התאמה של רמקול סנטר לרמקולים קדמיים
-
Arthur_Morgan
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 329
- נתן תודות: 69 פעמים
- קיבל תודות: 13 פעמים
היי,
כמה חשובה התאמה של רמקול סנטר לרמקולים הקדמיים?
זה בסדר לשלב רמקולים של חברות שונות או שלא מומלץ?
תודה
תודה
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10914
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1942 פעמים
התאמה חשובה, אבל לא באופן קריטי.
מה שחשוב הוא לשמוע את השילוב, ולוודא שאתה לא מזהה הבדל גדול מידי בין הרמקולים.
יש מספיק אנשים עם סנטר של מותג אחר, ולא חשים שיש להם בעיה עם זה.
אם בוחרים סנטר שהוא בסגנון שונה לגמרי מהקדמיים, בהחלט יכולה להיות בעיה, שכל הזמן תשים לב להבדל בטונאליות שאתה מקבל מהרמקולים.
מה שחשוב הוא לשמוע את השילוב, ולוודא שאתה לא מזהה הבדל גדול מידי בין הרמקולים.
יש מספיק אנשים עם סנטר של מותג אחר, ולא חשים שיש להם בעיה עם זה.
אם בוחרים סנטר שהוא בסגנון שונה לגמרי מהקדמיים, בהחלט יכולה להיות בעיה, שכל הזמן תשים לב להבדל בטונאליות שאתה מקבל מהרמקולים.
- בור_ועם_הספר
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 331
- נתן תודות: 52 פעמים
- קיבל תודות: 78 פעמים
אין כאן חוקים.
אבל...
המומלץ ביותר כמובן הסנטר מאותה הסידרה של הקידמיים.
אם כבר אין להשיג אז מסידרת המשך של אותו יצרן.
חשוב שתהיה נצילות דומה.
כדאי שתהיה התנגדות (impedance) זהה.
מצטרף להמלצה של אמיר בעניין הטונאליות : אם למשל יש אפקטים קוליים מצד לצד בהשתתפות הסנטר, אתה רוצה שתהיה טונאליות דומה.
אבל...
המומלץ ביותר כמובן הסנטר מאותה הסידרה של הקידמיים.
אם כבר אין להשיג אז מסידרת המשך של אותו יצרן.
חשוב שתהיה נצילות דומה.
כדאי שתהיה התנגדות (impedance) זהה.
מצטרף להמלצה של אמיר בעניין הטונאליות : אם למשל יש אפקטים קוליים מצד לצד בהשתתפות הסנטר, אתה רוצה שתהיה טונאליות דומה.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
·לדעתי כמובן, ההתאמה הרבה פחות חשובה ממה שייצרניות רמקולים המעוניינות למכור לך "סט" תואם טוענות.Arthur_Morgan כתב:היי,
תודה...
בפסי קול מרובי ערוצים הסנטר מקבל את הערוץ הנפרד שלו ובאותו ערוץ מושמע בדרך כלל דברים שונים וללא שום קשר למה שעובר לרמקולים האחרים, כך שמלכתחילה אין פה הרבה מה להתאים. בסרטים בדרך כלל מושמע דרך הסנטר דיאלוגים ולכן מה שהכי חשוב (לדעתי כמובן) זה לקחת את הסנטר שיאפשר לך למקם אותו כך שתשמע ממנו את הדיאלוגים בצורה ברורה, חזקה ומהכיוון הנכון. בעיות של סנטרים עמומים ומוחרשים שמהם לא שומעים כלום או ששומעים מגבוה או נמוך מידי הם תופעות הרבה יותר נפוצות מחוסר התאמה טונאלית (שוב, לדעתי).
איפה כן יכולה להיות בעיה של חוסר התאמה טונאלית זה בהשמעת הופעות חיות וקונצרטים עם פסי קול מרובי ערוצים. אני אומר שזו אפשרות אבל לא טוען שנתקלתי בזה או שזו באמת בעיה. כפי שהאמריקאים אומרים: YMMV.
אצלי לפחות עם זוג רמקולי OB קדמיים גדולים וסטנר תלוי של Axiom Audio אין בעיה ואתה תתקשה למצוא חוסר התאמה גדול יותר (כביכול, לכאורה, וכו')
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- Amir64
-
- גורו

אין שום המלצה כזו, וגם אין סיבה שתהיה.בור_ועם_הספר כתב:חשוב שתהיה נצילות דומה.
כדאי שתהיה התנגדות (impedance) זהה....
נתונים אילו לא אומרים שום דבר על איך נשמע הרמקול, יחסית לרמקולים האחרים.
