להחליף את הקורו

פורום מסכי OLED ו- QD-OLED
שלח תגובה
lambda פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 220
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 5 פעמים

שליחה #1 

שלום לחברי הפורום,

הקורו שברשותי נקנה לפני 12 שנים, פועל עדיין מצויין וממשיכים לראות בו נהדר...
אבל מה, מסך רק 42 שבזמנו היה גודל סביר, הזמן עובר ומסתקרנים לראות קצת יותר גדול, K4 ושאר ירקות...

אז ככה: הגעתי ככל הנראה למסקנה שהמסך שיתאים לי ביותר ונשמע הכי מלהיב יהיה הסוני 9AG.
מרחק הצפיה בסלון הוא כ 3 מטר, ואני עדיין מתלבט בין 55 ל 65: מפחד ש65 יהיה גדול מדי ויגרום בסופו של דבר לעייפות וויזואלית ויפוצץ לי את העיניים, מה גם שהתכנים שאני צופה בהם מותאמים לקורו (כמעט תמיד סרטים וסדרות בHD רגיל מורדים מהרשת), ואין לי מושג איך דבר כזה למשל ייראה על מסך K4 65.

לכן אני גם מעוניין במסך עם יכולות עיבוד תמונה ואפסקייל הטובים ביותר, והתרשמתי שבסוני הם האיכותיים ביותר לצורך העניין.

אשמח לשמוע התרשמויות ודיעות אחרות מחברי הפורום בעניין, כי אני עדיין לא סגור, לא על המסך ולא על הגודל.

איתן

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20174
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #2 

@lambda
·
א. עדיף "65. למרחק כזה "55 פשוט קטן.
ב. עדיף להתחיל "לשדרג" את התכנים. FHD נראה טוב על מסך "65, 4K נראה עוד יותר טוב. 720P איכותי נראה סביר.
עם כל הכבוד לתוכן הישן, אני כל הזמן משדרג את התכנים שיש לי. OLED עם HDR זה פשוט עולם אחר, וחבל להתעסק בדברים ישנים כשלהמון תוכן יש היום גם גרסאות ב-HDR.

lambda פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #3 

אכן נשמע הגיוני...

אלא שאם באים ממסך 42, ה 55 יראה כבר מלכתחילה גדול ומספיק.
קראתי אגב תגובות של לא מעט אנשים שטוענים כי ממרחק כמו שלי, כ 3 מטרים שאולי אפילו אפשר קצת לקצר, הצפיה היא נעימה, ושלאו דוקא נכון שכמה שיותר גדול יותר טוב, לפחות בכל מצב.
אני זוכר התרשמות של כתב שטען שה 55 החדש שקנה היה לו גדול מדי ממרחק של 8 פיט (2.43 מ), והחליף אותו למודל קטן יותר...

באשר לתכנים, זאת בכל זאת בעיה: אני פריק של סרטים, כולל ישנים אפילו מאוד, ואין שום סיכוי שאמצא את אלה ב UHD, ומאידך לא מוכן כל כך לוותר על איכות הסרטים בשביל איכות התמונה, בכל זאת.
האמת שאפילו בצפיה של ביקורות של ה AG9 דרך המסך של המחשב, התחיל לכאוב לי קצת הראש מהתבוננות בכל המשטח של 65 אינץ'... מה שבטוח שתוכן פחות איכותי מבחינת הרזולוציה יראה יותר טוב על מסך יותר קטן...

כך שאני עדיין בוחן את העניין...

TheCoolest
אחראי תחום מסכים
אחראי תחום מסכים
תגובות: 20174
שם מלא: ארתור ליברמן
נתן תודות: 277 פעמים
קיבל תודות: 2607 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #4 

@lambda
·
היה לי "55 ממרחק של 2.4 מטר, ועכשיו יש לי "65.

ל-3 מטר "55 היה קטן. ליום יומיים הוא הרגיש עצום, ואז מהר מאד מתרגלים.

בנוגע להעדפות האישיות שלך, תצטרך להחליט לבד. את ההמלצה שלי אני נתתי, מעבר לזה זה הכסף שלך והבחירה שלך.

ויש לא מעט סרטים ישנים שעברו remaster ויצאו ב-4K HDR.

lambda פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #5 

אוקיי, תודה...

דבר אחר קצת מפתיע אותי, זה שאין ממש תגובות של בעלי אולד של סוני בפורום, ו AG9 בפרט, מחיפושים קצרים שעשיתי, ומדובר כמעט רק על LG.
הסוני אומנם יותר יקר, אבל מקובלת בכל זאת ההנחה בפורומים בחול שהתמונה של הסוני עדיפה, לפחות מבחינת עיבוד התמונה ואפסקייל: היש בכלל בעלים מאושרים (או שלא) של ה AG9 בחדר?

שלח תגובה

חזור אל “מסכי OLED”