת. אני מנסה להימנע מכל ההליך של חיתוך הקצה (ה connector) וחיבורו מחדש לאחר ההשחלה.
יש סיכוי שזה יעבוד?
תודה מראש!...
אגב, ההמלצה שלי היא בכלל להתקין שקע רשת ולא שיצא לך כבל עם קונקטור מהקיר.