יש להם השפעה על ההספק שהרסיבר יידרש לספק לסנטר, כדי שינגן באותו ווליום כמו האחרים.
ההמלצה היא להמנע משילוב של רמקול בעל עכבה ונצילות נמוכות עם מגבר חלש.
- Amir64
-
- גורו

טענה מוזרה, לדעתי.Catskinner כתב:בפסי קול מרובי ערוצים הסנטר מקבל את הערוץ הנפרד שלו ובאותו ערוץ מושמע בדרך כלל דברים שונים וללא שום קשר למה שעובר לרמקולים האחרים, כך שמלכתחילה אין פה הרבה מה להתאים. בסרטים בדרך כלל מושמע דרך הסנטר דיאלוגים ולכן מה שהכי חשוב (לדעתי כמובן) זה לקחת את הסנטר שיאפשר לך למקם אותו כך שתשמע ממנו את הדיאלוגים בצורה ברורה, חזקה ומהכיוון הנכון. בעיות של סנטרים עמומים ומוחרשים שמהם לא שומעים כלום או ששומעים מגבוה או נמוך מידי הם תופעות הרבה יותר נפוצות מחוסר התאמה טונאלית (שוב, לדעתי).......
איפה כן יכולה להיות בעיה של חוסר התאמה טונאלית זה בהשמעת הופעות חיות וקונצרטים עם פסי קול מרובי ערוצים. אני אומר שזו אפשרות אבל לא טוען שנתקלתי בזה או שזו באמת בעיה. כפי שהאמריקאים אומרים: YMMV....
גם בסרטים וגם בהופעות חיות הסנטר מקבל את הערוץ שלו בלבד.
בסרטים יש הרבה מעברים בין הרמקולים, ושומעים את ההבדל יופי בין הסנטר והקדמיים.
קח את הדוגמה הכי פשוטה של כלי רכב או אדם שמדבר ונע מצד לצד על המסך, ושומעים אותו בהתאמה עובר מרמקול קדמי לסנטר ואז לרמקול השני.
- claudia5
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4216
- נתן תודות: 1658 פעמים
- קיבל תודות: 558 פעמים
לי זה בטוח לא חשוב. היה לי רמקולים וסנטר מאותה הסידרה וכיום שהחלפתי את הקדמיים כלל איני מרגיש את ההבדל.
למרות שהנצילות שונה לא מורגש הבדל כי הרסיבר בכיול מתקן את הבדלי הווליום
למרות שהנצילות שונה לא מורגש הבדל כי הרסיבר בכיול מתקן את הבדלי הווליום
בכל רסיבר שיש אופציה אני אוהב להפעיל Center Spread
שנותן לסאונד של הדיבור לזלוג ל2 הקדמיים, מהסנטר.
אני אוהב את זה ויותר קל לי להבין דיאלוגים כך.
אצלי הם מאותה חברה אז גוון הצליל מאוד דומה,
והסנטר טיפה חלש, אז הקדמיים עוזרים לו להרחיב את הבמה ולתת בס עמוק לדיבור (לא בס של סאב שפחות נעים לדיאלוג לטעמי)
שנותן לסאונד של הדיבור לזלוג ל2 הקדמיים, מהסנטר.
אני אוהב את זה ויותר קל לי להבין דיאלוגים כך.
אצלי הם מאותה חברה אז גוון הצליל מאוד דומה,
והסנטר טיפה חלש, אז הקדמיים עוזרים לו להרחיב את הבמה ולתת בס עמוק לדיבור (לא בס של סאב שפחות נעים לדיאלוג לטעמי)
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
@Amir64
·למה מוזר? מעולם לא טענתי שבהופעות חיות פס הקול לא מכיל ערוץ ייעודי לסנטר. אם הבנת ממה שכתבתי שהתכוונתי לכך אז הבנת לא נכון. ההבדל היחיד הוא שבהופעות חיות השוני בין ערוץ הסנטר לבין שני הערוצים הקדמיים הוא קטן מהשוני שחווים בסרט, לפחות זה הנסיון שלי, כך שבהופעות חיות יש יותר סיכוי להיתקל בבעיה של חוסר התאמה. אני אישית לא נתקלתי בזה אבל אני לחא שולל את האפשרות על הסף.
אנחנו כנראה לא צופים באותם סרטים. אני לא חושב שזה מוזר והנסיון שלי תומך בטענות שלי.
·למה מוזר? מעולם לא טענתי שבהופעות חיות פס הקול לא מכיל ערוץ ייעודי לסנטר. אם הבנת ממה שכתבתי שהתכוונתי לכך אז הבנת לא נכון. ההבדל היחיד הוא שבהופעות חיות השוני בין ערוץ הסנטר לבין שני הערוצים הקדמיים הוא קטן מהשוני שחווים בסרט, לפחות זה הנסיון שלי, כך שבהופעות חיות יש יותר סיכוי להיתקל בבעיה של חוסר התאמה. אני אישית לא נתקלתי בזה אבל אני לחא שולל את האפשרות על הסף.
אנחנו כנראה לא צופים באותם סרטים. אני לא חושב שזה מוזר והנסיון שלי תומך בטענות שלי.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- Crossover-Shop
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 874
- נתן תודות: 125 פעמים
- קיבל תודות: 293 פעמים
אני באופן אישי שמעתי כבר מאות מערכות
עם מאות שילובים שונים
אין ספק שכאשר יש התאמה של סדרה בין הסנטר לקדמיים הבמה הקדמית נשמעת מאוזנת יותר
אבל יש כאלה שרוצים הדגשה בערוץ המרכזי ויבחרו משהו שהוא דומיננטי יותר מהרמקולים הקיימים בכוונה
אין מניעה לשים סנטר שונה - אבל יש עדיפות לסנטר עם טוויטר ומיד זהים לקבלת גוון צליל אחד
עם מאות שילובים שונים
אין ספק שכאשר יש התאמה של סדרה בין הסנטר לקדמיים הבמה הקדמית נשמעת מאוזנת יותר
אבל יש כאלה שרוצים הדגשה בערוץ המרכזי ויבחרו משהו שהוא דומיננטי יותר מהרמקולים הקיימים בכוונה
אין מניעה לשים סנטר שונה - אבל יש עדיפות לסנטר עם טוויטר ומיד זהים לקבלת גוון צליל אחד
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7655
- נתן תודות: 488 פעמים
- קיבל תודות: 887 פעמים
תלוי בשילוב. מה יש לך כרגע בקדמיים ומה חשבת לשלב?Arthur_Morgan כתב:היי,
תודה...
אם כבר להכניס סנטר אז מומלץ לדאוג מראש ל 3 רמקולים זהים לחלוטין שממוקמים באותה צורה באותו גובה. ברוב החדרים זה לא תמיד אפשרי בגלל בעיית מקום. סנטר נמוך מדי ביחס לקדמיים יכול ליצור כל מיני בעיות של חוסר אחידות, ומשם לגרום לפסקול להשמע לא משכנע, אפילו אם הוא באותה סדרה של אותה חברה. יכול להיות שבמבחן המציאות זה כנראה לא יישמע כזה נורא, כל מקרה לגופו.
כדי לחסוך את ההתעסקות הייתי מציע לך שתנסה תצורה של סנטר פאנטום. אם שני הקדמיים שלך מסוגלים לזה בצורה טובה, תחסוך את הכסף.
- בור_ועם_הספר
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 331
- נתן תודות: 52 פעמים
- קיבל תודות: 78 פעמים
·Amir64 כתב:אין שום המלצה כזו, וגם אין סיבה שתהיה.......
נתונים אילו לא אומרים שום דבר על איך נשמע הרמקול, יחסית לרמקולים האחרים.
יש להם השפעה על ההספק שהרסיבר יידרש לספק לסנטר, כדי שינגן באותו ווליום כמו האחרים.
ההמלצה היא להמנע משילוב של רמקול בעל עכבה ונצילות נמוכות עם מגבר חלש....
אתה צודק שנצילות והתנגדות לא קשורות להתאמה לצליל ולא חובה נתונים טכניים זהים כמו לקדמיים.
זה ברור.
ובכל זאת, הם צריכים להילקח בחשבון כדי לוודא התאמה לרסיבר.
- Amir64
-
- גורו

אז מה היתה הסיבה שכתבת את זה?בור_ועם_הספר כתב:אתה צודק שנצילות והתנגדות לא קשורות להתאמה לצליל ולא חובה נתונים טכניים זהים כמו לקדמיים.......
זה ברור.
ובכל זאת, הם צריכים להילקח בחשבון כדי לוודא התאמה לרסיבר....
ואם כבר יש לו רמקולים בעלי עכבה של 4 אוהם, ורסיבר חלש? אז הוא יוסיף עוד רמקול של 4 אוהם לרסיבר?
לא הוזכר רסיבר בשאלה, וגם לא בתשובה שלך.
- jaksirak
- חבר ותיק

- תגובות: 1397
- שם מלא: קובי כהן
- נתן תודות: 139 פעמים
- קיבל תודות: 68 פעמים
לעניות דעתי (דעתי הסובייקטיבית), האזן הממוצעת של רובנו (כך נראה לי) לא באמת תרגיש בהבדל או בחוסר איזון what so ever.
פעם הסנטר והקדמיים היו מאותה סדרה, היום הקדמיים הוחלפו ובחיי שלא מרגיש חוסר איזון.
כן, צריך לשדרג את הסנטר שלי, אבל זה כבר סיפור אחר. חשוב לי שהסנטר יהיה איכותי שכן הדיאלוג מהווה אחוז ניכר.
פעם הסנטר והקדמיים היו מאותה סדרה, היום הקדמיים הוחלפו ובחיי שלא מרגיש חוסר איזון.
כן, צריך לשדרג את הסנטר שלי, אבל זה כבר סיפור אחר. חשוב לי שהסנטר יהיה איכותי שכן הדיאלוג מהווה אחוז ניכר.
בברכה קובי כהן
סנטר+קדמיים ההימור הכי בטוח זה שיהיו מאותה סדרה.
ברור שיכול להיות שגיוון ביניהם לא יורגש באוזן. -אבל גם יכול להיות שכן יורגש.
השאלה עד כמה אתה מוכן להסתכן.
סאבוופר ואחוריים ואטמוס וכו' - אתה "יכול לשחק" עם המיקום הגיאוגרפי שלהם...
יש לזה משמעות לא קטנה ביצירת האטמוספירה והתוצאה הסופית הרצוייה.
לכן אפשר לקחת רמקולים שונים ומגוונים ואפילו אם נק' ההתחלה איננה טובה - על בסיס של ניסויי וטעייה - בסוף מוצאים את המיקום האופטימלי בחדר של כל רמקול ורמקול, ואפשר לשפר את נק' ההתחלה הלא מוצלחת.
אבל רמקולים קדמיים וסנטר: מעט מאוד אתה יכול לשחק עם המיקום שלהם ולנסות לשפר נק' התחלתית לא מוצלחת. המיקום שלהם כמעט קשיח לחלוטין.
אם נק' המוצא ההתחלתית לא מוצלחת בעניך - מעט מאוד תוכל לעשות כדי לשפר אותה.
ברור שיכול להיות שגיוון ביניהם לא יורגש באוזן. -אבל גם יכול להיות שכן יורגש.
השאלה עד כמה אתה מוכן להסתכן.
סאבוופר ואחוריים ואטמוס וכו' - אתה "יכול לשחק" עם המיקום הגיאוגרפי שלהם...
יש לזה משמעות לא קטנה ביצירת האטמוספירה והתוצאה הסופית הרצוייה.
לכן אפשר לקחת רמקולים שונים ומגוונים ואפילו אם נק' ההתחלה איננה טובה - על בסיס של ניסויי וטעייה - בסוף מוצאים את המיקום האופטימלי בחדר של כל רמקול ורמקול, ואפשר לשפר את נק' ההתחלה הלא מוצלחת.
אבל רמקולים קדמיים וסנטר: מעט מאוד אתה יכול לשחק עם המיקום שלהם ולנסות לשפר נק' התחלתית לא מוצלחת. המיקום שלהם כמעט קשיח לחלוטין.
אם נק' המוצא ההתחלתית לא מוצלחת בעניך - מעט מאוד תוכל לעשות כדי לשפר אותה.
היו לי קדמיים וסנטר מאותה סדרה B&W 600, ושמעו בסדר.
החלפתי את הסנטר למורל והתוצאה טובה יותר.
המסקנה שלי זה שאין חובה שהסנטר והקדמיים יהיו מאותה סדרה או אפילו מאותו יצרן. עדיף לבחור את הרמקול הטוב ביותר לכל מטרה, כאשר בסנטר הכי חשוב זה ה clarity (בהירות) של קול אנושי. תסמוך על האוזן שלך שתדע לבחור רמקולים בעלי אופי דומה כי זה האופי שאתה אוהב.
החלפתי את הסנטר למורל והתוצאה טובה יותר.
המסקנה שלי זה שאין חובה שהסנטר והקדמיים יהיו מאותה סדרה או אפילו מאותו יצרן. עדיף לבחור את הרמקול הטוב ביותר לכל מטרה, כאשר בסנטר הכי חשוב זה ה clarity (בהירות) של קול אנושי. תסמוך על האוזן שלך שתדע לבחור רמקולים בעלי אופי דומה כי זה האופי שאתה אוהב.